OnlAr kahvaltıda ya tost yerler ya yumurtabunda haklısın da onların kahvaltı kültürü nasıl
sen evde ekmek yok demişsin
o da peynir yemiyorlar o da yok deyip kendileri yesin diye almıştır
sen kalkıp neden hazırlıyorsun kahvaltı saat 12.30 da
hadi sen hastasın kahvaltı edemedin ama normal insanlar o saatte öğle yemeği yer
ben de gelirken bir şey almış deyince et tavuk yad a hazır pide vs bekledim yani
sarma mesela ben hastayım saramam de
sen sararsan yeriz yoksa at buzluğa iyileşince sararım de geç git
bir de benden tavsiye kimseden beklentiye girmeyin, esasen bu size değil eşinize tavsiye yani, öğrensin bugün o0lanları da ona göre hareket etsin bundan sonra
eşin annesini arayıncaya kadar ocağa bir çorba atsa
siz de kalkıp yerdiniz
böyle destek olacağına köstek olmuş
Bizim evde kimse yemiyor ben emziriyorum yemegimizi de biliyor gayet. Hani bunu art niyetle yapmasa iki dakka sinra başka sinir bozucu bir şey çıkıyor hepsi bir araya gelince kasıt arıyor insan ve gerçekten çok sınırın bozuluyor kendimi kullanılmış hissediyorumOncelikle çok geçmiş olsun. Peynir urunlerini getirmistir. Çocuğunuz yemese bile siz yersiniz diye düşünmüştür bence. Misafir konusunda size sormadan gün vemesi hoş olmamis. Hizmet etme konusuna gelince; belli yasin üstündeki insanlarda su var; ben onlarin yasindayken neler yapıyordum diye düşünüp oyle tepki veriyorlar. Özellikle koyde yetismislerse orada is çok olduğu icin bizim çok rahat ve nazli olduğumuzu düşünüyorlar. Bundan sonra hasta oldugunuzda gelirse kalkmayin ve durumu açıklayın bence;-) siz once kendinizi ve bebeginizi düşünün
Ama sonuçta senin için sarmış.Yüklenmek istememiş.Misafirede ben ne yapayım demiş,yardımcı olacağını söylemiş.Demek ki sizi yinede seviyor,önemsiyor bence.On
OnlAr kahvaltıda ya tost yerler ya yumurta
Misafir varsa böyle peynir zeytin çıkartır.
O dedi şunu saralim yersiniz diye gerek yok uğraşma dedim Hemen içini hazırladı sonra da yanıma oturup sarmaya başlayınca bende yardım ettim ne yapacağım başka
Kendime çok kiziyorum o an doğrusu yardım etmek gibi geliyor o gidince diyorum ki ne yapiyorum salak miyim
Pişman oluyorum
Olabilir böyle düşünüyorsa da eğer 5 yıldır oğlu aç haberi yok o zamanDemek ki peynir yiyememenizi dert etmiş kendine.Onlar almıyor bari ben alayım demiş.Oğlunu düşünmüş bir nevi,hafta sonu yer diye düşünmüştür.Bazı anneler oğullarının aç kaldığını ,iyi bakılmadığını sanıyor,dışarıdan takviye getiriyor
Benimde dikkatimi o cekti,amma peynir almis kadin yaaaa:)Dalga geçer gibi evime peynirin tüm türlerini doldurmasina ne diyorsun peki ?
Oğlu kahvaltı etmiyor
Sana nispet yapmış gibi hissediyorsun büyük ihtimalle. Seni kullandiklarini hissettigin anda yaptigin işi birak. Hastasın zaten. Çocuğun var. Senin onceligin kendin ve çocuğun. Bunu hatirlayarak davran. Kendini de uzme hasta halinle benceBizim evde kimse yemiyor ben emziriyorum yemegimizi de biliyor gayet. Hani bunu art niyetle yapmasa iki dakka sinra başka sinir bozucu bir şey çıkıyor hepsi bir araya gelince kasıt arıyor insan ve gerçekten çok sınırın bozuluyor kendimi kullanılmış hissediyorum
Ama sonuçta senin için sarmış.Yüklenmek istememiş.Misafirede ben ne yapayım demiş,yardımcı olacağını söylemiş.Demek ki sizi yinede seviyor,önemsiyor bence.
Misafir dediyse gelinine gitmek istiyorum diye kadın birşey diyememiştir ki.Sana yüklenmemek için yaprağını bile getirip sarmışDediğin gibidir inşallah kendimi de sorguluyorum bazen her şeyi bana batıyor heralde o yüzden kötü tarafından bakıyorum diyorum bazen hiç samimi gelmiyor çünkü
Her yaptığı şeyin altında bir şey var mesela o yaprakları alıp gelmesi De misafir çağıracak olduğu için
Lohusalık döneminde yaptıklarını anlatmayacagim bile sadece 3 gün kaldı gitsin artık diye dua ediyordum içimdenBende hasta halimle, yogun uykusuz bitkim halimle cok ayaga kalktim ayip olmasin, idare edeyim dedim ama insani son damlasina kadar sömüren anlayissiz tipler oldukca ancak salakligima yanarim. Bir kere bu hatalari yaptim. Ama artik degil yardimi olmayan insanlari evimde agirlamak, kapi bile acasim yok. Anlayissiz olanlara verilecek en güzel cevap.
