• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.

Ha daha ortada kayinvalidenizin evi bile yok yani. Siz evinizde yasamadam kayinvalideniz sizin evinizde yasamaya baslamis. Nikah zamani teslim edilecekti dediginize gore daha teslim edilmemisti. Esiniz de siz balayindayken annem bizde kalsin demesi normal o zaman zaten kadinin gidecek yeri yok. Bu laf bu durumda cok surpriz degil o zaman. Donuste de annesi sizinle yasamaya devam edecek diye ablalariniz fevri bir hareketle kadina bu evde 5.dk.daha kalamazsin demisler herhalde. Cunku kayinvalide size cok onceden zaten yerlesmis. Butun bunlarin sorumlusu ve bunlari onaylayan yine sizsiniz. Ailenizin bunlari yapmasina sebep yine sizsiniz bu durumda. Bu olanlar olmasaydi sizin basiniz daha cok agirdi. Bu kadin size net yerlesirdi ve siz basindan beri ses cikarmayip ses cikarsaydiniz kotu yine siz olurdunuz. Sonuc yine ayni olurdu.
evin teslimine 2 ay kalmıstı ve o süreyi kayınvalidem annesinin evinde geçirecekti nikahtan sonra--bunu defalarca eşim de kayınvalidem de söyledi ..şimdiye kadar eşim tek bir konuda dahi yalan söylememişti bana ben inanmıştım ama ailemi inandıramadım

Ay ben okurken kayinbabaniz hayatta degil kayinvalide yalniz yasiyor gibi dusunmustum e kayinpeder de hayattaysa bilmem kac yil sonrasinin hesabi icin miydi bu kavga? Yarina hangimiz sag cikacak belli degilken saskinim.
Kp var ama bosanmislar

ama babam dönersen seninle konusmam diyor ömür boyu benimle konusmazsa ne yapabilirim
Dönme zaten, eşin ve annesinin hayatını karartma. Yazıktır günahtır insanları rahat bırak. Dönecek eve mi bırakmışsın, kredi senin üstüne diye eve alınan eşyaları boşaltmışsın.

ama babam dönersen seninle konusmam diyor ömür boyu benimle konusmazsa ne yapabilirim
Anne baba evladi atmaz illa ki konusurlar. Ama bi daha donecek kapin olmaz. Merhamete gelirler donersin de. Ama biz demistik olur. Bence illa donucem diyosan ben esimi seviyorum diye basla. Sen onun annesinden o seninkiler ozur dilesin. Ama ablan bi daha hayatinda olmaz bunj da hesaba kat

Ha daha ortada kayinvalidenizin evi bile yok yani. Siz evinizde yasamadam kayinvalideniz sizin evinizde yasamaya baslamis. Nikah zamani teslim edilecekti dediginize gore daha teslim edilmemisti. Esiniz de siz balayindayken annem bizde kalsin demesi normal o zaman zaten kadinin gidecek yeri yok. Bu laf bu durumda cok surpriz degil o zaman. Donuste de annesi sizinle yasamaya devam edecek diye ablalariniz fevri bir hareketle kadina bu evde 5.dk.daha kalamazsin demisler herhalde. Cunku kayinvalide size cok onceden zaten yerlesmis. Butun bunlarin sorumlusu ve bunlari onaylayan yine sizsiniz. Ailenizin bunlari yapmasina sebep yine sizsiniz bu durumda. Bu olanlar olmasaydi sizin basiniz daha cok agirdi. Bu kadin size net yerlesirdi ve siz basindan beri ses cikarmayip ses cikarsaydiniz kotu yine siz olurdunuz. Sonuc yine ayni olurdu.
kaçırdığınız bir nokta var ama ---biz evi 8 ay önce tuttuk döşedik daha uygun olsun diye...biz de örf ve adetlere uygun olsun diye evlenmeden beraber yaşamadık.. öncesinde eşimle annesi eşimin bekar evinde kalıyorlardı çift kira ödememek için nikaha kadar yaklaşık 8 ay o evde kaldılar beraber, ...bu normal mi?
Eşim ile annesi eşimin bekar evinde kalıyorlardı dedi sonra aldığı yoruma göre bizim evimizde kalıyorlardı dedi.

