• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yas asisi ve korkularim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Pamukprensali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
3.758
2.084
133
Son zamanlardaki aşı redleri kafami cok karistiyor bebeğime yaptirmamayi göze alamıyorum çünkü asiyi tamamen red etmek mantikli değil bana göre ama yaptırırken de cok büyük stres oluyorum 1 ay sonra 1 yaş aşımız var ve ben cok büyük stres altındayım:(

Stres olma sebebiniz nedir?
Aşı reddi ne demek ya da temel olarak aşı ne demek biliyorsunuz değil mi?
Bildiğiniz halde irdeliyor olmak, sırf birkaç manyağın çıkardığı akıma uyma eğilimi olabilie.
Akıma uyma egilimim olsa şimdiye çoktan yaptırmiyorum deyip işin içinden çıkardım değil mi anne mısınız cok merak ediyorum anne olsaydınız herhalde hassasligimi anlayabilcek hassasiyette olurdunuz diye düşünüyorum

Şu aşı karşıtlarının saçmalıklarını ciddiye alıp yaptırmamayı düşünmüyorsunuz herhalde diymi?

Çocuğunuza en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.aşı yaptırmayan ebeveynler başını taşlara vuracak bir gün.siz bari onlardan olmayın

Çocuğunuzun alerjik bir reaksiyonu yoksa endişe etmeyin.
Hoş benim oğlumun vardı, tabi ki yaptırdım, endişe ede ede..
Sizde öyle bir durum yoksa, sıkıntı yapmayın kendinize.
Asi zorsa, hastalık bin katı zor...
Buna emin olun.
Bebegim alerjik bir bebek sut ve sut ürünlerine bazı şeylere reaksiyon gösteriyor deneyerek bulutoez

Sizi anlıyorum. Çocuklarımın aşıları tam. Hatta zorunlu olmayanı bile yaptırdım. Anladığım kısım şu; Her aşı dönemini kendime zehir ettim. Bebeğimin canı yanacak diye. Hastaneye ağlayarak girdim, ağlayarak çıktım. Cidden şu an hiç normal gelmiyor ama geçecek bunlar merak etmeyin.

Aşıyı ne sebepten reddediyorsunuz ki, kimi içerik kimi dini acıdan reddediyor çünkü, ülkemizin aşırı göç aldığı bu dönemde aşısız olmak daha büyük risk diye düşünüyorum. Küçücük çocuklarda yeni türeyen ne hastalıklar var bir duysanız, suriyelilerden geçen :(

Sizi anlıyorum. Çocuklarımın aşıları tam. Hatta zorunlu olmayanı bile yaptırdım. Anladığım kısım şu; Her aşı dönemini kendime zehir ettim. Bebeğimin canı yanacak diye. Hastaneye ağlayarak girdim, ağlayarak çıktım. Cidden şu an hiç normal gelmiyor ama geçecek bunlar merak etmeyin.
Beni anlamaniz içimi biraz da olsa ferahlatti ins ilerde bende böyle düşünürüm 💜

Aşıyı ne sebepten reddediyorsunuz ki, kimi içerik kimi dini acıdan reddediyor çünkü, ülkemizin aşırı göç aldığı bu dönemde aşısız olmak daha büyük risk diye düşünüyorum. Küçücük çocuklarda yeni türeyen ne hastalıklar var bir duysanız, süryanilerden geçen :(
Asiyi red ettiğimi hangi kelimemden anladiniz yaptirmamayi göze alamıyorum diye yazdim ordan burdan yaptırmayacağım gibi birşey mi çıkıyor anlamadim ki herkes aynı tepkiyi vermiş yaptırıyorum yaptıracağım ama her aşı dönemi cok büyük stres ve kaygı yaşıyorum

Akıma uyma egilimim olsa şimdiye çoktan yaptırmiyorum deyip işin içinden çıkardım değil mi anne mısınız cok merak ediyorum anne olsaydınız herhalde hassasligimi anlayabilcek hassasiyette olurdunuz diye düşünüyorum
Yoo aksine, duble anneyim:)
Ve aşının ne demek olduğunu çok çok iyi bildiğimden, çıkıp profesörler yaptırmayın dese gene yaptırırım, bırakın hippi anneleri yani☺️
Keza zorunluyu geçin, tüm özel aşıları da yaptırıyorum.
10 gün sonra menenjit b tip aşıları olacak mesela.

2 gun once kizima 2 yaş asisini ve meningokok asisini yaptirdim
diger asilarda hic boyle hissetmemistim ama kizim artik biseylerin bilincinde oldugu icin bu son asiyi yaptirmak bendede strese sebep oldu ama hic bir zaman yaptirmamayi dusunmedim bu asilar iyilikleri icin biliyorsunuzdur bunu bir kac dk sorun yasiyorlar sadece eger alerji durumundan rahatsizsaniz aile hekiminizle gorusun eger musade ederse ki bence eder alerji testini yaptirana kadar bir kac gun musade isteyin sonra yaptirin

Hamileyken aşı yaptırmasam mı diye düşünürken aşı karşıtlarını okurken. Haberlere doktor çıkmıştı aşıları anlattı ikna oldum. 5 ay önce 1 yaş aşımızı olduk. Bence internetten aşı karşıtlarını değil doktorları izleyin dinleyin. Ben en çok aşı otizm yapıyora takılmıştım alakası yokmuş. Kızamıktan ölenlerin sayısı arttı. Aşısı olan şeyler için ileride pişmanlık yaşamayın. Dediğim gibi aşı karşıtlarını değil doktorları dinleyin.

