sanırım sadece okuyor yazamıyor, benim sınıfımda değil de arkadşın sınıfında böyle bir öğrenci vardı, bu durumun avnatajları da var dezavantajları da, diğer çocuklar daha yeni öğrenmeye çalşırken seninki boş durmasın diye muhtemelen kitap okuma çalışması yapacak, sadece yazma çalışmalarına katılabilecek, bu da senin çocuk için zaman zaman sıkıcı olabilir,
ama sınıftaki öğrenci sayısına bağlı olarak zaman ayırıp seninkine ayrıca özel bir programla hızlandırılmış yazma çalışması yaptırırsa o ayrı,ama o da öğretmen için çok zor olacaktır, diğerleriyle uğraşmaktan başı dönüyor öğretmenin çünkü.akannehirkafamçokkarıştı
sınıftaki öğrenci sayısına bağlı olarak öğretmen seninkine ayrı bir program hazırlayabilirse avantaja dönüşecektir.
bende de var öyle bir öğrenci, okuma yazmayı bende öğrendi ama süper zeki bir çocuk.2. sınıf seviyesinde. ben ona özel program uyguluyorum, onun üzerinde hedefim büyük.hatta 3. sınıf öğrencilerinin çözemediği soruyu çözdükaydirigubbakcemile5 benimkinin avantajı okuma yazmayı aaynı anda bende öğrenmesi oldu. şimdi önden gidiyor her daim yapacak etkinlik buluyoruz.
Merhaba benim kızım 1.sınıfa gidiyor ve bir proje ödevimiz var 10 dan 20 ye kadar olan sayıları dosya kağıdına yazıp birlik onluk olarak ayırıp nesne yapıştırıcaz ne olabilir bunlar yardım edebilirmisiniz.Nasıl yapabiliriz?
merhaba öğretmenim,
benim kızım seneye 1. sınıfa başlayacak.kızım ders yapmaya şu anda yani anaokulunda istekli . özel bir anaokuluna gidiyor. yakınımızdaki devlet okul sosyal çevre bakımından kötü , veliler ilgisiz.sınıflar çok kalabalık,veliler öğretmenlere destek olmuyor, bence daha beteri öğretmenler çok değişiyor, süreklilik sağlanamıyor. Diğer devlet okulları çok uzak servis yok
sizce maddi olarak sıkıntıya katlanıp servisle özel okula mı göndereyim yoksa bahsettiğim devlet okuluna vereyim mi, ben de lisede edebiyat öğretmeniyim çocuğumun eksikliklerini kendim tamamlayabilir miyim, ne dersiniz
evdeki her türlü nesne olabilir mesela makarnalar bu makarnaları sulu boya ile boyayabilirsiniz nohut kuru fasulye kola kapakları.. vs. vs..
Onlar biraz sert nesne olduğu için zor yapışıyorda ne ile yapıştırabiliriz..
böyle örencleri direk 1. sınıftan 2 ye gecriyorlarmış.2004 lü bir cocuk var anasınıfına gitmesi gerekirken öğretmen 1.sınıfa gitmesine karar vermiş şimd 1. sınıfta.acaba bu olumlumu olumsuz br davranışmı cocuk için.benim oğlum 004 lü.oda yazıyo matematiği iyi ama ben üst sınıfa cıksın istemiorum.bu kararı kim vermeli????
ben cevap veriyor gibi olmak istemem, sonuçta arkadaş başlık açmış, ama yazımdan alıntı yaptığın için cevap vereyim.
bu kararı öğretmenin tavsiyesi ile başta aile verir. yalnız olumlu mu olumsuz mu olacak bu çocuğun kapasitesine bağlı sanırım, ben de okula 1 yaş erken başlamış birisi olarak kendimden çıkarım yapabilirm, ben demek ki zeki bir çocuktum ki, okuma yazmaya da hemen geçtim, ve 1. sınıfa 1 yaş erken başladım.bu benim için zaman zaman zor oldu, mesela 4. sınıfta bana zor gelen bir türlü yapmayı başaramadığım, anlayamadığım konuyu 5. sınıftayken çok rahat anlayabiliyordum
demek istediğim şu, ne kadar başarılı olursan ol, gelişimini tamamlayamadığın için ister istemez bazı alanlarda zorlanıyorsun.ben üniversiteyi de 16 yaşında ve ilk yılımda kazandım, eğer ben okula yaşımda gitseydim, şuan daha iyi yerlerde olabilecektimsempatiksalakcinni eminim..
benim düşüncem bu.
bu topici sadece ben cevap vereyim diye açmadım hocam tabiki başka eğitimcilerinde tavsiyelerini almak çok iyi olacaktır..
teşekkür ederim canım, ama yine de sana ayıp olur:kedi:, ben takip ediyorum, sorular güzel, hoşuma gidiyor. arada bir dayanamayıp atlarsam kusura kalmaa.s..genelde tutuyorum kendimi gerçi ama...vereliniortak
canım öğretmenlerim, geçmiş sayfalarda benim oğlanın okuma bildiğinden bahsetmiştim sizdende güzel cevaplar almıştım. benim oğlum anaokuluna gidiyo, mesela el yazısıyla yazılmış bi hikaye kitabında dakkada 60 kelimenin üstünde okuyor hep, 4 basamaklı toplama çıkarmalarıda yapıyor, ben oğlumu direk 2. sınıftan başlatsam sizde ezilirmi sınıfta, 2004 lüler bu eylül okula başlıyo biliyosunuz. 2. den başlarsa 2003 lerle okuyor olcak, ezilir mi ne dersiniz? Bi de 2. geçebilmesi için mutlaka bilmesi gereken neler var?
çok teşekkür ederim şimdidena.s.
Merhaba hocam.Benim kızım 1.sınıfa gidiyor.Derslerimiz çok iyi.Hatta matematik diyince bayılıyoruz...
Sorum şu; öğretmenimiz proje ödevi verdi.Ödev''matematikte örüntü şeklinde kolye yapma'' buraya kadar normal ama problem ; bu kolyenin planlaması, malzemeleri, masrafı, tasarımı, örüntü kuralı, yapılma aşamasını anlatan bir rapor hazırlanıcakmış. Bu konuda bana yardım ederseniz çoooooooooook sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?