defne şöyle ama ileride sağlık durumuna göre bizimle yaşayacak demesine de biz biraz neden olduk... eşimin annem bizle kalacak gibi bir talebi olmamasına rağmen annemin içine sinmeyerek biraz daha kötü bir üslupla annen senle yaşamayacak değil mi diye sordu? eşim de bu soruyu kendisine hakaret adletti..beni 5 senede hiç mi tanıyamadınız böyle bir durum olsa bile nikahtan 10 gün önce mi söylerim size dedi.. lütfen dedi bu soruyu bana sormamış olun vs dedi..sonrasında da o da sinirlenip 10-20 sene sonra hastalanıp muhtac duruma düşerse huzurevine vermem ben bakarım dedi..
He o zaman ortada yanlış bir şey yok
Ailende birazcık üslup sorunu var galiba

evin teslimine 2 ay kalmıstı ve o süreyi kayınvalidem annesinin evinde geçirecekti nikahtan sonra--bunu defalarca eşim de kayınvalidem de söyledi ..şimdiye kadar eşim tek bir konuda dahi yalan söylememişti bana ben inanmıştım ama ailemi inandıramadım

Acik konusmak gerekirse ben de inanmazdim. Ben ailenize bu konuda hak veriyorum ama cirkinlikler cok yanlis olmus. Biraz bdv.de vakit gecirin siz de inanmazdiniz. Kadin elden ayaktan dusebilir, hasta olabilir, zor durumda kalabilir sizde kalabilir o zaman kimse annesini atmaz atamaz bu konuda esiniz hakli ama siz daha evlenmeden sizin evinize birlikte yerlesmeleri bana gore cok seyin isaretini vermis. Madem ki kayinvalideniz annesinin evine gececekti dile kolay 8 ay niye sizin evinize yerlesti? Ben boyle bir seyi kabul etmezdim demek ki siz iyi niyetlisiniz buna bile ses cikarmamissiniz. Bu kadar sessiz ve anlayisli biri her sekilde her seye ikna edilir diye dusunmus olmalilar. Haklilar da.

Çok zor durumdayım, evliliğim bitmek üzere.
1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.
olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??
Damadın aklı başına inşallah gelmiştir kurtarmıştır kendisini sizden ve ailenizden bence dönme sakın

olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??
Hem siz hem de aileniz çok yanlış davranmış. Öncelikle daha önce anlaştığınız şeye nikahtan 10 dakika önce karar değiştirmek neden? Ne olacak annesi kalsa evinizde daha önce zaten kabul etmişsiniz. Eşinizi çok zor durumda bırakmışsınız. Sonrasında eşinizin annesi rica etmiş özel bir şey de konusabilir, belki tavsiye verecekti, aileniz neden yalnız bırakmıyor. Son olarak da daha 1 gün geçmeden eşyaların peşine düşüp hemen taşımanız ne ayıp şey. Ben eşinizin yerinde olsam sizin için ılımlı davranmazdım.

Bdvde ilk defa damadi hakli buluyirm sanirim.Arkadas ne cirkefsiniz.Nikahtan 10 dk once kiralik ev bulsun demek mantikli mi sizce?Ay ben bu gelin evi kalmasin kimse geyigini de anlamiyorm.Herkese kapi acin demiyorm tmm da,gelin evinde kalinmasin deme sebebi ne?Otele gidebilir tmm bunu vaktiyle soylersinjz ona gore ayarlar insanlar.
Hayir 24 parca catal bicak setinizi ilk kvde kullanacak diye mi bukadar tantana?
Damat kacsin kurtarsin kendini.

Eşim ile annesi eşimin bekar evinde kalıyorlardı dedi sonra aldığı yoruma göre bizim evimizde kalıyorlardı dedi.

Ya dimi arada oyle bir sey dedi sanki dogru soyluyorsunuz. Ama boyle yorumlara gore sekil degistirse kimse dogru yorunlayamaz ki.

