• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 haftada 1.4 kilo

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
41
İstanbul
selam tombiş hatunlar.bende sizdenim. korkmayın. kilolar gidecek sadece inanın.ben ilk kez bu kadar kararlıyım.diyetisyenimin sayesinde biraz olsun erimeye başladım.önce günlük yapmanız gerekenleri yazayım sonra diyet listemi yazacağım.1) günde 1 saat yürüyüş (olmazsa olmaz) zayıflarken vücudunuzunda sıkılaşıp yağları eritmek gerekiyor.birde kaslarımız güçlensin. 2) her saat başı 1 bardak su içmeyi adet edinin. 3) akşam 100 yarım mekik 100 sopalı hareket yani bel çevirme kalçayı sabit tutup sadece belinizi çevirin.100 bisiklet çevirme. ve 100 basamak çıkıp inme.ben sağlam bir tabure buldum.inip çıkıyorum.dans etmeyi severseniz 5-10 dk oryantal dans da hareketlerinizin arasına katabilirsiniz.moraliniz düzelir.aklınıza zayıf dansözleri getirin. gelelim öğünlerime:
SABAH: kalkar kalkmaz 1 bardak su. kahvaltıdan önce yarım çay bardağı elma sirkesi içilecek.isterseniz yarım bardak suya karıştırıp içebilirsiniz. 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık roka ve maydonoz söğüşü. krem peynir yada beyaz peynir çok az. 6 adet zeytin. ara öğün: 1 adet elma ve 1 küçük kase yoğurt ÖĞLE: 4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği 2 adet kepek ekmeği pilav yenmek istenirse ekmek menüden kalkacak 4 yemek kaşığı pilav yenebilir.1 kase yoğurt ve bol salata. ara: 1 meyva ve yoğurt AKŞAM: öğle ile aynı olabilir.ben 1 gün yemek ertesigün k-flakes yedim. Ara: 2 adet meyva ve yoğurt. yatmadan 1 bardak suyu muhakkak için. unutmayın kızlar bu iş sabır işi. size bu menü az gelebilir. ama düşünün bu zamana kadar yedinizde ne oldu.ben 5 senedir aynı kilodayım.5 sene yedimde ne oldum hep mutsuzum.şimdi 4-5 ay sabredip ideal kiloma yavaş yavaş düşeceğim nasipse. buradan her hafta yazacağım kilomu. hadin hep beraber kilo verelim.ben olmaz sanıyordum yanılmışım. 60 lı rakamları görmek istiyorum. her çarşamba yazacağım. geçen çarşamba tam 76 kiloydum.bugün 74.600. gelecek çarşamba görüşürüz.bana şans dileyin.hedefim 73.300..eyvahedigeldismile

tebrikler canim ya listen ve yaptiklarin guzel ve ideal bir yol
devaminda gelecektir takipcinim:)))

evet canım.listem uzun araştırmalar sonucu diyetisyenimle beraber yaptık. o da güveniyor bana.benim tek sorunum hareket. hareketsiz kalırsam eğer az da yesem kilo alıyorum.o yüzden hergün muhakkak 1 saat yürüyüş yapıyorum. çocuğu eşime bırakıp saat 5 de yürüyüşe başlıyorum 6 da bitiiyor.yatmadan öncede sporumu yapıyorum.mesela biraz sonra pc yi kapatınca sporumu yapıp 1 bardak suyumu da içip yatıcağım. inşallah 60 ları görür gelinliğime tekrar girerim.o gelinliğe girmek benim tek hayalim.o eski ince kıyafetlerimi giymek istiyorum.hepsini sakladım.bir gün gün gelecek bunları gene giyeceğim demiştim.işte o gün geldi. sabırla o kıyafteleri giymeyi bekleyeceğim.:dance:

