Geçecek emin olun en zoru ilk 1 hafta sonra yavaş yavaş hepsi geçiyor. Sizi ne rahatsız ediyor takip ederseniz iyileşme için dikkat edersiniz. Geçmiş olsun3. Gün kontrolden sonra baya kötüleştim siz söyleyince farkettim soğuktan olabilir, çok üşüdüm o gün, artık odayı sıcak tutuyorum ve zaten evden çıkamıyorum.
Şuan 2-3 gün öncesine göre daha iyiyim en azından artık kendim yerimden kalkıyorum ama açılı uyuyorum tabi. 2 kere duş aldım çok iyi geldi ama şimdi desteğim yok diye cesaret edemedim. Yarın arkadaşım gelip yıkayacak beni inşaallah. Sizlerle konuştuktan sonra moralim çok yükseldi daha iyiyim umarım daha hızlı geçer bu günler. Teşekürler tavsiyeleriniz için
Merhaba çok teşekkür ederimDikişleri üşütmeyin. Ben onca ameliyat oldum, hala soğuk havada çekip kasıyor dikişler... Geçmiş olsun
Merhaba tekrardan gecmiş olsun bütün yüzle ilgili yazılarınızı okudum bende ucer ip suratıma yaptırmıstım yanagımda sızınki gibi bir iz olusmustu 2 ay kadar anca oturdu 6.ayda zaten ipler eridi:) keske yaptırmasaymışım sizinde düzeliceğini düşünüyorum strese girmeyin en zor zamanları atlatmışsınız çok şükür ve bilgilendirmeleriniz icin ayrıca teşekkürler bunları okumadan bilmeden hatalı islemler yaptıran bir sürü kadınlar var hepimiz bilgileniyoruz en güzel yanı buMerhaba, çok teşekkür ederim. Evet, sarkık memede lolipop tekniği yapılıyor, banada T ile ilgili lolipop yapılmıştı ve ilk ameliyatımda olmuştu. Güzel ve doğru bir teknik, iyi sonuç alırsınız. Çok kilo alıp vermezseniz, asla eskisi kadar sarkmaz. Bunu yapmadan silikon takarsa kesinlikle dikleşme olmaz, önce dikleştirme sonra silikon. Zaman içinde bir tık inserse de biraz büyük bir silikon ile tekrar dikleşir, sıkıntı yapmayın o yüzden. 350 cc, biraz küçük, minyon olduğunuzu düşünüyorum. Bir kaç sene kullanıp,400'lere geçin. 2. ameliyat daha kolay ve sadece altta kesi oluyor, tamamen tekrar açmıyorlar.
Boyun ve yüz için konum;
Smas high plan yüz ve boyun germe ameliyatı, Dr Serdar Altun
Üst edit: ilk duşumu alana kadar günlük resim ve durum paylaşacağım, ilk duştan sonra, yüzümün ve dikişlerin yerinin durumunu koyacağım, ondan sonra da ayda bir olarak ve sonrasında hatırladıkça resim paylaşacağım. Destek olan herkese selamlar, sevgiler...💕💕 Merhaba arkadaşlar, ben 47 yaşıma...www.kadinlarkulubu.com
Merhaba, öncelikle yüzüm ile alakalı verdiğiniz bilgiler ve moral için teşekkür ederim, gerçekten yüzümün düzeleceğine inanıyorum, zaten doktor da bugün mesaj atmış, sabret, eğer çok takılıyorsan gel düzeltelim demiş, bu yüzden kendimi çok daha iyi hissediyorum.Merhaba tekrardan gecmiş olsun bütün yüzle ilgili yazılarınızı okudum bende ucer ip suratıma yaptırmıstım yanagımda sızınki gibi bir iz olusmustu 2 ay kadar anca oturdu 6.ayda zaten ipler eridi:) keske yaptırmasaymışım sizinde düzeliceğini düşünüyorum strese girmeyin en zor zamanları atlatmışsınız çok şükür ve bilgilendirmeleriniz icin ayrıca teşekkürler bunları okumadan bilmeden hatalı islemler yaptıran bir sürü kadınlar var hepimiz bilgileniyoruz en güzel yanı bumemeye gelince ben toparlama olmadı sizde sandım ondan o mesajı atmıştım burda okuyorum herkese 290-375 arası takıyor doktorlar bende bundan yola cıkarak büyük olsun demistim bana 320lerden bahsedınce 380 takmıs buyuk olmus 350 geri takmıs ılk amelıyattan cıktıgımda zaten sismemistim gozukuyordu nasıl oldugu evet guzel evet ıcı dolmus ve buyuk ama o dolgulu göğüsler gibi degıl buda bir gercek farkettm cunku 1.71 boyum 60 kiloyum yani 400bile tasırdım ama dogal meme yapısı olması bile yeterli hic yoktu cunku bunada şükür dıyorum:)) ilerde sarkarsa 40ların basında 400lere geçerim vucut yıpranıyor amelıyatlarda herseyın kısıtlanıyor buda cok can sıkıcı benim size sorum olcaktı sizin amelıyat tecrubeniz vr 1- memedeki ödem icin tavsiyeniz varmı?
