1. Kat ev

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
Merhabalar herkese. Ev almak istiyoruz eşimle 2 küçük çocuğumuz var. Çok fazla birikimimiz yok orta katlar pahalı, 1. Kat bir ev bulduk çok sevdik ama korkularımız var. Lütfen 1. Kat evlerin artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz. Bu arada ev giriş yani zemin katın üstü. Giriş katta yani bizim altımızda toplantı salonu olacak ve kaloriferleri hep yanacak.

Merhabalar herkese. Ev almak istiyoruz eşimle 2 küçük çocuğumuz var. Çok fazla birikimimiz yok orta katlar pahalı, 1. Kat bir ev bulduk çok sevdik ama korkularımız var. Lütfen 1. Kat evlerin artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz. Bu arada ev giriş yani zemin katın üstü. Giriş katta yani bizim altımızda toplantı salonu olacak ve kaloriferleri hep yanacak.
Bence çocuklu aileler için çok ideal direk 1.kat olsanız gider sorunu için yorum yapabilirdim ama altınız da bir kat daha olacağı için sorun yaşamazsınız annemler de 1.katta oturuyorlar çok sorun yaşadılar ama siz şanslısınız hiç düşünmeyin derim bu devirde ev almak yeterince lüks bütçenize hangisi uyuyorsa kaçırmayın alın çünkü çoğu insan 1.kati tercih etmez

Bizim apartmandan örnek vereyim.
Apartman kapısı hızlı kapaniyor gece,gündüz aşırı ses oluyor.
Birinci kattaki komşum hep bundan şikayetçi.
Ayrıca üst katlardan sofra bezi,halı,çamaşır silkendikce toz oluyor diye şikayet ediyorlar.
Yola yakınsa çok toz oluyor,camlar çabuk kirleniyor.
Bir kez de hırsız girdi.bunun için ya kamera yada demir parmaklik faydalı olur.

Alt katta daire varsa ısınma sorunu olmaz.bu iyi bişey eğer garaj olsaydı çok soğuk olabilirdi.
İkinci avantajı da yüksekte oturuyorum asansör yok aşırı zor oluyor.
Alt kat hemen git çık çok avantajlı.

1.katta oturan komşularımin söyledikleri şunlar: ısınma sorunu ses sorunu en çok bunlardan şikayet edilir.

Ben şu anda giriş katta oturuyorum. Ama sıfır bina olduğu için sorun yaşamadık. Apartman girişine en uzak daire olduğu için gürültü sorunu da yok ama yakın olan dairelerde gece gürültü oluyordur eminim. Isınma sorunu biraz var. Onu da kış bastırmadan yerden ısıtmaya geçerek çözmeyi umuyoruz. Ayrıca ısınma konusunda giriş kat olup olmaması kadar evin hangi cepheye baktığı da önemli. Kuzeye bakan bir evde ısınmanız ara katta da olsanız zor olur...

İlk taşındığımızda birkaç defa üst kattan bir şeyler silkelediler. Bahçeye çıkıp deli gibi bağırıp çağırınca giriş katta manyağın biri oturuyor diye düşünüp bir daha hiçbir şey silkelemediler.

Daha önce kiracı olarak oturduğum bir giriş katı vardı. Mesela o evde çok sıkıntı yaşadım. İki defa banyomdan kirli su çıktı (detay vermiyorum, anladınız). Apartman kapısının hemen yanında olduğu için özellikle gece vakti giren çıkan herkesi duyuyordum. Bir de su borusu yatak odamdan geçiyordu, gece sürekli şırıl şırıl su sesi geliyordu. Kiracı olduğum için yapabileceğim fazla bir şey yoktu. 1 sene oturup çıktım o evden.

Avantajları da var ama. Mesela asansörle işiniz olmuyor. Elektrik kesildi, asansör bozuldu gibi dertler yok yani. Şu anda oturduğum giriş kat bahçeye baktığı için çok keyifli. Perdelerim bütün gün açık dışarıyı izliyorum. Ama caddeye baksaydı durum farklı olurdu tabii. Biraz meraklı bir tipseniz binaya veya siteye giren çıkanı da izleyebilirsiniz. Ben çalıştığım için pek izlemiyorum ama yan komşum yeni taşınmasına rağmen sitenin muhtarı gibi bir şey oldu. Bütün daireleri tanıyor ve hepsiyle muhabbeti var neredeyse.

Hırsız vs. Konularında ben bir çok insanın aksine alt katı dezavantaj değil avantaj olarak görüyorum, sonuçta insanlar evlerine gitmek için girişi kullanıyorlar yani üst katlara göre daha çok giren çıkan oluyor.
Ama işte bu giren çıkan insanların sesleri belki rahatsız eder sizi.
Üst katlardan bir şey silkelenme olayı , 2.ya da 3. Katta olsanız da bir üst katınızda oturan kişi tarafından yapılmayacağı anlamına da gelmiyor. Komşuluk biraz şans işi.
Ama çocuk olan evde 1. Kat (hele altınız boş değilse) en mantıklısı.
Apartmanın yöneticisi varsa kafanızdaki soru işaretlerini sorun. Bu devirde ev almak çok zor .
Hakkınızda hayırlısı olsun 👍🏻

Zemin kat olsa sokaktan gecen herkesin evinizin icini dogrudan gordugu hissi oluşuyor, cok rahatsiz edici olabiliyor ve cam perde acamiyorsunuz. Ama 1. Katta sokaktan gecen insanlar evin icini goremez, olsa olsa ancak balkon mahremiyeti olmaz pek o da sorun dgil bence