selam tombiş hatunlar.bende sizdenim. korkmayın. kilolar gidecek sadece inanın.ben ilk kez bu kadar kararlıyım.diyetisyenimin sayesinde biraz olsun erimeye başladım.önce günlük yapmanız gerekenleri yazayım sonra diyet listemi yazacağım.1) günde 1 saat yürüyüş (olmazsa olmaz) zayıflarken vücudunuzunda sıkılaşıp yağları eritmek gerekiyor.birde kaslarımız güçlensin. 2) her saat başı 1 bardak su içmeyi adet edinin. 3) akşam 100 yarım mekik 100 sopalı hareket yani bel çevirme kalçayı sabit tutup sadece belinizi çevirin.100 bisiklet çevirme. ve 100 basamak çıkıp inme.ben sağlam bir tabure buldum.inip çıkıyorum.dans etmeyi severseniz 5-10 dk oryantal dans da hareketlerinizin arasına katabilirsiniz.moraliniz düzelir.aklınıza zayıf dansözleri getirin. gelelim öğünlerime:
SABAH: kalkar kalkmaz 1 bardak su. kahvaltıdan önce yarım çay bardağı elma sirkesi içilecek.isterseniz yarım bardak suya karıştırıp içebilirsiniz. 2 dilim kepek ekmeği domates salatalık roka ve maydonoz söğüşü. krem peynir yada beyaz peynir çok az. 6 adet zeytin. ara öğün: 1 adet elma ve 1 küçük kase yoğurt ÖĞLE: 4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği 2 adet kepek ekmeği pilav yenmek istenirse ekmek menüden kalkacak 4 yemek kaşığı pilav yenebilir.1 kase yoğurt ve bol salata. ara: 1 meyva ve yoğurt AKŞAM: öğle ile aynı olabilir.ben 1 gün yemek ertesigün k-flakes yedim. Ara: 2 adet meyva ve yoğurt. yatmadan 1 bardak suyu muhakkak için. unutmayın kızlar bu iş sabır işi. size bu menü az gelebilir. ama düşünün bu zamana kadar yedinizde ne oldu.ben 5 senedir aynı kilodayım.5 sene yedimde ne oldum hep mutsuzum.şimdi 4-5 ay sabredip ideal kiloma yavaş yavaş düşeceğim nasipse. buradan her hafta yazacağım kilomu. hadin hep beraber kilo verelim.ben olmaz sanıyordum yanılmışım. 60 lı rakamları görmek istiyorum. her çarşamba yazacağım. geçen çarşamba tam 76 kiloydum.bugün 74.600. gelecek çarşamba görüşürüz.bana şans dileyin.hedefim 73.300..eyvahedigeldismile

munise,tebrikler canım:))diyetin çok sağlıklı,inşallah devamı da gelirzemuszemusbenim de vermem gereken çoooooooook kilom varbilmiyorumkismilearaştıyorum bu ara işte:))kolay gelsin canımopuyorumnanaktan

kızlar 2 gün sonra tartılıcam. ama moralim çok bozuk. bu yağmurlar beni mahvetti. perşembe günü yürüyüşe çıkmıştım.gidişte sorun yoktu ama dönüşte yağmura yakalandım.eve vardığımda üstümden sular boşalıyordu.ertesi gün malum burun boğaz kulaklar şişti. gripte eklendi. cuma cumartesi de yağmur yağdı yürüyüşe çıkamadım zaten çıkamazdım şifayı kapmıştım.hergün ilaçlarımı aldım.bugün artık dedim ayaklarımın pası silinsin 1 saat yürüyüş yaptım ama siz bana sorun boğazlarım resmen yandı feci rüzgar vardı.şuan elimde peçete bir elim klavyede bir elim burnumda.yarın nasıl gidicem yürüyüşe bilemiyorum.ben hareketsiz olunca kilo veremiyorum.çarşamba tartıda hayal kırıklığına uğramak istemiyorum offf yaaa. :gitme:

bir haftada oldukca iyi kilo vermişsin üzme kendini bu hafta da güzel vermiş olacaksın bende diyetisyene gidiyorum ge.en hafta başladım ama ben cumartesiden cumartesiye tartılıyorum :):) merak etme 60'lı kiloları hatta 50'li kiloları ble göreceğiz
boğazın içiin karabiberli süt iç bende üşütmüşüm akşam 9'daki sütüme karabiber karıştıracağım
kolay gelsin :D:D