2- meme altı icin fito krem verdi haftaya kullancaksn de daha üçüncü gün kontrolde soylıcek sanırım dikişlere sürücem galiba siz ne kullandınız?
3- o izlern gitmesi icin ne kullanmıstınız yada öneriniz varmı?
Cvp verirseniz tsk ederim
Tesekkur ederim bende kantron yagının mucizesine inananlardanım kıızmın ayagı yanmıstı doktorda sürdürmüştü bana iz falan kalmadı bende deneyecegım bugün dus aldım cuma gunu olmustum pzartsi alabilrsn dedi cok rahatladm ama sag gogusum ıyıcene sisti odem yaptı sanki patlicak gibi gergin sanırım ona denemiş protezi oyuzden daha buyuk gergin ve dıkıs yerı mor ucunda his kaybı var solda yok his nezaman geliyor biliyormusunuz?Merhaba, öncelikle yüzüm ile alakalı verdiğiniz bilgiler ve moral için teşekkür ederim, gerçekten yüzümün düzeleceğine inanıyorum, zaten doktor da bugün mesaj atmış, sabret, eğer çok takılıyorsan gel düzeltelim demiş, bu yüzden kendimi çok daha iyi hissediyorum.
Sorularınıza gelince, sırasıyla cevap vereyim.
1. Ödemler için tüm ameliyatlarımda bir kaç şeye dikkat ettim, 2 günde bir ananas bitirdim, unlu ve şekerli şeyler, makarna, pilav yemedim, inanılmaz su tutuyor çünkü. Bu ameliyat dahil, günde 3 litre sıcak/ ılık su içtim. Çay, kahve hariç ayrıca bunlar yara izleri için de iyi geliyor.
2. Eğer esmerseniz, izler daha geç iyileşiyor, fito krem mikrop kapmasın diye vermiştir. Ben, tüm ameliyatlarımda en az 15 gün yıkanmam yada bölgeye su değdirmem, su iz yapıyor bende. Batikon ile temizleyip, Dr ilaç verdiyse sürüp, gazlı bez ile kapatırım.
3. Ben, scarex ve benzeri silikonlu yara izi kremlerinin işe yaramadığını gördüm, tüm tanıdığım doktorlar, sarı kantaron yağı tavsiye ettiler ( varis doktorum bile) yara izlerine bende çok iyi geldi, siz memeler çatlamasın diye tamamen yağlayın .
Ayrıca güneş ışığı kesinlikle ve kesinlikle iz kalmasına neden oluyor.
Şimdiden geçmiş olsun, başka sorunuz olursa cevaplarım
Duşu biraz erken yapmışsınız, dikişler kapanmadan su değdirmeyin. Batikon yapın.Tesekkur ederim bende kantron yagının mucizesine inananlardanım kıızmın ayagı yanmıstı doktorda sürdürmüştü bana iz falan kalmadı bende deneyecegım bugün dus aldım cuma gunu olmustum pzartsi alabilrsn dedi cok rahatladm ama sag gogusum ıyıcene sisti odem yaptı sanki patlicak gibi gergin sanırım ona denemiş protezi oyuzden daha buyuk gergin ve dıkıs yerı mor ucunda his kaybı var solda yok his nezaman geliyor biliyormusunuz?
