• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.

bizimkiler bir gün olduğunu düşünmediler ama hep annemde eşimin annesi bizim evde kalacak korkusu vardı...eşim annemi bu konuda uyarmasına yok demesine rağmen eşime de inanmadılar...sonrasında iş rayından çıktı malesef
O zaman suçlu annen olduğu halde kayınvalide hakareti yemiş ve sen kocanın arkasında durmamışsın.Demek ki annen ve ablalarına karşı senin çıkmıyor onların egemenliği altındasın.Kusura bakma da bu evliliğin olmaması çok daha hayırlı.Kadin oğlunu eğlendirecek en mutlu gününde yapmadığınızı bırakmamışsınız.Bir gün anneniz bir evladının yanında kalmak zorunda olduğunda ne hata yaptığınızı tekrar anlayacaksiniz

+1

Küfür sizde, mal kaçırmak sizde, kadını evde istememek sizde. Ben damat beye kızamadım
.
ben de pişmanım ama babamın tansiyon rahatsızlıgı var ya beni ya eşimi tercih edersin dedi ben de babama kıyamadım ama eşimden de ayrılmak istemiyorum

Çok zor durumdayım, evliliğim bitmek üzere.
1 aylık evliyim, ama düğün gününde babam beni alıp gitti.. evliliğim bitiyor ne olur bana fikir verin.
olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??

Anneniz dusuncesinde hakli cikmis. Hastalik olur, zor durum olur kv.gelir ok.ama daha siz balayina giderken madem ev bos annem bizde kalsin donuste de yemek yeriz demek annenizin tam olarak hakli oldugunu gosteriyor. Kayinvalideniz oglumun evi degil mi demesi yine annenizi hakli cikarmis. Ablalarinizin kv.ye kufur ve saldirida bulunmalari cok cirkin olmus keske bitecekse guzellikle bitseymis ama olan olmus artik. Siz ailenizi dinleyin derim. Yok ille de ben bu evlilige devam etmek istiyorum derseniz bundan sonra olacaklari goze alin derim ve gidip ailenize aglamayin. Aralarda 5 yildan bahsetmissiniz 5 yil susup dugun gununde bunlarin olmasi degisik olmus. Demek ki olacagi varmis. Her serde bir hayir vardir demek ki sizin de olaylari gormeniz gerekiyormus diyecegim ama siz hala kararsizsiniz gibi duruyor. Hakkinizda hayirlisi olsun.

arkadaşlar bana haksızlık yapıyorsunuz. Nişanlılık döneminde eşimle sorunlar yaşadık onun ailevi meseleleri yüzünden özellikle son iki ayımız hep kavga ile geçti kendimi yalnız hissettim düğün için birşeyler bakarken bile fikrini alamayacak kadar düğüne geç kaldılar ve nedeni sorulunca AVM'de olduklarını söylediler altın bakmaya gitmişler ama biz kendi nikahımıza geç kalacaktık nikah salonuna girerken benim elimi tutmadı bir 10 saniye, kızdıgımızda da heyacandan unuttugunu soyledi.. o gün gelinliğim üzerimde yırtılınca benim sinirlerim zaten gergindi eşime nikah müdürü bile damat bey baskı altında mısınız diye sordu...bunun acıklamasını da nikahtan 10 dakika önce benimle anne pazarlıgı yaparsan ben nasıl gülebilirim diye saçma sapan bir cevap verdi... nikahtan sonra beni bırakıp, aileme kalacak yer ayarlamak için gitti 2 saatten fazla dönmedi.. ama bunu çok önceden yapmalıydı beni nasıl 2 saat terk edip gider ya..sonra da haklı olarak gelinliği çıkardım...

