How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

1.5aydır aramayan adama ne yapmalı kaynar kazana mı atmalı :)

sese

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
246
21
643
merhaba arkadaşlar,
uzun zamandır konu başlığı açsam mı diye deüşünüp durdum ama tek başıma işin içinden çıkmadım farklı görüşlere ihtiyacım var..
hemen meselemi anlatıyorum
erkek arkadaşımla 1.5 aydır konuşmuyoruz..sebeplerini de söylüyorum..ben şu anda çalışmıyorum,işsizim haliyle evdeyim sınava hazırlanıyorum elimden geldiğince..
ama o bu konuyu kendine dert görmüş ki bana '' seninle artık konuşacağımız bişeyler yok'' dedi..
bu arada 6yıldır tanışıyorum her uzun ilişki gibi bizde çok ayrılıp barıştık ama son 1.5yıldır herşey iyi gidiyordu,bu arada farklı şehirlerdeyiz ama 1.5saatlik mesafede ancak 2haftada biz zar zor görüşebiliyoruz işini bırakamıyor kendisi :Saskere gitsin gelsin ewlenmeyi düşünüyorduk..demek istediği şey ilişkimizin monotonlaştığıydı..bu konuda elbewtte haklı,uzun ilişkilerde insan ilk günkü heyecanı kaybedebiliyor..

konuşacak bişeyimizin olmadığını söylediği gibi hergün aynı sitelere takılıyomuşum(kk yı kastediyor,buraya takılmamdan hiç hoşlanmazdı artık öğrenmeyeyim gözüm açılmasın diye mi bilemem) doğru düzgün ders çalışmıyormuşum vs.bende peki sen bişey söyle de yapalım o zaman dediğimde de ben yaparım ama sende bişey görmüyorum dedi..ve üstüne bana nişanlanalım dedi..nişanlanınca o bize gelir gidermiş bizde kalırmış annemle gezmeye gidermişiz,araya 3.kişiler girince ilişkimiz şenlenecekmiş gibi bişeyler söyledi..
bu arada bana göre aramızda böyle bir sorun yoktu yani hiç bu açıdan düşünmedim ben kaldı ki ben hep konuşurken teleffon çoğu zaman yüzüme kapanıyordu onun müşterisi geliyordu..
herneyse ben tabi nişan lafını duyunca kızdım ki benim ailem askerliğini yapmadan olmaz diyor ki askerliğini yapmadan nişan yapsak kaç sene nişanlı kalacağımı bilmiyorum..kendisi uzun dönem askerlik yapacak,yapmak istememesinin sebeplerini söyliyeyim
kendini hazır hissetmiyormuş,şu anda kendi işini yapıyor we askere giderse işini emanet edeceği kimsesi yok ortağı var ama çok güvenmiyor,babasını 5yıl önce kardeşini de bi kaç ay önce kaybetti annesi tek başına kaldı onu yalnız bırakmak istemiyor her ay gibi yanına gider onu hasteneye götürür vs.

aramızda bu konuşma geçtikten sonra ben bana bunları söyleyen adamı arayamam dedim ve aramadım kendisi de 1kez aradı.. bi daha hiç aramadı beni..tabi aramızda '' bitti'' tarzında bi konuşma olmadı ya da cesaret edemedi bilemiyorum..
tabi bu arada ben panik atak olduğumu öğrendim.şimdi her hafta doktora gidiyorum.ve konuşurken laf lafı açtı özel hayatıma geldi doktorum da neden sen aramıyosun dedi..arayan kaybetmez ki dedi..idare eden mutlu,idare edilen tarafsa mutsuz olur dedi..