Batikonu bantların ustundenmi uygulm peki birde bugun 4. Gunum ben baya ayaktaydım hareket ettirdim kollarımı aksama kadar sag dikiş yerım cok acıdı bugun umarım birse olmamıstırDuşu biraz erken yapmışsınız, dikişler kapanmadan su değdirmeyin. Batikon yapın.
His bende 2 ay sonra bir memeye, 5 ay sonra diğer memeye geldi
Hayır,bant silikon bant ise üstünden, normal flaster bant ise açıp, gazlı bez ile pansuman yapıp, sonrada tekrar gazlı bez ile kapatılır. Bir şey olmaz, o dikişler oldukça dayanıklıdır ama daha fazla zorlamadanBatikonu bantların ustundenmi uygulm peki birde bugun 4. Gunum ben baya ayaktaydım hareket ettirdim kollarımı aksama kadar sag dikiş yerım cok acıdı bugun umarım birse olmamıstır
Tsk ederm yarın ögrenırım nasıl bant oldunu ben anlamıyorum cunku sız nasıl oldunuz?Hayır,bant silikon bant ise üstünden, normal flaster bant ise açıp, gazlı bez ile pansuman yapıp, sonrada tekrar gazlı bez ile kapatılır. Bir şey olmaz, o dikişler oldukça dayanıklıdır ama daha fazla zorlamadan
Silikon bant ten rengi oluyor, ilkinde olmuştum, bence iz açısından fark etmiyor. Ben batikon ve gazlı bez ile pansumanı tercih ediyorumTsk ederm yarın ögrenırım nasıl bant oldunu ben anlamıyorum cunku sız nasıl oldunuz?
Merhaba, korkma,benim bir meme 2 diğeri 5 ay sonra geri geldi ve zaten his kaybı her yerinde olmuyor, bölge bölge oluyor, küçük alanlarda. O yüzden yaptır, asla pişman olmazsınArkadaşlar yardımcı olun lütfen.bugün yatışım yapıldı.yarın sabah meme toparlama ameliyatı olacağım fakat his kaybından çok çok korkuyorum.bir süreliğine olur ama sonra geçer diyorlar.var mı uzun süredir bunu yaşayan
Çok teşekkür ederim.zaten yattım hastanedeyim sabah operasyon kısmetse.insallah benimde böyle kısa sürede gelir.Merhaba, korkma,benim bir meme 2 diğeri 5 ay sonra geri geldi ve zaten his kaybı her yerinde olmuyor, bölge bölge oluyor, küçük alanlarda. O yüzden yaptır, asla pişman olmazsın
Gecmis olsun bende 2 gun önce hem meme buyutme hemde vajinopalsti ikisini ayni anda oldum hergun azar azar diniyor acilarim ben agir gecirenlerdenim sanirim en yorucu olanida gogusteki baski ve gogus ortasindaki acı hep boyle surecek asla bitmeyecek gibi geliyor sizin gibi bir an once acilardan kurtulmayı iple cekiyorum bide ustune ameliyathaneki soguktan grip oldum hapsirdikca goguslerim kopacak gibi batıyor umarim dikislerim zarar görmezHerkese selam Nadide çiçekler1 hafta önce meme büyütme ameliyatı oldum. Ve süreçlerimi sizinle paylaşmak isterim. Hem düşünen arkadaşlarıma da fikir olur yardımcı olurum. Hem destek olurum diye düşündüm, çünkü yaptırmadan önce benim bu bilgi birikimine çok ihtiyacım olmuştu.
Göğüslerim yok gibi olduğu için, yaptırma kararı verdim ve İzmir’de Burçe Karantinacı isminde dünya tatlısı bir doktora gittim. Ölçüler , ve süreç bana anlatıldı. Her aklıma takılanı da 7/24 aradığımda açtıkları için hem hep aydınlandım hem güven kazandı yüreğim. Çünkü insan yaptırma kararından sonra doktoruna güvenmesi çok önemlidir.
