İnşallah olur ama her yerden baktım sadece kura var. Nakille gelene bile kurayla sistemden atanıyormuş. Yani ne olursa olsun kura cekiliyor. Müdürün özel dilekçesiyle olur mu bilmiyorum ama kimse uğraşmaz. Hele ki ben zaten en ufak hayır lafından çekinen biriyken. Yine de konuşacağım mecburum
Öğretmenler belli oldu listeler asıldı okullara. Oradan baktık. İnşallah olur dediğiniz gibiŞimdi şöyle kura çekiminde olacak diyorsanız o Öğretmene düştügünü nerden biliyorsunuz tamam diyelim o öğretmene düşmüş iki üç gün sonra rehberlikle birlikte konuşursanız durum halledilebilir yani kimsede bu kadar gaddar değildir hele ki yeni okula başlama sürecinde olan özel bir çoçuksa yani
Okul rehber öğretmenine durumu anlatın. Değişiklikte rehber öğretmeninin görüşü önemliMerhabalar hanımlar, başlıkta tam anlatamadım ama konuşma problemi olan erkeklerden çok çekinen korkan hafif otizm gibi davranışları olan bir kızım var. Raporumuz yok çünkü gerek görmediler silik belirtiler olduğundan. Bu sene 1. Sınıfa başlayacak. Ancak okuldaki en çok bağırıp çağıran erkek öğretmene denk geldik. Değişiklik talep etme hakkımız var bir kereliğine ancak ilk haftadan bunu yapabilirler mi?
Bence de bir acigini bulurlar ama olmasa öyle birşey, gerçi bilemiyorum benm ilkokul öğretmenim çok sıkıntılıydi zorluğunu yaşadım hep keşke hiç bir çocuk yasamasa bunlarıMerhaba bende 1. Sınıf okutacağım bu sene , sizden dilekçe alıp her cuma kurayı tekrar devreye sokacaklar diye idare söyledi , istediğiniz sinif olmayabilir.
Peki birşey sorayım şimdi bu sistemde de istediği öğretmene vermek isteyenler şey yapıyormus çocuğu önce başka okula aldırıyor, okul açıldıktan sonra dilekçe verip aslında bu adreste yaşıyorum deyip tasdikname ile çocuğu istediği öğretmene vereceğini söylüyorlar, o zaman sizin dediğinize göre sistem yine çocuğu herhangi bir öğretmene atayacak yani yine istediği öğretmene veremeyecek mi ? Gerçekten merak ettigm için sordum kızım hala anaokulundabu şekilde yapanlar var çevremde
Şimdiki duruma göre olmuyor , çünkü gelen nakiller mevcudu en az olana cinsiyet dağılımına göre yine otomatik yapılıyor ama
Benim şahsi düşüncem bir açığı bulunacak
Çok ilginç, kendince cozum arayanlarla dolu ortalıkSuan sıstem atıyor fılan deselerde
Erkek kız eşıtlıgı bılmem ne… birsürü sebeple kaydırma yapabılıyorlar
Onuda bize gecen sene soylemıstı
Baska okula al 20 gun dolunca baska sınıfa verrırım
O sınıfta bosluk doldu o yüzden baska sınıfa verdık derım dedı
Ama sımdı verırsem herkes bızımkı nıye degısmıyor der butun velıler üzerime gelır dedı
Evet, aynen öyle. Nakille gelen öğrenciler de havuza düşecek. Havuzdaki öğrencini. Sınıfı da merkezi sistemde belirlenecek. İdareciler öprenciyi sınıfa kaydetmiyor artık. Okula kaydediyor. Sınıflar merkezi bir sistemden belirleniyor.
