merhaba kızlar, uzun bir süreden sonra anladım ki ben herhangi bir diyete sıkı sıkıya u-ya-mı-yo-rum!!! en sonunda kafama dank etti:) o yüzden kendi beslenme şeklimi kendim oluşturacağım başka çare kalmadı. yapmaya çalıştığım diyetlerden öğrendiğim şeyler var. şubatta dukan diyetini denemiştim 2 hafta yapabildim, daha sonra devamlı evde olmadığım için sürdüremedim maalesef kurallara uyamadım ama çok iyi gidiyordu. o diyetten protein ağırlıklı beslenmenin bana yardımcı olduğunu gördüm. Biyoloji öğretmeni bi arkadaşımda buna güzel bi açıklama getirdi. Proteinler vücutta geç parçalandığı için önce yağ ve karbonhidratlara sırasını veriyormuş enerji oluşturmak için.
1. demek ki ben protein ağırlıklı besleneceğim
2. günde en az 2 litre su (cildimi daha canlı yapıyor. çok su içmediğim günlerle kıyasladığımda bunu çok net fark edebildim)
3. spor yapıyorum ( okulda çok yorulduğum kendimi iyi hissetmediğim günler hariç en az 30 dk egzersiz yapmak bile çok işe yarıyor. Göbeğim yerinde duruyor ama az da olsa kas oranımın arttığını hissedebiliyorum. )
4. ekmek yemeği inanılmaz azalttım. Bu kendimi çok iyi hissettiriyor. Karatay da o göbekler hep ekmekten oluyor diyo hep.
5. tatlıyı , çikolatayı da azalttım. şeker sırf zararmış vücuda meğer.
6. bitki çaylarına geri dönüyorum. Bi ara çok sıkılmıştım ama onlar da çok faydalı. hem cilt için hem sindirim için.
7. sonuncu ve en güzeli :Ne olursa olsun kendini her şeyiyle kabullenmek. Elinde olanların kıymetini bilip nasıl daha sağlıklı olabilirim'in peşine düşmek. çünkü bu en kıymetlimiz, biz iyi olalım ki sevdiklerimize faydamız olsun