• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 ay öncesine kadar 44 kiloydum. şimdi 51 kiloyum

Benimde hiç iştahim yok yeme aliskanliklarimin disina cikamiyorum önceleri cok memnundum halimden seviyordum incecik olmayi etraftan gelen seslere aldirmiyordum fakat bir kac gündür çöktü psikolojim kendimi o kadar kötü hissediyorum ki artik aynaya baktigimda kendimi begenmez oldum tamamiyle ruh hali ile alakali belkide.1.70 boyunda 54 kg. agirligindayim yillardir bu kilodayim dogum ve hamilelik dönemi haric 1 sene icinde eski halime dönüyorum.cok mutsuzum bu günlerde kilo almak istiyorum fakat hiç iştahim yok bu aralar bunu kafaya taktigim icin iyice gidiyor istahim..incecik soluk bir yüz kücücük gögüsler moralim cok kötüüü...spora baslayarak kilo alinabilecegini duydum ne derece etkili bilemiyorum,aranizda spor yaparak kilo alan var mı ?

Selam,
çok fazla değil sadece bir ayda spor salonunun verdiği diyeti uygulayarak ve haftada 3 gün spora giderek 2 kilo almıştım.O zaman yapım harikaydı.sonra geri verdim ama bir kısmı kaldı çok şükür.Sporla alınan kilo daha kalıcı oluyor.Tavsiye ederim.
Diyet de pratik olarak şöyleydi.Günde 3 öğün bolca yiyorsun, ne bulursan.Ara öğün yapyorsun üç tane de.bunların içeriği de bol miktarda bebe bisküvisi ve süt karışımı ya da sandvç.Ben çok acıkmayınca yoğurt ve meyve yapıyordum bazen.Sabah kahvaltıdan sonra fazla acıkmadığım için ceviz, badem yiyordum.Hem yemesi kolay,hem kalorisi bol..
Aslında kilo almak için en önemli şey motivasyon ve azim.Ben tekrar almak için öğünleri arttırdım ve almaya başladım yine..ama 51'e hala çıkamadım orası ayrı.Bir ayda halletmeyi planlıyorum.
Herkese kolay gelsin.kaydirigubbakcemile4

İştah açıcı mı tatlım o? Eczaneden direkt aldığımızda ne kadara geliyor fiyatı? :kedi:

Canımcım bu besin yetersizliğinde verilen bir tür kalori protein mineral karışımı ztn aldığında kutunun üstünde yazar. Hiçbir yan etkisi yok ben çok araştırdım. Çocuklara dahi veriliyormuş. Tozunu al o daha uyguna geliyor. Ztn nasıl hazırlayacağın yazıyo üstünde 20 lira falan eczanelerde var.Hazırlarının teki 5 lira halbuki tozuyla aynı karışımdan 7-8 tane hazırlayabiliyosun.

ben motivasyonumu kaybettim. hızla kilo almış bu konuyu açmıştım ama şimdi hızla kilo verdim. moralim bozuldu. havalar da bir tuhaf iyice iştahım kesildi. hafif depresifim bu aralar, kızımın bıcır bıcır sesini bile kaldıracak durumda değilim bu yüzden psikiyatriste gittim bir ilaç yazdı. Kilo aldırır mı dedim, dr da. --ilaç bazısında işe yarıyor, hasta mutlu oluyor iştahı açılıyor kilo almaya başlıyor zannediyor ki ilaç kilo yapıyor, bir ilaç herkese aynı etkiyi yapmaz, kilo almak istiyorsan bol bol ye, spor yap -- dedi.

ağlamak istiyoruuuuuum

ben motivasyonumu kaybettim. hızla kilo almış bu konuyu açmıştım ama şimdi hızla kilo verdim. moralim bozuldu. havalar da bir tuhaf iyice iştahım kesildi. hafif depresifim bu aralar, kızımın bıcır bıcır sesini bile kaldıracak durumda değilim bu yüzden psikiyatriste gittim bir ilaç yazdı. Kilo aldırır mı dedim, dr da. --ilaç bazısında işe yarıyor, hasta mutlu oluyor iştahı açılıyor kilo almaya başlıyor zannediyor ki ilaç kilo yapıyor, bir ilaç herkese aynı etkiyi yapmaz, kilo almak istiyorsan bol bol ye, spor yap -- dedi.