Teşekkür ederim arkadaşlar, desenize zamanla netleşecek herşeyMerhaba
Nakil gelen öğrenciler de kura ile sınıflara yerleştirilecek.Yani ben çocuğumu nakil getirdim şu öğretmene istiyorum diye bir durum olmayacak
Bir çocuğun hafif otizmli olduğu nasıl anlaşılır acaba,ne gibi belirtiler var oglunuzda okuma yazma da bildiğine göreRehber öğretmenim. Bu sene yeni açılan bir ilkokula tayin istedim. Okuldaki tüm kadro yeni oluştu. İçlerinde tanıdığım öğretmen arkadaşlar da var. Hafif otizmli oğlum bu yıl birinci sınıfa başlayacak. Oğlumun kaydı hala başka bir okulda. Daha nakli bile olmadı. Nakli olduktan sonra sınıf seçmeyi düşünmüyorum. Hangi arkadaşlar birinci sınıf onu dahi bilmiyorum. Öğretmenin oğlumla ilgili olumsuz bir yargı geliştirdiğini gözlemlersem ancak sınıf değişikliği düşünebilirim. Benim için öncelik koşulsuz kabul. Bu arada oğlumun akademik becerileri iyidir. Okuma yazma bilir.
Sosyal iletişim becerilerinde farlılıklar ve gerilikBir çocuğun hafif otizmli olduğu nasıl anlaşılır acaba,ne gibi belirtiler var oglunuzda okuma yazma da bildiğine göre
Benim kızım da aynı şekilde. Bi öğretmen birebir de bile zor farkeder halini. Ama ben biliyorum. Kendini koruma algısı yok denecek kadar az. Çok fazla gereksiz konuşuyor, ve çok sık tuvalete gidiyor. Özellikle tedirginlik yaşarsa ordan kurtulmak için tuvalete gidip dönmüyordu anaokulunda. Çok fazla sorun yaşadık. Erkek öğretmen o kadar anlayış gösterir mi bilmiyorum zaten bağırdığı anda kitlenir asla konuşmaz. Bilmiyorum Allah yardımcımız olsun. Sınıftan çıkıp gitme huyu da vardı sıkılınca çıkıp gidiyordu. Okuma yazma var zaten çoktan. oyun oynama sosyalleşme sorunumuz yok denecek kadar az. Ama diğer herşey sıkıntı. Kural algısı yok bilmiyorum çok korkuyorum keşke bende okulda olabilsemRehber öğretmenim. Bu sene yeni açılan bir ilkokula tayin istedim. Okuldaki tüm kadro yeni oluştu. İçlerinde tanıdığım öğretmen arkadaşlar da var. Hafif otizmli oğlum bu yıl birinci sınıfa başlayacak. Oğlumun kaydı hala başka bir okulda. Daha nakli bile olmadı. Nakli olduktan sonra sınıf seçmeyi düşünmüyorum. Hangi arkadaşlar birinci sınıf onu dahi bilmiyorum. Öğretmenin oğlumla ilgili olumsuz bir yargı geliştirdiğini gözlemlersem ancak sınıf değişikliği düşünebilirim. Benim için öncelik koşulsuz kabul. Bu arada oğlumun akademik becerileri iyidir. Okuma yazma bilir.
Hayır bu sene her şey değişti. Her şey sil baştan. Öyle müdürler kafasına göre sınıf değişemiyor. Rehber öğretmene gideceksiniz. O rapor yazacak. Snr kızınız havuza düşecek. Snr tekrar kurayla bir sınıfa verilecek. Ha ama yapılır. Rehber öğretmene durumu anlatsanız raporu yazar. Ama snr kime gelirsiniz karışamazlarMerhabalar hanımlar, başlıkta tam anlatamadım ama konuşma problemi olan erkeklerden çok çekinen korkan hafif otizm gibi davranışları olan bir kızım var. Raporumuz yok çünkü gerek görmediler silik belirtiler olduğundan. Bu sene 1. Sınıfa başlayacak. Ancak okuldaki en çok bağırıp çağıran erkek öğretmene denk geldik. Değişiklik talep etme hakkımız var bir kereliğine ancak ilk haftadan bunu yapabilirler mi?
