zorla kapanmak..

Dikkat ederseniz bende başka bişey demedim herkes iradesini kullanır ve bedelini öder evet insan kendi iradesi ile ya kapanır tesettüre girer ya da açılabildiğince açılır ancak kimse yaptıklarının veya yapmadıklarının bedelini ödemek için asla kendi iradesiyle cehenneme girmez aksine feryat figan boş bir pişmanlık yaşar. Demem o ki herkes istediğini yapar ama sizin için iyi olan zaruretleri yani rabbimin emirlerini yerine getirmektir. İslamı kabul etmeyenler için tesettür farz değildir ancak cehennem farzdır. Yani biz kimiz ki bize bunca nimet veren rabbime kafa tutup biz tesettüre girmiyoruz diyoruz.

kur'an-ı kerim'de bahsi geçer ama koordinatları açık ve net olarak belirtilmemiştir.
örtülmesi gereken yer olarak "ziynet" kelimesi geçmektedir, bir de "örtüyü yakaya salmak" ifadesi geçmektedir.

Evet Avrupali gibi özgür seks diyen bi yığın kadını nasıl kizlik zarı diktiririm bölümünde okuyoruz her gün

hayatımda bir sayfa değil hepsini okumuş biri olarak burda polemik yapmayın lütfen karşılıklı tartışmıyorum sizinle. Sadece kendi görüşümü bildirdim.

Kapanmasaydin keşke, ne diyelim.Allah başka dert vermesin,insan ailesini secemiyor işte. Üniversiteden çok tanıdığım var sonradan açıldı pekala da normal yanı. Nasıl ki insanlar kapanmak istediğinde kapanıyor açılmak isteyince de açılsın. Ama asıl mesele o da değil bence çünkü yine aynı çevrede yaşıyor olacaksın, cevreni değiştirmelisin öyleyse.

kur'an-ı kerim'de bahsi geçer ama koordinatları açık ve net olarak belirtilmemiştir.
örtülmesi gereken yer olarak "ziynet" kelimesi geçmektedir, bir de "örtüyü yakaya salmak" ifadesi geçmektedir.

+1
Ziynet neredir, göğüsler midir yoksa gerçekten takılan takılar mıdır orası da bence bulanık. Yani pekala gösteriş olmasın takıları milletin gözüne sokmayın da olabilir. Ziynetin büst olması da okuyan insanların yorumu zaten. Başörtüsü ve çarşafın İslamla bir alakası yok, İslamiyetten önce de zaten bunlar Arap yarımadasının giyim şekliydi. Ondan önce de başörtüsünün Sümerlerde farklı anlamları vardı. Yani başörtüsü İslam değil Ortadoğu geleneği.

Şu geleneklerin, giyim kuşamın evrilmesi Sümerlerde başlıyor aslında. Yaptığımız çoğu şey İslam/Arap kültürüne de burdan geliyor. İslam kültürü de Arap kültürü zaten.

Arap stili örtünmenin bu bazda insanlığa bir faydası yok, kültürümüzde olmayan bir şeye bunca yapışmamız da zaten garip. Araplardan tarih boyunca kazık yiyip, Arap stili giyinen bir tek bizim millet var.

Konu sahibi ortaya bi yem atmış kenardan bakıp gülüyordur şimdi yorumlara...
Dini yorum yasak değil miydi hem?
İnsanlar zaren yeterince kutuplaşmış durumda böyle konularda iyice ayrışıyoruz!

Annen inanmadigi bir şeye seni niye zorlamista hayatını karartmis ona göre

Tartışmak için yazmadım ayeti. Kendine Müslüman diyen iman eden inanır, meal ve tefsir ayrımını anlar, tesettürüne riayet eder ya da edemese de bunun farz olduğunu bilir. Din konuları tartışmaya açık değildir, ya inanırsın ya inanmazsın. Burada Arapça tartışmasına girmeyeceğim, ne ben süper Arapça biliyorum ne hiçbirimiz. Zaten sırf Arapçayla İslam dini anlaşılmaz.

Allah bizi yaratmış ve bunu sorgulayacak tartışacak beyni bize vermiştir.

Be
Annen inanmadigi bir şeye seni niye zorlamista hayatını karartmis ona göre
Bende bunu merak ediyorum. Yıllardır Düşünürüm. Benim kardeşinden farkim nede o en iyisini layık görüldü banada bunlar bırakıldı.yanı hayatımı düşünüyorum da kardeşiyle aramızdaki tek fark tesettür değil daha neler var neler
Öyle arıyorum içime.gerisi hep hastalık. Ne dertliymisim be kendi konumu acsam yeriymiş.