Ya dimi arada oyle bir sey dedi sanki dogru soyluyorsunuz. Ama boyle yorumlara gore sekil degistirse kimse dogru yorunlayamaz ki.
Gelen cevaba göre farklı bişey söylüyor konu farklı yere gidiyor. Hadi hepsi bir yana krediyi kendi çekti diye ailesi ile birlikte evdeki beyaz eşyaları boşaltmak nedir? Bu kadar yıkıcı ve art niyetli davranışlara eşi yine de bir şans verelim diye düşünüyor.

Gelen cevaba göre farklı bişey söylüyor konu farklı yere gidiyor. Hadi hepsi bir yana krediyi kendi çekti diye ailesi ile birlikte evdeki beyaz eşyaları boşaltmak nedir? Bu kadar yıkıcı ve art niyetli davranışlara eşi yine de bir şans verelim diye düşünüyor.
Ne kıymetli eşyaları varmış. Artık ablası abisi falan evlenirse ona verirler.

Ay benim beynim dondu konudan gidiyorum ben ya :) son yorumum kendi sinirlarini koruyamayan, kendi dogrularini savunamayan kimse evlenmesin. Anam bunu dedi, babam bunu dedi ile evlilik mevlilik olmaz.

Bitmiş bir hikaye görüyorum...Dönüşü olursada problemler kat ve kat artacak gibi..Çok çirkinleşilmiş..Kayınvalide sizinle özel konusmak isteyebilir ne o koruma görevlisi gibi basınızda duruyor..Belki duygusal bir bağ kuracaktı sizinle...Belki sen benim kızımsın bak sıkıntın olursa yanındayım falan dicekti...Bence ablalarınızda az değil...

Zaten siz bu herseye karısan aılenızle bu degıl baskasıylada bıraz zor aıle kurarsınız net dıyorum buna benzer vakaalar gördum..

Eş kişiside enteresan o da ayrı da ...Hani taraflardan biri normal davranmıyor ki denge sağlansın...Ben bile yorumlarken karıstım şuan🤦🏻‍♀️Baba da karsı zaten...Esyalarda toplanmıs..Bence her iki tarafada ayrı hayatlarda mutluluklar düşer derim şahsım adına 🤷🏻‍♀️

Eşin ailene yer bakmaya gitmiş 2 saat bekleyince ne oldu yani? Ablaların koskoca kadına ne diye saldırdı, evlendikten sonra (hem de ilk gün!) zaten sizi istemiyorduk ne demek?? Eşyalar çok mu önemliydi? Konuyla kayınvalidenin sizde yaşamasının alakası ne? Bihter neyi itiraf edecek Firdevs hanım, Behlül'le ne ilgisi var?? 🤣

Ya ,önce eşim aileme yer bakmaya gitti, bunu daha önce ayarlamalıydı dedi, sonra da kendi bekar evi varmış zaten oraya gitmiş ailesi düğünden sonra, yani yer ayarlama olayı yok, yer zaten var.
Sonra kendi ailesi düğünden önce gelmiş, yeni evde düğüne kadar kalmış, ama kayınvalide oğluyla bekar evinde kalmış, sonradan bunu da kıvırdı. Herkes düğünden sonra kayınvalidenin yeni evde kalmasını anlamsız buldu ama meğer kadının kalacak yeri yokmuş, bu da sonradan çıktı. Kadıncağız 5 dakika konuşalım dediğinde, sen bu evde 5 dakika daha kalamazsın demişler, e o da doğal olarak oğlumun evi demiş, kim olsa öyle der. Yangından mal kaçırır gibi eşya kaçırmayı saymıyorum bile. Gelin hanım burda bile 40 yalan söyledi, her anlattığında hataları bir bie döküldü. Umarım damat beyin aklı başına gelmiştir de barışmaz. Bunlarla ömür geçmez. Bir de damat tek çocukmuş. Kadıncağızı hepten yalnız bırakacaklar. Pardon da senin ablan kim oluyor da küfür ediyor, annen ne karışıyor. Maşallah sizinkiler her lafın, her şeyin içinde, damadın annesine gelince yok öyle. Ne diyeceğimi şaşırdım yaaa... ya şimdi aklıma geldi, damat neden yalnız mı gitti de bunlar evde birbirine kattı ortalığı? Ev hazırmış, ne diye gitmemişler ki? O kavgalar ne ara oldu?

Back