10 aydır beraberiz fakat sanki 10 yıllık evliyiz

son bir aydır değersiz hissediyorum . anlamıyor beni . sabret diyor sürekli . ben mi abartıyorum ki ? beni gece yarısı eve bıraktığı da oldu , kütüphane de sabahladığı da . hiçbir şey yapmadı diyemem . fakat romantiklik yapmadı , düşüncesizlik ettiği çok oldu
Evet ama bunlar o zaman yaptım bir ömür yeter bunlar sana gibi oluyor. Eğer olur da evlenirseniz yaptığı da oldu deyip sürekli sabır mı çekeceksiniz? Bazı şeyler iteklemekle olmaz, yağmur ve gece sizi tek bırakması en azından telefonda yalnız hissetmemenizi sağlamaması bunlar zamanında yapmıştı denilecek şeyler değil bir ömür her seferinde her seferinde düşünüp yapması gereken şeylerdi. Çocuğunuz olduğunu düşünün, evladınızı yağmur yağarken hemen korunaklı bir yere mi alırsınız yoksa yağmur altında ıslatır çocuğunuzun önceki yaptıklarıma saysın gibi bir düşünceye gark olmasını mı beklersiniz. Cevap basit 20 yaşına da gelse daha evvel 10000 defa yağmurdan korumuş olsanız dahi yine de refleks olarak korursunuz çünkü seversiniz. Tabi bu uç bir örnek yani sizin anlattığınız anınıza istinaden.

Evet ama bunlar o zaman yaptım bir ömür yeter bunlar sana gibi oluyor. Eğer olur da evlenirseniz yaptığı da oldu deyip sürekli sabır mı çekeceksiniz? Bazı şeyler iteklemekle olmaz, yağmur ve gece sizi tek bırakması en azından telefonda yalnız hissetmemenizi sağlamaması bunlar zamanında yapmıştı denilecek şeyler değil bir ömür her seferinde her seferinde düşünüp yapması gereken şeylerdi. Çocuğunuz olduğunu düşünün, evladınızı yağmur yağarken hemen korunaklı bir yere mi alırsınız yoksa yağmur altında ıslatır çocuğunuzun önceki yaptıklarıma saysın gibi bir düşünceye gark olmasını mı beklersiniz. Cevap basit 20 yaşına da gelse daha evvel 10000 defa yağmurdan korumuş olsanız dahi yine de refleks olarak korursunuz çünkü seversiniz. Tabi bu uç bir örnek yani sizin anlattığınız anınıza istinaden.

evet çok haklısınız . gerçekten hak veriyorum size . avutuyorum sanırım kendimi malesef .

Merhabalar ! Son günlerde aklıma takılan bir mesele var . 10 aylık bir beraberliğim var . Memleketlerimiz aynı . Ama üniversite için arasında 2 saatlik mesafe olan şehirlerde yaşıyoruz . Uzak mesafe ilişkisi diyebiliriz . Ya da az sonra anlatacaklarım için bunu bahane edebiliriz (!) .

Biz ilişkimizin ilk gününden beri ayrı şehirlerde yaşıyoruz . Bunu bilerek başladık . Sevgi emek çaba ister biliyorum . Fakat kendimi 10 yıllık evli gibi hissediyorum :KK43: şöyle ki 10 ay boyunca karşı taraftan ne bir sürpriz ne bir çiçek ne adam akıllı bir hediye gördüm . Sevgilim karakter olarak iyi birisi . Nazımı tribimi çeker . Sabırlıdır . İyi bir eş ve baba olacağını düşünüyorum . Fakat gel gelelim romantik ve düşünceli bir insan değil . Bildiğimiz odun . 10 ay boyunca kendine çeki düzen verdiği noktalar oldu . Ama ben de ruhuma dokunulmasını istiyorum . En güzel geçmesi gereken zamanlar bu zamanlar. Bir dal papatya , bir çikolata bile beni mutlu eder . Bana bir adım atsa 10 adım giderim . Fakat böyle olunca kendimi ilgiye açmış gibi hissediyorum . Henüz 10 aylık sevgiliyiz . Evlenince nasıl olur diye düşünmeden duramıyorum. Bu duygularımı ona anlatıyorum . Bana dedikleri şu " seni aldatıyor muyum ? Karıya kıza bakıyor muyum ? Sabret" 10 aydır sabrediyorum fakat aynı . Yaşlı kadınlar gibi hissediyorum . Artık farklı birine dönüştüğümü hissediyorum . Bir ilişki için güven sadakat saygı sevgi önemlidir . Ama bu da önemli bir mesele benim için. Kendimi ifade ettim umarım :KK43:
Merhaba, sadece konu açılış mesajını okudum fakat diyebilirim ki duygusal tatmin olmadan hayat Geçmiyor
Ben 5 yıllık Evliyim
Eşim karıya kıza bakmıyor, beni aldatmıyor
Sadakat saygı onlar da vardı uzun süre
Kariyer var, maddiyat var, imkan var
Ama sevgi ilgi jest hediye süpriz hep tek Taraflı, o da benden taraflı oldu

Senin dediğinin benzerini ben derim hep: Kendimi 80 Yaşında, 50 senelik evli gibi hissediyorum

Dilenci gibiyim. Ilgiye sevgiye tatlı dile romantizme açım.

