• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla istifa yazdırmak istiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zarm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sondan ikinci çalıştığım yerde işe başladığım gün istifa dilekçemi yazdırmışlardı :) çok garipsememe rağmen kuzu kuzu imzaladım nasıl olsa uzun vadeli çalışmıycam diye. Tabi hiç bi hakkımı yemediler orasıda ayrı

allahim ya. bak canim.is kanunu ac oku yok oyle ben seni otelde calistiricam, yapamaz. zorla istifa ettiremez. kovarsa kovsun tazminatini sakir sakir vermek zorunda.

Yoo alırsın tüm paranı ama iyi bi iş kanunu bilen avukat bulman gerek.Durumu anlatan bir ihtar çekecek ve sözleşmeni karşı taraf feshedecek sonra da dava açacaksın.

İki kere sözleşme yaptığınız için belirli süreli iş sözleşmesi oldu belirsiz süreli iş sözleşmesi bu sizin lehinize.

Sözleşmeyi imzalarken neresi için imzaladınız? Okul için mi? Yani oteli de kapsıyor muydu?

İstifa ederseniz hiçbir şekilde tazminatınızı alamazsınız.

Alt işverendi sanırım şirket ve yeni okulla anlaşamadılar bu durumda iş akdi sona erer ama tazminat vermesi lazım.

Bence yeni okul yönetimiyle konuşup işe devam etmek istediğinizi söyleyin belki kabul ederler.

Ya da 170 sanırım arayıp bilgi alacaksınız
Milli eğitim'e kayitliyim sözleşmem okulla. Yeni patronla görüştüm biz anlaştık tazminat isteyen benimle çalışamaz dedi.

Milli eğitim'e kayitliyim sözleşmem okulla. Yeni patronla görüştüm biz anlaştık tazminat isteyen benimle çalışamaz dedi.
Sözleşme okullaysa okul yönetimiyle konuşun derim onlar size çık demedikleri sürece çalışabilirsiniz bence

Amaç sizi istifa ettirip tazminat almamızı engellemek. Sonrasında ise alırlar mı bilemiyorum ama tazminattan parçayı kurtarmak için böyle bir oyun cevirmisler. Gerekli yerlere dilekçe yazıp hakkınızı arayabilirsiniz. Hatta bunu patronunuza da söyleyip sizde ona gözdağı verin. Bu tarZ kişiler dilekceden kanundan çok korkarlar

Kaç otel kaç iş hanı kaç ev olduğu belli değil adamda ama öğlen simit yer o derece

İş yerinde rahat bırakmıyolar her dakika baskı süren yok düşün çabuk başka lafları yok
Düşündüm.
Kabul etmiyorum. Çok istemiyorsanız verin haklarımı gideyim de bu kadar basit.

Bun

İki ay sözleşme yok yeni iş yerinde. Deneme süreci sözde. Bu yeni patron zaten servis rehberi çalıştırmakta yana değil ama sizi alıyorum ise diyor. Hiç bir garanti vermiyor iki ay güzergahlari benden öğrenip sonra da deneme sürecinde sizden memnun kalmadik deyip işten de atabilirler inanılmaz ucu açık bir konu.
Yeni patronda iş garantisi yoksa ben en azından garanti olan yeri tercih ederdim .çok anlamam bu konulardan ama yeni patron seni başka yerde de çalıştırabilir ve orayı da sevmeyebilirsin böylece seni istifaya zorlar yada otomatikmen deneme süreci olumsuz der .kısaca hangisi iş bakimindan daha garantiyse onu tercih etmen daha mantıklı gibi

Eğer ise acil ihtiyacin yok da da hakkımı verin gideyim dersin illa bir çözüm yolu bulunur şikayet edersin mahkemeye

Yeni patronda iş garantisi yoksa ben en azından garanti olan yeri tercih ederdim .çok anlamam bu konulardan ama yeni patron seni başka yerde de çalıştırabilir ve orayı da sevmeyebilirsin böylece seni istifaya zorlar yada otomatikmen deneme süreci olumsuz der .kısaca hangisi iş bakimindan daha garantiyse onu tercih etmen daha mantıklı gibi
yalnız konu 3 sene öncesinin :)
Allah bilir neler yaşadı bu süreçte

Back