• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Ablacım sen on kez istedim kavga ettik siparis versem anca gelir yüzsüzlük yap iste ailen sonuçta diye evirip çevirip yazmadın mı allaşkına
Hayır sadece ne zaman olcak dedim çünkü internetten daha uyguna bulabiliyorum sipariş vereyim madem öyleyse mağazada pahalıdır diye ama eltim bunları hiç düşünmediği için daha kıymetli

Hatanin buyugu ailede. Gelinleri cikartmislar tepelerine sana da yapariz sana da aliriz çul caput icin hak hukuk muhabbeti yapmişlar.
Sanki birine yat kat mülk vermiş ötekine verilmemiş gibi uzatmista uzamiş simdi mevzu.

Ben ailenin yerinde olsam agzinizi actirmazdim, bilmem kac sene önce kime ne yaptim hesabini da vermezdim. Hakla hukukla alakasi yok bunlarin hediye onlar.
Size kimse elbise almak zorunda filan degil yine de gondermisler bir miktar ama size bir borclari yok ama yaptiklari konuşmalarla zorundalarmis, borculularmiş gibi yanlis davrandiklari icin siz de kabardikca kabariyorsunuz.

Düşünüyorum da kızım nişanlanacak ve nişanlısından bayramlık adı altında para vs isteyecek ya da kıyafet aldıracak! Ay Allahım sen koru.
Kendiniz kendi bayramlığınızı alamıyor musunuz? Kaç yaşındasınız siz? Bayramlık mı kaldı sanki bebek misiniz? Ayrıca paranız yok nasıl evleniyorsunuz? Hayret şaştım nasıl bir pazarlık bu böyle? Hiç mi utanmadınız acaba?
Tamam

Yorumunuz benim için çok kıymetli teşekkür ederim . Ben eltimle kendimi kıyaslamıyorum her şey nişan alışverişinde oldu . O kıza ne kadar alındı yapıldıysa bana da o kadar yapıldı. Altın konusunda da bizi arayıp şu kadar takıldı bize şuanki fiyatı bu sizde buna göre altın alın eğer fazla olursa ne kadarsa telafi edilir dendi . Örf adet dediler bizim Burda olan şeylere bizde yok diyip yapmadılar ben zaten bunda da değilim sadece diyorlar ama kendilerine gelince yok . Kıyafet mevzusunu da kızım sana ilk geline ne olduysa yapılacak dediler . Ben o saate kadar bana alacaklarını bile düşünmemiştim eltim bahsetti ama zaten ben almıştım kendime . Hak geçmesin diye tutturdular bende madem bunda bile hak var ne kadar verildiyse bakarsın dedim . Şuanki asgari ücretin yarısı dedi onu mu yapıcaz dedi . Ben asla müsaade etmem bu kadar harcamasına zaten . Sadece dediği meblağ ile elbise almam zor olur dedim .
Sadece şunu diyebilirim eltin çok şeytan ve umarım yazdıklarım kalbini kırmamıştır dost acı söyler umarım mutlu olursun 🙁

Son düzenleme:
Evet böyle dedikleri için bana tamam dedim yoksa ben elbiseye muhtaç falan değilim . Hak dediler o kadar bana takılacak altının hesabını yapıp eğer onlardan fazlaysa karşılığını istediler . Zamanında ona ne yapıldıysa dendi ama eltimin nişanını da yapmışlardı ben kendim yaptım kendimi kıyaslamıyorum bu yüzdende .
Kıyaslıyorsun işte bal gibi hemde . Eltinle kendini aynı kefeye kendin koymuşsun aynı kulvarda yarış halindesiniz farkında değilsin.
Üç beş parça kıyafet için değerini düşürmene değer mi
Sürekli haksızlık yapılmasın diyorsun ya sanane ?yapan vebalini kendi öder zaten.
Ayrıca hesabına para atılması bile çok aşağılayıcı olmuş gerçekten . Kendini düşürdüğün durumun farkına var gözünü aç eltinin oyununa gelme sakın .

Hatanin buyugu ailede. Gelinleri cikartmislar tepelerine sana da yapariz sana da aliriz çul caput icin hak hukuk muhabbeti yapmişlar.
Sanki birine yat kat mülk vermiş ötekine verilmemiş gibi uzatmista uzamiş simdi mevzu.

Ben ailenin yerinde olsam agzinizi actirmazdim, bilmem kac sene önce kime ne yaptim hesabini da vermezdim. Hakla hukukla alakasi yok bunlarin hediye onlar.
Size kimse elbise almak zorunda filan degil yine de gondermisler bir miktar ama size bir borclari yok ama yaptiklari konuşmalarla zorundalarmis, borculularmiş gibi yanlis davrandiklari icin siz de kabardikca kabariyorsunuz.
Göndermediler bişey zaten ne örf adet gelenek takıntım yoktu bohçamın ne zaman verileceğine kadar eltim karar verdi . Bende böyle olmuştu diyerekten bende cahil kaldım hep soracak kimsem yok

Bir de bu meselelere erkekler karışmaz benim bildiğim. Kv, görümce ya da bunlar yoksa elti düşünür.
Erkekler hiç bilmez yani.
yok egede pek kadını erkeği yok bu işlerin
hatta erkekler kadından beter her nanenin içindeler, o erkek böyle işlere karışmaz kafası egeye pek de işlemiyor.

ben iç anadoluluyum
sevgilim g.doğu
tüm komşu çevremiz genel olarak iç anadolu ve doğuluydu son 25 sene
ondan önce ben karadenizde okudum liseye kadar o zaman kadar da k.denizdi
işçi memleketi kalabalık lojmanlarda kaldığımız için aslında her memlekete aşinalığımız da oldu kök aile olarak (en azından işçi olarak bir yerlere insanı göç etmiş memleketlerden, çünkü mesela hiç, çalışmak için istanbul hariç bir yere göç etmiş tekirdağlı görmedim ben),
benim sonra y.içi y. dışı bir sürü başka şehirlerde tecrübem de oldu. gitmediğim görmediğim de az yer vardır.