Geçen bi bayanla konuşuyoruz, bayanın eşi ve ben öğretmeniz, ne yaptınız kızınız hangi hocada derken başka biri "aaa falanca hocaya verin" dedi. "Artık hoca seçilemiyor" dedik. "Yapan yapıyor ben yaptım geçen senelerde" dedi. "İyi de sistem bu sene değişti" dedik. "Yaparlar yaparlar siz bastırın" dediSistem bu yıl ilk kez uygulanıyor. Lütfen idareciler ve öğretmenler dışında kimsenin sözüne itibar etmeyin. Size “olur olur, değiştirirler” diyenler emin olun sistemin değiştiğinden bile haberdar değillerdir. Sınıf değişikliğinde sürecin şöyle işleyeceği ön görülüyor: rehber öğretmenin raporu doğrultusunda sınıf değişikliği kararı çıkan 1/A sınıfı öğrencisi diğer sınıflardaki mevcut sayısı, kız erkek öğrenci sayısı, kaynaştırma öğrencisi ssyısı vb kriterler göz önünde bulundurulacak şekilde sistem tarafından başka bir sınıfa yerleştirilecek. Yani idarecinin çocuğu 1A’dan alıp 1C’ye koyalım deme şansı yok. Ama burada öğretmenin cinsiyeti bir kriter olur mu, bilemiyorum.
O kuralar da her cuma olacakmış. Aynı gün mümkün değil en azından bir hafta kesinHemen aynı gün olmaz. Çünkü raporlama süreci için muhtemelen gözlem vb olacaktır. Uyum sürecini o sınıfta geçirirsiniz. Siz e devletten kontrol ettiniz mi öğretmeninizin adını?
Hepsi havuza düşecek kura çekilecek. Öyle istediğim hocaya veririm yok. Ya adam birinci sınıfı okutuyor kendi çocuğunu sınıfına almak istedi olmadıPeki birşey sorayım şimdi bu sistemde de istediği öğretmene vermek isteyenler şey yapıyormus çocuğu önce başka okula aldırıyor, okul açıldıktan sonra dilekçe verip aslında bu adreste yaşıyorum deyip tasdikname ile çocuğu istediği öğretmene vereceğini söylüyorlar, o zaman sizin dediğinize göre sistem yine çocuğu herhangi bir öğretmene atayacak yani yine istediği öğretmene veremeyecek mi ? Gerçekten merak ettigm için sordum kızım hala anaokulundabu şekilde yapanlar var çevrem
İşte o geçen seneydi. Bu sene olmuyor hanımefendi. Direk sistemin içinde biri olarak söylüyorum. Geçen sene evet gücücyeten yaptırabiliyordu ama bu sene bakanlık sistem kurdu olmuyorSuan sıstem atıyor fılan deselerde
Ama sımdı verırsem herkes bızımkı nıye degısmıyor der butun velıler üzerime gelır dedı
Adrese dayalı okul yazın. Kendi edevletinizden girip Çocuğunuzun adına tıkladığınızda görünüyorE devletten nereden belli oluyor. Ben bulamadım hala
Ben baya araştırdım yönetmeliğe de baktım. Sınıf değişikliği hakkı bir kereye mahsus dilekçeyle oluyor. Ancak rehberlik gerekçeli bir sebep görecek rapor edecek ve tekrardan sınıf değişikliği belirle diye kura çekilecek. Yani yine şansa kalıyor ama bence özel ve istisnai durumlar için açılacağını düşünüyorum umarım yaniİşte o geçen seneydi. Bu sene olmuyor hanımefendi. Direk sistemin içinde biri olarak söylüyorum. Geçen sene evet gücücyeten yaptırabiliyordu ama bu sene bakanlık sistem kurdu olmuyor
Ben baya araştırdım yönetmeliğe de baktım. Sınıf değişikliği hakkı bir kereye mahsus dilekçeyle oluyor. Ancak rehberlik gerekçeli bir sebep görecek rapor edecek ve tekrardan sınıf değişikliği belirle diye kura çekilecek. Yani yine şansa kalıyor ama bence özel ve istisnai durumlar için açılacağını düşünüyorum umarım yani
Geçen sene bence sistemi bilmiyordu. Şimdi sor bakalım ne diyecek?Suan sıstem atıyor fılan deselerde