Ayrılmak üzereyiz biz.

Karı kız yok içki kumar yok eli yüzü düzgün ok tmm bu olur. Böyle birşey yok.Kadının fıtratı erkekten başkadır. Kadın hassastır. Anaçtır. Duyguludur...Sevmeyi bilmeyen bir adamla kesinlikle evlenmemeni tavsiye ederim.

HakkınıDa hayırlısı

Merhabalar ! Son günlerde aklıma takılan bir mesele var . 10 aylık bir beraberliğim var . Memleketlerimiz aynı . Ama üniversite için arasında 2 saatlik mesafe olan şehirlerde yaşıyoruz . Uzak mesafe ilişkisi diyebiliriz . Ya da az sonra anlatacaklarım için bunu bahane edebiliriz (!) .

Biz ilişkimizin ilk gününden beri ayrı şehirlerde yaşıyoruz . Bunu bilerek başladık . Sevgi emek çaba ister biliyorum . Fakat kendimi 10 yıllık evli gibi hissediyorum :KK43: şöyle ki 10 ay boyunca karşı taraftan ne bir sürpriz ne bir çiçek ne adam akıllı bir hediye gördüm . Sevgilim karakter olarak iyi birisi . Nazımı tribimi çeker . Sabırlıdır . İyi bir eş ve baba olacağını düşünüyorum . Fakat gel gelelim romantik ve düşünceli bir insan değil . Bildiğimiz odun . 10 ay boyunca kendine çeki düzen verdiği noktalar oldu . Ama ben de ruhuma dokunulmasını istiyorum . En güzel geçmesi gereken zamanlar bu zamanlar. Bir dal papatya , bir çikolata bile beni mutlu eder . Bana bir adım atsa 10 adım giderim . Fakat böyle olunca kendimi ilgiye açmış gibi hissediyorum . Henüz 10 aylık sevgiliyiz . Evlenince nasıl olur diye düşünmeden duramıyorum. Bu duygularımı ona anlatıyorum . Bana dedikleri şu " seni aldatıyor muyum ? Karıya kıza bakıyor muyum ? Sabret" 10 aydır sabrediyorum fakat aynı . Yaşlı kadınlar gibi hissediyorum . Artık farklı birine dönüştüğümü hissediyorum . Bir ilişki için güven sadakat saygı sevgi önemlidir . Ama bu da önemli bir mesele benim için. Kendimi ifade ettim umarım :KK43:

Canıms bende 19 yaşımdayım 5.5 yıllık bır ilişkim var hani senide anlıyorum seni istiyosun ki küçükde olsa süprizler yapsın canım sevıyorsan sen onu öyle kabul et boşver 10 ayı 5 ayı senı bu adamla mutlu olmayı istiyorsan evlenmek istiyorsan gerekırse odunluguyla kbul etceksın evlenınce daha cok salacak kendını rahatlıcak sen daha cok beklentı içinde olacaksn ... uzun lafın kısası konuş sevgilinle senden beklentılerım şu şu diye belki anlar.. :)

ona son bir şans verdim . yoksa yüz yüze konuşup bitirmek istiyorum . konuşacağımız ortak konu sayısı az . hep ben konuşuyorum güldürüyorum . sıkıldım bu durumdan

Şu yaşadığına benzer bişeyi 4 sene yaşadım. Cimri ya da düşüncesiz değildi ama entelektüel açıdan beni tatmin etmiyordu. Kitap eline almayan, gazeteyi sadece spor sayfası için okuyan, müzik zevklerimizin uyuşmadığı, tek hobisi basketbol ve futbol olan bir adamla dört sene geçirdim. Senin yaşlarındaydım o zamanlar.
Sonra karşıma bu özelliklerin tam tersi bir adam çıktı, okuduğum kitaplar hakkında yorum yapabilen, bana bilmediğim albümler tavsiye eden, bakış açımı değiştiren, bir sürü ilgi alanı olan bir adam. Gönlüm kaydı, hoşlandım, belki aşık oldum ona gittim. Bu yüzden kendimi hep suçlu hissettim. Hala aklıma geldikçe öyle hissediyorum. Beni tatmin edemediğini farkettiğim anda bitirmeliydim , başka sebebe gerek yoktu ki. Zorlamakla, uzatmakla hata yaptım. Çünkü bunlar sonradan kazanılan alışkanlıklar değil.
Şimdi eşimin kucağına bacaklarımı uzatıp aynı kitabı birlikte okurken, üzerinde tartışırken mutlu olduğum kadar hiç bir zaman mutlu olmadım ben. Sen de senin zevklerinden anlayan, seni mutlu etmek için çabalayan, her açıdan seni tatmin etmek için uğraşan bir adamı hak ediyorsun.

