- Konu Sahibi Pamukprensali
-
Düşüneceksiniz tabi, özellikle okul dönemi başladığında diyeceksiniz ki, aşı da neymiş? Çok daha fazla kontrolünüz dışında olaylar oluyor ve müdahale edemiyorsunuz bazı şeylere. Özendim size şu an. Çünkü hep yanınızda ve okul durumuna daha çok var. Rahat olun şimdilik. Hatırlamıyorlar bile bugünleri.Beni anlamaniz içimi biraz da olsa ferahlatti ins ilerde bende böyle düşünürüm
Aşılar otizm yapmıyor ya. Ben inandım tvde dinlediğim doktor ikna etti. Yaptırın aşılarını. Anaokulu kresi ilkokulu var toplu ortamlarda Allah korusun Bi hastalığa yakalansa en ağır şekilde geçirir sonu kötü bile olabilir. 5 ay önce yaptırdık aşıları bir problem olmadı 3 ya da 4 aşı olduk tam bilemiyorum ama hafif atlattı. 1 yaş aşıları zaten 1 hafta sonra ateş yapıyor o da 37,5 geçmedi.Hehh işte otizm vs. Beni çok düşündürüyor kizamikta öyle hafife alinicak bir hastalık değil Rabbim hicbirimize yaşatmasin
2 yaş olsugu icin tek doz nimenrix vurdurdum asiyi yapan hemsire yuksek ates yapar dedi ama kizimin diger asilarda dahil nimenrixtede hic atesi cikmadi hic bir sorun olmadiMeningokok hangisini yaptırdınız bi yan etki yaptı mi
Sorma bizde huysuzuz ins yavrularımıza sıkıntı olmazBenim de bu hafta yaptırmak lazım ama ben de çok stres oldum. Zaten huysuz bir bebek iyice huysuzlasacak
MasAllah cnm darısı bize ins bu sureci sıkıntısız atlatırız bizde baska bebeklerde Allah evlat imtihanı vermesinAşılar otizm yapmıyor ya. Ben inandım tvde dinlediğim doktor ikna etti. Yaptırın aşılarını. Anaokulu kresi ilkokulu var toplu ortamlarda Allah korusun Bi hastalığa yakalansa en ağır şekilde geçirir sonu kötü bile olabilir. 5 ay önce yaptırdık aşıları bir problem olmadı 3 ya da 4 aşı olduk tam bilemiyorum ama hafif atlattı. 1 yaş aşıları zaten 1 hafta sonra ateş yapıyor o da 37,5 geçmedi.
Maşallah cnm2 yaş olsugu icin tek doz nimenrix vurdurdum asiyi yapan hemsire yuksek ates yapar dedi ama kizimin diger asilarda dahil nimenrixtede hic atesi cikmadi hic bir sorun olmadi
InşallahSorma bizde huysuzuz ins yavrularımıza sıkıntı olmaz
Amin canım. Ki benim bebeğim mızmız ağlamayı seven oyun oynarken bile ağlayan bir kız ağır geçmiyor. İçini ferah tut.MasAllah cnm darısı bize ins bu sureci sıkıntısız atlatırız bizde baska bebeklerde Allah evlat imtihanı vermesin
4 ay önce oldu 1 yaş aşısını kızım. Bi sorun yaşamadık. Güvenmekten başka çaremiz yok.Son zamanlardaki aşı redleri kafami cok karistiyor bebeğime yaptirmamayi göze alamıyorum çünkü asiyi tamamen red etmek mantikli değil bana göre ama yaptırırken de cok büyük stres oluyorum 1 ay sonra 1 yaş aşımız var ve ben cok büyük stres altındayım
B tipini yaptırdınız mı menenjitin?2 yaş olsugu icin tek doz nimenrix vurdurdum asiyi yapan hemsire yuksek ates yapar dedi ama kizimin diger asilarda dahil nimenrixtede hic atesi cikmadi hic bir sorun olmadi
Bizimde öyle çok mizmiz Allahim acılarını gostermesinAmin canım. Ki benim bebeğim mızmız ağlamayı seven oyun oynarken bile ağlayan bir kız ağır geçmiyor. İçini ferah tut.
Maalesef Rabbim doğru doktorlar ile karsilastirsin4 ay önce oldu 1 yaş aşısını kızım. Bi sorun yaşamadık. Güvenmekten başka çaremiz yok.
bu bahsettihiniz sanirim 2 doz seklinde vurulan asi bexero degilmi?B tipini yaptırdınız mı menenjitin?
Benim küçük oğlumda 3 gün topallama oldu, büyüğüne bir şey olmadı.
Yaygın bir yan etki mi bilemiyorum da yeni uygulanan bir aşı olduğundan.
benim kizim aglamaktan kusan bir tip bazen kizim yerden kalk haliya otur dedim diye agladigi oluyor ama asida acidan degil hic tanimadiklari bir insan tanimadigi bir islem yaptigi ve bizde bacaklarina basip zorladigimiz icin korkudan agliyorlar daha cok benceBizimde öyle çok mizmiz Allahim acılarını gostermesin
Evet bexero, menenjit b tip 2 denilen ülkemizde en sık görülen ve tüm avrupa birliği ülkelerinde zorunlu aşı listesinde bulunan bir aşıymış, bizim ülkeye 2 senedir geldi o da tercihen tabi...bu bahsettihiniz sanirim 2 doz seklinde vurulan asi bexero degilmi?
benim bu asidan biraz gec haberim oldugu icin sadece nimenrix vurdurdum sanirim ikiside ayni isi goruyor bilmiyorum
topalllama seyden olabilir asi kas icine yapiliyor ya agri yapmis olabilir belki diger cocugunuza birde esi vurulunca pamugu ovalayarakmi bastirdiniz yada bastirdilar?
İlk başta acaba aşı reddi akımına kapılanlardan mısın diye düşündüm ancak geçmiş konularına bakınca neden kaygılandığını çok daha iyi anladım. Olaya fayda/zarar olarak bakmanız lazım. Süt ürünleri alerjisi çocuklarda çok çok sık rastlanan bir şey.Son zamanlardaki aşı redleri kafami cok karistiyor bebeğime yaptirmamayi göze alamıyorum çünkü asiyi tamamen red etmek mantikli değil bana göre ama yaptırırken de cok büyük stres oluyorum 1 ay sonra 1 yaş aşımız var ve ben cok büyük stres altındayım
Alının artı ve eksilerini araştırıp karar vermelisin. Aşıyı körü körüne savunup araştırmayanlar var bir de az araştırıp sadece zararlıymış diyen var. Neden resmî ediyorsun ? Neden yaptırmak istiyorsun? Önce bunları cevapla.. yaz çi kimler aşı karşıtı kimler değil bak bence ona göre karar ver. Ben şahsen seçmeli aşı düşünüyorum. Yani dönüşü olmayan hastalık ve aşı içeriğine göre yaptırmayı. vitamin aşklarını yaptırmayı düşünmüyorum mesela.. he bir de içeriği önemli aşının. Çevremde çocuğuna aşı yaptırmayıp çok sağlıklı çocukları olan arkadaşlarım var ve aşı yaptırıp yine sağlıklı olan çocuklar var.. terazinin kefeleri senşn ekinde artı eksilerini tart ona göre karar ver ..Akıma uyma egilimim olsa şimdiye çoktan yaptırmiyorum deyip işin içinden çıkardım değil mi anne mısınız cok merak ediyorum anne olsaydınız herhalde hassasligimi anlayabilcek hassasiyette olurdunuz diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?