şimdi düşünüyorum da ararsam ben onu ekmeğine yağ sürmüş olacağım,yaptığı hatayı düzeltmek için çaba harcamamış olacak ben kendim ayağına gitmiş olacağım..geçen sefer ben aramıştım ilk kez sanki ben suçluymuşum gibi çok soğuk dawrandı bana ve durumu lehine çewirmişti..bana da dedi ki seni aramaya yüzüm yoktu ama arayacaktım seni biraz zaman geçsin..
tanıdığım kadarıyla şimdi yine söylediklerinden pişman oldu yüzü yok yine aramaya diye düşünüyorum..ama yanlış düşünüyor da olabilirim.. ne yapacağımı bilemedim..bu nasıl bi sabırdır bilemedim adamdaki ya da inat !
siz ne yapardınız bu durumda,sizce aramalı mıyım?

Ben olsam aramazdım.Ararsan arayı düzeltip böyle sebepsiz yere çıkardığı her sorunda haklı olduğun halde alttan alan taraf üzülen taraf hep sen olacaksın. Eğer ben buna razıyım onu vazgeçemeyecek kadar çok seviyorum diyorsan hiç durma ara.Ama bence arama bırak o arasın aramazsa zaten senden vazgeçebildiğine göre hiç sevmemiş demektir.Seviyorsa o arar.Çünkü hata onda.....

bence aramayın ne sabırmış adamdaki ne sevgiymiş yanii seven bir buçuk ay nasıl bekler ki bilemedim valla..ne yalan sölim ben olsam aşkımdan ölsemde aramam beni o kadar zaman aramayan insan içinde üzülmem..

Ben olsam aramazdım.Ararsan arayı düzeltip böyle sebepsiz yere çıkardığı her sorunda haklı olduğun halde alttan alan taraf üzülen taraf hep sen olacaksın. Eğer ben buna razıyım onu vazgeçemeyecek kadar çok seviyorum diyorsan hiç durma ara.Ama bence arama bırak o arasın aramazsa zaten senden vazgeçebildiğine göre hiç sevmemiş demektir.Seviyorsa o arar.Çünkü hata onda.....

öncelikle cevap için teşekkürler..ararsam da zaten en çok bu belirsizliğin ortadan kalkmasını istediğim için ararım..zaten o arasa bile hemen öyle yelkenleri indirmek niyetinde değilim hatta terkedebilirim de..çünkü ona iyi bi ders vermem gerekiyor..ilk değil bu yaptığı ..genelde bişeyler söyler düşünmeden sonradan pişman olur ve kedi gibi döner gelir..ama bu böyle yürümez..evlilkte böyle bişey olursa kaldıramam çünkü..

bence aramayın ne sabırmış adamdaki ne sevgiymiş yanii seven bir buçuk ay nasıl bekler ki bilemedim valla..ne yalan sölim ben olsam aşkımdan ölsemde aramam beni o kadar zaman aramayan insan içinde üzülmem..

teşekkürler
bu arada bu adam benim peşimden 1yıl koştu sonra ben ısrarlarına dayanamafım baktım çok seviyor öyle başladık..ama bu dengesizliği bana da artık beni sevmiyor mu diye düşündürüyor tabi..düşündürmekten öte artık inanmaya başladım

öncelikle cevap için teşekkürler..ararsam da zaten en çok bu belirsizliğin ortadan kalkmasını istediğim için ararım..zaten o arasa bile hemen öyle yelkenleri indirmek niyetinde değilim hatta terkedebilirim de..çünkü ona iyi bi ders vermem gerekiyor..ilk değil bu yaptığı ..genelde bişeyler söyler düşünmeden sonradan pişman olur ve kedi gibi döner gelir..ama bu böyle yürümez..evlilkte böyle bişey olursa kaldıramam çünkü..

Evet ilerde sizi çok üzer bu yapıda bir insan...Ararsanda alttan alma yalnızca ne yapmak istiyor amacı ne böyle davranmaktaki onu sor ve bu ilişkiyi bir sonuca vardıralım de bakalım ne diyecek

1 buçuk ay nasıl aramıyo çok şaşırdım.6 yıllık ilişki sonuçta...biz olsak en fazla iki gün küs kalabiliriz:1:
bence ara en azından konuşursunuz... konuya açıklık getirirsiniz.