ananotherlife ananotherlife cnm 10 ayda yoruldum diyorsan bunun devamı daha sıkıntılı olur. Flört dönemi en cafcaflı dönemdir. Bu dönem de bile mutlu olamıyorsan, istediğini bulamıyorsan, evlendiğinde hiç bulamazsın.
Ben hiç duymadım flört ederken mutsuz ama evlendiklerin de çoook mutlu olanı. Ha tersine çok şahit oldum malesef.
Eğer ilerisi için pişman olmayacaksan, birbirinizin vaktini çalmayın derim.
Daha çok gençsiniz. Karşına çıkan tek erkek o olmayacak, onun da karşısına çıkan tek kız sen olmayacaksın:KK66:
Bilmem anlatabildim mi kuzum:KK22:

kazık kadar kızken evde kalmama ramak varken ömrü hayatımda bir sevgilim oldu ve şuan onunla evliyim kendisinin bana aldığı ilksevgililer günü hediyesi ,ekmek kızartma makinesi,:KK70: ne alay konusu oldum annem kardeşlerim arkadaşlarım anlatamam :KK70: ama çok seviyorum napiim ,oda anladı bunu açıklama yapıyor bana ertesi gün benimle ciddi olduğunun belirtisiymiş ,çeyizimin ilk parçası ondan olurmuş ,öyle deyince romantik gelmişti canım aşkımmm yaa :KK68:çiçek böcek geçici şeyler ama işte her erkek düşünemiyor yada cimri ıvır zıvır gelir öylelerine

Kıskanmak sahiplenmek göstergesi değil özgüven eksikliğidir. Sahiplenmek demek seni sevgisiyle pamuklara sardığını hissetmen demektir. Elin kesilince yara bandını senden önce kapması demektir, gece eve gidiyorsan gerekirse eve bırakıp gece kocaeline dönmesi demektir, her anını paylaşmak istemesi, uzakta olsanız da her an yanyana hissi vermesi gerekirse aynı filmi aynı anda açıp birlikte izliyormuş gibi hasret gidermesi demektir. Seni senden önce o düşünecek, sen de onu kendisinden önce düşüneceksin ki birbirinizi tamamlayın. Bana göre doğru ilişki budur ve tabiki mutluluğun sırrı. Tek taraf yapınca olmuyor bu işler ağır geliyor. Sevilmediğini hissettiriyor. Değersiz hissettiriyor. İşte bunlar hep iki yarı meselesi

ne güzel anlatmışsınız:KK16:

Tatlım benim malesef her erkek aynı değil. Her insanın yapısı, karakteri birbirinden farklıdır. Senin erkek arkadaşın da romantiklikten, ince ruhtan pek anlayan biri değil belli ki.. Bu onun yapısıdır suçlayamazsın. Yapmaması seni sevmediği anlamına gelmez. 3 yıllık bir ilişkim var nisan ayında da düğünümüz var kısmetse; misal benim erkek arkadaşımda fazlaca romantiktir, ince ruhludur. Özel gün hazırlıklarına çaktırmadan aylar öncesinden başlar herkesi seferber eder falan filan. Ben ise tam tersi bir odunum. Anlamıyorum romantiklikten. 4 gün önce adamın doğum gününü unuttum o derece.. Ve bu yüzden çoğu zaman kendimden çok utanıyorum. İnan çok da samimi olmadığı bir arkadaşı gelip erkek arkadaşımın doğum gününü kutladı ve ben o an unuttuğumu anladım; yemin ederim kendimi ilk geçen arabanın altına atmak istedim.:KK14: Ben böyle biriyim ama bu onu sevmediğim anlamına gelmez. Onu herşeyden, kendimden bile çok seviyorum. Ama o bu yapımı sorun etmiyor, anlayışla karşılıyor. Kendi romantikliklerini de karşılık beklemeden yapıyor. Benden öyle şeyler beklemiyor. Önemli olan da bu; sen onu bu şekilde kabul edebilecek misin ? Değişir diye değil katlanabilirim diyorsan onunla yola çık. Sana iyi gelmiyorsa ve gelmeyecekse devam ettirmeninde mantığı yok. Mutlu olabileceğin, romantik milyonlarca adam var bunu da unutma..

