• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Nişan alışverişim bile eltim ve kaynanamla oldu . Kimse demedi orda bana bayramlık alınacak sana diye ben bilmiyordum . Eltim istese diyebilirdi. İlk kez evlendiğim için çevremde kimse yok evlenen soracağım biri dahi yok . Eltime ne yapılırsa adet odur sandım . Zaten onların da ailevi anlaşması var sanırım her şeye hak gözüyle bakılıyor . Nişan alışverişinden sonra konuşuldu beni alışverişe çıkarmadılar para vermişlerdi sana da öyle yaparlar dedi . Bende sessiz kaldım o an . Daha uyguna gelsin diye online alışveriş yapayım ordan bakayım dedim ama meblağa göre bulamadım . O dönemde asgari ücretin yarısı kadar almış bunu nişanlım dedi bana o kadar asla istemem zaten . Madem adet ve hak geçmez diyorsunuz sürekli neden iş hep bana gelince olmuyor dedim . Altın almaya giderken de bize bu kadar takıldı sizde ona göre hesap yapın dediler . Eğer fazla çıkarsa kayınbabam diğer geline telafi etmeliymiş
yavrucum
nişanlına "az yüzsüz ol sen de iste" demeyi biliyorsun, bayramlık alınır onu mu bilmiyorsun gerçekten?

ben hiç evlenmedim ama biliyorum :D
ha asla istemem öyle bir şeyi konu etmem orası ayrı...

bu eltiyi de bu kadar her konuya sokmasanız hep birlikte, iyiydi.

sana ne yaptıysak aynısını yapacaz demiş olmaları bir anayasal hüküm değil. demişler ama olmamış

"ya aman ne yaparlarsa kendileri bilir, ben beklemiyorum""dersen kendi imkanınla yapacağını yaparsın -ki o durumda eltin b.k yesin, karıştırma işine.

ha yok "ben gelemem böyle, bana bir söz verildiyse tutsunlar, daha bunun düğünü var, o zaman hiç tutmazlar" vs. gibi şeyler diyorsan, sözünde durmayla alakalı duyduğun rahatsızlığı daha usluplu daha düzgün ifade edebilirdin, şu anda bu meblağ az, aileden iste vs gibi şeyler demiş olman korkunç çirkin yani -nasıl bunu düşünemiyorsun anlamadım.

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Damadın bayramlığı hazır mı?aileniz parayı havale etti mi?
Şimdi kızlarım evlenecek olsa damat bey bayramlık istiyorum diye talepte bulunsa gülme tutar beni.ama siz 10 gün boyunca tartışmayı başarmışsınız

Damadın bayramlığı hazır mı?aileniz parayı havale etti mi?
Şimdi kızlarım evlenecek olsa damat bey bayramlık istiyorum diye talepte bulunsa gülme tutar beni.ama siz 10 gün boyunca tartışmayı başarmışsınız
Ben kendi imkanımla yaptım . Ailem yok .

Trendyolda her bütçeye elbise var. Mağaza şart değil. Aile hediye ettiyse teşekkür ederim der geçersin. Bu paraya elbise yok diye 500 tl için yakalarına yapışmazsın.
Sizin düşünceniz siz öyle yapabilirsiniz herkes sizin gibi davranmak zorunda değil. 500 tl olan elbisenin de nasıl geleceği belli değil Allah'a emanet bir şey çıkar. Mesele miktar değil verilen sözün tutulmaması.

