• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 Yaş Sonrası Yapılan Tahliller???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sevdankara

<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
826
4
46
Ankara
1 yaşından sonra kan ve idrar tahlili yaptırma konusunda herhangi bir bilgim yok arkadaşlar,
kesinlikle yaptırmamız gerekiyormu?

Şuanda herhangi bir rahatsızlığımız yok,nisanda aşımız var o zaman sağlık ocağına sorucam ama çok mu geç kalmış olurum acaba:26:

Sizler yaptırdınız mı?

ben kızıma kan damlası kullanamadığım için yaşından sonra kan tahlili yaptırmıştım. ve demir eksikliği çıktı. şurup kullanmamıza rağmen düzelmedi ve şuan kan testi yapılıyor. gerçi genetik olabilir ama öğrenmek istedik çünkü bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var:(

1,5 yaş aşısına daha çok var, bi kan değerlerine baktırın isterseniz. En son ne zaman yapılmıştı?

ben kızıma kan damlası kullanamadığım için yaşından sonra kan tahlili yaptırmıştım. ve demir eksikliği çıktı. şurup kullanmamıza rağmen düzelmedi ve şuan kan testi yapılıyor. gerçi genetik olabilir ama öğrenmek istedik çünkü bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var:(

1,5 yaş aşısına daha çok var, bi kan değerlerine baktırın isterseniz. En son ne zaman yapılmıştı?

cevabın için teşekkür ederim.

bu zamana kadar bir sorunumuz olmadığı için yaptırmadık hiç, sağlık ocağıda luzüm görmedi.yani bu konuda herhangi birşey söylemedi.?
aşımızda 2 ay sonra. :94:

sağlık ocakları hiçbişey söylemiyor ve yönlendirmiyor bu yüzden sevmiyorum:(( sadece boy kilo gelişimi ve kullanılan bi ilacı yazdırmak için gidiyorum.. bi kan sayımı yaptırın bakalım, inşallah bişey çıkmaz

sağlık ocakları hiçbişey söylemiyor ve yönlendirmiyor bu yüzden sevmiyorum:(( sadece boy kilo gelişimi ve kullanılan bi ilacı yazdırmak için gidiyorum.. bi kan sayımı yaptırın bakalım, inşallah bişey çıkmaz

Haklısın bu konuda sağlık ocakları biraz pasif maalesef..!
Cevabın ve ilgin için çok sağol..

biz özel doktorumuzun isteği üzerine yaptırdık bir yaş tahlili diyince illa hemen bir yaşını doldurunca yaplır diye bişey yok bir yaşından sonra bir iki ay için de yapılabilir dedi doktorumuz.bence yaptırın illa bişeyi olması gerekmiyoki.kanında ne oldugunu bilemezsinizki.mesela bizde demir eksikliği çıktı ki damlasını çok düzenli vermiştim.meyvesini sebzesini çok düzenli vermiştim ama demekki yetmeniş bunu ögrendim o sonuçta.ayrıca alerjisi çıktı neye oldugunu bilmiyoruz sanırım üst üste yumurta yiyince oluyo tahminime göre.onun tahlilide yapılcak.ama üç yaşından önce kesinleşmiyo alerji.bence yaptırın sonuçta bi kan vericek.bi idrar ve gaita(kaka)tahlili hepsi bu....

Back