Valla ben de olsam aramazdım. Seven, özleyen, önemseyen adam arar, sizde bir kusur yok. Sizi istemeyeni siz hiç istemeyin.

anlaşılan sevgiliniz sizden sıkılmış, bunu duymak acı olsa gerek.
sizi biraz sıkıcı buluyor sanırım, uzun ilişkilerde olabiliyor böyle şeyler ama arada mesafe varken konuşacak çok şeyinizin olması gerek halbuki.
sanırım sizin evde olmanız fln, kendinizi geliştiremediğinizi düşünüyor.
ben olsam aramazdım, hazır sınavınızda varmış yakın bir zamanda
ona deli gibi çalışır istediğim yeri kazanırdım.
o da sonra etraftan duyar zaten arar.
o zaman da kıymetli olursunuz.
hayır 3 gün 5 gün konuşmazsın da 1 buçuk ay da ne.
resmen sevgisi bitmiş sıkılmış gibi düşündüm ben
küçükken ayrılmak istediğimde çıktıklarımı aramaz sormazdım açmazdım telefonlarını ona benzettim

Canım 1,5 ay boyunca özlednmi,yokluğunda aradınmı,mutsuzmuydun...Eğer bunlar varsa ve özlüyosan ara..Ama eğer 1,5 ay değil 1,5 senede ben onsuz yaparım diyosan unut gitsin..

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler..

anlaşılan sevgiliniz sizden sıkılmış, bunu duymak acı olsa gerek.
sizi biraz sıkıcı buluyor sanırım, uzun ilişkilerde olabiliyor böyle şeyler ama arada mesafe varken konuşacak çok şeyinizin olması gerek halbuki.
sanırım sizin evde olmanız fln, kendinizi geliştiremediğinizi düşünüyor.
ben olsam aramazdım, hazır sınavınızda varmış yakın bir zamanda
ona deli gibi çalışır istediğim yeri kazanırdım.
o da sonra etraftan duyar zaten arar.
o zaman da kıymetli olursunuz.
hayır 3 gün 5 gün konuşmazsın da 1 buçuk ay da ne.
resmen sevgisi bitmiş sıkılmış gibi düşündüm ben
küçükken ayrılmak istediğimde çıktıklarımı aramaz sormazdım açmazdım telefonlarını ona benzettim

dediğiniz gibi olsa inanın canım yanmaz haddimi bilirim ben kendimi ona yetersiz görürsem ben bırakırım zaten..ama inanın kendini geliştirmek meselesi değil..ben ondan hem mezun olduğum bölüm hem de gün içinde okuduğum öğrendiklerimle çok daha bilgiliyim ondan..sadece işim olsaymış gün içinde farklı olaylarla karşılaşırsam konuşurmuşuz ee bu en fazla 10dk mızı alır..kendi çalışıyor da noluyor çok mu farklı bişeyler konuşuyor..vakti zamanında ben çalışıyodum o yan gelip yatıyodu ne okula gider ne ders çalışırdı ben bi yere gir çalış da kimseye muhtaç olma demiştim ewdekilere yük olma manasında hiç sende farklı bişey anlat diye düşünmedim.
kaldı ki bana göre böyle bir sorun olmadı hiç aramızda bana göre her zaman konuşacak şeyimiz wardı,çoğu zaman benim konuşmalarım yarım kalır telefon kapanmak zorunda olduğu için..ben zaten hep şikayet ederdim bi konuşamadık senle diye..onun karakteri böyle düşünmeden konuşur sonra yaptığının farkına varır ama tabi kırılan kırılır tabi.hem anlamıyorum madem sevmiyor ya da sıkıldı benden ne diye nişanlanalım der ki..

