Çok geçmş olsun, nasılsınız?Arkadaşlar yardımcı olun lütfen.bugün yatışım yapıldı.yarın sabah meme toparlama ameliyatı olacağım fakat his kaybından çok çok korkuyorum.bir süreliğine olur ama sonra geçer diyorlar.var mı uzun süredir bunu yaşayan
Hayır, tek başına yapamazsın, mutlaka yanında biri olmalı, gece kalkarsın, başın döner düşebilirsin yada kendi başına kalkamazsın... Lütfen tek gitmeAmeliyat olduğumuz gece hastanede tek başıma olsam idare edebilir miyim? Eşim gece eve dönse. Çocukları başka bırakacak kimsem yok, ameliyat olduğum bilinsin istemiyorum.
Tek basına hastanede zorlanabılırsın canım, bende tek ıdare ederım sanıodm ama kardesm kaldı hastne, yardımı oldu. Evde biseklde ıdare edılıoda hastanede olsun birisi mutlaka. Bıde sen ıkı operasyon gecırırceksın tek basına belkı dahada zorlanırsınAmeliyat olduğumuz gece hastanede tek başıma olsam idare edebilir miyim? Eşim gece eve dönse. Çocukları başka bırakacak kimsem yok, ameliyat olduğum bilinsin istemiyorum.
Esınız cocuklar la kalsın ama siz yanınıza arkadas, kardes gıbı bır yakınınızı mutlaka alın, bende kimseye soylemedıgım ıcın aynı sıkıntıyı yasamıstım. Kayınvalıdem bılıodu gercı son care ona bırakcaktım cocukları ama baskaları da belkı sorar eder dıe en ıyısı esımle onları evde bırakmak dıe dusundumCevabınız için teşekkür ederim kızlar. Çocukları nereye bırakırım bulmam lazım. Kimseye söylemediğimiz için eşimin ailesine bırakamıyoruz. Eşimin iş yerinden bir arkadaşı var ama çocuklar tanımıyor, rahat edemezler. Ufff çok zormuş; vallahi kendi yaşayacaklarımı düşünmüyorum. Evlatlarım ne yapacak bir gece onu düşünüyorum
Alt kısmı günde birkaç defa koyuyorum buz kompresi ama üst kısımda sargılar var üst üste hala yarın çıkacak sargılardan soğuk işlemiyor zaten koyuyorum ama bir işe yaramıyor sargılar çıktıktan sonra önemli koymak ödemin gitmesi için alt kısımla ilgili pek bir ağrı sızı olmuyor zaten normal şekilde oturamıyorsunuz üzerine baskı yapmadıkça Ağrı olmaz ya hafif yan ya uzanır şekilde oturabiliyorsunuz Ben de aynı şeyi düşündüm iki ameliyatı aynı anda oldum bugün 4 günüm Günden güne rahatlıyorum İlk zamanlar çok zordu özellikle göğüs baskısı Zamanla yavaş yavaş atlatacağız inşallah Size de şimdiden çok geçmiş olsunÇok geçmiş olsun. Bende hem meme protez hem labioplasti, kombine ameliyat olacağım. İkisi aynı anda zor oluyor mu? Ayağa kalkarken kollarımdan destek alamayacağım, alt tarafta dikişli olacakhem üst böle dikişli hem alt bölge. Olmuşken de aynı anda olup bitecek. 2 bölgeye de buz koyuyor musunuz? İkisine aynı zamanda bakım yapmak zor olıyor mu?
Kesinlikle ödemeyin, doktorun fiyatının içinde oluyor bu masraflar. Size nihai fiyatı verir doktor her zaman. Ayrıca o kadar ameliyat oldum,hep doktor verdi korseyi, ücretsiz olarak. Ayrıca ameliyathanede kullanılan malzeme için sizden para talep edemezler, çok zorlarlarsa, fatura isteyin ve kalem kalem yazılmasını talep edin. Toplu faturayı kabul etmiyorum deyinBen tek gelecektim dün öğlen ameliyat oldum.meme dikleştirme ve gıdı lipo hiç kolay değilmiş.iyi ki yanımda annem vardı.tansiyonum düştü bütün gece.bir de bana sormadan iki korse taktılar.gıdı ve meme.birde küçücük bir gıdım vardı onu almak icin poşet kullanmışlar.1800 lira.hastane önündeki medikale sorduk 300 meme 300 yüz korsesi demiş.size bilgi verilmediyse itiraz edin demiş.bana konuyla ilgili bilgi verir misiniz ne yapmalıyım?