7-8 senedir egede yaşıyorum. buradaki kadar erkeklerin ev içi dedikodu yapıp kıyas yapıp peşine düşüp anlattıklarını görmedim...

bi sürü kuzenim, komşu çocuğu, arkadaş vs evlendi -buraya gelene kadar- erkeklerden hiç duymamıştım, şu alındı bu tuttu, şu şunu aldı vs dediklerini, burada hepsi anlatıyor, çok ilginç bir durum benim için. (izmir balıkesir çok bilmiyorum, aydın, muğla, denizlinin de bu tarafa yakın ilçeleri diyelim, tecrübem böyle, tabi kast ettiğim tam buralı olanlar için metropol kafasında olanlar için değil). misal yine yakın ilçeden bir de eniştemiz oldu, asla diğer eniştelerimle öyle muhabbetimiz yoktur bu resmen kadın muhabbeti gibidir, (ki öğretmen aslında ama mesela ailesinin köyde nesi var nesi yok bilirim filan, onlarda da eltiye ne yapıldıysa bizim kıza da aynısı takıldı, bunun da bize kadar lafı geldi, normalde gelmez bizde olsa...)

ha burada erkek kısmı öyle yapmaz kadın kısmı şöyle yapmaz gibi bir kafa pek de olmadığı için böyle rahat konuşuyorlardır herşeyi belki, bilemiyorum.

Kendinizde demişsiniz insanın içinden gelmeli. Para istemek nedir? Kimseden anne babanız gibi özveri beklemeyin daha çok üzülürsünüz. Konu sahibinin ailesi yokmuş, durumu hassas tabi. Ama kendisini kıyaslayıp benim ailem yok oyüzden bu ayrımcılık diye düşünmemek lazım. Ailesi olsa dahi bu (sözde) ayrımcılık olabilirdi. Nişanlısıyla ölçüp tartıp haksızlık mı doğru mu kendi düşünüp karar vermeli.
Zaten nişanlısında da suç var ailesi yapamıyorsa üstünü tamamlayıp mevzuyu kapatacağı yere 10 gün önce nişanlandığı kıza sen kimsin diyor hem kızı hem ailesini rezil etmiş ama elti de az değil.

Kıyaslıyorsun işte bal gibi hemde . Eltinle kendini aynı kefeye kendin koymuşsun aynı kulvarda yarış halindesiniz farkında değilsin.
Üç beş parça kıyafet için değerini düşürmene değer mi
Sürekli haksızlık yapılmasın diyorsun ya sanane ?yapan vebalini kendi öder zaten.
Ayrıca hesabına para atılması bile çok aşağılayıcı olmuş gerçekten . Kendini düşürdüğün durumun farkına var gözünü aç eltinin oyununa gelme sakın .
Ben istemiyorum dedim zaten parayı hesabıma atmak nedir dedim . Bi pantolon bluz yine giyerdim zaten . Neden nişanlımla aramı bozayım . Konu bu değil karşı tarafın bana takılan altının bile önceden hesabını yapmaları bu kuyumcuda aradılar bizi şu kadar bizimki ona göre hesap yapın diye

Elti fena ise bana yaptığınızi yapacaksınız vs dedi ise ne yapsınlar var çünkü öyle psikopatlar
Neymiş eşimin eski evliliğinde kayınvalidem eşime 2 çeyrek vermiş bunu bana gelip söylüyorsun ki banane yahu dedim bana ne ?
(Son iki elti biraz fena benim)
Verir vermez beni ilgilendirmez ki dedim
Baktım olmayacak hiç saygımi bozmadan mesafe koydum araya
Gelip gittiğimizde asla muhabbet e girmiyorum kısa kısa cevaplar veriyorum.saygi çerçevesinde ağırlıyorum.evime geldikleri vakit
Onlara gittiğimde aynı şekil davranıyorum
Yüz göz olmaya gerek yok
Düşman gibi davranmaya yada yarışa girmeye de

Ay inanmıyorum çocuk gibi bayramlık mı istedin? Bir de hesap falan yapmışsın. İnşallah nişanlın senden koşarak uzaklaşır
Nişanlım yaptı hesabı onlarda normal . Benim altınlarımı da eltimler hesaplamıştı benden ne kadar fazlaysa o kadar telafi isterim diye

Valla daha bugün LC waikiki sen baktım elbise 1300 civarı bir şeydi öyle şık bir şey de değil gayet günlük elbise
Trendyolda her bütçeye elbise var. Mağaza şart değil. Aile hediye ettiyse teşekkür ederim der geçersin. Bu paraya elbise yok diye 500 tl için yakalarına yapışmazsın.

Back