- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.709
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Bence bu daha iyi kızımda TV deki harfleri gösteriyor banaDün okumak istemedi ben de markete gezmeye götürdüm. Markaların içinden heceleri bulup okuttum. Her yerde la,le elle aradık. Hoşuna gitti. Evde ders çalışınca sıkılıyor hemen.
Bana da ezberliyorlar gibi geldi çünkü ela lale elle bunları okuyordu şimdi a isin içine girince le de bile takılmaya başladı le-laBiz k ya geçtik ezberliyormu okuyormu anlamıyorum mantığını Bi kavramaya baslasaydi
Aynı durumdayım daha biz a dayız hayır okulda da yazmıyor bu sefer evde onları yaptırırken odevlerle birlikte zor oluyorE ve l de ezberliyorlar. A işin içine girince bocaliyorlar.k ye geçince kelime sayısı çok artacak ne yapacağız bilmiyorum.calismayida sevmiyor ben her türlü işimi bırakıp çalıştırıyorum kaçıyor
Evet bazilari okulda yapmiyomus benimde tanıdığım var.biximki okulda karşı gelemiyor her şeyi bana cektiriyorAynı durumdayım daha biz a dayız hayır okulda da yazmıyor bu sefer evde onları yaptırırken odevlerle birlikte zor oluyor
Benim oğlumda okulda yazmıyordu çok sukur yazmaya başladı ogretmeni de çok memnun bakalımAynı durumdayım daha biz a dayız hayır okulda da yazmıyor bu sefer evde onları yaptırırken odevlerle birlikte zor oluyor
Benimki hala ezbee okuyorHaftanın sonuna doğru a harfini de hecelerin içinde okumayı öğrendi artık. Çok şükür. Ela lale okuyoruz artık.
Okulda da iyi diyor öğretmeni ama bende ezber mi okuyor diye düşünüyorumBenimki hala ezbee okuyor
takvime göre 2 harf önde sayılır ama sınıf genelinde çocuklar heceleri çoğunlukla tanıdığı sürece hızlı da gitse kaparlar. hatta bazı çocuklar için hızlı gitmesi iyi bile olabilir mantığı daha erken netleştirmiş olurlar. sınıfa göre değişir yani belki ilk grubu bitirdikten sonra genel tekrarı uzun tutacaktır. ayrıca her harfle birlikte önceki harflerde tekrar edilmiş olurSelamlar herkese. Bu topigi gördüğüme çok sevindim. Benim oglum da eylül 2017 doğumlu. Bizim öğretmenimiz Cuma günü n harfine geçti. Ben kendim de ilkokulda ingilizce öğretmeniyim. Ordaki sınıf öğretmeni arkadaşlarım çok hızlı gittiğini söylüyor. Bana da öyle geliyor, daha eski harfler ve heceler oturmadan yenisine geçiyoruz. Her gün en az 3 saat ödevle geçiyor. Gercekten yetişmek çok zor. Yazı yazdırsam okuma yaptiramiyorum, tam birşeyleri yapıyoruz ama tam oturmadan yeni bir harfle geliyor. Yazıda sorun yok ama bazı heceleri çıkarmada zorlanıyoruz. Öğretmenle konuşsam mi sizce?
O zaman hiç karışımıyım ben, elbet bir bildiği vardır. Zaten çok memnunuz öğretmenimizdentakvime göre 2 harf önde sayılır ama sınıf genelinde çocuklar heceleri çoğunlukla tanıdığı sürece hızlı da gitse kaparlar. hatta bazı çocuklar için hızlı gitmesi iyi bile olabilir mantığı daha erken netleştirmiş olurlar. sınıfa göre değişir yani belki ilk grubu bitirdikten sonra genel tekrarı uzun tutacaktır. ayrıca her harfle birlikte önceki harflerde tekrar edilmiş olur
harika o zaman :) tabii ki düşüncenizi iletmeniz iyi bir şey de siz kendinizi tedirgin etmeyin sadece :)O zaman hiç karışımıyım ben, elbet bir bildiği vardır. Zaten çok memnunuz öğretmenimizden
Çok teşekkür ederimharika o zaman :) tabii ki düşüncenizi iletmeniz iyi bir şey de siz kendinizi tedirgin etmeyin sadece :)