Yaparlar tabıkıde okul tamamen acılmadan müdür yardımcı veya müdürle konuşup sınıf degısıklıgı isteye bılırsınızMerhabalar hanımlar, başlıkta tam anlatamadım ama konuşma problemi olan erkeklerden çok çekinen korkan hafif otizm gibi davranışları olan bir kızım var. Raporumuz yok çünkü gerek görmediler silik belirtiler olduğundan. Bu sene 1. Sınıfa başlayacak. Ancak okuldaki en çok bağırıp çağıran erkek öğretmene denk geldik. Değişiklik talep etme hakkımız var bir kereliğine ancak ilk haftadan bunu yapabilirler mi?
Teşekkür ederim yani anladığıma göresınıf değişikliği istesem bile kadın öğretmen diye bir talepte bulunamıyorum o da mı kurayla. Ben dilekçemde belirtsem etkisi olmaz mı kiMerhaba, eminim okuldan bilgi vermişlerdir. Bu yıl sınıf belirlemede havuz sistemine geçildi. Yani bir okula kaydolan tüm birinci sınıflar merkezi sistemden belli kriterler göz önüne alınarak kurayla sınıflara yerleştirildi. Sınıf değişikliğini şu anda yapamazsınız. Ancak okul açıldıktan sonra, okul rehber öğretmeni öğrenciyle ilgili sınıfa uyum sağlayamadığına dair bir rapor yazacak. Bu rapordan sonra da çocuk yine yeniden rastgele başka bir sınıfa yerleştirilecek. Ancak ben sizin yerinizde olsam acele etmezdim. Çünkü bu sistem yeni. İlk kez uygulanıyor ve idareciler de öğretmenler de henüz sistemi pek bilmiyor. Sistemin özellikleri tam olarak anlaşılana kadar birkaç gün bekleyin, derim. En azından uyum sürecinde çocuğunuz ve öğretmeni arasındaki iletişimi gözlemlersiniz. Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar hanımlar, başlıkta tam anlatamadım ama konuşma problemi olan erkeklerden çok çekinen korkan hafif otizm gibi davranışları olan bir kızım var. Raporumuz yok çünkü gerek görmediler silik belirtiler olduğundan. Bu sene 1. Sınıfa başlayacak. Ancak okuldaki en çok bağırıp çağıran erkek öğretmene denk geldik. Değişiklik talep etme hakkımız var bir kereliğine ancak ilk haftadan bunu yapabilirler mi?
Şimdilik belirtemiyorsunuz. Ama dediğim gibi henüz sistemi hiç bilmiyoruz. İlk kez uygulandığı için de rehber öğretmen raporu doğrultusunda kadın öğretmen bir kriter olarak seçilebilir mi, bunu sınıf değişikliği ekranı aktif olduktan sonra bilebiliriz ancak. Sistemle ilgili öğretmenlere ve idarecilere bir eğitim verilmedi. Maalesef sistemi el yordamıyla, körlemesine öğreniyoruz. Stres olmayın. Çocuklar ebeveyn stresinden de çokça etkileniyorlar. Hemen olmasa da bir iki hafta içinde çözülür sorununuz.Teşekkür ederim yani anladığıma göresınıf değişikliği istesem bile kadın öğretmen diye bir talepte bulunamıyorum o da mı kurayla. Ben dilekçemde belirtsem etkisi olmaz mı ki
Kızım başına gelen bişeyi anlatmaz. Biri bağırdı diyelim cevapta veremez iyice kapanır içine. Hiç konuşmaz. Normalde çok konuşur susmaz uyarmak zorunda kalırım hatta. Ama öğretmeni biliyorum tanıyorum gecen senelerdenŞimdilik belirtemiyorsunuz. Ama dediğim gibi henüz sistemi hiç bilmiyoruz. İlk kez uygulandığı için de rehber öğretmen raporu doğrultusunda kadın öğretmen bir kriter olarak seçilebilir mi, bunu sınıf değişikliği ekranı aktif olduktan sonra bilebiliriz ancak. Sistemle ilgili öğretmenlere ve idarecilere bir eğitim verilmedi. Maalesef sistemi el yordamıyla, körlemesine öğreniyoruz. Stres olmayın. Çocuklar ebeveyn stresinden de çokça etkileniyorlar. Hemen olmasa da bir iki hafta içinde çözülür sorununuz.
İnşallah olur dediğiniz gibi. Çok zor durumda hissediyorum kendimi.Değişiklik yaparlar. Veli olarak endişe ettiğine dair tatlı tatlı konuş ilk olarak, sonra dilekçe verirsin gerekirse. Eğer öğretmen sabırlı biri çıkmazsa, çocuğa bağrırsa sen sürekli o okulda müdürle görüşeceksin daha anlayışlı, kadın öğretmen talebinde bulun. Yoksa her sorunda ben size mi geleyim vs dersin.
Yok ama müdürle görüsun. Belki bir şey yapar. Kura sistemi geldi çünkü.Merhabalar hanımlar, başlıkta tam anlatamadım ama konuşma problemi olan erkeklerden çok çekinen korkan hafif otizm gibi davranışları olan bir kızım var. Raporumuz yok çünkü gerek görmediler silik belirtiler olduğundan. Bu sene 1. Sınıfa başlayacak. Ancak okuldaki en çok bağırıp çağıran erkek öğretmene denk geldik. Değişiklik talep etme hakkımız var bir kereliğine ancak ilk haftadan bunu yapabilirler mi?