Asiyi red ettiğimi hangi kelimemden anladiniz yaptirmamayi göze alamıyorum diye yazdim ordan burdan yaptırmayacağım gibi birşey mi çıkıyor anlamadim ki herkes aynı tepkiyi vermiş yaptırıyorum yaptıracağım ama her aşı dönemi cok büyük stres ve kaygı yaşıyorum
Herkes aynı tepkiyi vermişse belki öyle anlaşılacak şekilde yazdiginizdandir, yardımcı olmak için yazmıştım fikrimi, ciddiye almayabilirsiniz bu ne sert tavırdır

Hamileyken aşı yaptırmasam mı diye düşünürken aşı karşıtlarını okurken. Haberlere doktor çıkmıştı aşıları anlattı ikna oldum. 5 ay önce 1 yaş aşımızı olduk. Bence internetten aşı karşıtlarını değil doktorları izleyin dinleyin. Ben en çok aşı otizm yapıyora takılmıştım alakası yokmuş. Kızamıktan ölenlerin sayısı arttı. Aşısı olan şeyler için ileride pişmanlık yaşamayın. Dediğim gibi aşı karşıtlarını değil doktorları dinleyin.
Hehh işte otizm vs. Beni çok düşündürüyor kizamikta öyle hafife alinicak bir hastalık değil Rabbim hicbirimize yaşatmasin

2 gun once kizima 2 yaş asisini ve meningokok asisini yaptirdim
diger asilarda hic boyle hissetmemistim ama kizim artik biseylerin bilincinde oldugu icin bu son asiyi yaptirmak bendede strese sebep oldu ama hic bir zaman yaptirmamayi dusunmedim bu asilar iyilikleri icin biliyorsunuzdur bunu bir kac dk sorun yasiyorlar sadece eger alerji durumundan rahatsizsaniz aile hekiminizle gorusun eger musade ederse ki bence eder alerji testini yaptirana kadar bir kac gun musade isteyin sonra yaptirin
Meningokok hangisini yaptırdınız bi yan etki yaptı mi

Bu işi öylr bir hale getirdiler ki. Her konuda bi aman ha yaptırmayın kullanmayın öyle davranmayın diyeni var aynı konuda tam tamına zıddını söyleyen de var. Bakıyorsun hepsi de prof. Ee neye güvenelim? Ben dr ve eczacı arkadaşlarıma danıştım hepsi de uaptır dedi ve yaptırdım. Faydasını çocuğum kreşe başlayınca anladım. Kreşte bir çocuk rota oldu ve birçok kişiye bulaştırdı. Aşılı çocuklar sadece 1 seferlik veya 1 günlük ishal yaşarken aşısız çocjklar maalesef 3 4 gün hastanede yattı ve 5 kiloya yakın zayıfladılar. O zaman dedim ki iyi ki zorunlu değil diye yaptırmamamzlık etmemişim. Bakın yapılınca ne olacağının garantisi yok ama yaptırmayınca neler olduğunu bu ülke yıllarca sebepsiz çocuk ölümleriyle gördü. Bu yaz bahçedeki sokak kedisi oğlumun elini küçük bi ısırdı ama minicik birşeydi. Ne şişti ne morardı ama dr komşum dediki kuduzun kediden geçme olasılığı yüzde 1 ama insanın kuduzdan ölme ihtimali yüzde 100 asla tedavisi yok. Hemen hastaneye koştum ve 4 doz aşı oldu oğlum. Niye ömür boyu vahh tühh diyeceğim bir riski alayım ki?
Konuyu dağıttım belki ama bakış açınızı farklı bir yöne çekmek istedim.

Benim de bu hafta yaptırmak lazım ama ben de çok stres oldum. Zaten huysuz bir bebek iyice huysuzlasacak :(

Bu işi öylr bir hale getirdiler ki. Her konuda bi aman ha yaptırmayın kullanmayın öyle davranmayın diyeni var aynı konuda tam tamına zıddını söyleyen de var. Bakıyorsun hepsi de prof. Ee neye güvenelim? Ben dr ve eczacı arkadaşlarıma danıştım hepsi de uaptır dedi ve yaptırdım. Faydasını çocuğum kreşe başlayınca anladım. Kreşte bir çocuk rota oldu ve birçok kişiye bulaştırdı. Aşılı çocuklar sadece 1 seferlik veya 1 günlük ishal yaşarken aşısız çocjklar maalesef 3 4 gün hastanede yattı ve 5 kiloya yakın zayıfladılar. O zaman dedim ki iyi ki zorunlu değil diye yaptırmamamzlık etmemişim. Bakın yapılınca ne olacağının garantisi yok ama yaptırmayınca neler olduğunu bu ülke yıllarca sebepsiz çocuk ölümleriyle gördü. Bu yaz bahçedeki sokak kedisi oğlumun elini küçük bi ısırdı ama minicik birşeydi. Ne şişti ne morardı ama dr komşum dediki kuduzun kediden geçme olasılığı yüzde 1 ama insanın kuduzdan ölme ihtimali yüzde 100 asla tedavisi yok. Hemen hastaneye koştum ve 4 doz aşı oldu oğlum. Niye ömür boyu vahh tühh diyeceğim bir riski alayım ki?
Konuyu dağıttım belki ama bakış açınızı farklı bir yöne çekmek istedim.
Çok teşekkür ederim 💜

Back