• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Sahip çıkmak zorunda değiller ama bir söz verdilerse tutmalıydılar ya da şu anda yapamıyoruz ama telafi edicez gibisinden bir açıklama gerekir, kızı alana kadar beklentiyi yükseltmişler her şeyin eksiksiz yapılacak diye şimdi nasılsa nişan oldu nasılsa kızın sahip çıkanı ana babası yok başında diye böyle dönmeleri bana göre iki yüzlülük. Bir kızım olsa başına böyle bir şey gelmesini istemezdim. Her aileye göre kızları önemlidir ama kızın ailesi yok onları anne baba bilecek ve daha bugün AVM'ye gittim cidden 1500 liraya en ucuz mağazada elbise zor bulunur. Sizde biraz empati yapın. Tamam bu para az diye kavga etmesi haklı demiyorum ama ayrımcılık yapılması asla kabul edilecek bir şey değil. Onu kendi kızı gibi görseler zaten istemeden yaparlar ben evlenirken kayınpederim taa yaşadığı ülkeden 10 çift kıyafet aldı görümcelerime resim attırıp bana seçtirdi hiç isteğim bile yokken ama mutlu oldum ve şimdi ona karşı bir sevgi saygım var. Yapmasa da saygım olurdu ama insan ilişkileri böyle her şey karşılıklı yoksa hep salak olarak görülürsün. Sana karşı çaba göstermeye ne çaba gösterilmez.
1500 e nasıl yok ya çok lüks mağazadan takılmıyorsa 1500 e gayet de alabilir he çanta ve ayakkabı da alıcam diyorsa o başka

Evet böyle dedikleri için bana tamam dedim yoksa ben elbiseye muhtaç falan değilim . Hak dediler o kadar bana takılacak altının hesabını yapıp eğer onlardan fazlaysa karşılığını istediler . Zamanında ona ne yapıldıysa dendi ama eltimin nişanını da yapmışlardı ben kendim yaptım kendimi kıyaslamıyorum bu yüzdende .
Ablacım sen on kez istedim kavga ettik siparis versem anca gelir yüzsüzlük yap iste ailen sonuçta diye evirip çevirip yazmadın mı allaşkına

Siz
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Eltinizin gazına gelmeyin. Kayınvalidenizin de vaadlerine kanmayın. Ne veriyorsa misliyle alacak hizmet cinsinden. Evlenince eşinizle mutlu bir yuvanız olsun istiyorsanız eğer, bir çizginiz olmalı. Parayı seviyorsanız bunu söyleyin, yok önemsemiyorsanız da insanlardan para dilenmeyin.

Eşim bana babandan para iste, azıcık yüzsüz ol dese ben de sen kimsin derim. Ama bir farkla, ortada nişan falan kalmaz.

Siz sürekli elti ile yarışıp kardeşler arası adalet mücadelesi gibi kutlu bir misyonu yüklenecekseniz, ömrünüzü daha hayırlı veya yükselip ekmeğini yiyebileceğiniz bir işe adamanızı tavsiye ederim.

Son olarak duamı ettim ama orası benle Allah arasında. (Kınamıyorum Allah'ım sadece uyardım, amin. )

Sizin adınıza ben utandım.Çocuk musunuz?? bayramlık istemek ne ya

Bence aile çok uyanık sözde eşit davranacagiz deyip bilmem kaç yıl onceki meblağı hesaplayıp simdye uyarlamaya çalışıyorlar
Mesela o zamanın parası ile bohça 1000 TL tuttu ise o zaman 1000 TL vermiştik bak adaletliyiz sana da 1000 TL veriyoruz diyorlar
Eltide bir tuhaf ara bulandırıyor bile isteye

Sahip çıkmak zorunda değiller ama bir söz verdilerse tutmalıydılar ya da şu anda yapamıyoruz ama telafi edicez gibisinden bir açıklama gerekir, kızı alana kadar beklentiyi yükseltmişler her şeyin eksiksiz yapılacak diye şimdi nasılsa nişan oldu nasılsa kızın sahip çıkanı ana babası yok başında diye böyle dönmeleri bana göre iki yüzlülük. Bir kızım olsa başına böyle bir şey gelmesini istemezdim. Her aileye göre kızları önemlidir ama kızın ailesi yok onları anne baba bilecek ve daha bugün AVM'ye gittim cidden 1500 liraya en ucuz mağazada elbise zor bulunur. Sizde biraz empati yapın. Tamam bu para az diye kavga etmesi haklı demiyorum ama ayrımcılık yapılması asla kabul edilecek bir şey değil. Onu kendi kızı gibi görseler zaten istemeden yaparlar ben evlenirken kayınpederim taa yaşadığı ülkeden 10 çift kıyafet aldı görümcelerime resim attırıp bana seçtirdi hiç isteğim bile yokken ama mutlu oldum ve şimdi ona karşı bir sevgi saygım var. Yapmasa da saygım olurdu ama insan ilişkileri böyle her şey karşılıklı yoksa hep salak olarak görülürsün. Sana karşı çaba göstermeye ne çaba gösterilmez.
Yorumunuz benim için çok kıymetli teşekkür ederim . Ben eltimle kendimi kıyaslamıyorum her şey nişan alışverişinde oldu . O kıza ne kadar alındı yapıldıysa bana da o kadar yapıldı. Altın konusunda da bizi arayıp şu kadar takıldı bize şuanki fiyatı bu sizde buna göre altın alın eğer fazla olursa ne kadarsa telafi edilir dendi . Örf adet dediler bizim Burda olan şeylere bizde yok diyip yapmadılar ben zaten bunda da değilim sadece diyorlar ama kendilerine gelince yok . Kıyafet mevzusunu da kızım sana ilk geline ne olduysa yapılacak dediler . Ben o saate kadar bana alacaklarını bile düşünmemiştim eltim bahsetti ama zaten ben almıştım kendime . Hak geçmesin diye tutturdular bende madem bunda bile hak var ne kadar verildiyse bakarsın dedim . Şuanki asgari ücretin yarısı dedi onu mu yapıcaz dedi . Ben asla müsaade etmem bu kadar harcamasına zaten . Sadece dediği meblağ ile elbise almam zor olur dedim .

Benim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
Bende abla eşim kendi maaş i ile aldı yani kaynana dan vs para istemedik dedim
En küçük eltim 24 yıllık evli tuhafıma gitmişti

Eltiniz doğru mu söylüyor peki? Ya sizi gaza getirmek için yaptıysa?

10 günlük nişanlısınız ve şimdiden elti krizi yaşamışsınız aslında. Keşke kendi memleketinizden biriyle evlenseydiniz.

Nişanlınızı kendinizden soğutmuş olma ihtimaliniz çok yüksek.
Kaynanam da dedi zaten

Sen bu hatayı nasıl yaptın? 🫥 Ben reddettim. Beceremem batarız uğraşamam diye. 🫥
Batmaktan kurtulmak için yaptım, çok şükür batmaktan kurtulduk ve birikime geçtik.😂😂
Aksi takdirde önce arabadan başlardık, artık arabalar var desem?😁

Back