Benim de hediye almıyorsun dediğimde "sana en güzel hediye benim daha ne istiyosun" diyen bir sevgilim var :KK14:
Ben de karıya kıza bakmıyor aldatmıyor diye kendimi avutuyordum senin sevgilin içimden geçenleri söylemiş. bir çeşit savunma mekanızması bu galiba :KK70:
İdare et tatlım ne yapıcan? İyi değil mi, sevmiyor mu, ben sevmiyor muyum; romantik de olmayıversin diyorum artık.. :KK31: Sana da tavsiye ederim, aldırma :cry:

Ayni dertten ben de muzdaribim aramizda 5 yas var ben 20li yaslarin sonunda o otuzlarin ortasinda hal boyle olunca da kafalar ayni calismiyor.sevgisinden sadakatinden suphe etmiyorum romantizm de olmayiversin diyorum. Ara ara aklima geldikce soyluyorum ama pek de taktigi yok. Sekillere takilma aslolan icerik, diyenlerden. Dal parcasi ya da orda burda amacsizca gezip tozmak sekilmis mis mis.

Kadin erkek herkesin sevgisini ifade etme sekli farklidir, neden ille de cicek, mektup bekliyorsunuz? Kimi insan çok sever gerçekten çok sever ama diyemez bile, gozlerine bakinca anlarsiniz. Kimi de tam tersi. Ille de ben cicek bocek istiyorum ama almiyo diyosaniz alan biriyle birlikte olun, karsinizdakini zorlamayin

Canım 10 aydır beraberiz fakat 10 yıllık evli gibiyiz yazmışsın bu işler güne aya seneye bakmıyor karekter meselesi ben 12 yıllık evliyim ama Allaha şükür eşimbeni bu konularda mutlu eder heleki istediğimi belli ettiysem mutlaka yapar.sen belli ettiğin halde yapmıyorsa butür şeylerden hoslanmıyor demekki yada çok maço takılıyor bunları yaptığında erkekliğinden bişeylerin gideceğini düşünüyor herhalde bencede değişmez canım sen evliliğin boyunca hep bir beklenti içinde olacaksın ve o adam yapmayacak sen üzülüp duracaksın yol yakınken dön derim ben inşallah kafana göre birini bulursun

Neden genç kızlarımız evlenince sevgili gibi iken olacaklarını zannediyorlar hayret
Hiç mi etraflarına bakmıyorlar hiç mi incelemiyorlar evlilikleri .
Akıl baştan gidiyor demekki iki tatlı söz duyunca hep hayatım aşkım diyecek elinde çiçeklerle doğum günlerinde özel günlerinde tektaş pırlanta ile gelecek adamlarla evlendiklerini zannedip hüsrana uğruyorlar .
Sizin beklentilerinizde var sıkıntı .

Erkek milleti desen elde etmek için nikaha kadar bir sürü şebeklik yapar ,
Aşkito maşkito ne demekse artık .Nikahı bastımı dolunayı beklemeden kurt adama dönüşürler .

Bunlar gerçekler .

Canım sende kendimi görmedim desem yalan olur. Benim de ilişkim 1,5 yıl önce sona erdi. Aynı şekilde cimriliği , düşüncesizliği. Hatta hediye aldığında, bakmadım bile internetten sipariş ettim geldi sen göreceksin ilk dediği bile oldu. Bense günlerce uğraşarak hediyeler aldım sürprizler yaptım. Gittiğimiz bir konserde (öğrenciyken) ben ısmarlayayım bir şeyler yiyelim dememe rağmen aldırış etmedi. Gece 1-2 ye kadar aç kaldım. ( Maddiyat olarak iyi olmasına rağmen ) Diyeceğim o ki uzak dur , daha fazla bağlanmadan bitirmelisin. Maalesef değişmiyorlar .

haklısın. kendini geri çek,mesajlarını kısa ve net yazmaya başla telefonda çok konuşma sorarsa da uzak mesafe ilişkisi böyle oluyor sabret de. aynı onun sana dediği gibi........... seni çok iyi anlıyorum.. ne olursa olsun erkeklerden farklı düşünüyoruz illa çok romantik olsun da demiyorsun ama beklentilerin var haliyle o yüzden sen geri çekilince kendini değiştirmezse tekrar konuşursun duruma göre yoluna bakarsın.
bu arada uzaktan ilişki yürüten arkadaşlarım oldu hatta benimde bi beraberliğim olmuştu benim durum senin anlattığın gibiydi biz koptuk gitmedi. sonra ben eşimle tanıştım eskisi bittiği için şükrettim :KK66:
ama mesela bi arkadaşım yürütebildi çünkü sevgilisi uzakta olmasına rağmen çok ilgili ve romantikti.. asıl uzak olan adam daha ilgili olmalı zaten kaybetme korkusuyla,sürekli yanyana olmamanın getirdiği eksiklikleri hissetmemen için..

X