Canım 1,5 ay boyunca özlednmi,yokluğunda aradınmı,mutsuzmuydun...Eğer bunlar varsa ve özlüyosan ara..Ama eğer 1,5 ay değil 1,5 senede ben onsuz yaparım diyosan unut gitsin..

özlediğim zamanlar tabi ki oldu canım ama şu saatten sonra benim duyguya değil mantığa ihtiyacım var diye düşünüyorum..çünkü kendini düzeltmezse ben onu bi ömür böyle çekemem

Canım mantıklı bir bayansın sakın duygularının esiri olma bu adamın sana sarf ettiği sözler gerçekten çok çirkin:47:

1buçuk ay sensizliğe dayanan adam sensiz olmaya hazırlamıştır kendini..sence tüm herşey kaldığı yerden aynen devam edebilirmi herşey??hiçmi aklına gelmicek bu seni yalnız bırakışı?hakettinmi bunu sen yani arama bencede..kaçmış sorumluluktanda sendende başka neden ne olabilir..ilişkide ara vermek diye birşeymi var yani..ara verelim canımız isterse barışırız ne bu böyle..yenimi dank etmiş seni hatırlamışta nişan diye tutturmuş bide..evlilik isteyen çekilmez köşesine..askerden önce istemeye bile getirtme değil bide nişan..adam gibi beklemeyi öğrensin..nişanlıykend eve zırt pırt alma öyle bak başkasıyla nişanlansan dahi valla çevremden duyyorum kıza denmeyen laf kalmıyor öle sık görüşüp eve alıyor diye..nişanlının sevgiliden tek farkı aileler arasındaki ciddiyete dökülmüş olması diye dşünüyorlar sonuçta..sen kendine bu haksızlığı yapma yaptırma sen bu zamana kadar yalnız kalmışın kalırsında..ara vermek nedi yani oyundamı tıkandı mola istiyor..hadi uzaklaşmayı biraz toparlanın diye istedi diyelim ama abartmış olur sana neyin cezası bu arkadaşım??

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler..
dediğiniz gibi olsa inanın canım yanmaz haddimi bilirim ben kendimi ona yetersiz görürsem ben bırakırım zaten..ama inanın kendini geliştirmek meselesi değil..ben ondan hem mezun olduğum bölüm hem de gün içinde okuduğum öğrendiklerimle çok daha bilgiliyim ondan..sadece işim olsaymış gün içinde farklı olaylarla karşılaşırsam konuşurmuşuz ee bu en fazla 10dk mızı alır..kendi çalışıyor da noluyor çok mu farklı bişeyler konuşuyor..vakti zamanında ben çalışıyodum o yan gelip yatıyodu ne okula gider ne ders çalışırdı ben bi yere gir çalış da kimseye muhtaç olma demiştim ewdekilere yük olma manasında hiç sende farklı bişey anlat diye düşünmedim.
kaldı ki bana göre böyle bir sorun olmadı hiç aramızda bana göre her zaman konuşacak şeyimiz wardı,çoğu zaman benim konuşmalarım yarım kalır telefon kapanmak zorunda olduğu için..ben zaten hep şikayet ederdim bi konuşamadık senle diye..onun karakteri böyle düşünmeden konuşur sonra yaptığının farkına varır ama tabi kırılan kırılır tabi.hem anlamıyorum madem sevmiyor ya da sıkıldı benden ne diye nişanlanalım der ki..

Açıkçası ben de yetersiz olmadığınızı tahmin ediyorum sadece onun düşüncesini söyledim. ayrıca herkesin hayatında böyle dönemler oluyor. benim sevgilim çalışırken bütün gün evde çalışmaktan hiç bişeyden haberi olmazdı, şimdi o işe girdi sıra bende. parayla değil sırayla bu işler. size destek olup moral sağlaması gerekirken böyle yapması çok çocukça. kısa süreli çıkıyor olsanız aman karaktersizmiş der geçilir, ama bu kadar seneden sonra böyle yapması sevgisinin bittiğini düşündürdü bende. nişanlanalım muhabbetini ise hiç anlamadım.

