• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Benim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
Bende abla eşim kendi maaş i ile aldı yani kaynana dan vs para istemedik dedim
En küçük eltim 24 yıllık evli tuhafıma gitmişti
Demek o da asil bir aileden geliyordu.

Sonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi bu
Ailem yok derken vefat mı ettiler görüşmüyor musunuz

Sahip çıkmak zorunda değiller ama bir söz verdilerse tutmalıydılar ya da şu anda yapamıyoruz ama telafi edicez gibisinden bir açıklama gerekir, kızı alana kadar beklentiyi yükseltmişler her şeyin eksiksiz yapılacak diye şimdi nasılsa nişan oldu nasılsa kızın sahip çıkanı ana babası yok başında diye böyle dönmeleri bana göre iki yüzlülük. Bir kızım olsa başına böyle bir şey gelmesini istemezdim. Her aileye göre kızları önemlidir ama kızın ailesi yok onları anne baba bilecek ve daha bugün AVM'ye gittim cidden 1500 liraya en ucuz mağazada elbise zor bulunur. Sizde biraz empati yapın. Tamam bu para az diye kavga etmesi haklı demiyorum ama ayrımcılık yapılması asla kabul edilecek bir şey değil. Onu kendi kızı gibi görseler zaten istemeden yaparlar ben evlenirken kayınpederim taa yaşadığı ülkeden 10 çift kıyafet aldı görümcelerime resim attırıp bana seçtirdi hiç isteğim bile yokken ama mutlu oldum ve şimdi ona karşı bir sevgi saygım var. Yapmasa da saygım olurdu ama insan ilişkileri böyle her şey karşılıklı yoksa hep salak olarak görülürsün. Sana karşı çaba göstermeye ne çaba gösterilmez.

Kendinizde demişsiniz insanın içinden gelmeli. Para istemek nedir? Kimseden anne babanız gibi özveri beklemeyin daha çok üzülürsünüz. Konu sahibinin ailesi yokmuş, durumu hassas tabi. Ama kendisini kıyaslayıp benim ailem yok oyüzden bu ayrımcılık diye düşünmemek lazım. Ailesi olsa dahi bu (sözde) ayrımcılık olabilirdi. Nişanlısıyla ölçüp tartıp haksızlık mı doğru mu kendi düşünüp karar vermeli.

Son düzenleme:
Benim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
En küçük eltim derken başka elti de mi var 😱

Eltim bana bu lafı dese beş parmağımın izi çıkar yüzünde

Eltim bana bu lafı dese beş parmağımın izi çıkar yüzünde
Yaşı benden büyük olunca edepsizlik etmek istemedim
O zaman eşimle sevgili idik yeni söz takılmıştı ben eşime önceki beyaz eşyalari kullanırım ama makinesiz olmaz dedim o da tamam deyip aldı zaten evlenirken altın vs meselesine hiç girmedim

nişan takılalı sadece 10 gün olmuş
nişan kız evinde olduğuna göre kalkmış gelmişler
bayramın da tarihi belli

ne alışveriş yapılacaksa nişandan sonra 1 gün kalırlardı, ya da o geldiklerinde bi müsait 3 saat ayrlırdı, gider yapardınız, zaten adet olan bunun birlikte gidip yapılması, hesaba para atıldığını ilk sizden duyuyorum.

hatta nişanda alışverişe çıkmadınız mı? kesin eltinize yapmşlardır diye size de nişan öncesi alışveriş yapılmıştır.
e 1 kat fazla bayramlık da alınsaydı o zaman?
Nişan alışverişim bile eltim ve kaynanamla oldu . Kimse demedi orda bana bayramlık alınacak sana diye ben bilmiyordum . Eltim istese diyebilirdi. İlk kez evlendiğim için çevremde kimse yok evlenen soracağım biri dahi yok . Eltime ne yapılırsa adet odur sandım . Zaten onların da ailevi anlaşması var sanırım her şeye hak gözüyle bakılıyor . Nişan alışverişinden sonra konuşuldu beni alışverişe çıkarmadılar para vermişlerdi sana da öyle yaparlar dedi . Bende sessiz kaldım o an . Daha uyguna gelsin diye online alışveriş yapayım ordan bakayım dedim ama meblağa göre bulamadım . O dönemde asgari ücretin yarısı kadar almış bunu nişanlım dedi bana o kadar asla istemem zaten . Madem adet ve hak geçmez diyorsunuz sürekli neden iş hep bana gelince olmuyor dedim . Altın almaya giderken de bize bu kadar takıldı sizde ona göre hesap yapın dediler . Eğer fazla çıkarsa kayınbabam diğer geline telafi etmeliymiş