Devlet hastanesinde oldum.çizdikleri kaleme kadar aldırdılar.korseleri daha ödemedim adam dikildi odaya bizim hastaneyle anlaşmamız var dedi.yardımcı dr da kesinlikle size haber vermeleri gerekirdi dediKesinlikle ödemeyin, doktorun fiyatının içinde oluyor bu masraflar. Size nihai fiyatı verir doktor her zaman. Ayrıca o kadar ameliyat oldum,hep doktor verdi korseyi, ücretsiz olarak. Ayrıca ameliyathanede kullanılan malzeme için sizden para talep edemezler, çok zorlarlarsa, fatura isteyin ve kalem kalem yazılmasını talep edin. Toplu faturayı kabul etmiyorum deyin
O zaman normal, devlette bu tip malzemeler dışardan alınır yada istenebilir ama özelde olmazDevlet hastanesinde oldum.çizdikleri kaleme kadar aldırdılar.korseleri daha ödemedim adam dikildi odaya bizim hastaneyle anlaşmamız var dedi.yardımcı dr da kesinlikle size haber vermeleri gerekirdi dedi
İşte sıkıntı şu Kİ bana kimse sormadı.dışarda 600 liraya alacağım şeyi burdan 1800 liraya almak zorunda bıraktılar.O zaman normal, devlette bu tip malzemeler dışardan alınır yada istenebilir ama özelde olmaz
Evet, onu önce söylemek gerekir yine de fatura için bir yoklayın, bakalım ne diyeceklerİşte sıkıntı şu Kİ bana kimse sormadı.dışarda 600 liraya alacağım şeyi burdan 1800 liraya almak zorunda bıraktılar.
Çok teşekkür ederimGeçecek emin olun en zoru ilk 1 hafta sonra yavaş yavaş hepsi geçiyor. Sizi ne rahatsız ediyor takip ederseniz iyileşme için dikkat edersiniz. Geçmiş olsun
Üzülmeyin, çok güzel olacaksınızÇok teşekkür ederim. Kambur durma meselesi hala devam ediyor o beni biraz endişelendiriyor doktor 1-2 güne geçmezse kontrole gel dedi. Bugün 14. Günüm ve ilk defa tek başıma duş alabildim. Artık tek başıma işlerimi hallediyorum ağrılarım da azaldı ama benim iyileşme sürecim daha uzun sürecek onu anladım sabırlı olmam gerekiyor
Çok tatlısınız bende öyle umuyorumÜzülmeyin, çok güzel olacaksınız
Merhabalar bana yardımcı olursanız çok sevinirim,sizede dua ederim, senelerdir göğüs estetik yaptırmak istiyorum ama hangi doktora hangi hastanede yaptıracağıma bir türlü karar veremedim, benim için herşeyden önce doktorun ne kadar ilgilendiği ve alanında ne kadar uzman olduğu, çünkü bazen denk geliyor ameliyatı sonrası memnun kalmayan arkadaşlar, bu yüzden çok kaygılarım var.Herkese selam Nadide çiçekler1 hafta önce meme büyütme ameliyatı oldum. Ve süreçlerimi sizinle paylaşmak isterim. Hem düşünen arkadaşlarıma da fikir olur yardımcı olurum. Hem destek olurum diye düşündüm, çünkü yaptırmadan önce benim bu bilgi birikimine çok ihtiyacım olmuştu.
Göğüslerim yok gibi olduğu için, yaptırma kararı verdim ve İzmir’de Burçe Karantinacı isminde dünya tatlısı bir doktora gittim. Ölçüler , ve süreç bana anlatıldı. Her aklıma takılanı da 7/24 aradığımda açtıkları için hem hep aydınlandım hem güven kazandı yüreğim. Çünkü insan yaptırma kararından sonra doktoruna güvenmesi çok önemlidir.
