- Konu Sahibi KuzeyinGelini
-
haklısınız
ben de götürmek istiyorum
ama etrafımdakiler ve eşim götürme diyor
götürme diyen sayısı çok olunca
yanlış karar veriyorum demekki diyorum
herkes duygusal yaklaşma
çocuğun sağlığını düşün diyor
oteldeki yemekler ne derece sağlıklıymış
büyük adamlar bile şehir dışına çıkınca hasta olurmuş
el kadar bebeğe yazıkmış
offff
oğlum grip olursa yakşalık 3 hafta sürüyor
burnu tamamen tıkanır
nefes alamaz
gecem gündüzüm karışır
doktor doktor gezeriz
kullanmadığımız ilaç sprey kalmaz
doktorumuzla konuştum
sırf bunun için muayenehanesine
deli midir bu kadın der gibi baktı bana
dedim tatile giderken götürsem mi
hasta olurmu
iki türlü hasta olur
birincisi yakın temastan grip
ikincisi gıdadan dolayı ishal
kimseye öptürme
yemeklerine dikkat et.
dedim nasıl yemeklerine dikkat edeyim
ben girip yapamamki.
eriksonun psikososyal gelişim kuramına göre
0-2yaş arası bebekler annebabadan ayrı kalırsa güvenduygusu zedelenirmiş
ve ilerde sorun yaşarmış
(sabah sabah manyak bu kadın demiştir)
dedi götür yanında.
yemesine dikkat et
be adam nasıl edeyim
çocuk bu
su dolu havuzu görecek
içine girmek isteyecek
havuz zaten başlı başına mikrop.
emekliyor,yere elini sürecek
odada orda oraya emekleyecek
havuzbaşında da.
ne bileyim
sakınan göze çöp batar derler yaaa
ben duygusal yaklaşıp götürsem orda hasta olsa kahrolurum
götürmesem tatilim burnumdan gelir
ne yaptı
nasıl
ağlıyor mu
rahat uyudu mu
orda çocukları görsem
keşke getirseydim derim
eşim bana sormadan sözde sürpriz yapmış bu tatili
bebeğimin uçak bileti bile alındı
hersaat başı fikrim değişiyor
çıldıracağımmmm
yanlıs anlamayın amaa gercekten garip davranıyorsunuz yanı yorum yapıcak kelime bulamıyorum oğlunuz evin dısında hiç bir yerde yemek yemiyor yedirmiyorsunuz herhalde dısarıdan bir simit yada bir pastahaneden bir poğaca alıp eline vermediniz sanırım yada hiç ekmek falan yedirmiyorsunuz cunku otel gibi dusunuz o gıdalarında ne şekilde yapıldıgını bilmiyorsunuz ama yiyorsunuz otelin temızliğinden pisliğinden yemeklerinden havuzundan suphe ediyorsunuz maden neden ozaman bebeğinizide dusunurek bir plan yapmadınız yanı soylediğiniz hersey bir bahane sonucta cocugunuz var ve tatıl planı yapılarken cocugunuzu da goz onune almalıydınız tatıl planı yapılıp yer ayarlandıktan sonra yumurtadan cıkmadı ya bu cocuk
bebeginiz anneninizin kolunun alcili halini gorduyse muhtemelen anlayamamis,korkmus ve bu korkusunu kolu normale donse de atamamistir,zamanla duzelecegini tahmin ediyorum.Tatil sorununa gelince,gerci ortada bir sorun yok ama siz aslinda icten ice bebeginizi goturmek istemiyor ve bunun icin hakli sebebpler ariyorsunuz,cunku onu annenizde birakip da guneslenmek tad vermeyecektir.ben de gunesi,denizi,tatili,uyumayi cok ama cok seven biriyim,ve bu sevdigim seylerin hic birini yapamayacgimi bile bile 1 yasindaki kizimi babasi yanimizda olmadigi halde bu sene tatile goturdum.Yanimizda baskalari da vardi elbet ama cocugumun sorumlulugu 24 saat bana aitti,siz dusunun nasil bir tatil yapabildigimi.Ama ben kendimi degil,kizimi tatile goturuyorum diye yola ciktim,o guneslenebilsin,denizle tanissin,azcik deniz suyu yutsun,havasi degissin,dunyasi buyusun istedim.benim acimdan cok zor da olsa,kizim icin cok guzel bir tecrube oldu cok sukur ve ben ahh vah niye bronzlasamadan denizin tadina doyamadan eve dondum demedim hic,kizimin nasil guzel vakit gecirdigini ve bunu ona saglayabildigimi bilmek beni herseyden cok mutlu etti.Yemek konusuna gelince,evet tatil boyunca kesinlikle evde oldugu gibi saglikli ve zamaninda beslenemedi kizim,hijyen konusunda da evdeki gibi olmasi beklenemez ama bunlara da alismasi lazim sonucta,her zaman her yerde ev ortamini ve ev yemeklerini saglayamayacagiz bebeklerimize,buna cabalamak da biraz abarti geliyor bana zaten.Yanimiza hazir kavanoz aldim bol bol,plajda ve acil durumlarda kavanoz mamasi yedi surekli,arada da meyve kavanozu.Sabah ogununde kahvaltisini her zamanki gibi yapti(peynir ve yumurtasini daha evden goturdum,ekmek sonucta her yerde var ve hepsini sutle islayip verdim).Arada corba,yapilan diger yemeklerden vs verdim(otelde kalmadik ama istedigimizi yapma imkanimz da yoktu) ve gece de kutularda goturdugum devam sutlerinden verdim.Uzun lafin kisasi istedikten sonra ve evden belli bir hazirlikla gittikten sonra yemek sorunu halloluyor.hasta olmasindan ben de cok korkuyordum,nitekim biraz bir geniz akintisi ile donduk tatildena ama cok sukur ciddi bir rahatsizliga donusmedi.deniz soguktu ama kizim suyu asiri sevdigi icin biraz uzun sure denisde kalmasina izin verdim sanirim,biraz usuttum kuzumu.bu arada siz bir de ucakla yolculuk yapacaginiz icin bebeginiz cok da hirpalanmayacak,ben kizimla 14 saat suren ve 7 vasita degistirdigimiz arada saatlerce guneste beklemek zorunda kaldigimiz yorucu bir yolculugun sonunda tatil yerine varabildim.Degdi mi??eisnlikle degdi :)
tatil planını ben değil eşim yapmış
sürpriz oldu bana da
evet dediğiniz gibi
bebeğime dışardan hiçbirşey yedirmiyorum
herşeyini evde yapıyorum
dışarı çıkacaksamda
kavanoza koyup yanima alıyorum
meyvelerini sebzelerini sirkeli suda bekletiyorum
ev temizliği tam anlamıyla olsun diye hersabah
bebeğim uyanmadan
h20 ile siliyorum
onun için aldım
bilinçli olmayı abarttığımı biliyorum
rahat uyusun diye
çift kişilik yatakta
tek başına yatırıyorum
saatleri belli
dakik bir bebek
asla şaşmaz beslenmesi uykusu
düzenini kendi koydu çok şükür
SOFİKA tamamen sana katılıyorum bahaneden baska hiç birsey değil ve cok bencilce
kesinlikle götürmeye karar verdim
otel a plus
full herşey dahil
uçak da var
bu kadar konfora
götürmem gerek
sizin yaşadıklarınızı okuduktan sonra
son kararımı yazdım
okumadan cevap yazma lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?