aklıma geldide hani gününü bu sitede geçiriyormuşsun bu yüzden ders çalışmıyormuşsun ya..arkadaşımın başına gelmişti benzeri..siteyi saçma buluyorlar buradaki ne yaptığını birde anlatıyorsan sıkılıyorlar yani kendinzden sohbet etmek varken yada bşka şey burada yapılanları dinlemek sıkıyordur onuda yani saçma geliyor ona bence aynı şey gelmiş başına..yani facebook falan saçma gelmez ama sanal ortam burası dahil saçma geliyor bazı nsanlara..yani bunun nedeni odandır yoksa sana yüklenmek yada öfkesinden sanmam..

aklıma geldide hani gününü bu sitede geçiriyormuşsun bu yüzden ders çalışmıyormuşsun ya..arkadaşımın başına gelmişti benzeri..siteyi saçma buluyorlar buradaki ne yaptığını birde anlatıyorsan sıkılıyorlar yani kendinzden sohbet etmek varken yada bşka şey burada yapılanları dinlemek sıkıyordur onuda yani saçma geliyor ona bence aynı şey gelmiş başına..yani facebook falan saçma gelmez ama sanal ortam burası dahil saçma geliyor bazı nsanlara..yani bunun nedeni odandır yoksa sana yüklenmek yada öfkesinden sanmam..

şöyle söyliyeyim bu sitede vakit geçiriyorum ve bi çok konuyu okurken de acaba benim başıma gelse ne yaparım ne düşünürüm diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum ..bazı olaylara onun bakış açısını da öğrenmek için sormuşluğum var şöyle bişey olsa ne yaparsın diye..o her zaman bana o zaman gelsin bakarız der..bu da benim hiç hoşuma gitmez sanki şimdiden açık vermek istemiyormuş gibi..kaldı ki sohbetimiz sadece burdaki konulardan ibaret değil ben o bu tarz soruları sevmiyor diye ayda yılda bir fikrini alırım..
ilk mesajınızda da sorumluluktan kaçıyor olabilir demişsiniz ..belki ama pek sanmıyorum çünkü hep o annemle tanışmayı isteyen taraf oldu,bir an önce evlenmek için sabırsızlanan da o.sadece çok dengesiz düşünmeden konuşuyor..
nişanı da dediğim gibi araya aileler girince sanıyor ki ilişkimiz heyecan kazanacak,çok mantıksız düşünüyor sadece

Son düzenleme:
Saçma bir veda konuşması yapmadan birbirinizi bir buçuk aramamanız.Hadi ilk başta kızgındınız;zamana bıraktınız;zaman geçmiş işte.Kızgınlıklarınız karşılıklı azalmıştır.Eğer gidecekse o kadar zaman verdiğiniz kişinin bir vedasız gitmesi saçma olur.Çok değersizmiş gibi davranmış olur.Bence bukadar zaman ayırdığınız ilişki bir vedayı hakediyor.Aramıyorsa da bence arayın;ama biraraya gelmek için değil;bunu söylemek için arayın..En azından onun niyeti ayrılmaksa bile veda için arayın da sürüncemede bırakmayın..Zaten buzaman zarfında on suzluğa alışmışsınızdır;en önemlisi olan onsuzluğa alışmak ;değil mi zaten..
Bir de biraz pimpirikli birine benziyor sanki;bnir erkeğe monotonluktan sıkılmak ;pimpirikli olmak yakışmıyor bence..
Bakın bakalım sizden kopabiliyor mu; kopamıyor mu?Sevdiğini sevmediğini birşekilde anlarsınız..
Hayırlısı olsun..

