İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

Konuyla alakasız ama benim oğlum Ekim doğumlu. Biliyorsunuz Ağustos Eylül gibi kayıt yaptırılıyor. Bu kayıtlarda yaşa mı aya mı bakıyorlar? 1 ay için 1 yıl geç başlamasını istemem çünkü oğlumun.
Canım artık kayıt bile yapılmıyor,sisteme düşüyor çocuk.Gondermemek için rapor almanız gerek

Benim kızım 2012 eylül doğumlu.
Seneye eylülde tam 6 yaşında olacak. Okul müdürü bize çok ciddi bir problem olmadığı sürece rapor almanızı önermem dedi,eğitim hayatı boyunca karşısına çıkar diye de ekledi. Rapor alınabiliyor yani anlayacağınız. E okuldan bakın hangi okula kaydı çıkıyorsa orayla görüşün derim,nereden rapor istiyorlar bilgilendirirler.

Banada erken geliyor 6 yaş ama ilkokula kaydını yaptırdım ben önümüzdeki dönem için.

Gerçi benimki nisan doğumlu 77 aylık oluyo 6.5 yaş ideal gibi bu işlerle uğraşmak var dimi birde

6,5 gayet iyi benim küçüğün sınıfı hep o civarda. benim ki ocak doğumlu bir önceki senede çıkmıştı ilkokula kaydı ben gidip göndermeyeceğimi söyledim okula bir dilekçe yazdırdılar o kadar.

Seneye eylülde tam 6 yaşında olacak. Okul müdürü bize çok ciddi bir problem olmadığı sürece rapor almanızı önermem dedi,eğitim hayatı boyunca karşısına çıkar diye de ekledi. Rapor alınabiliyor yani anlayacağınız. E okuldan bakın hangi okula kaydı çıkıyorsa orayla görüşün derim,nereden rapor istiyorlar bilgilendirirler.

Banada erken geliyor 6 yaş ama ilkokula kaydını yaptırdım ben önümüzdeki dönem için.
Canım gönderebilirsin çocuğunu ama ozbakim becerisi(tuvalete girerken kendi düğmesini kapatamiyor),uyum becerilerine atıf yapan rapor hiçbir yerde karşınıza cikmaz

Listeler gelmedi deder. Siz nasil yaptirdiniz kaydini?

Canım artık kayıt bile yapılmıyor,sisteme düşüyor çocuk.Gondermemek için rapor almanız gerek

ya ekim, kasım çok gıcık aylar..:))
benim büyük ekim sonu doğumlu ve ilk bu ay meselesinin çıktığı yıl okula başladı. rapor falan yoktu o zamanlar. sınıf felaketti bir tam yaş büyüğü de vardı oğlumdan bir tam yaş küçüğü de.

Endokrinoloji doktorumuz var duzenli takip eden. Rapor mamasi veren bir de onunla konusayim. Kafam karman çorman. Butik bir ozel okul sorunumu cozuyor ama ozel okul istemiyorum.

Bende gecen hafta okuldaydım.Oğlum 75 aylık oluyor anck minyon oldugu icin kendini koruyamayacagini düşünüyorum. Okul bana bunun icin RAM raporunun gerektigini ve bu raporu sırf çocuk küçük gözüküyor diye alinamayacagini belirtti.Çocuga haksızlık olduğunu ,zamanla açılabileceğini söyledi.O raporun her sene tekrarlanmasi gerekirmis.Dilekce ve rapor farklı oluyormus.Benimki 75 aylik oldugu icin dilekce tutmuyor.

Bende gecen hafta okuldaydım.Oğlum 75 aylık oluyor anck minyon oldugu icin kendini koruyamayacagini düşünüyorum. Okul bana bunun icin RAM raporunun gerektigini ve bu raporu sırf çocuk küçük gözüküyor diye alinamayacagini belirtti.Çocuga haksızlık olduğunu ,zamanla açılabileceğini söyledi.O raporun her sene tekrarlanmasi gerekirmis.Dilekce ve rapor farklı oluyormus.Benimki 75 aylik oldugu icin dilekce tutmuyor.
Evet. Bu raporlar ilerde sikinti yaratabilirmis. Herkes ayni seyi soyluyor. Sizinkidemi haziran 2012 li ?

Canım gönderebilirsin çocuğunu ama ozbakim becerisi(tuvalete girerken kendi düğmesini kapatamiyor),uyum becerilerine atıf yapan rapor hiçbir yerde karşınıza cikmaz
Ya ben müdürün yalancısıyım. Milli eğitimden emekli olmuş biri bu bahsettiğim kişi. Bize bu şekilde bilgi verdi,ben detay araştırmadım yada başkasına sormadım açıkçası ki 1 sene daha anaokuluna gitmesi okulun işine gelirdi bilemedim şimdi.
Göndermek istememe sebebim ,temmuz sonu kardeşi gelecek,eylülde ilkokul zorlanabilir diye idi ama cidden anaokulunda sıkılmaya başladığını hissediyorum artık. Bu sebeple göndereceğim.

Aslında okulda yanlış bilgi vermiş.Ram çocuğa kaynaştırma ve ya özel eğitim kararı alındığında devreye giriyor.Ram "bu çocuk bu sene anasınıfına gitsin " kararı almiyor.

Ya ben müdürün yalancısıyım. Milli eğitimden emekli olmuş biri bu bahsettiğim kişi. Bize bu şekilde bilgi verdi,ben detay araştırmadım yada başkasına sormadım açıkçası ki 1 sene daha anaokuluna gitmesi okulun işine gelirdi bilemedim şimdi.
Göndermek istememe sebebim ,temmuz sonu kardeşi gelecek,eylülde ilkokul zorlanabilir diye idi ama cidden anaokulunda sıkılmaya başladığını hissediyorum artık. Bu sebeple göndereceğim.

kardeş sonrası hemen okula gitmesi huzursuz etmesin çocuğu

Oğlum atipik otizm yüzde kırk engelli raporu var biz bile 72 Aydan Sonra zorunlu eğitme başlıycaz. Sadece minyon diye geç başlatamazsınız, psikolojik bir sorun yoksa başlasın en önde oturur , sınıf öğretmeni de biraz ilgilenirse çok iyi olır. 72 Aydan sonra alınan raporu oğlumun engelli raporu olmasına rağmen alıp almamakta kararsızım çünkü o ömür boyu sistemde kalıcak. İlerde askeri okula polis akademisine MİT’e vs giremez o raporla

X