Anneniz dusuncesinde hakli cikmis. Hastalik olur, zor durum olur kv.gelir ok.ama daha siz balayina giderken madem ev bos annem bizde kalsin donuste de yemek yeriz demek annenizin tam olarak hakli oldugunu gosteriyor. Kayinvalideniz oglumun evi degil mi demesi yine annenizi hakli cikarmis. Ablalarinizin kv.ye kufur ve saldirida bulunmalari cok cirkin olmus keske bitecekse guzellikle bitseymis ama olan olmus artik. Siz ailenizi dinleyin derim. Yok ille de ben bu evlilige devam etmek istiyorum derseniz bundan sonra olacaklari goze alin derim ve gidip ailenize aglamayin. Aralarda 5 yildan bahsetmissiniz 5 yil susup dugun gununde bunlarin olmasi degisik olmus. Demek ki olacagi varmis. Her serde bir hayir vardir demek ki sizin de olaylari gormeniz gerekiyormus diyecegim ama siz hala kararsizsiniz gibi duruyor. Hakkinizda hayirlisi olsun.
kayınvalidemin bizde kalmak gibi bir düşüncesi gerçekten yoktu ama bunu ben de biliyordum ama ailemi bir türlü inandıramadık..eşim de bugüne kadar bana tek bir yalanı olmamıştı...ama biz balayında iken evde kalacak olması sinirleri gerdi

Kv ısrar ederse işim var dersiniz birazda eltiniz yardım etsin eşinizde tuhafmış insan karısının arkasında durur görümcenizde herşeye neden karışıyor fazla muhatap olmayın derim diyeceklerim bu kadar :KK69:
Bir şey diyeyim mi, konuyu görmeden yazdığınız bu yorum damada tavsiye gibi olmuş 😅
Görümce yerine baldız, elti yerine de kayınpeder geçerse taşlar yerine oturuyor.

Anlattığınız şeylerde sizi daha hatalı buldum. Eşiniz on dk elinizi tutmayınca ne olmuş onu zaten hiç anlamadım. Nikah düşüyor mu on dk eller ayrılınca.

Biz her zaman haklıyız sendromundasınız ama eşinizin annesine küfreden de sizin aileniz. Bu noktadan sonra kim olursanız olun asla haklı değilsiniz. Mal kaçırmanıza değinmiyorum bile. Eşiniz sizden ayrılarak düzgün bir evlilik yapabilir ileride ama siz bu aileyle kimseyle uyuşamazsınız.

eşim bugüne dek verdiği her sözü tutmuştu annesi de bana karşı ılımlıydı ama ben de bir kez evleniyordum bazı şeylere heveslenmiştim..evet ablalarım biraz saygısızlık yapmıştı ama kaynanam da neden diretti o halde? ilk günleri diyip uzatmayabilirlerdi ..eşim de geldikten sonra biz evlendik artık diyip iki tarafı da çıkarabilirdi??

Siz de annenize ve ablanıza bize müsade edin diyebilirdiniz. Konu mankeni gibi izlemişsiniz. Kayınvalideniz gayet nazikçe " gelinimle beş dakika konuşacam" demiş yahu. Yok ille yanımızda konuş diye diretmek nedir? eşiniz de eğer sizin gibi düşünüyorsa engel olmam demiş ya ne deseydi ? kaldı ki adam kendi düğününden sonra aileniz için koşturuyor siz buna bile tripleniyorsunuz. ne halleri varsa görsünler nerde kalırlarsa kalsınlar demeliymiş demek.

eklemeyi unuttum... kavga esnasında kayınbabam da cıktı yukarıya.. annem kayınvalideme bugün 5 dakika bile kalamazsın diyince kayınbabam isterse bir saat isterse on saat kalır dedi bugunun ne farkı var.. ilk gün bu denilecek sey mi?? sonrasında da annem biz de kızımızı vermiyoruz dediler

