• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Şuan nişanlınızla konuşuyor musunuz normal bir şekilde ilişkiniz devam ediyor mu nasıl durum? Aslında ben sizi anladım elti ve eşi altınlar bizden biraz fazla olursa biz hakkımızı istiyoruz demişler ya siz de benim bayramlık hakkım nerede diyorsunuz da ya yazarken bile komik geldi ama size sadece şunu önereyim bu tarz ucuz hesapları yapmaya ve de yapanlarla aynı kefeye kendinizi koymaya değmez bunlardan hayatın her yerinde var önemli olan iki kişinin anlaşması huzur sükunet içinde mutluluğu dizayn etmek mesele

Üniversite bende üni ama atanmadım

Bunca zaman senin okuman için harcanan kağıtlara, o kağıtlar için kesilen ağaçlara, emeklere çok üzüldüm şuan. Hiç sana artısı olmamış. O kadar ağaç emek hep boşa gitmiş.

Üniversite bende üni ama atanmadım
Atanmayi bekle önce sonra evlenirsin ben üniversite mezunu olsa idim vay be ...
Kızlarımıza üzülüyorum yahu ne güzel mezun olmuşsun niye bu acele
Bak canım erkekler bugün canım cicim der göklere çıkarır sonrada en yüksekte iken boşluğa bırakıverir öylece kala kalırsın
Yapma önce bir atan işini eline al sonra nişandı düğündü bakarsın

Devlet okuttu bunu ona dersin

İşte bu yüzden daha daha yazık olmuş. Bir insan bu kadar yıl okuyup, kendisine düzgün emek veremediyse, mağaradan çıkmış gibi yaşıyorsa çok yazık.

Keyfinize göre gelenek adet yazıp, insanların buna uymasını bekliyorsunuz. Birde okumuşsun? Atanmamışsın? Öğretmenlik için mi bekliyorsun atama bilmiyorum, ama senin düşüncelerine sahip biri asla öğretmenlik yapmamalı, ne öğreteceksin? Nişanlınızın ailesinden harçlık alma kavgası yapın mı?

Manisa’da 22 ayar altın hiç yoktur ama Adana’da 22 ayardan aşağı takılmaz örneğin

Adanalıyım, konuda bahsettiğiniz rezilliklerin hiçbirini talep etmedim, yaşamadım, yaşayana da ne akrabalarımda şahit oldum ne de arkadaşlarımda, tanıdıklarımda.
İnsanların "talep edilmeden" hediye olarak, içlerinden gelerek düğüne getirdikleri takıda seçtikleri altın ayarıyla nişanlı ailesinin hesaba attığı paranın kavgasını yapmanın ne alakası var ayrıca?
Kaç senelik evliyim, kayınvalidem hesabıma para atıp "al bu parayı kendine bir şey alırsın" dese inanılmaz bozulurum ve aynen geri yollarım.
Böyle bir kabalığı ne gördüm ne duydum.
Büyük büyük anneannem/babaannem yetişkin insanların eline para tutuşturmanın kabalık ve bunun için kavga etmenin ayıp olmadığı dönemlerde yapmıştır herhalde bunu en son.

ilk defa duydum böyle bir adeti
çoğu kez erkek tarafına iç çamaşırı ıvır zıvır iteleme olaylarına şahit olmuştum adet diye ama nişanlı iken bayramlık konusu garip geldi açıkçası
bişey diyemiyorum her yörenin ayrı adetleri var

• Nişanlının şu an bu masrafı ( eğer ki gerçekten adetleri ise ve buna önem veriyorlarsa ) kendi başına karşılayabilmesi gerekirdi .Evlilik yolundasınız istekleriniz,beklentileriniz belli
  • Ailenin maddi durumu mu elvermedi ya da cimrilik mi var ? Bu da çok önemli
-Nişanlının tavrı hiç hoş değil başka şekilde konuşma yapabilirdi.Şu an böyle ise ilerde neler yapar diyenleri çogunlukla haklı buluyorum ( istisnalar elbet vardır ama kaç kişiye denk gelir ? ) . Bir de erkeklerin böyle para konularında yetemediklerinde ciddi yetersiz hissetme durumları oluyor .Bugün argo ile patlar yarın dayak ile ?

Ban yiyecek şeyler yazmamak için sabır diledim şu an :)

Ne kadar saçma ya. Çocuğu yakmayın. Ayrılın. Para kazanın kendinize bol bol bayramlık alın. Mutluluğu hak etmiyorsunuz.
Bana çocukta ailesi de elti de pek masum gelmedi bilemiyorum hislerim kuvvetlidir

Biraz önceki yorumum ve bütün yorumlardan bağımsız olarak sana yapıcı bir yorum yapacağım.
Bak canım kardeşim nişanlının ailesi ya da eltin ne derse desin ne yaparsa yapsın kendini böyle bi durum altına sokmaya değmezdi, nişanlının ve ailesinin ağzına kendini paragöz diye sakız edip aranızı bozmaya, sen kimsin lafını duymaya değer mi sence? Eltin ortalık karıştırmış evet, sen de ona uydun iyi mi oldu 2 parça bez çaput uğruna?.
Yaşın kaç bilmiyorum ama bir daha böyle çiğlikler yapma lütfen, nişanlınla aranız eskisi gibi olur mu bilmiyorum ama onu da iyice ölçüp tartsan iyi olur. Evlilik kolay değil ikiniz de henüz o olgunlukta gelmediniz bana

konu sahibesi para senim için önemli gibi geldi bana ? Nişanlım da bayramlık al diye 5 bin attı bana , bende böyle gelenekler sevmem deyip geri gönderdim ne münasebet ne demek yani ? Nişanlandık tamam da bu demek değil ki donuma kadar o alsın 🤣
Öncelikle bu eski düşüncelerden kurtulun bir de para az diye edilen o tartışma ben çok utanırdım …
Bir an önce bu düşüncelerden çıkın derim hayat kıyaslamayla nereye kadar gidecek .

Şuan nişanlınızla konuşuyor musunuz normal bir şekilde ilişkiniz devam ediyor mu nasıl durum? Aslında ben sizi anladım elti ve eşi altınlar bizden biraz fazla olursa biz hakkımızı istiyoruz demişler ya siz de benim bayramlık hakkım nerede diyorsunuz da ya yazarken bile komik geldi ama size sadece şunu önereyim bu tarz ucuz hesapları yapmaya ve de yapanlarla aynı kefeye kendinizi koymaya değmez bunlardan hayatın her yerinde var önemli olan iki kişinin anlaşması huzur sükunet içinde mutluluğu dizayn etmek mesele
Şöyle benim nişanlım her ne olursa olsun kendi yapmak istiyor aile desteği olur ya evlilikte evlada , nişanlım hiç istemiyor yapılan en ufak şeye bile rahatsız oluyor . Nişan zamanı da rahatsız olmuş hatrım için susmuş sanırım . Bu bayramlık mevzusunda uzatmak istemiyor . Ailesinin bize bişey yapması ona göre muhtaçlık gibi geliyor . Kardeşin bunlara aksi davranmıyor dedim bende ona sinirlendi ama tamamen küsüp ayrılma olmadı tabiki . Benim alındığım durum sinirle bana sen kimsin bana bunu öğretiyorsun demesi . Belkide demekle haklıydı bilmiyorum . Burada sen kimsin diyen yarın seni aldatır sen kimsin der dedi . Bu mümkün mü ?

Back