ZORUNDAMIYIM ??? GEREKİRMİ ???

Melek9000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2016
352
247
kayınpederimin evlne gidip onunla ilgilenmek evinin işini yapmak zorundamıyım ??? KIZLARI YAKINIDA İKEN..İKİ KIZI VAR ONLAR EVLİ VE YAKIN..BENİM EV BİRAZ UZAĞINDA..ben her hafta kendimi gitmek zorunda hissediyorum..görümcelerde genelde bunu ima ediyor..ben geliniyim onlar kızları..gelin olarak benim daha özverili olmam gerekirmiş..sizce öylemi ? Kafam çok karışık ne yapacagımı şaşırdım...

böyle şeyler gönülsüz olmaz.
içinden gelir, 2-3 haftada bir gidersin.
meşguliyetin yoksa ve sağlıklıysan haftada bir de gidilebilir.
ama gönüllü olmalı mutlaka
ve eşin de gelmelidir müsaitse.
değilse görümcem diyo diye olmaz bu işler.
Allah korusun kayınpederime bişey olsa ben gidemem çalıştığım için, ama yardımcı birini tutarız eşimle en kötü.
ama gitmem ima edilip, kendileri bişi yapmıyosa da restimi çekerim.

Son düzenleme:
kayınpederimin evlne gidip onunla ilgilenmek evinin işini yapmak zorundamıyım ??? KIZLARI YAKINIDA İKEN..İKİ KIZI VAR ONLAR EVLİ VE YAKIN..BENİM EV BİRAZ UZAĞINDA..ben her hafta kendimi gitmek zorunda hissediyorum..görümcelerde genelde bunu ima ediyor..ben geliniyim onlar kızları..gelin olarak benim daha özverili olmam gerekirmiş..sizce öylemi ? Kafam çok karışık ne yapacagımı şaşırdım...

yok artık bunu görümcelerin mi söylüyor daha verici olmalısın diye

bence kesinlikle zorunda değilsin

ben asla gitmem

ama adam çok yaşlıysa hastaysa falan bi özel durumu varsa sırayla gidilebilir, bu da zorunluluktan değilde insaniyet namına

Zorunda DEGILSIN. Icinden gelirse yaparsin. Istemiyosan kimse zorlayamaz. Dinen bile yapmak zorunda degilsin.

Zorunluluk ? Ne münasebet !

İki kızı olmasa , yalnız yaşayan adamı elbette tek bırakmayın , bir eliniz üzerinde olsun derim .

Her hafta zorunlu vazife ...Hayır .

Görümcelerine de ki ; benim kayınpederim sizin babanız ... Size daha uygun düşer . Yok bakamayız , zor geliyor , tembeliz , keyfimize düşkünüz derseniz ...ona göre bileyim , ben babamı yalnız bırakmam evvelAllah diye de meydan okuyun .

Helelinbenden yakinda cocuklari var ise. Ben olsma gitmem. Kocam birsey diyecek olsa. Gorumcelerim daha yakin onlar gitsin bir zahmet derim.

Gelinmis, kendileride evlenmis kendileride gelin olmus. Kendileride gidip yapıyormu acaba?
Ben olsam gitmem.

böyle şeyler gönülsüz olmaz.
içinden gelir, 2-3 haftada bir gidersin.
eşin de gelmelidir müsaitse hatta.
değilse görümcem diyo diye kılımı kıpırdatmam.
Aynen ama sonra dolup dolup tavır yapıyorlar..bazende hediyeler varip karsılıgını bu sekilde beklyorlar yani böyle anlıyorum..kpnyalnız yasıyor oda biraz huysuz biri..hatta kızlarıda bunu biliyor..buna katlanablirim ama kızlarının bu tavırları canmı sıkıyor kendmi baskı altnda hissediyorum

Aynen ama sonra dolup dolup tavır yapıyorlar..bazende hediyeler varip karsılıgını bu sekilde beklyorlar yani böyle anlıyorum..kpnyalnız yasıyor oda biraz huysuz biri..hatta kızlarıda bunu biliyor..buna katlanablirim ama kızlarının bu tavırları canmı sıkıyor kendmi baskı altnda hissediyorum
Ay aman yaparlarsa yapsınlar. Çok mu önemliler?

yok artık bunu görümcelerin mi söylüyor daha verici olmalısın diye

bence kesinlikle zorunda değilsin

ben asla gitmem

ama adam çok yaşlıysa hastaysa falan bi özel durumu varsa sırayla gidilebilir, bu da zorunluluktan değilde insaniyet namına
Aynen canm ben iyi niyetimle hitmeye calişiyorum haftada 1-2 bunu bile az görüp bana akıl veriyorlar..daha bir senelik evliyim ev işiyle bile yalnız ilgileniyorum..kızları ayda bir gidiyor..bir tanesi sadece günlük yemeğini ayarlypr evi yakın olan

Bu arada böyle yazınca vicdansızlık gibi gözüküyor ama alakası yok . 70 ini devirmiş babam benden 650 km uzakta yalnız yaşıyor . Evinde hiç yoksa her gün 3 çeşit yemek , bende o kadar yok :skandal:

Bari bizim şehre gel diyorum , nasip diyor . Aramızda iyi ha , her gün konuşuruz lak lak yaparız .

Ama adam özgür. Bende ona çekmişim .

Yani demem o ki ; ihtiyacı olmasa da (çok yaşlı , hasta vs.. ) insanlar erken birilerinin üzerine yaslanıp ömür bitirmeye meraklı oluyor .

Hoş senin durumun çok ayrı . İki kızı var . Zaten onlar destek olmalı , temizlik vs de .

kendisi gibi görüyosa sıraya koyun, her hafta biri gitsin.
yoksa kullanmak için herkes der "kendimiz gibi görüyoz"diye.
Aynen canm aklıma geldkce nefret kusuyorum..bino kadarda iyi görünüyorlar ama görümceler bi araya gelnce dedikodumu yaptklarndan o kadar eminmki..birinin söylediği sözün aynısını ötekinden duyuyorum..yüzüme gelince de bazen can ciğer kuzı sarma oluyorlar..bıktım artık ne yapacagımı sasrdım..hatta bazen kendim bile inanıyorum söyledklerine

X