• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.

eklemeyi unuttum... kavga esnasında kayınbabam da cıktı yukarıya.. annem kayınvalideme bugün 5 dakika bile kalamazsın diyince kayınbabam isterse bir saat isterse on saat kalır dedi bugunun ne farkı var.. ilk gün bu denilecek sey mi?? sonrasında da annem biz de kızımızı vermiyoruz dediler

Ay ben okurken kayinbabaniz hayatta degil kayinvalide yalniz yasiyor gibi dusunmustum e kayinpeder de hayattaysa bilmem kac yil sonrasinin hesabi icin miydi bu kavga? Yarina hangimiz sag cikacak belli degilken saskinim.

Ay ben okurken kayinbabaniz hayatta degil kayinvalide yalniz yasiyor gibi dusunmustum e kayinpeder de hayattaysa bilmem kac yil sonrasinin hesabi icin miydi bu kavga? Yarina hangimiz sag cikacak belli degilken saskinim.
kayınbabamla bosanmıslar sadece nikahta yanyana geldiler

eşim bugüne dek verdiği her sözü tutmuştu annesi de bana karşı ılımlıydı ama ben de bir kez evleniyordum bazı şeylere heveslenmiştim..evet ablalarım biraz saygısızlık yapmıştı ama kaynanam da neden diretti o halde? ilk günleri diyip uzatmayabilirlerdi ..eşim de geldikten sonra biz evlendik artık diyip iki tarafı da çıkarabilirdi??
Siz ne yapabilirdiniz mesela😅😅😅

kayınbabamla bosanmıslar sadece nikahta yanyana geldiler

Anladim ama sizin olayda ne siz tek basiniza karar alip vermissiniz ne esiniz surekli aileler araya girmis. Boyle bir evlilik zaten saglikli yurumezdi. Bundan sonra esinizle barisirsaniz daha cok basiniz agirir ama yeniden bir baskasi ile evlenmeye karar verirseniz bu hatalari tekrarlamayin. Aileniz hatali evet ama kayinvalideniz ve esiniz cok masum degiller.

Siz aileniz ve eşinizin ailesinden başka şehirde mi yaşıyorsunuz ? Her iki tarafın da kalacak yeri yoksa eşiniz neden insanlara kalacak yer ayarlamadı?

Bunu onceden ayarlamamis bu yetmezmis gibi gelin ve damadin bos evine kayinvalide yerlesecekmis kizin ailesine kalacak yer ayarlamaya cikmis. Madem kayinvalideye kalacak yer ayarlansaydi kizin ailesi o evde kalsaydi ama yok. Bence dogrusu iki tarafin da kalmamasi. Yeni evli cift bir gece evlerinde kalip balayina gidecekmis ne gerek var ama kayinvalide evi hemen sahiplenmis. Iki taraf da hic masum degil.

Çok zor durumdayım, evliliğim bitmek üzere.
1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.
olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??
Merve kusura bakma ama eşini Allah kurtarmış

arkadaşlar bana haksızlık yapıyorsunuz. Nişanlılık döneminde eşimle sorunlar yaşadık onun ailevi meseleleri yüzünden özellikle son iki ayımız hep kavga ile geçti kendimi yalnız hissettim düğün için birşeyler bakarken bile fikrini alamayacak kadar düğüne geç kaldılar ve nedeni sorulunca AVM'de olduklarını söylediler altın bakmaya gitmişler ama biz kendi nikahımıza geç kalacaktık nikah salonuna girerken benim elimi tutmadı bir 10 saniye, kızdıgımızda da heyacandan unuttugunu soyledi.. o gün gelinliğim üzerimde yırtılınca benim sinirlerim zaten gergindi eşime nikah müdürü bile damat bey baskı altında mısınız diye sordu...bunun acıklamasını da nikahtan 10 dakika önce benimle anne pazarlıgı yaparsan ben nasıl gülebilirim diye saçma sapan bir cevap verdi... nikahtan sonra beni bırakıp, aileme kalacak yer ayarlamak için gitti 2 saatten fazla dönmedi.. ama bunu çok önceden yapmalıydı beni nasıl 2 saat terk edip gider ya..sonra da haklı olarak gelinliği çıkardım...
Anlamadım ne oldu 10 sn elinizi bıraktı diye sizi kacirmadilar ya, insan heycandan böyle şeyler yapabilir, ailenize kalacak yer ayarlamaya çalışmış ne yapsın ki bana da nikahtan on dk önce annemle alakalı birşey dense benim de moralim bozulur, madem öyle birşey vardı önce konussaydiniz

Siz aileniz ve eşinizin ailesinden başka şehirde mi yaşıyorsunuz ? Her iki tarafın da kalacak yeri yoksa eşiniz neden insanlara kalacak yer ayarlamadı?
bu kısmı atladım özür dilerim. biz evlenemden yaklaşık 8 ay önce evi tuttuk eşyalarımızı dizdik daha ekonomik olsun diye ..ben kendi bekar evimde kalıyordum eşimin annesi de memleketinde yalnız yaşadığı için eşimin yanına geldi evlenene kadar onunla kalacaktı...ailem nikahtan üç gün önce geldiler..ailem bizim tuttugumuz evde kaldılar eşimle annesi ise benim bekar evimde.. ailem normalde nikah günü döneceklerdi ama o gün de kalmak isterdiklerinden eşim annesini bir akrabanın evine götürmeye gitti bizimkiler ise benim eski bekar evime geçeceklerdi.