Doktor hanım ile görüşüldükten 1 hafta sonra ameliyatım olacaktı. İlk 250 CC denildi fakat, forumlarda 250 CC’nin çok küçük olduğunun fikrini aldım. Doktorum ile görüşüp, biraz daha büyük olmasını istedim. Sonuçta büyük olması için yatıyoruz değil mi bıçak altına :) doktorumun tek dediği kelime; Bana güven harika olucaksın ve küçük olmayacak. Seçeneklerimiz mevcut hangisi, vücut ölçüne ve meme çapına uyar ise onu yapacağım dedi. Bu arada kilom 47.8 boyum ise 1.67.
ameliyat günü o kadar hızlı geldi ki bir önceki gün asla uyuyamadım.
1. Gün: Hastaneye giriş yapıldı, tahliller ve gerekli tetkikler yapıldı 2 saat öncesinden. Ve ben son dakikaya kadar açılan damar yolum ile, korku ve heyecandan hastaneden kaçmayı düşündüm. Sonra olumlamalar yaparken hasta bakıcı beni geldi aldı . Sonrası zaten yoktu :) olmuş ve bitmişti herşey. Ağrım sızım ilk uyandığım da narkozunda verdiği etki ile hiç yoktu. Zaten doktorum da 1. Gün Ağrı olmayacağını iletmişti. Çok güzel uyudum akşamım güzel geçti. İlk çorba getiriyorlar sizlere , ve birinin yardımı ile onu içmek zorundasınız çünkü kollar kalkmıyor. Kalksa da güç olmuyor.
Neyse sabah 7 ve ben bir kesik ağrısı gibi bir ağrıya uyandım. Hemen hemşireden ağrı kesici yapmasını rica ettim. Çektiğim en kötü acı oydu. Fakat ben sürekli böyle bir acı çekeceğim sandım ve çok panikledim.
Ve şunu eklemeliyim ki ; yanınızda mutlaka size destek olacak birisi gerekli . Desteksiz kalkamıyor, tuvalete dahi yardım ile gidiyorsunuz . Her neyse doktorum geldi ve 300 CC takıldığını iletti. Çok sevindim olması zor bir ameliyattı . Çünkü çapım küçüktü .
İlk 3 gün evimde eşimin desteği ile tuvalete gittim, büyük bardak kaldıramıyordum, kapı kollarını zor açıyordum. Yürüyüş yaparak kendimi düzelmeye ve iyileşmeye zorluyordum . Çünkü yatıp kalkınca o kas katılaşması başa dönüyordu. Yani kalkmak yürümek vs bunların hemen iyileşmesi için hem istirahat etmek hem yerine göre yürüyüş yapmak çok önemli.
Sizi sıkıca sıkan bir korse var. Buna hazır olmalısınız.
4. Gün doktor kontrolüm vardı, herşey yolundaydı .
5. Gün artık desteksiz kalkabiliyor , tuvalete kendim gidebiliyordum.
6. Gün inanılmaz bir dikiş ağrım vardı tek taraflı, meğersem korse sıkı olduğundan , dikiş yeri tahriş olmuş. Doktorum pamuk koydu ve acı dindi .
7. Gün iyice ayaklandım, nikaha ve akşamına partiye gittim .
Ödemler vs anca geçiyor , fakat her acı ve ödem durumları çekilen bir kaç günlük cefaya değiyor arkadaşlar. Çok abartılacak bir durum değil. İlk 3 gün zor geçiyor ama ilaçlar ile zaten bu acıyı hissetmiyorsunuz.
Ben destek için buradayımsormak istediklerinizi sorabilirsiniz
GÜNCELLEME:
Adım adım 2. Ay’a doğru yaklaşıyorum. Ve kendime şaşıyorum nasıl daha önce bu operasyonu olmamışım diye. Sıfır acı sıfır ağrı. Artık tamamen eskisi gibiyim. Ödemlerim gitti, memeye iyice alıştı protez. Görüntü doğallaştı. Nasıl mutluyum anlatamam.. isteyen herkes umarım olur bu ameliyatı , çok başka bir şey .