ağlamak istiyoruuuuuum

Yapma! Kendi kendine bir program yap.bugün başla hadi!Markete git, muz,bebe bisküvisi,süt,meyveli yoğurt,ceviz,badem al.Öğünlerde az da yesen aralarda ya bisküvi-süt ya da muz (yarım da olsa), birkaç ceviz badem at ağzına.Yavaş da olsa iştahın artar.sporu evde kendin yapabilirsin.Basit esneme hareketleri, ağırlık çalışmaları gibi..Zaten çok kalori yakmaman gerek.
Sana verdiğim aklı kendim de uygulamaya çalışıyorum:)

kılo vermek daha zor emın olunmafoldummafoldumben
ben
bıraz abur cubur yıyınce anında kılo alıyorummmm
çıkoltata falan yesenız,gofret,nutella meselq acayıppp yaglı ve kılo yapıo.bende 52 falandım şimdi 65 ım,ark hegun 1 kavanoz nutella yıyoduk valla,şimdide hergun mutlak 1 koca mılka yıyıommafoldumben
bunlar kılo aldrmaması ımkansız kızlar ya,bıde magnum cok yuksek kalorısı,,bılmeden yazdım yanlış anlamyın lutfen benı bunlar mafettı..şimdi vermeye calışıommafoldumben

kılo vermek daha zor emın olunmafoldummafoldumben
ben
bıraz abur cubur yıyınce anında kılo alıyorummmm
çıkoltata falan yesenız,gofret,nutella meselq acayıppp yaglı ve kılo yapıo.bende 52 falandım şimdi 65 ım,ark hegun 1 kavanoz nutella yıyoduk valla,şimdide hergun mutlak 1 koca mılka yıyıommafoldumben
bunlar kılo aldrmaması ımkansız kızlar ya,bıde magnum cok yuksek kalorısı,,bılmeden yazdım yanlış anlamyın lutfen benı bunlar mafettı..şimdi vermeye calışıommafoldumben

Canımcım bünyeye göre değişiyor. Kimine su içse yarıyor ve anında şişkinlik yapıyor. Kimine de tam aksi oluyor işte. Misal ben kendimi bir salsam anında zayıflıyorum. Almak içinde bilsen neler uyguluyorum. Çok zor gercekten benim için de kilo almak =( :delphin:

ben çok cılızım yaa benneyaptımki 165 boy-48 kilo resmen iskeletor gibiyim mafoldumben
sabah 1 dilim ekmeği zor yiyorm :1no2: sonnra zorluyorm yemek için olmuyo
güçsüz ve halsizimde
ne yapmam lazım kızlar yardım edin nolur :1rolleyes:

ben çok cılızım yaa benneyaptımki 165 boy-48 kilo resmen iskeletor gibiyim mafoldumben
sabah 1 dilim ekmeği zor yiyorm :1no2: sonnra zorluyorm yemek için olmuyo
güçsüz ve halsizimde
ne yapmam lazım kızlar yardım edin nolur :1rolleyes:

Sabah yemek bana da zor geliyor.Önce bir hava almam, biraz hareket etmem gerekiyor.Yapabiliyorsan biraz yürüyüş iyi gelebilir.Yok hiç acıkmıyorum dersen sıvı bir karışım hazırlayabilirsin kendine.Süt, muz, yumurta karışımı gibi.. Ya da kakaolu bisküvi+süt olabilir..