Saçma bir veda konuşması yapmadan birbirinizi bir buçuk aramamanız.Hadi ilk başta kızgındınız;zamana bıraktınız;zaman geçmiş işte.Kızgınlıklarınız karşılıklı azalmıştır.Eğer gidecekse o kadar zaman verdiğiniz kişinin bir vedasız gitmesi saçma olur.Çok değersizmiş gibi davranmış olur.Bence bukadar zaman ayırdığınız ilişki bir vedayı hakediyor.Aramıyorsa da bence arayın;ama biraraya gelmek için değil;bunu söylemek için arayın..En azından onun niyeti ayrılmaksa bile veda için arayın da sürüncemede bırakmayın..Zaten buzaman zarfında on suzluğa alışmışsınızdır;en önemlisi olan onsuzluğa alışmak ;değil mi zaten..
Bir de biraz pimpirikli birine benziyor sanki;bnir erkeğe monotonluktan sıkılmak ;pimpirikli olmak yakışmıyor bence..
Bakın bakalım sizden kopabiliyor mu; kopamıyor mu?Sevdiğini sevmediğini birşekilde anlarsınız..
Hayırlısı olsun..

teşekkürler..
aslında pimpirikli olan taraf bendim..evlenmeyi düşündüğümüz için hep ben acaba beni üzer mi acaba değişir mi tarzı düşünüp onun fikirini öğrenmeye çalışan ben olurdum genelde o ise hiç bi zaman sende acaba farklı davranır mısın diye düşünmedi,benim sorularımı da gereksiz buluyordu..
ikimizin hemfikir olduğu bir konu vardı onun sevgisinin benden çok olması..o beni çok sevdi bana değer verdi diye başladım bu ilişkiye..buraya kadar gelmesi üzücü şimdi..
bende bir ay geçsin o beni arar diye kesin konuşuyodum çünkü hep öyle yapardı biraz zaman geçsin, sinirim geçsin diye düşünürdü..ama bu seferki fazla sürdü..hayırlısı diyorum bende

şöyle söyliyeyim bu sitede vakit geçiriyorum ve bi çok konuyu okurken de acaba benim başıma gelse ne yaparım ne düşünürüm diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum ..bazı olaylara onun bakış açısını da öğrenmek için sormuşluğum var şöyle bişey olsa ne yaparsın diye..o her zaman bana o zaman gelsin bakarız der..bu da benim hiç hoşuma gitmez sanki şimdiden açık vermek istemiyormuş gibi..kaldı ki sohbetimiz sadece burdaki konulardan ibaret değil ben o bu tarz soruları sevmiyor diye ayda yılda bir fikrini alırım..
ilk mesajınızda da sorumluluktan kaçıyor olabilir demişsiniz ..belki ama pek sanmıyorum çünkü hep o annemle tanışmayı isteyen taraf oldu,bir an önce evlenmek için sabırsızlanan da o.sadece çok dengesiz düşünmeden konuşuyor..
nişanı da dediğim gibi araya aileler girince sanıyor ki ilişkimiz heyecan kazanacak,çok mantıksız düşünüyor sadece

yok ben sırf buradaki konudan bahsediyorsunuz anlamında demedim..yani benim arkadaşımda sabah akşam öle yapmıyor sonuçta..sizin dediğiniz gibi işte buradaki konudan yola çıkıp kendileri olsa nasıl olurdu diye düşüncesini almak istiyor..malesef çoğu insanı bu sıkıyor işte..yoksa sizi tanımadan nasıl senin yüzünden der gibi yorum yaparım..yani aslında o sonra bakarız gibi geçiştirme tarzı konuşmada sıkılmakta haklısınız yani konuşmak istemişsinizsonuçta dinlemeli ve konuşmalıydı..
yani nişan falan o heyecen evet olur doğru düşünüyor ama nişan ömür boyu sürmezki heyecenı yani ilerdeki günlerde yine başlar bu sefer ne yapacak yani nişan isteme arkadaşım.asla hyecen monotonluktan kurtulmak için evlilik düşünme evliliği gerçekten istemek lazım...o geçici şekilde heyecen getirir..

Son düzenleme:
Back