arkadaşlar bana haksızlık yapıyorsunuz. Nişanlılık döneminde eşimle sorunlar yaşadık onun ailevi meseleleri yüzünden özellikle son iki ayımız hep kavga ile geçti kendimi yalnız hissettim düğün için birşeyler bakarken bile fikrini alamayacak kadar düğüne geç kaldılar ve nedeni sorulunca AVM'de olduklarını söylediler altın bakmaya gitmişler ama biz kendi nikahımıza geç kalacaktık nikah salonuna girerken benim elimi tutmadı bir 10 saniye, kızdıgımızda da heyacandan unuttugunu soyledi.. o gün gelinliğim üzerimde yırtılınca benim sinirlerim zaten gergindi eşime nikah müdürü bile damat bey baskı altında mısınız diye sordu...bunun acıklamasını da nikahtan 10 dakika önce benimle anne pazarlıgı yaparsan ben nasıl gülebilirim diye saçma sapan bir cevap verdi... nikahtan sonra beni bırakıp, aileme kalacak yer ayarlamak için gitti 2 saatten fazla dönmedi.. ama bunu çok önceden yapmalıydı beni nasıl 2 saat terk edip gider ya..sonra da haklı olarak gelinliği çıkardım...
Hiçbir konuda haklı göremiyorum sizi herrr şeye trip tavır alıp sinirlenen bir insansınız yaptıklarınız damadı bezdirir türden şeyler. Ortada gerçek bir sorun yokken adama her bişeyde akıl almaz tavırlar, aileniz zaten çok saygısız. Yani burda herkes doğruları konuşmuş malesef durum böyle. Bu noktada sizin yapmanız gereken biraz kendi tavırlarınızı kontrol etmeyi mantıklı davranmayı öğrenmek, kendinizi bu konuda yetiştirirseniz biraz rahat edersiniz.

Ben sizi çok haksız buldum. Nikahta 10 saniye el bırakmaya bile takmışsınız acaba anın stresi miydi? Benim eşim elimi tutmayı tamamen unutmuştu da kendim hatirlattim öyle tuttu. Takilmadım , herkesin karakteri farkli neticede. O da bana heyecandan düşünemediğini söyledi eşimi tanıyorum sonuçta. Bilerek yapmayacağına güveniyorum.
Annem bizle birliktw bir gece kalacak diye eşim susup susup nikaha bir saat kala bana istemediğini söylese ve hatta yer ayarlamayı teklif etse, benimde o nikahta yüzüm gülmezdi. Sonuçta bir hafta olmayacaktiniz zaten. Evlenir evlenmez bir arada durmayacakmissiniz ki. Eşinizde defalarca söylemiş bunu. Annem tek olacak ve benim evim varken ben ona başka bir yer ayarlayacağım kalması için. Bana da uygun değil. Siz annenize böyle yaparım diyor musunuz gönül rahatlığıyla? Eğer evet kendi anneme de böyle davranırım diyorsanız, bir şey diyemem demekki sizin anlayışınız derim ama bana da ters. Bir gun misafir bile edememek mantıklı değil bana göre.
Ablanız cok hadsiz. Esimin ablasi anneme küfür etse bir daha yuzune bakmazdim o kadının.
Çok şaşırdım. Kendi hatalarını hiç görmeden karşı tarafı suçlayıcı bir konu bana göre.

Siz ve aileniz kaynananızı dışlamış biraz yani. Kaynana fena olur ama sizin taraf daha fena gibi. Eşinize tavır olarak gelinliği çıkarmanız felan fazla trip bence. Eşinizin annesine bi yemek verir göndeririz demeniz de hoş olmamış kadın zaten sizinle yaşamayacakmış keşke biraz dişinizi sıkıp sabretsetmişsiniz de yüz göz olunmasaymış böyle