Doktor hanım ile görüşüldükten 1 hafta sonra ameliyatım olacaktı. İlk 250 CC denildi fakat, forumlarda 250 CC’nin çok küçük olduğunun fikrini aldım. Doktorum ile görüşüp, biraz daha büyük olmasını istedim. Sonuçta büyük olması için yatıyoruz değil mi bıçak altına :) doktorumun tek dediği kelime; Bana güven harika olucaksın ve küçük olmayacak. Seçeneklerimiz mevcut hangisi, vücut ölçüne ve meme çapına uyar ise onu yapacağım dedi. Bu arada kilom 47.8 boyum ise 1.67.
ameliyat günü o kadar hızlı geldi ki bir önceki gün asla uyuyamadım.
1. Gün: Hastaneye giriş yapıldı, tahliller ve gerekli tetkikler yapıldı 2 saat öncesinden. Ve ben son dakikaya kadar açılan damar yolum ile, korku ve heyecandan hastaneden kaçmayı düşündüm. Sonra olumlamalar yaparken hasta bakıcı beni geldi aldı . Sonrası zaten yoktu :) olmuş ve bitmişti herşey. Ağrım sızım ilk uyandığım da narkozunda verdiği etki ile hiç yoktu. Zaten doktorum da 1. Gün Ağrı olmayacağını iletmişti. Çok güzel uyudum akşamım güzel geçti. İlk çorba getiriyorlar sizlere , ve birinin yardımı ile onu içmek zorundasınız çünkü kollar kalkmıyor. Kalksa da güç olmuyor.
Neyse sabah 7 ve ben bir kesik ağrısı gibi bir ağrıya uyandım. Hemen hemşireden ağrı kesici yapmasını rica ettim. Çektiğim en kötü acı oydu. Fakat ben sürekli böyle bir acı çekeceğim sandım ve çok panikledim.
Ve şunu eklemeliyim ki ; yanınızda mutlaka size destek olacak birisi gerekli . Desteksiz kalkamıyor, tuvalete dahi yardım ile gidiyorsunuz . Her neyse doktorum geldi ve 300 CC takıldığını iletti. Çok sevindim olması zor bir ameliyattı . Çünkü çapım küçüktü .
İlk 3 gün evimde eşimin desteği ile tuvalete gittim, büyük bardak kaldıramıyordum, kapı kollarını zor açıyordum. Yürüyüş yaparak kendimi düzelmeye ve iyileşmeye zorluyordum . Çünkü yatıp kalkınca o kas katılaşması başa dönüyordu. Yani kalkmak yürümek vs bunların hemen iyileşmesi için hem istirahat etmek hem yerine göre yürüyüş yapmak çok önemli.
Sizi sıkıca sıkan bir korse var. Buna hazır olmalısınız.
4. Gün doktor kontrolüm vardı, herşey yolundaydı .
5. Gün artık desteksiz kalkabiliyor , tuvalete kendim gidebiliyordum.
6. Gün inanılmaz bir dikiş ağrım vardı tek taraflı, meğersem korse sıkı olduğundan , dikiş yeri tahriş olmuş. Doktorum pamuk koydu ve acı dindi .
7. Gün iyice ayaklandım, nikaha ve akşamına partiye gittim .
Ödemler vs anca geçiyor , fakat her acı ve ödem durumları çekilen bir kaç günlük cefaya değiyor arkadaşlar. Çok abartılacak bir durum değil. İlk 3 gün zor geçiyor ama ilaçlar ile zaten bu acıyı hissetmiyorsunuz.
Ben destek için buradayımsormak istediklerinizi sorabilirsiniz
GÜNCELLEME:
Adım adım 2. Ay’a doğru yaklaşıyorum. Ve kendime şaşıyorum nasıl daha önce bu operasyonu olmamışım diye. Sıfır acı sıfır ağrı. Artık tamamen eskisi gibiyim. Ödemlerim gitti, memeye iyice alıştı protez. Görüntü doğallaştı. Nasıl mutluyum anlatamam.. isteyen herkes umarım olur bu ameliyatı , çok başka bir şey .
MerhabaMerhabalar bana yardımcı olursanız çok sevinirim,sizede dua ederim, senelerdir göğüs estetik yaptırmak istiyorum ama hangi doktora hangi hastanede yaptıracağıma bir türlü karar veremedim, benim için herşeyden önce doktorun ne kadar ilgilendiği ve alanında ne kadar uzman olduğu, çünkü bazen denk geliyor ameliyatı sonrası memnun kalmayan arkadaşlar, bu yüzden çok kaygılarım var.