Sabah yemek bana da zor geliyor.Önce bir hava almam, biraz hareket etmem gerekiyor.Yapabiliyorsan biraz yürüyüş iyi gelebilir.Yok hiç acıkmıyorum dersen sıvı bir karışım hazırlayabilirsin kendine.Süt, muz, yumurta karışımı gibi.. Ya da kakaolu bisküvi+süt olabilir..

sağol canım benim opuyorumnanaktan
bu karışımlardan sonra kahvaltı yapmalı mıyımyerimseniben

Yapma! Kendi kendine bir program yap.bugün başla hadi!Markete git, muz,bebe bisküvisi,süt,meyveli yoğurt,ceviz,badem al.Öğünlerde az da yesen aralarda ya bisküvi-süt ya da muz (yarım da olsa), birkaç ceviz badem at ağzına.Yavaş da olsa iştahın artar.sporu evde kendin yapabilirsin.Basit esneme hareketleri, ağırlık çalışmaları gibi..Zaten çok kalori yakmaman gerek.
Sana verdiğim aklı kendim de uygulamaya çalışıyorum:)

Sorma arkadaşım, dün burada mesaj yazdıktan sonra sırtımda yanma hissetmeye başladım, sonra tüm vücudum ağrımaya başladı, kirpiklerimin dibi bile ağrıyordu oturdum ağladım. eşimde dış görevdeydi.

önceleri fazla sorun etmiyordum sadece hastanede yatarken çok kilo verdiğim için almak istiyordum fazla bir önemi yoktu, ama şu son 1 yıldır 2. çocuğu düşünüyoruz, hamile kalmadan 55 kg falan olayım hamileyken de en az 10kg alsam 65 olurum doğumdan sonra da sütüm gelsin diye bol bol yer 60 dan aşağı düşmemeye çalışırım diyordum ama iştahımı kaybettim.

eşimle aramızda problem yok, kızım sağlıklı ama yalnız bir çocuk (tek çocuk ve hiç yaşıtı yok çevremizde) kızım yalnızlık çekmesin 2. çocuğu yapalım derken k.peder denen dolandırıcı ödeyeceğim yemin ediyorum diye sızlanarak kredi çektirdi bize. ve ödemedi.

eşim ailesi ile zaten çok görüşmüyordu şimdi alakasını tamamenn kesti ama ben 2 çocuk yapma cesaretini kendimde bulduğum an da birden borca girdik 2. çocuğu ertelemek zorunda kaldık derken benim moralim bozulduuu. ve iştah kaybı başladı.

moralim iyiyken aşırı derecede yiyordum, baklava tatlı yapıp zorla yiyordum her lokmayı suyla yutmaya çalışıyordum tiksinmeyeyim diye. offfffffffffff offffffffff şu bıldırcın yumurtası-süt -bal-muz karışımını deneyeyim ama inşallah tiksinmem.

slm herkese kızlar bendede var kilo alamama problemi 1.70 boy 49 kiloyum bir kızım var 47 kiloyla hamile kalmıştım 72 kiloyla hamileligi tamamladım dogumdan sonra 60 a düştüm sonrada yavaş yavaş verdim eski halime döndüm bende yanlızım ee bebekte var kendime cok az zaman ayırabiliyorum iştahımda yok özellikle sabahları hiç yiyemiyorum akşam fena açılıyor ama iştahım ne bulduysam yatana kadar yiyorum.hamileyken düzenli besleniyordum kahvaltı ögle akşam aralarda iştahımda açılmıştı.dogumdan sonra bir 6 ay kadar kilom iyiydi ne kadar mutluydum yaa bir sürü kıyafet aldım hevesle ama kalıcı olmadılar tabisenağlama geçen doktora gittim kilo alamıyorum diyerek bemikx c ile zinko verdi igne yazacaktı ama emzirdigim için yazmadı.onları kullanıyorum şimdi emzirmeyi bırakıncada igneyi yaptırıcam.bu sabah 2 yumurta terayagı peynir ve balı yiyebilsem cok ii olucak.pekmezde cok işe yarıyor arasıra aklıma gelince içiyorum ama düzenli yemegince olmuyor of of of bende kilolu be bıngıl bıngıl olmak istiyorum.bu ay cok zayıfsın diyenlerede cok sinir oluyorum özellikle kaynanam ve görümceme sırf beni sinir etmek için diyorlar düşündüklerinden degil ya saglıgım yerinde allah a şükür ama giydigim üzerime otursun istiyorum.uzun oldu biraz idare edin:1hug: herkese kolay gelsin bu yolla olan herkesi allah muaffak etsin diyorum:roflol::roflol: a.s.a.s.

