Konuşma Problemleri 1 yas

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

301114

Hukabo
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
430
511
34
Mrb oğlum. 1 yaşında sadece baba diyor bu normal mi cevreme bakıyorum veya bazı yerlerde yapılan yorumları okuyorum cümle kuruyor diyen olunca bende açaba da kaldım deneyimli annelerden bilgi aliyim dedim

Benim oglumda 1yaşında o da henüz konusmuyor diyebilirim

Kızım şuan 14 aylik 1 yaşına girdiğinde sadece baba mama ve gel diyordu. Sanırım bu dönemalma ddöneminde Lee yanı kelimeleri kodlama döneminde1.5 -2yasa ddoğru biraz biraz aciaya başlarlar inşallah

Merhaba, 1 yasindaki bir bebek sinirli sayida sozcukler kullanir. Bunlarin cumle seklinde olmasi pek beklenmez. 2 yas cocuklari bile 2 kelimelik cumleler kuracak dil gelisimine sahiptir. Bebeginizin gelisimini bu kadar ilgiyle takip etmeniz coj guzel, ama tedirgin olunacak bir durum yok gibi gorunuyor. Her cocugun gelisim ritmi birbirinden farklidir, bunu yetersizliklik olarak degerlendirmemek gerek. ( tabii cok bariz ve yaygin bir durum soz konusu degilse) bebeginizin dil gelisimini desteklemek icin onunla bol bol konusun. Etrafinizda gordugunuz nesneleri, o an neler yaptiginizi, kisacasi yasina uygun olan her seyi sozcuklerle aktarin ona. Birlikte kitaplara bakin, yas itibariyle cok ilgi gostermeyebilir ama renkler ya da farkli materyaller iceren kitaplar ilgisini cekecek ve hem dil hem de bilissel gelisimine olumlu etki edecektir. Ayni zamanda bebeginizi televizyon ve tablet gibi cihazlardan uzak tutmaniz da saglikli olacaktir. Kolay gelsin! :)

Mrb oğlum. 1 yaşında sadece baba diyor bu normal mi cevreme bakıyorum veya bazı yerlerde yapılan yorumları okuyorum cümle kuruyor diyen olunca bende açaba da kaldım deneyimli annelerden bilgi aliyim dedim
Merhaba benim de 1 yaşında bir oğlum var her çocuk farklı Sakın başka bebeklere bakıp Çocuğunuzu kıyaslamayın Zamanı gelince o da cümleler kuracaktır Benim oğlum da anlamsız heceler bazen Baba bazen mama ama o kadar Üstelik 1 yaşındaki çevremdeki çocukların çoğu yürüyor bizimkisi henüz hala Eğer bir yere tutunursa yürüyor ama kıyaslıyorum Evet onların da zamanı gelecek öperim bebişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…