Cesaret etmek basarmanin yarisidir umarim sende kolay atlatirsin ben ayaklanip hareket ettikce baskilarim acilarim azaliyor mukemmel sonuc icin bukadarinada katlanilir deyip sabrediyorumKızlar hepinizi tebrik ediyorum cesaretinizden dolayıönemli olan karar vermek ve bunun arkasında durmak. Bende inşallah 4 ay sonra ameliyat olacağım. Tek korkum ameliyat sonrası yaşayacağım ağrı fakat okuduğum kadarıyla öyle dayanılmayacak bir şey değil. Ne yapalım başa gelen çekilir
Hepinize sağlıklı iyileşme süreci diliyorum. İnşallah hemencik iyileşir siniz❤
Ödemeler ne zaman inecek? Sizi takipteyim
Çok geçmiş olsun öncelikle, aynı durum benimde başıma gelmişti hasta olmuştum birazcık. Öksürmek , hapşırmak büyük bir dert oluyor bu süreçte ama acılar dindikçe insan bu acının ne kadar tatlı bir acı ne kadar tatlı bir ağrı olduğunu anlıyor inan kiGecmis olsun bende 2 gun önce hem meme buyutme hemde vajinopalsti ikisini ayni anda oldum hergun azar azar diniyor acilarim ben agir gecirenlerdenim sanirim en yorucu olanida gogusteki baski ve gogus ortasindaki acı hep boyle surecek asla bitmeyecek gibi geliyor sizin gibi bir an once acilardan kurtulmayı iple cekiyorum bide ustune ameliyathaneki soguktan grip oldum hapsirdikca goguslerim kopacak gibi batıyor umarim dikislerim zarar görmez
Cok teşekkürler icim rahatladi ❤ vajinoplasiden yana hic bir sikayetim yok Allahtan aci sizi vs hic denecek kadar az bedenimi sıkan su bandajdan kurtulunca daha da rahtlayacagim insalahÇok geçmiş olsun öncelikle, aynı durum benimde başıma gelmişti hasta olmuştum birazcık. Öksürmek , hapşırmak büyük bir dert oluyor bu süreçte ama acılar dindikçe insan bu acının ne kadar tatlı bir acı ne kadar tatlı bir ağrı olduğunu anlıyor inan kisen 2 ameliyat atlattığın için senin sürecin daha zor olmuştur . Ama çok uzun sürmüyor , süreç hemencik geçiyor merak etme . İçini ferah tut , ağrılarını dinleme . Dikişlerine bir şey olmaz merak etme biraz kendini sıkarak öksür :)
Düşündüğünüz kadar ağrılı ve zor olmayacaktır, iyileşme de hızlı, sadece doktora güzel ve zarif dikiş atması konusunda ısrarcı olun.Çok teşekkür ederim.zaten yattım hastanedeyim sabah operasyon kısmetse.insallah benimde böyle kısa sürede gelir.
Çok geçmiş olsun. Dikişler öyle kolay kopmaz korkmayın ama bol kemik suyu çorbası için. Hızlı iyileşme olurGecmis olsun bende 2 gun önce hem meme buyutme hemde vajinopalsti ikisini ayni anda oldum hergun azar azar diniyor acilarim ben agir gecirenlerdenim sanirim en yorucu olanida gogusteki baski ve gogus ortasindaki acı hep boyle surecek asla bitmeyecek gibi geliyor sizin gibi bir an once acilardan kurtulmayı iple cekiyorum bide ustune ameliyathaneki soguktan grip oldum hapsirdikca goguslerim kopacak gibi batıyor umarim dikislerim zarar görmez
Çok geçmiş olsun. Bende hem meme protez hem labioplasti, kombine ameliyat olacağım. İkisi aynı anda zor oluyor mu? Ayağa kalkarken kollarımdan destek alamayacağım, alt tarafta dikişli olacakGecmis olsun bende 2 gun önce hem meme buyutme hemde vajinopalsti ikisini ayni anda oldum hergun azar azar diniyor acilarim ben agir gecirenlerdenim sanirim en yorucu olanida gogusteki baski ve gogus ortasindaki acı hep boyle surecek asla bitmeyecek gibi geliyor sizin gibi bir an once acilardan kurtulmayı iple cekiyorum bide ustune ameliyathaneki soguktan grip oldum hapsirdikca goguslerim kopacak gibi batıyor umarim dikislerim zarar görmez