Inanin bu konuda ben de cok doluyum.
Ne lohusaligimi bildim, ne ameliyatli olmami.
Cok gecmisler olsun. Kendinize dikkat edin.
Sadece bir parça yedim ki biz getirdik yemedi cart curt demesin sussun diyeHerşeyi geçtim de süt alerjisi olduğunu bile bile kv nasıl sana peynir ye diyo ya sağlık bu şakası var mı keşke siz de yemeseydiniz sırf ısrar etti diye.. Hayır en garibide çocuk anında tepki vermiş vücudu kızarmış hemen ve hala kalsın yiyin onları diyor kv yani gerçekten nasıl birşey bu ya gerçekten çok sinir oldum kayınvalidemize! Benim oğlumda da var süt alerjisi neler çekiyoruz valla ne sıkıntılar yaşıyoruz çeken bilir oyüzden çok sinir oldum kayınvalidenize.
Lohusalık döneminde yaptıklarını anlatmayacagim bile sadece 3 gün kaldı gitsin artık diye dua ediyordum içimden
Ben hamileyken sucuk yemiyordum yasak ya o zaman da sucuk kizartip yediriyordu önümdeIste sana da bana da ders olsun. Bundan sonra insallah bu sözlerimi hayata geciririm, ilk ben önemliyim. Böyle anlayissiz insanlari önemsemeyegim. Hizmet hele hic etmeyecegim. saygi duyuyoruz diye bize saygisizlik ediyorlar. Ben de saysam bitmez. Hamilelikte bile koca karnimla oturup hamur acmistim. Diyorum simdi ben ne salakmisim diye.
Aynen gelmemesi daha iyiAzcık sinir bozmuş cidden ama boşver hiç düşünüp dahada sinirlenme. Bi dahaki hastalığında hiç gelmiyo diye dert etmessin baksana gelince daha fena sanki:)
Zaten laftan anlamazlar ki Aaa azıcık ye canım alışsın olur mu nasıl büyüyecek bu çocuk oo dolu laf söylerler gerçekten cahillik bu ya yazık yavrumun bağırsakları tahrip oluyo gaz yapıyo karnı ağrıyo kimbilir küçücük bedeni nekadar acı çekiyor bilmezler ki işte sanki biz istemiyoruz yemelerini sanki sen karar verdin dur ben bu çocuğa yedirmeyeyim süt ve süt ürünlerini diye.. Anlıyorum seni ama lütfen bidaha kim ne derse desin hiç kafana takma bu konuda herşeyi duymazdan gel ama buna sessiz kalma boşver konuşsunlar cahil cahil sen bunu çocuğunun iyiliği için yapıyorsun. Bide torunumu seviyorum diye dolaşıyordur etrafta çocuğa bile bile zarar verip üstüne seviyorum de gerçekten sinir bozucu. Allah kolaylık versin canım..Sadece bir parça yedim ki biz getirdik yemedi cart curt demesin sussun diye
Kizarikliklari gördü geçer geçer diyo ya elbet geçer de neden eziyet edelim ki çocuğa belki kasiniyor o an rahatsız oluyor ne gerek var . Kendime de çok kızdım işte bu yüzden yine insanlar insanlar
Aman kirilmasin kusmesin
Kendimi hep böyle ezdirdim
Bu huyum yüzünden bir daha cocugumun da ezilmesine izin vermicem
Hayret bu insanların hiçmi merhameti kalmamış başta red etmediğin hatta hizmet ettiğin için o halinle hatanın en büyüğü sende hiç kabul etmeyecektin o düşüncesizleriHıç hasta olup kv çağrılır mı hiç allahtan bide size evi temizletmemis gerçi onlar gelmeden muhakkak evi temizlemeye çalışmissindir.Ben oglumda hamileyim riskli gebelik ten dolayı 5 gün hastanede yattım.Annem geldi bana yemek yapmış getirmiş.Eşim aradı ne var evde diye annem yemek yapmış dedim tamam yanına pilav da yap dedi annemler yemeğe geliyor dedi.2 elti kocaları kv kp çocuklar 10 kişi geldiler..Ben yüksek riski gebe bunlara servis yaptim ki ayağa kalkmam bile yasak.Eltilerim ayağa bile kalkmadilar güzel annemin yaptığı yemekleri yediler gittiler ben yemek dahi yiyememistim.O günlerin kazıkları insanı kaya gibi sert yapıyor