bir haftada oldukca iyi kilo vermişsin üzme kendini bu hafta da güzel vermiş olacaksın bende diyetisyene gidiyorum ge.en hafta başladım ama ben cumartesiden cumartesiye tartılıyorum :):) merak etme 60'lı kiloları hatta 50'li kiloları ble göreceğiz
boğazın içiin karabiberli süt iç bende üşütmüşüm akşam 9'daki sütüme karabiber karıştıracağım
kolay gelsin :D:D

teşekkür ederim canım.sabah tartılıcağım.inşallah hayal kırıklığına uğramam. diyetisyenim 1 haftada çok vermişsin en fazla 1 kilo ver.normali 500 gr dedi. inşallah yarım kilo vermişimdir.pek emin değilim.çünkü bu hafta 3 kere yürüyüş yaptım.şu hastalığı bir atlatsam yine yürüyüşe çıkacağım.tam iyileşmedende çıkmak istemiyorum çünkü hastalığı tazelemiş olurum.evde mekiğimi ve hareketlerimi yaptım ama o bana yetmiyyor beni ancak tempolu yürüyüş kurtarıyor.inşallah dediğin gibi 60 lı ve 50 li rakamları tartıda görürüz...

ne yaptın tartıldın mı ?

evet canım tartıldım.hüsranlar içerisindeyim. 300 gr vermişim. dediğim gibi yürüyüş yapmayınca kilo veremiyorum. herşey ters gitmeye başladı.havalarda soğudu yürüyüşe çıkamıyorum çıkıncada hastalandım.kurban bayramına kadar en azından 4 kilo versem.offf offf..

üzme kendini zaten doktor yarım kilo versen olur demiş haftaya 500 değil 700 verirsin fark kapanır. takma kafanaa :)

ah canım benim ne güzel söyledin.inşallah dediğin gibi olur.sen başladınmı diyete.sende yazsana buraya kaç kilosun hedefin yaptııkların.birbirimize yardımcı olalım.yalnız diyet yapmak zor oluyor.olumunekankayizsmile

ben başladım diyete bu cumartesi 2. hafta bitecek. diyetisyene gidiyorum ayda 1 kontrole çağırdı. bakalım gidişimde ne olacak.83.300 gramla gittim ilk diyetisyene ama 1 hafta sonra tatile gittim yani yapamadım diyet falan. sonra ramazan girdi araya ramazanda ve tatilde biraz klilo vermiştim 2 hafta önce sanırım 29 eylüldü 78.6 le tekrar diyete başladım. bakalım sonuç ne olacak benim amacım 60-55 arası olmak

bu arada diyetisyenin sana kaç kalorilik bir diyet verdi ve sanırım senin bebeğin var doğum kilosu da var mı senin kilonun içinde

canım benim diyetsiyen 1600 kalorilik verdi. benim metabolizmam çok yavaş çalışıyormuş.bende ramazanda vermiştim.73 e düşmüştüm.sonra 76 çıkınca durrrr dedim. kızım şimdi 2.5 yaşında büyüdü.geçen sene emzirmeyi kestim.74 le hamile kaldım.88 de doğuma girdim.lohusalıktan sonra 78 dim.yani hamilelikte 4 kilo almışım kendime. şimdi 73-78 arası geziniyorum.şu 73 ün belini bir kırsam.70 e düşsem devamını getiririm.bazen tartıda hevesim gidiyor kendimi mutfağa atıyorum.baktım gözüm dönüyor hemen ağzıma sakız atıyorum.diyetisyenim her ay çağırdı ama yüzüm yok gitmeye.4 ay geçti gitmeyeli halen aynı kilodayım.ne dicem ki.bari vereyimde sonradan kilo korumya diyeti verecek.bir versek...

