1 yaşındaki bebeğim yeme sorunsalı

ayse3840

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2021
172
98
28
32
Merhabalar. Bebeğim tam 1 yaşında. Kendim çalıştığım için yeme ile ilgili çok problem yaşadık. Deprem zamanı ve sonrasında bronşit zamanlarında video çok kullandık video ile yemeye alıştı. Şimdi vazgeçirmeye çalışıyorum hiçbir şekilde video açmıyorum ama yemek yedirmede çok sorun yaşıyorum reddediyor bağırıyor kalkmak istiyor. Sürekli oyuncak vs önünde bişeylerle oyalayıp yedirmeye çalışıyorum ama çooook zorlamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz annelerim

Acıkınca yiyorlar gerçekten, ben zorlamıyorum. 1,5 yaşında ikizlerim var, bazen oğlum kahvaltıda 2 yumurta yiyor, akşama kadar kraker dışında ne versem reddediyor ama akşam atıştırıyor yemek. Kızım bazen tüm gün yemeyip mama içip akşam yemeğinde sağlam yiyor. Zorlamayı doğru bulmuyorum, hem bebeği hem anneyi strese sokuyor boşuna

Yemek yemezse memeye sardığı için ben yemezse yemesin diyemiyorum. Sonra fazla meme emmekten kısır döngü oluyor. Masaya biraz daha acıkmış oturtabilirsiniz. Mesela öğün saati 12 ise 12.30 gibi. İstedi mi benim bebeğim de hemen yiyor ama istemezse su ile oynuyor önünde bir kapta sevdiğim bişey değil ama yemezse daha büyük sıkıntı. Alternatif olarak, balkona çıkarıyorum mama sandalyesini geleni geçeni izlerken de yiyebiliyor ya da bi kafeye gidiyorum yine sokaktan geçenleri izliyor ben de bişeyler içiyorum. Aynı zamanda kendi kendinin de yemesine müsade edebilirsiniz. Belki istediği odur. Siz de desteklersiniz yandan yandan.

Sözüm size değil yanlış anlamayın ama genel olarak anneler bebeği video tv izlemeye alıştırıp sonra da tv izlemesinden ya da sonuçlarından şikayet ediyorlar. Bebekler ekran tv video bilmiyor gösterip izletip alıştırıyorsunuz sonra da izlemeden yemiyor ya da izlediği için konuşması gecikti şöyle oldu vs diye şikayet ediyorsunuz. Video yerine siz oyun yaparak yedirebilirdiniz suan bıraktırmak istiyorsanız yemezse iyice acıkmasını bekleyin ilka ki yiyecek yesin diye zorlamayın ağlasa da açmayın ekran ya da azaltarak kademeli bırakın ekranı

Video ile yedirmeye devam edin o zaman.Video izleyenler otizm oluyo sacmaliklarina kulak verip kendinizi bu forumda harap etmeyin.Bu forumda hapşıran çocuklara bile otizm diyolar.

Maalesef benim sütüm depremde kesildi. Biberonla mama içerken de aynı sorunu yaşıyoruz. Çok ama çok zorlanıyorum yedirirken. Aç olunca daha da hırçınlaşıyor sanırım video ile yemeye alıştığı için yaşıyorum bu sıkıntıları

Yese bile yine zorla yiyor aç olduğunu biliyorum mesela çok iştahla yemesi lazım ama biberonla mama içerken bile direkt içmiyor

Söylediğim gibi çalıştığım için evde babaannesiyleydi sürekli tv açıktı. Deprem zamanından kısa bir süre önce başlamıştık ek gıdaya. O süreçler çok zor geçtiği için hepimiz için ve bebeğim de çok hissetmişti alıştı üstüne bronşit oldu sürekli hava verdik uzun sürdü o süreçte de hiçbir yemediği sürekli kustuğu için mecbur kaldık. Biraz şartlar itti diyelim. Ben de en azından tatil boyunca düzeni otursun istiyorum tek çabam o

Video ile yedirmeye devam edin o zaman.Video izleyenler otizm oluyo sacmaliklarina kulak verip kendinizi bu forumda harap etmeyin.Bu forumda hapşıran çocuklara bile otizm diyolar.
Video ile yedirmek için yaşı çok erken ve gerçekten ne yediğini anlamıyor o yüzden uzak tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince

Çok geçmiş olsun. Sağlık olsun, bir şeycik olmaz. Bence etrafı izleterek deneyin o zaman. Video izleyeceğine yemesin daha iyi.

Geçmiş olsun sizin için değil genel olarak söyledim onu zor zamanlardan geçtiniz sizi anlamamız imkansız. Kademeli azaltarak ve sınır koyarak yapmaya çalısın başlarda kabul etmeyecek ama net olursanız mecburen alışır bende çalışan anne olucam ben izletmesem de belki kv vs açar bi kere öğrenince de istiyorlar ama biz açmasak hiç bilmeyecek bebekler aslında ama işte

Yese bile yine zorla yiyor aç olduğunu biliyorum mesela çok iştahla yemesi lazım ama biberonla mama içerken bile direkt içmiyor

Ben, benim çocukların 6-7 saat bir şey yemediğini biliyorum ama o kadar saatten sonra oturunca örnek veriyorum 4 büyük köfte yiyorlar kişi başı, bu benim için yeterli oluyor.

Gün içinde bende biliyorum aç olduklarını, mesela bu saat oldu oğlum kahvaltı yaptı, kızım Sabahtan beri 200 ml mamayla duruyor. Muhtemelen yarım saat sonra yemek verdiğimde bitirecek tabağını.

İyice acıkmasını bekleyin, huysuzluk elbette yapacaklar ama kolay değil videoyla yedikten sonra normale alışması, 1 hafta zorlanırsınız en fazla.

Ben tv izleterek yedirmesem de tv açılıyor evde ancak yemek istemediklerinde şarkı söyleyerek yediriyorum mesela. İşe yarıyor

Çünkü görümcemden biliyorum çocugu 3 yaşına değecek hala konuşamıyor çocuk gözünü açtığından beri video çizgi film izliyor aslında çok akıllı kendi kendine oyun kuruyor ama konuşma yok seslendiğimde bakmıyor birebir gördüğüm için diyorum. Sizin bebeğiniz de çok küçük ne kadar çabuk keserseniz o kadar iyi ne verirsek onu alacak öğrenecek zamanlarındalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…