İki küçük çocuklu aile için 1. Kat avantajlı bence. Gürültü geliyor diye kapıya dayanan olmaz. Çocuklar bahçeye kendi kendilerine çıkabilirler. Satmak istediğinizde elden çıkarmak biraz zor olur belki biraz da soğuk olabilir. Ama şu devirde ne alırsan eline kâr kalıyor. Üç sonra fiyat ikiye katlıyor

bizim ev birinci kat. alt tarafı boşluğa denk gelen odaların yerleri buz gibi oluyor, onun dışında çok saçma bir sorun var. her gelen kapıcı ziliymiş gibi bizim zile basıyor :D onun dışında bir sorun hiç hissetmedim 99dan beri oturuyoruz. tepemizden bir şey silkeleyenler yok ama burda

Kayınvalidemler oturuyordu oradan biliyorum. Soğuk ve nemli olabilir, giriş kat dış kapı, bina kapısı sesleri rahatsız edebilir, karanlık olabilir, vs
Her 1.kat aynı değil tabi.
Bunu en iyi o sitede oturanlardan öğrenebilirsiniz. Az çok biliyorlardır.

Bahce katındayim ,camlarimda ozel bir filtre var perdem acik oturuyorum.Evim sicacik istedigim saat supurge aciyorum

Zemin üstü birinci kattayım altımda bir daire var.

İki sorun sayabilirim, birincisi alt katın camları parmaklıklı olduğu için yaz aylarında gece cam açık yatamıyoruz. İkincisi muhtemelen benim bulunduğum bölgeden kaynaklı aşırı toz var.

Asansörsüz bir binada 4.kattan bildiriyorum; büyüğün yürüyüşünden küçüğün oyununa herşeye "yavrum yapma etme..komşuya ses olmasın " demekten çocukların ruh sağlığını bozdum ..dün akşam yemeğinde masadan çatal düşürdüm küçük kızım bana kızdı 😅 Mesela çocuklarımın bisikleti var ama yukarı aşağı taşıyamadığım için çocuklarım kullanamıyor .Ortak bahçe var ama giriş daireler sahiplenmiş durumda oradan da faydalanamıyoruz..Siz bir kez daha gidin evin içine girdiğinizde içiniz ısınıyorsa komşularına bir sorun binanın tesisat sorunu ,gider taşması sorunu var mı ..İnşallah gönlünüze göre olur.

Gürültü gürültü gürültü. Çocukken evimiz 1. Kattaydı. Ben seslere çok hassasımdır. Komşularımız da resmen çomardı. Bağırış çağırış çıkarlardı evlerine. Kaç defa kapıyı açıp azarladım. 1. Katın kızı deli ders çalışmaktan kafayı sıyırmış diyolardı.

benım bır yakınım 1. katdan ev aldıgında sıkayetlerını soylemıstı ondan duydugum ve aklımda kalanı soyleyeyım
alt katı bos oldugundan ev zor ısınıyordu
gece gec vakıtde veya sabah cok erken saatde dıs kapının sesınden etkılenıyordu
ılk gırıs oldugu ıcın herkes kapısının onunden gectıgı ıcın ses patırtı pıslıgı cok oluyordu
bırde herkes kendısının kapısını calıyordu cok ılgınctır :KK70: nıyeyse

bır kac kere boru tıkanmıs evınde taşma olmus sorun yasamıstı en ust kat ve gırıs katlar her zaman sıkıntılı oluyor dıye duydum benzer sebeplerle

Yıllarca 1.katta oturduk ben asla tavsiye etmiyorum.

Yaz-kis sokağın gürültüsü bitmiyor gece gündüz ayni hele bide sizin balkonu kale olarak kullanıyorlarsa pat pat o topun sesi evde gürültüler cabasi.

Ust katlardan her türlü sirkeleme,su dökme,çöp atma bebek bezi,ped ,içecekler vs olayı vardı hatta daha fazlası.

Banyo tavanı akardı zor bela yaptirirlardi yukari katların gideri tikanirdi sular evden çıkardı(alt kat toplantı salonu imiş bu tür durumlarla karşılaşırsanız sular sizin evden çıkabilir orada lavabo yoksa)

Bir sürü sıkıntı yaşadık birde alt katta oturuyorsan çekmeye mecbursun derlerdi.

Ben son kattayim şuan ve son katı tavsiye ederim.

Benim evim yuksek zemin kat. Ben memnunum, komsularim gayet iyiydi bu sans isi sorunlu insan apartmanda her konuya sorun cikarir.
Ev cepheden kaynakli isinma konusunda eksi ama ust katim daha soguk / yazin daha sicak
Pandemi doneminde cok iyi oldu bunalmadik. Bahcede sinirlar cam agaclari ile cevrili disariya bagimiz yok.
Alt kati rahatsiz etme derdimiz yok

Asansörsüz bir binada 4.kattan bildiriyorum; büyüğün yürüyüşünden küçüğün oyununa herşeye "yavrum yapma etme..komşuya ses olmasın " demekten çocukların ruh sağlığını bozdum ..dün akşam yemeğinde masadan çatal düşürdüm küçük kızım bana kızdı 😅 Mesela çocuklarımın bisikleti var ama yukarı aşağı taşıyamadığım için çocuklarım kullanamıyor .Ortak bahçe var ama giriş daireler sahiplenmiş durumda oradan da faydalanamıyoruz..Siz bir kez daha gidin evin içine girdiğinizde içiniz ısınıyorsa komşularına bir sorun binanın tesisat sorunu ,gider taşması sorunu var mı ..İnşallah gönlünüze göre olur.
Lütfen siz benim üst katıma gelin 😃

Back
X