kızlar bugün araştırmalar sonucunda evdeki egzersizlerime ip atlamayıda ekledim.geçekten ip alıp atlamıcam alttaki komşu ne der.atlamış gibi yapıcam.zaten öğle ikindi akşam ve yatsı namazından hemen sonra 100 mekiğimi çekiyordum.buda günde 500 mekik eder.50 şer de ip atlamayı eklesem 250 ip atlamak olur.bu 50 yi sonraki günlerde 10 ar 10 ar artırıcam.birden bacak kaslarıma yüklenmeyim..şu havalarda düzelsede artık yürüyüşe çıksam yaa. siz yürüyüşe çıkabiliyormusunuz. kızlar birde sizden şu belden üstünü yani göğüs ve sırt kısmımı küçültmek için hareket isteyecektim.göğüslerim bir türlü küçülmüyor.90 takıyorum. kızlar ip atlamayı deneyin.görümceme sordum oda ip atlayarak ve ekmeği keserek 75 den 50 ye kadar düşmüş.ama 1 sene ye yaymış kilo vermeyi.olsun verelimde 1 sene olsun sonuçta fazlasıyla geri almayız.şimdi çocuk doğurdu 60 kilo.56 ile hamile kalmış.o kafada bitirmiş olayı.tatlı canı isterse öğlen yada ikindi yemiş kesinlikle akşam yememiş.ekmeği ideal kilosuna gelince ölçülü almış.ondan fazlasını yememiş halende öyle sofraya oturunca ben şu ölçülü ekmeğimi alayım diyor ekmeği bitince yemeği kaşıklıyor başka ekmek almıyor.kuruyemiş yemiyor.ya bir görseniz şimdiki haliyle kilolu halini mümkün değil ayıramazsınız çok değişti ve gençleşti.artık eski kıyafetlerini kaldrmış gardrobunu yenilemiş.Allahım bizde o günleri görürmüyüz yaaa....25 kilo vermiiş...of offf..hemde kendi diyetini yapmış.kimseden yardım almamış.kafasına koymuş ve yapmış...hep ip atladım diyor...

bende evde hiç spor yapamıyorum aslında onuda yapsam tam süper olacak ya her hafta 1 kilo versek bile senede 54 kilo eder be :D:D

54 kilo da bizi havalarda uçurur.rüzgara kapılır gideriz.20 versek çook bile. canım ben bugün iyice abarttım artı birde kabarttım... bugün ipin ucunu kaçırdım.komşu çağırmıştı.ona gititm misafirliğe.offf offf. ama öğle yemeğini yemeden gittim başıma gelecekleri biliyorum.dayanamazım.kimseyede diyetteyim diyemiyorum. aklıma gelen başıma geldi.haftalardır sabrediyordum bugün kaçamak yaptım.patates salatası küçük bir kase yedim.2 dilim ıspanaklı kol böreği.1 adet gül böreği. 15 adet küçük sarılmış yaprak sarması veeee arkasından süper bir tavuk göğsü tatlısı. ama akşam bişey yemedim.birazdan 1 adet elma yer ve egzersizimi yapar yatarım. bugün yaptığım hareketlere geelince 200 adet mekik.100 adet yan mekik. ve 200 adet ip atlama.hava soğuktu ve yağışlıydı o yüzden yürüyüşe çıkamadım.yarın nasipse hava güzel olursa 2 kat yürücem.hem sabah hem akşam.Allahım inşallah hava açık olur yaaa.pas tuttum iyice..

ideal görünmesine rağmen zor bir diyet. eğer bir türlü başarılı olamıyyorsan, kendini suçlamayı bırak ve doktorunla yeni bir diyet yapmaya çalışın bence çünkü gerçekten daha az aç kalacağın bir diyetle başlamak uzun vadede daha çok işe yarar.
bu listeye biraz daha meyve ve sebze eklenebilir. elma sirkesi ve maydonozun bir arada olması ciddi bir toksin atımına da sebep olur, eğer devam edersen cildin de harika görünecek :)

Son düzenleme:
Back