Çok zor durumdayım, evliliğim bitmek üzere.
olayı kısaca anlatacak olursam; eşimle 5 yıldır tanısıyoruz kendisi annesine düşkün biri ve annesi de eşinden boşanmış yalnız yaşıyor.. bana annem ileride hastalanır kendine bakamayacak duruma gelirse huzurevine vermem eve getiririm diyordu. annem de nikahtan iki gün önce eşimi uyardı sert bir dille annen düğünden sonra sizle yaşamayacak değil mi diye? eşim de kesinlikle böyle bir şey olmayacagını zaten annesinin şimdi genç oldugunu, biz istesek dahi o yaşamak istemediğini ama 10-20 sene sonra sağlık durumuna bağlı olarak eve de istediği zaman gelebileceğini söyledi, bu soruyu sormamıza bile çok bozuldu beni 5 senede tanıyamadınız mı da boyle bir konuda sizi nasıl kandırırım dedi. ama bizimkilerin içine bir kurt düşmüştü.. ek olarak biz düğünden bir gün sonra balayına gidecektik evimiz boş kalacaktı haliyle...eşim de madem ev boş annem bir hafta daha kalsın geldiğimizde bir gece de bizimle kalıp memlekete döner dedi..başta kabul ettim ama nikahtan 10 dakika önce salonda beklerken eşime annen biz balayında iken bizde kalmasın gerekirse kiralık ev tutarız ve döndüğümüzde de bizde kalmaz bir gece yemek yeriz yarını memlekete gider dedim ..bundan dolayı eşim nikahta mutsuzdu bu fotograflara bile yansıdı...düğün öncesinde de biz eşimle arabadan indikten hemen sonra yaklaşık bir on saniye elimi bırakıp gidip kardeşine bir şey anlattı ve elim boşta kaldı ona çok bozuldum nedenini sorunca da heyecandan dedi...
sonrasında düğün fotograf çekimi vs bitince eve geçtik..eşim benim ailem için kalacak yer ayarlamak üzere ailesiyle evden cıktılar derken tam tamına 2 saat sonra geldi eve ben de sinirden gelinliğimi ondan önce cıkardım tepki olsun diye ..kaynanam da geldiği zaman beni o halde görünce baya sasırdı ve annemlere bizi gelinimle yalnız bırakın 5 dakika konusup inecem dedi ..o esnada annem ve ablamlarım yanımızda konus biz seni alıp asagı inecez dediler.. kaynanam da oglumun evi değil mi 5 dakika yalnız konusacam diyip uzatınca kavga uzadı ve ablalarım kaynanama küfür saldırı vs oldu. ben de o esnada şaşkınlıktan dolayı susuyordum... kavga esnasında eşim geldi---annesini evden çıkarmadığı gibi ...babamla annem biz zaten nişanda da sizin hakkınızda bir çok şey duyduk bitirmek istedik dedikten sonra eşim eğer merve de sizin gibi düşünüyorsa ben size mani olmam dedi bana sahip çıkmadı..sonrasında ise kavga gürültü oldu ve evden ayrıldılar.. evdeki mobilya ve beyaz esyaların kredisi benim üzerime oldugu için 2.gün tüm esyaları başka bir eve taşıdık... eşim de buna çok sinirlendi ama yine de bize bir şans vermek istiyor..ama bu durumda babam çok bilenmiş asla geri dönemezsin diyor.. ben de son konusmamızda eşime babam istemezse gelmem dedim--çok zor durumdayım ne yapmalıyım??
umarım sizi tekrar kabul etmek gibi bir hata yapmaz eşiniz.

Bu şekilde aşırı tatsız başlayıp sonradan mutlu devam eden evlilik görmedim ne yazık ki.Tekrar bir araya gelme durumunuzda çok benzer farklı tatsızlıklar yaşayacağınıza neredeyse eminim.Ben yaşanan bu olaylardan sizin veya ailenizin pişman olduğunuzu da düşünmüyorum.

kayınvalidemin bizde kalmak gibi bir düşüncesi gerçekten yoktu ama bunu ben de biliyordum ama ailemi bir türlü inandıramadık..eşim de bugüne kadar bana tek bir yalanı olmamıştı...ama biz balayında iken evde kalacak olması sinirleri gerdi

Bakin balayinda sizde kalacagini bile dugunde ogrenmissiniz. Siz balayindayken bos evde kalmanin mantigi nedir? Daha dugun gunu bile ailenize oglumun evi degil mi demis. Ailenizin yaptiklari cok cirkin evet ama balayinda bos evde kalmak ve oglumun evi degil mi demek de bir o kadar cirkin.

Kayinvalidemin bizde kalmak gibi bir dusuncesi gercekten yoktu buna eminim demissiniz madem ki o kadar emindiniz bu olaylarin yasanmasina izin vermeyecektiniz. Demek ki siz de cok emin degilmissiniz ki o kadar cirkinlige musade etmissiniz.

Back