🧮📖1. Sınıf anneleri 🖇️2023-2024📎📚

Dün okumak istemedi ben de markete gezmeye götürdüm. Markaların içinden heceleri bulup okuttum. Her yerde la,le elle aradık. Hoşuna gitti. Evde ders çalışınca sıkılıyor hemen.
Bence bu daha iyi kızımda TV deki harfleri gösteriyor bana bu da bir nevi ders gibi

Aynı durumdayım daha biz a dayız hayır okulda da yazmıyor bu sefer evde onları yaptırırken odevlerle birlikte zor oluyor

selamlar 1. sınıf anneleri :) bu yıl sosyal medyada ne çok 1. sınıf annesi var diyordum başlığı görünce dayanamadım okudum. ezber ile ilgili sıkıntı duymayın, ikinci grubun yarısında mantığı anlayıp sesleri anladıkça kendileri okuyup yazmaya başlayacaklar. çocuğa göre değişebilir tabii. son olarak tedirginliğiniz varsa çok çalıştırmak yerine hece okutup dikte ettirin. çocuk hazır olduğunda mısırlarda patlar pıtır pıtır

Selamlar herkese. Bu topigi gördüğüme çok sevindim. Benim oglum da eylül 2017 doğumlu. Bizim öğretmenimiz Cuma günü n harfine geçti. Ben kendim de ilkokulda ingilizce öğretmeniyim. Ordaki sınıf öğretmeni arkadaşlarım çok hızlı gittiğini söylüyor. Bana da öyle geliyor, daha eski harfler ve heceler oturmadan yenisine geçiyoruz. Her gün en az 3 saat ödevle geçiyor. Gercekten yetişmek çok zor. Yazı yazdırsam okuma yaptiramiyorum, tam birşeyleri yapıyoruz ama tam oturmadan yeni bir harfle geliyor. Yazıda sorun yok ama bazı heceleri çıkarmada zorlanıyoruz. Öğretmenle konuşsam mi sizce?

takvime göre 2 harf önde sayılır ama sınıf genelinde çocuklar heceleri çoğunlukla tanıdığı sürece hızlı da gitse kaparlar. hatta bazı çocuklar için hızlı gitmesi iyi bile olabilir mantığı daha erken netleştirmiş olurlar. sınıfa göre değişir yani belki ilk grubu bitirdikten sonra genel tekrarı uzun tutacaktır. ayrıca her harfle birlikte önceki harflerde tekrar edilmiş olur

O zaman hiç karışımıyım ben, elbet bir bildiği vardır. Zaten çok memnunuz öğretmenimizden

Merhaba kızlar. Bizim de okuma ödevimiz vardı bu hafta sonu için. 8 sayfaydı üçer kere okuduk ama keyifli geçti oyunla filan okuttum sıkmadan.
Mantığını kapmış ama sanki. Çünkü kitapta i ve n harfleri kısımlarını da kendi okumak istedi. Baktım çözüyor okudukça. Bir kaç kelime gördü sağda solda okumak istedi, sesleri verince okunuşunu çıkarıyor. İçim rahatladı biraz mantığını çözdüğünü görünce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…