1.kattan ev alınır mı?

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba ,uzun zaman araştırmalarım sonucunda ev almaya karar verdik ancak malum ev fiyatları kabarık.Yeni yapılacak bir sitede fiyatı diğerlerine göre uygun bir ev bulduk ancak 1.kat ama 40 bin kadar verirsek ara katta alabiliriz .Ama çok fazla borca girmek istemiyorum netice de 1.kat için de kredi çekecez ,ne diyorsunuz ?1.katta oturanlardan özellikle fikir istiyorum.Bu arada 1.kat garaj üstü ,teşekkürler

Giriş katta daire olsa da siz onun üstündeki birinci katı alsanız neyse ama altta garaj varsa ısınma sorununuz olur... Alt kat sıcaksa üst kat çok çabuk ısınıyor. Isı yukarı doğru yayıldığı için...

Isınma sorunu oluyor maalesef. Tavsiye etmem. Ben 3.kat ya da 10 katlı binada 5.katı tercih ediyorum. Ara katlar her zaman daha iyi ve avantajlıdır.

Garaj ustuyse yuksektir yani sorun yok benim ailem yillarca ara katta oturdular simdi en ust katlar ve cok memnunlar ust kat mustakil gibiymis diyorlar.. Ben ev alacagim zaman en ust kattan alacagim...

Ev bu sonuçta bir kere alınıyor.Biraz fazla kredi çekip ara katlardan birini alın.
Arkadaşların dediği gibi ısınma sorun olur.
Ayrıca aşağıda oynayan çocukların veya geçen araçların sesi rahatsız eder insanı,alt katta oturan arkadaşlardan biliyorum.
Bazen gece yarılarına kadar oynayan çocukların sesleri dayanılmaz oluyor.
Bir de 1.katlar daha az aydınlık oluyor,ferah olmuyor.
Tabi tercih sizin.Ben 1.katı tercih etmezdim.

40bin tlye ev kaldımı yav.
Nerdeymiş ora merak ettim valla

1. Kat mi? Aslaaaaaaaa. Derdi bitmiyor. Yasayan bilir. Misal ben. Sonunda 3. Kattan ev aldim da kurtuldum.

2. Kata bile böcekler karincalar ozellikle hamam böcekleri tirmaniyorki 1. Katta kim bilir ne olir

Alınır neden alınmasın sonra benim gibi büyük bi zararla satarsınız . Bizde garaj üstüydük buz gibi yerlere basmak zorunda kalırsınız nekadar kombi yakarsanız yakın. Üst katta şansınıza iyi insanlar gelmezse ses gürültü camlarınız açıkken kıl tüyden tutun sofra bezi içine kadar tepenize yersiniz . Şuan en üstten ev aldım tabiki zarar uğradım o yüzden o insanlara asla hakkımı helal etmeyeceğim. Çok üzerime geldiler sırf buna sessiz kalmayıp uyardigim için birleşip laf sokmalar ters bakmalar en son elimizden kaza gelmemesi için taşındık . Hele kimlerin oturduğunu başta görmezseniz herturlu insan geliyor bi anda görüyorsunuz. Sorun yaşayıp satmaktansa başta bi miktar para verip kafamız rahat etmesi en guzeli

Yıllarca 1.katta oturduk sonra satıp son kat aldık iyi ki son kat almışız çünkü kafamız çok rahat.

1.katta otururken üst kattan silkelemeler,su dökmeler,aşağı çöp atma,sulu sulu çamaşır asma,evin içinde top oynama,ip atlama ki bunlar küçük çocuk değil büyükler,üst katların boruları tıkanır suyu bizim banyodan,tuvaletten çıkardı,yaptırıncaya kadar canımız çıkardı, zil çalmalar,balkona kum taş atma,1.kat olunca pat pat balkona top atma,cam kırmalar vs daha bir sürü sorun say say bitmez.

o yüzden 1.kat tavsiye etmiyorum,şimdi en son kattayız çok rahatız.Isınma sorunumuz vs yok gürütü yok.

Son düzenleme:
gürültüye patırtıya tahammülünüz yoksa soğuk filan dinlemeyin en son kat alın.
tabi en fazla 5 kat olursa bina
arakat mantıklı fakat üst kata nasıl insanların geleceği belli degil
gürültü çekeceğime soğuk çekmeyi tercih ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…