sağol canım benim opuyorumnanaktan
bu karışımlardan sonra kahvaltı yapmalı mıyımyerimseniben

zhebani, sık aralıklarla yememiz gerekiyor.Ben kahvaltı edemiyorsun diye bunları söyledim.Bunları yedikten bir süre sonra karnın acıkıyorsa, öğlen yemeğini yemeni engellemeyecek şekilde yiyebilirsin tabii.6 öğünü tutturmaya çalışmak önemli.Az da olsa kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerini yemeliyiz.Aralarda da bol kalorili, yemesi kolay şeylerden yersek yavaş ve sağlıklı kilo alınıyor.Hele bir de spor yapmaya zamanın varsa..harika oluyor.
Ben 49-50 arası gidip geliyorum.Biraz dikkat edip 52 olmaya çalışıcam.
Senin durum nedir?

önceleri fazla sorun etmiyordum sadece hastanede yatarken çok kilo verdiğim için almak istiyordum fazla bir önemi yoktu, ama şu son 1 yıldır 2. çocuğu düşünüyoruz, hamile kalmadan 55 kg falan olayım hamileyken de en az 10kg alsam 65 olurum doğumdan sonra da sütüm gelsin diye bol bol yer 60 dan aşağı düşmemeye çalışırım diyordum ama iştahımı kaybettim.

moralim iyiyken aşırı derecede yiyordum, baklava tatlı yapıp zorla yiyordum her lokmayı suyla yutmaya çalışıyordum tiksinmeyeyim diye. offfffffffffff offffffffff şu bıldırcın yumurtası-süt -bal-muz karışımını deneyeyim ama inşallah tiksinmem.

Kilo almak zorla olmamalı ama.. zaten tadın kaçık bir de tiksindirecek şeyler yememelisin bence.Amaç kalori almaksa sen içine istediğin şeyi koy.Yumurtayı katma.Onun yerine 5-6 tane kakaolu bisküvi kat.Blenderdan geçiriver.Tadı da güzel olur, kalorisi de.

Bizim gibi zayıf olanların sorunu zaten psikolojimiz bozulunca yemiyoruz.Mümkün olduğunca negatif düşünce ve kişilerden uzaklaşıp kendimizi yemeye, içmeye, kendimizi mutlu etmeye versek..

Demesi kolay tabii..ama olsun.Kendime de hatırlatmış oluyorum.Sevgiler..kaydirigubbakcemile4

merhabalar =) arkadaşlar prakten demişler yukarda .. prakten gerçekten iştah açan bir ilaç. asıl işlevi rahatlatıcı bir şurup yalnız(oraya diikkat!!) eğer daha çok açlık yapsın diye çok içerseniz aşırı agresflik yada aşırı UYKU hali yapar.her gün düzenli az az içmek gerekli onu.ben okula gittiğim için çoğu zaman unutuyorum ve düzenli olmazssa kilo falan aldırmıyo.son zamanlarda düzene soktum.bakalım nolucak yerimseniben

merhabalar =) arkadaşlar prakten demişler yukarda .. prakten gerçekten iştah açan bir ilaç. asıl işlevi rahatlatıcı bir şurup yalnız(oraya diikkat!!) eğer daha çok açlık yapsın diye çok içerseniz aşırı agresflik yada aşırı UYKU hali yapar.her gün düzenli az az içmek gerekli onu.ben okula gittiğim için çoğu zaman unutuyorum ve düzenli olmazssa kilo falan aldırmıyo.son zamanlarda düzene soktum.bakalım nolucak yerimseniben

Bir süre sonra bünye alıyor ama cnm ayrıca ben üzüm çekirdeği tozu kullanıyorum balla beraber o da enerji veriyo sorun olmuyo tavsiye ederim.zemuszemus

teşkkr ederim roose =) bunu bilmiyodum.biz genetik olarak zayıfız heralde annemle.yine okadar kuru değilim ama az alsam şöle kalça göğüs kısmı iyi olucak =) ben bide çörek otu duydum kilo aldırıyo diye ... praktenin mayışıklığını azaltmak iççin üzüm çekirdeğini deniycem.. (pekmez de olur mu ??:sm_confused:

Back