Sadece şunu diyebilirim eltin çok şeytan ve umarım yazdıklarım kalbini kırmamıştır dost acı söyler umarım mutlu olursun 🙁
Ben dediğim gibi ilk defa yazdım burayı bilmezdim ama o kadar linçlendim ki ağlıyorum soruyu sorduğumdan beri . Herkes ayrılmamın nişanlım için daha iyi olduğunu söylemiş . Tavrı iyi değil seni aldatır diyen de çok

Umarım çocuk da aile de sizden kendini kurtarır. Korkunç muhabbetler. Nişanlıyken bu konuşmanın 10da 1ini yapsam yerin dibine girerdim. Çocuk da yine iyi sabretmiş. Elti de tuhaf bilemedim

Sizin düşünceniz siz öyle yapabilirsiniz herkes sizin gibi davranmak zorunda değil. 500 tl olan elbisenin de nasıl geleceği belli değil Allah'a emanet bir şey çıkar. Mesele miktar değil verilen sözün tutulmaması.
Ne çıkarsa çıksın. Söz tutulmadı diye insanların yakasına yapışmak, nişanlına biraz yüzsüz ol demek mi normal? Insanda biraz onur olur. Biraz dik duruş olur. Muhtaç gibi, dilenci gibi bu para az deyip daha fazlası istenmez. Kalitesiz, ucuz işler bunlar.

Ailece tuhaflar bence
Doğru aynen, madem öyle dediniz kıza siz de yapın dediklerinizi. Elti zaten ortalık karıştırmış. Kıza diyecek lafım yok bu muhabbete ne olursa olsun girilmez, değerini düşürmüş sadece

Kendinizde demişsiniz insanın içinden gelmeli. Para istemek nedir? Kimseden anne babanız gibi özveri beklemeyin daha çok üzülürsünüz. Konu sahibinin ailesi yokmuş, durumu hassas tabi. Ama kendisini kıyaslayıp benim ailem yok oyüzden bu ayrımcılık diye düşünmemek lazım. Ailesi olsa dahi bu (sözde) ayrımcılık olabilirdi. Nişanlısıyla ölçüp tartıp haksızlık mı doğru mu kendi düşünüp karar vermeli.
Ben kimseden ayrımcılık istemiyorum asla sadece bana hep böyle gösterdiler nişan süreci boyunca biz kuyumcudayken arayıp bize bu kadar takıldı ona göre bakın eğer fazla olursa telafi edilir ona göre denildi . Kendi aralarında hep hak hukuk var . Bayramlık almak zorunda değiller . Hak geçmesin diyorlar ya burda da geçmesin sadece . Ben hesap yapmadım bu arada tekrar edeyim nişanlım yapmış kendi aralarında konuşmuşlar . Şuanki asgari ücret yarısı diye

Adana'nın bu adetleri gerçekten insanları yoruyor. En sonunda da kurduğunuz yuvadan hır gür eksik olmuyor. Şunu yapmadınız , onu yaptırdın ne gerek vardı vs. Aynı hayatı paylaşacağınız insanı darlamayın. Yarın yüzünüze vurulacak dicem daha şimdiden sen kimsin denmiş. Hemde eş ailesi değil bizzati eşiniz olacak kişi tarafından.
Bence gerek yok bakın millet için, gösteriş için yaptırdığınız herşey maddi olarak yük. Yarın keşke yaptırmasaydım diyeceksiniz.
Büyük sözü dinleyin kendi göbeğinizi kendiniz kesmeye alışın.

Sanırım ilk defa şiddet vs gibi büyük bir şey içermeyen bir konuya çok içten şekilde inşallah faketir dedim.
Başkası adına utanma organım olsa şu an kuruyup düşmüştü.
Oralarda yıl 1800ler mi nedir?
Of gerçekten daha fazla yazamayacağım.
Mutluluklar diliyorum size.

Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Şaka misiniz, insanlarin kendi alin teriyle kazandiklari parada sizin neden hakkiniz oluyormus????

Bakın sizin yanlışınız şurada erkek tarafı derse gelin hanımımız sana bayramlık hediye almak istiyoruz diye he tamam eyvallah kabuldür almazlarsa da illa bayramlık diye tutturulmaz çocuk gibi sonuçta bir miktar yine vermişler siz eltinize kaç TL olmuş onu hesaplıyorsunuz dolar kuruyla hesaplayın olmamış nişanı atmanız hayırlı olur eltiyle geçinemezsiniz.
Kendileri dedi zaten ? Nişanlım da hesap yaptı sadece

Back