Her yerin adeti farklıdır bayram kınası bohçası bayramlık hatta geline kurbanlık veriyorlar bana göre saçma ama yapıyorlar siz 1500 geri verip kendiniz giyinin fakat nişanlınızla ilişkiniz şimdiden belli geri dönün bu kararınızdan ölçüp tartın bir ömür geçirebilirmiyim diye ..

Keşke sen isteyen taraf olmasaydın, isteyen taraf olmuşsun bir de tutturmuşsun bayramlık diye.
Ayrıca maddi durumlarını bilemem ama durumları iyiyse 1500 çok az, geri atardım ben olsaydım.
Nişanlını da bu şekilde yönlendirmeye çalışma, kimse bu tür yönlendirmelerden hoşlanmaz.
Bu yorumumu senin konun bağlamında yazdım onun dışında ⬇️
Eskidendi bu bayramlık almak vs cunku kadın çalışmazdı, köyden gelin alınırdı kıyafeti olmazdı falan eş ailesi bayramda seyranda alırdı. Kıyafetler ulaşılmaz bir şeydi o zamanlar. Herkesin dolabı bu şekilde tıka basa dolu değildi.
Çok eskimiş bir adet bu. Günümüz şartlarına hiç uymuyor, her şeyi de adetimiz bu diye devam ettirmeyelim lütfen. Biraz modernizm ayol djkdnd

Değiller ama o kıza yapıldı sana da yapıcaz dediler kendileri
Ay iki sözünüzden biri bu… demiş olabilirler ama sen neden illa olacak kafasındasınnn??? Vallahi aşırı utanç verici bi konu. İstemekten utanmadın bide bu az diyip yüzsüz gibi daha çok iste diye nışanlına ısrar ettin ha. Hangi birine utanalım bilemedim

Düşünüyorum da kızım nişanlanacak ve nişanlısından bayramlık adı altında para vs isteyecek ya da kıyafet aldıracak! Ay Allahım sen koru.
Kendiniz kendi bayramlığınızı alamıyor musunuz? Kaç yaşındasınız siz? Bayramlık mı kaldı sanki bebek misiniz? Ayrıca paranız yok nasıl evleniyorsunuz? Hayret şaştım nasıl bir pazarlık bu böyle? Hiç mi utanmadınız acaba?

Nişan alışverişim bile eltim ve kaynanamla oldu . Kimse demedi orda bana bayramlık alınacak sana diye ben bilmiyordum . Eltim istese diyebilirdi. İlk kez evlendiğim için çevremde kimse yok evlenen soracağım biri dahi yok . Eltime ne yapılırsa adet odur sandım . Zaten onların da ailevi anlaşması var sanırım her şeye hak gözüyle bakılıyor . Nişan alışverişinden sonra konuşuldu beni alışverişe çıkarmadılar para vermişlerdi sana da öyle yaparlar dedi . Bende sessiz kaldım o an . Daha uyguna gelsin diye online alışveriş yapayım ordan bakayım dedim ama meblağa göre bulamadım . O dönemde asgari ücretin yarısı kadar almış bunu nişanlım dedi bana o kadar asla istemem zaten . Madem adet ve hak geçmez diyorsunuz sürekli neden iş hep bana gelince olmuyor dedim . Altın almaya giderken de bize bu kadar takıldı sizde ona göre hesap yapın dediler . Eğer fazla çıkarsa kayınbabam diğer geline telafi etmeliymiş
Hepsi çok fenalar kaç kurtar kendini bence

Back