Kalacak yeri ayarlamak düğün sonrasimi geldi.aklinzia madem boyle bisey var önden herkesin kalacağı yeri hazir etseydiniz hadi onu gectim kayinvalideniz sizle normal sekilde konuscam demis ablalariniz ne diye giriyo lafa konusun bi odada gelin kusura bakmayin ama saygisizligi oncelikle sizin taraf baslatmis sonra direk esyalari almak baska yere gecirmek ne hicmi büyük yok akli basinda oturup ortayi bulacak 😏esim bana sahip cikmadi diyosunuz ne yapmasi gerekiyodu adam gelmis annesine kiz tarafi saldiriyo kayınpeder ayri telde ne diyebilir ki buna ragmen halen barismaj istemesi büyük lütuf ben olsam hic bulaşmaz bitirirdim bu evliliktwn daha hayir gelmez iki taraf icinde😯😯

Aileniz sizi çok şımarık büyütmüş. Sevmek başka koruma bahanesiyle herkesi kötü niyetli belleyip kalp kırmak başka. Sizin ailenizden biriyle evlenmek istemezdim açıkçası. Mazallah kara bulut gibi çökerlerdi evliliğime efendim biz evladımızi korumak istiyoruz diyerek.
Evlilik iki kişi arasında olur. Siz de yetişkin bir bireysiniz sözde ama ilkokul çocuğundan farkınız yok. Anasının eteğinden tutup ordan kraya savrulan savunmasız çocuklar gibisiniz. Tamam ben de eşimin annesjyle yaşamak istemem. Ama ortada öyle bir şey yokmuş. Adam kesin ve net bir şekilde böyle bir seuin olmayacağının garantisini vermiş. Ama sizin, eşinizin annesinin sizde 10 dakika kalmasına tahammülünüz yok. O kadar da olmaz yani. Kimse de evlendi diye annesini yok saymaz. Kendinizi bu kadar vazgeçilmez sanmayın. Hele öyle bir aileniz var ki sırf aileniz yüzünden aklı başında hiçbir erkek sizinle evlenmek istemez.Kayinvalidenize küfretmek nedir yahu. Hele o ablanizda saygı sevgi iyi niyet hak getire. Damat beyin adına çok sevindim. Umarım en kısa zamanda kendisine uygun birini bulur.

bu kısmı atladım özür dilerim. biz evlenemden yaklaşık 8 ay önce evi tuttuk eşyalarımızı dizdik daha ekonomik olsun diye ..ben kendi bekar evimde kalıyordum eşimin annesi de memleketinde yalnız yaşadığı için eşimin yanına geldi evlenene kadar onunla kalacaktı...ailem nikahtan üç gün önce geldiler..ailem bizim tuttugumuz evde kaldılar eşimle annesi ise benim bekar evimde.. ailem normalde nikah günü döneceklerdi ama o gün de kalmak isterdiklerinden eşim annesini bir akrabanın evine götürmeye gitti bizimkiler ise benim eski bekar evime geçeceklerdi.

Memleketinde yalniz yasayan kadin oglu evlenmeye karar verince oglu evlenene kadar oglu ile yasamaya gelince aileniz sanirim burada emin olamadi ki bence haklilar esiniz daha simdiden biz balayindayken kalsin donuste yemek yeriz demis ama kufur ve saldirma cok yanlis olmus. Esiniz evin tek oglu mu? Baska kardesi yok mu? Annesi hasta olur, zor durumda kalir elbet ki kimse annesini birakmaz bu konuda esinize hak veriyorum ama siz daha balayindayken annesinin siz yokken 1 hafta kalmasini istemesi pek hayra alamet degilmis.

Memleketinde yalniz yasayan kadin oglu evlenmeye karar verince oglu evlenene kadar oglu ile yasamaya gelince aileniz sanirim burada emin olamadi ki bence haklilar esiniz daha simdiden biz balayindayken kalsin donuste yemek yeriz demis ama kufur ve saldirma cok yanlis olmus. Esiniz evin tek oglu mu? Baska kardesi yok mu? Annesi hasta olur, zor durumda kalir elbet ki kimse annesini birakmaz bu konuda esinize hak veriyorum ama siz daha balayindayken annesinin siz yokken 1 hafta kalmasini istemesi pek hayra alamet degilmis.
eşim tek çocuk evet..

Yavrum annesini götürseydi annesi senin yanında olmazdı ki?

Çok zor durumdayım, evliliğim bitmek üzere.
olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??
Ne kadar olay çıkarmaya müsait bir aileniz var.O kadar birbirinizi yükseltiyorsunuz ki siz de dahil olmak üzere bir kişi çıkıp yapmayalım etmeyelim demiyor.Ablanız kayınvalidenize küfür ediyor 😳. Evlendiğiniz gün ayrılığın eşiğine gelmişsiniz ,neredeyse dünyanın en kısa evliliği ama siz ve aileniz eşya kurtarma derdine düşmüşsünüz.Bu adam sizin ailenin bu hallerini görüp hala bir araya gelmeye çalışıyorsa yapışın bırakmayın

eşim tek çocuk evet..

Peki ne yapmayi dusunuyorsunuz? Esinizle hala iletisim halinde misiniz? Butun esyalariniz kredisi sizin uzerinizeyken kayinvalideniz cikmis oglumun evi demis, esiniz anne bu ev karimla ikimizin evi o nasil konusma diyememis ama siz esyalari baska eve tasiyinca cok sinirlenmis. Suc sadece sizdeymis gibi bize bir sans vermek istiyor demissiniz. Yani karar alip verme yetkisi sanki sadece esinize aitmis gibi.

Back