1. Kat ev

1.katta oturan biri olarak özellikle binanın yapısına bağlı olarak daire daha büyük olsun diye yapılan o çıkma bölüm sizin dairenizden başlıyorsa ısınma sıkıntı oluyor komşulukta Kesinlikle şans işi umarım iyisine denk gelirsiniz yoksa takıntılı birileri olursa üstten bile aşağı inebilir ses geliyor diye kendim böyle tiplerle çok karşılaştığım için yazmak istedim

Merhabalar herkese. Ev almak istiyoruz eşimle 2 küçük çocuğumuz var. Çok fazla birikimimiz yok orta katlar pahalı, 1. Kat bir ev bulduk çok sevdik ama korkularımız var. Lütfen 1. Kat evlerin artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz. Bu arada ev giriş yani zemin katın üstü. Giriş katta yani bizim altımızda toplantı salonu olacak ve kaloriferleri hep yanacak.
Deprem olsa kaçması kolay
Birinci kat candir

Girenin çıkanın gürültüsü bitmez. Yarın doğalgaz çok geliyor diye toplantı salonunun ısınmasını keserler, eviniz ısınmaz. Gelen geçen sizin zile basar. Silkeleme sizi rahatsız eder. Üst katlara göre daha karanlık olabilir, mahremiyetinize daha çok dikkat etmeniz gerekir ve bu belki de en yorucusudur.
Artıları, istediğiniz gürültüyü yaparsınız, asansör derdiniz olmaz, depremden çabuk kaçarsınız, yazın eviniz serin olur.

Merhabalar herkese. Ev almak istiyoruz eşimle 2 küçük çocuğumuz var. Çok fazla birikimimiz yok orta katlar pahalı, 1. Kat bir ev bulduk çok sevdik ama korkularımız var. Lütfen 1. Kat evlerin artılarını ve eksilerini yazabilir misiniz. Bu arada ev giriş yani zemin katın üstü. Giriş katta yani bizim altımızda toplantı salonu olacak ve kaloriferleri hep yanacak.

Artıları asansör yoksa dizleriniz ağrımıyor. Eksileri gelen geçen sizin zilinize basıyor. Sayaç okumaya geliyor 1. Kata basıyor gibi. Giren çıkanın gürültüsü.
Bunlar basit şeyler oturduğunuz yerdeki komşularınız medeniyse çok baş ağrıtmaz.
Alt katınız soğuk olmayacaksa problem yok bence.

Bence çocuklu aileler için çok ideal direk 1.kat olsanız gider sorunu için yorum yapabilirdim ama altınız da bir kat daha olacağı için sorun yaşamazsınız annemler de 1.katta oturuyorlar çok sorun yaşadılar ama siz şanslısınız hiç düşünmeyin derim bu devirde ev almak yeterince lüks bütçenize hangisi uyuyorsa kaçırmayın alın çünkü çoğu insan 1.kati tercih etmez

Benim de altımda kat var. Alttaki katı basmayıp apartmanın gideri bana tepti. yukarıdaki komşu giderini açtırmış bende tıkanmış geri geldi. Şaka gibi zemin kat olsa anlayacağım . 1. Katım altta kocaman yüksek dükkan var.

Psikolojim bozuldu resmen yine evi pis su basarsa diye 1 odayı boş bıraktım doğacak çocuğuma oda yapamadım.

Son düzenleme:
Benim de altımda kat var. Alttaki katı basmayıp apartmanın gideri bana tepti. yukarıdaki komşu giderini açtırmış bende tıkanmış geri geldi. Şaka gibi zemin kat olsa anlayacağım . 1. Katım altta kocaman yüksek dükkan var.

Psikolojim bozuldu resmen yine evi pis su basarsa diye 1 odayı boş bıraktım doğacak çocuğuma oda yapamadım.
Ya çok üzüldüm çok zor bir şey sizi çok iyi anlıyorum bende çok yaşadım malesef onu nasıl böyle bir şey oldu çok şaşırdım 1.katlarin genel kaderi malesef ki hele ki düğünüme tam 2 hafta kala salonun ortasından geçen lağım kazilmisti her gün ağlaya ağlaya iş yaptigimi hatırlarım resmen salonun ortasi inşaatti hep soylenirdim yukari katların ceremesini biz çekiyoruz diye oldum olası sevmem 1.katlari o yüzden sizin evde nasıl öyle oldu çok şaşırdım açıkçası

Ya çok üzüldüm çok zor bir şey sizi çok iyi anlıyorum bende çok yaşadım malesef onu nasıl böyle bir şey oldu çok şaşırdım 1.katlarin genel kaderi malesef ki hele ki düğünüme tam 2 hafta kala salonun ortasından geçen lağım kazilmisti her gün ağlaya ağlaya iş yaptigimi hatırlarım resmen salonun ortasi inşaatti hep soylenirdim yukari katların ceremesini biz çekiyoruz diye oldum olası sevmem 1.katlari o yüzden sizin evde nasıl öyle oldu çok şaşırdım açıkçası
Aynısını biz de yasadik yaptirincaya kadar akla karayı seciyorduk hayır birde yaptirmamak için biz banyoyu kullanmiyoruz diyen 1 banyo var zaten yukarı katların borulari tikanirdi sular bizim evden cikardi.

Balkon giderleri tikanirdi su bizden cikardi tavan akardi umursamazlardi

Aynısını biz de yasadik yaptirincaya kadar akla karayı seciyorduk hayır birde yaptirmamak için biz banyoyu kullanmiyoruz diyen 1 banyo var zaten yukarı katların borulari tikanirdi sular bizim evden cikardi.

usta çağırdık pislik içinde kalmışız, apartmandakiler akıl veriyor sen kiracısın ev sahibi yaptıracak diye. Derdim kimin karşılayacağı değil ben bu pisliği nasıl temizleyeceğim. Utanmadan ortak sorunu ev sahibine yıkıyorlar. Apartmanın giderini neden bizim daire karşılasın ceplerinden para çıkacak diye ödleri kopuyor.
Bir de tek tek geziyorum katları su kullanmayın daha yapılmadı hala pislikler Eve doluyor diye. Utanmadan sifona basıp pisliğini olduğu gibi evime doldurdular. Bağırdım en sonunda çığlık çığlığa garipsiyorlar bi de . O pislikleri odamda görmem normalmiş gibi. İnşallah yine aynısını yaşamam çok sinir bozucu bir şey. Eşyaların bir çoğunu atmak zorunda kaldım içim kaldırmadı.

Bir de her gider tikanista nedense 1.kat suclu oluyor hep deniliyor ne attınız sanki üst kattakiler hiç tuvaletini yapmıyor bir tek birinci kattakiler iseyip miciyor 😂

Bir de her gider tikanista nedense 1.kat suclu oluyor hep deniliyor ne attınız sanki üst kattakiler hiç tuvaletini yapmıyor bir tek birinci kattakiler iseyip miciyor 😂
Aynen oyle 😀 siz tikadiniz giderleri diyende vardı tabi eve gelen ustalar sağolsun agizlarin payını verdi adamlara diyorlar bizlik birşey yok değil mi 1.katla alakali onlar evet cevabı bekliyor tabi ama kendi boruları tıkalı bizim ki açık ped atarlarsa tabi tikanir jilet vs bir sürü şey .

Ne olursa olsun altta ev gibi olmuyor eğer sıcaklık seviyorsan maalesef ısı kaybı fazla. Nem, rutubet var ....birde güvenlik için uygun mu?

Back
X