Ben zorla demiyorum diyorum ki Allah'ın emrinin başkasının zorlamasına kalmadan yerine getirilmesi en doğru olandır diyorum. Siz müslüman değilseniz sizin için geçerli değil tabii. O yüzden üzerinize alınmayın. Hak olan ilah asıl yapılması gereken yerde yapılması gerekeni yapmayanlara gerekli olanı gösterecek ve pişman edecektir.

Allah bizi yaratmış ve bunu sorgulayacak tartışacak beyni bize vermiştir.
Ablacım münakaşa ile münazara farklı şeylerdir. Dinimiz ve Allah bize münazarayı helal kılmıştır ancak imani konularda helal haram konuları kesin olan şeylerde diyeceğimiz tek şey "Amenna"

Aileler cocuklarin sahibi gibi goruyor kendilerini.
Halbuki ebeveynler çocuklarina, çocuklar anne babalarina,
Ve farkli goruste olan insanlar birbirinin yasam sekline, tercihlerine

Saygi gostermeli.
Bana ne senin ne giydiginden, ne örtmediginden, ne örttügunden...

Ama bu saygi yok maalesef.
Toplum bu kafayla giderse biraz zor zaten...
Herkes kendisiyle ilgilense birbirini kucumsemek yermek icin firsat kollamasa...
O oburunu gunahkar ilan etmese, oburu onu kucumseyici bakislarla cahil gerici addetmese...
Biri sorarsa bildiklerini anlatsa, onun dusuncesi zaten otorite degilken burnunu baskasinin kiligina sokmasa...
Sorun olmazdi.

Ne giyiyorsak giyelim, zaten birilerinin bakiş açisina maruz kaliyoruz.

Bu yuzden artik saygida birleselim.
Benim inancima gore Allah kullarini serbest birakti kararlarinda.
Bu yuzden herkes istedigi gibi yaşar, hesabi yalnizca Allah'a...

İnsanlar net anlamadıkları şeyin nesine inansınlar?

Neye inanacağımızı seçmek için , okuyup ne olduğunu öğrenmemiz gerekmez mi?

Madem Kuran da bir kitap, serbestçe okunup tartışılmalı. Allah kitapları süs diye yaratmaz.

Evet Avrupali gibi özgür seks diyen bi yığın kadını nasıl kizlik zarı diktiririm bölümünde okuyoruz her gün
niye türbanlılar sevişmiyor mu zannediyorsunuz
çok üniversiteden arkadaşım kapalı erkek arkadaşıyla dört sene aynı evde yaşayıp gidip başkasıyla evlendi üniversite de açık eve gidince kapalı, üniversite de evli adamla aynı evde yaşayıp bir anda namus ve ahlak timsaline dönüşenleri
bu sevişmeler falan sadece açık olanlarda mı var
kapanınca Allah tarafından hormonlar da kapanıyor mu

Tabi ki okuyup ne olduğunu öğrenmemiz gerek. Yoksa ilk ayet oku olmazdı. Araştıracağız, neden helal neden haram olduğunu okuyup öğreneceğiz. Ancak Allah'ın kesin haram ve kesin helal dediği şeyler üzerinden boş bir tartışmada bulunmayacağız eğer iman ettiysek. Konuşulacak tartışılacak konular var tabiki İslamda, onların üzerinden doğan tartışmalarda zaten mezhepler böyle doğmuş.

Ama kimseyi örtünmedin sen cehennemliksin zorla örteceğim seni dinsizsin falan diyemeyiz bu İslama aykırı bir şey zaten.

Biz farz değil demedim ki sadece önce bize neden kapanmamış gerektiğini yada dinimizi öğretirlerdi de gerisini bize biraksalardi. O zaman kapaliligimiz daha istikrarlı olurdu. Bizde din gretimi Allah taş eder bu günah. Yaz tatilinde kurana git çoğu din kurallarına elalem ne dersen çıkıyor. Bizde zayıf dinimizle dinden soğumuş bir halde başımız kapalı yaşıyoruz. Ben öyle değilim ama piyasadaki altta dar köy üste badi tepede topuz başı kapalilar hep bundan dolayı var. Düşüncede yanlış olabilirim ama ben kendim için söylüyorum bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…