serpil merhaba,benim de aynı yaşlarda bir oğlum var.. bu zamanlarda az ya da çok herkeste durumlar aşağıda yukarı aynı..ben de çalışan bir anneyim.
annem çocuk gelişimi uzmanı olduğu için ondan aldığım tavsiyeleri paylaşmak isterim.
öncelikle her yaşta çocuk kurala ihtiyaç duyar,ancak bu kurallar uygulayabileceğimiz şeyler olmalı.ödün verecekseniz hiç kural koymamakta fayda var.gözlük dokunması yasaksa bunu çocuğunuza sakin bir ses tonu ile anlatın,gözlüğe dokunmuyoruz bebeğim,kırılabilir o zaman da göremez anneanne vs... inanın sizi anlayacaktır,çok zekiler ve bu yüzden bizi kullanmaya çalışıyorlar...
siz o kadar ağlama sonunda o gözlüğü vererek,bir sonraki yasak için şimdiden açık kapı bıraktınız,algıları şöyle ,ağlayınca eninde sonunda elde edeceğim istediğimi..
ben çözümü şöyle buldum,ilgisini farklı yöne çevirerek...gözlük mü istedi,kaldırıyorum ortadan gözlüğü,ağlıyor,hayır diyorum,biliyosun ki yasak sana veremem onu,ama bak gel seninle sevdiğin oyunu oynayalım,saklambaç vs...ya da gel bak tv de sevdiğin çizgi film başlamış,,,,gel bak yemek hazırlayalım seninle,hamur oynayalım vs... artık ilgisini ne çekiyorsa...
umarım yardımcı olabilmişimdir...