• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaş gece beslenmesi

herseyolacaginavarir

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
29
4
16
32
merhaba :)
kızım 10 nisanda 1 yaşını doldurdu. Doktor kontrolumüze gittik çok şükür bi sıkıntımız yok. Sadece kızım geceleri max. 2 defa kalkıp 60 cc gibi az mama veriyorum uyuyor ve doktora gece beslenmesi için devam edeyim mi dedim?
Doktorda artık gece beslenmesi bırak çünkü orta kulak iltihabına sebebiyet olur dedi. mesele mamayı sulu ver azaltabilirsin dedi.
2 haftadır mamayı duru veriyorum. bazen 1 bazende 2 defa içmek istiyor ama yatmadan önce tok yatsada illa gece 1-2 gibi uyanıp mamayı istiyor tamamen bırakamıyoruz. vicdan azabı cekmeye basladım acaba aç mı bırakıyorum acaba gece beslenmesiı bırakmak için erken mi?
sizde ayı seyleri yasadınız mı??? valla annelik=vicdan azabı :(

Mamayı bu şekilde fazla sulandırıp vermeyin bence. Benim kızım 20.ayda gece bıraktı mamayı 1yaşta 1kere 240içiyordu.

2kere vermek yerine atıyorum saatleri mesela 1de mi uyandı su verin su içsin biraz geri uyutun saat 3de fazla mama verin zaten içebildiğini içer o onu sabaha kadar tok tutar. 60cc az zaten 1yaşındaki bebek için bu şekilde tek mamaya alıştırıp öyle bırakın ilerki zamanlarda.

Mamayı bu şekilde fazla sulandırıp vermeyin bence. Benim kızım 20.ayda gece bıraktı mamayı 1yaşta 1kere 240içiyordu.

2kere vermek yerine atıyorum saatleri mesela 1de mi uyandı su verin su içsin biraz geri uyutun saat 3de fazla mama verin zaten içebildiğini içer o onu sabaha kadar tok tutar. 60cc az zaten 1yaşındaki bebek için bu şekilde tek mamaya alıştırıp öyle bırakın ilerki zamanlarda.
merhaba. çok teşekkürler yorumunuz için. aslında dediğiniz gibi yapmayı basladım en azından 1 kere vereyim diyorum uyandıkca suyla geçiştiriyorum. sadece doktor orta kulak enfeksyonu deyince esimle keselim dedik ama daha küçk işte
bide ilk çocuk olunca tecrube ediyoruz herseyi

Benim oglum 8 aylikken tamamen kesti gece beslenmesini. Doktor cok memnun olmustu. 1 yasinda artik acliktan uyanmaz bizim gibi dusunun. Zaten bu yasta 60 cc kadar icip tatmin oluyorsa aliskanliktan oldugu cok belli. Bence de karistirip vermeyin suyla gecistirmeye calisin. Illa ki gece almadigi kaloriyi gunduze transfer edecektir.

merhaba :)
kızım 10 nisanda 1 yaşını doldurdu. Doktor kontrolumüze gittik çok şükür bi sıkıntımız yok. Sadece kızım geceleri max. 2 defa kalkıp 60 cc gibi az mama veriyorum uyuyor ve doktora gece beslenmesi için devam edeyim mi dedim?
Doktorda artık gece beslenmesi bırak çünkü orta kulak iltihabına sebebiyet olur dedi. mesele mamayı sulu ver azaltabilirsin dedi.
2 haftadır mamayı duru veriyorum. bazen 1 bazende 2 defa içmek istiyor ama yatmadan önce tok yatsada illa gece 1-2 gibi uyanıp mamayı istiyor tamamen bırakamıyoruz. vicdan azabı cekmeye basladım acaba aç mı bırakıyorum acaba gece beslenmesiı bırakmak için erken mi?
sizde ayı seyleri yasadınız mı??? valla annelik=vicdan azabı :KK43:
Aç kalsa ağlardı. Gece beslenmesini 1 e dusurmussunuz , sonrası daha duru ,sonrası su sonrası kesmek. Kademeli bıraktırin.

Miktari azaltabilirsiniz kademeleri olarak daha az 5-10 cc gibi gibi.

Back