• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla gitmek

hıncı sen yapmışsın benimki etkiye tepki, içimden gelmeden şunu dedim mesela geçen ay anneme, ısrarla saçım güzel olmuş mu dedi, He anne olmuş dedim, ama o sordu, sana ısrarla hadi resme yorum yap diyen anne baba var mı, varsa zaten sıkıntılıdır onlar

Watsapp profil resmine yorum yapmaktan bahsetmiyor arkadaş. watsapp'da kendisine resim yolluyormuş akrabaları onlara cevap atmaktan bahsediyor. Yani senin kuzenin bebesinin fotosunu sana yollasa cevap verirsin illaki oda genelde çok tatlı maaşAllah vs olur. Gudubet, çirkin, ne ne biçim çocuk demezsin hoş.

Yazdıklarına gelince bir noktada katılıyorum. Ben de deliler gibi masraflar yapılarak, çılgınlar gibi fotolar çekinilerek sosyal medyaya koyulan d.günü fotolarını hiç sevmiyorum. Sadece d.günü de değil herşeylerini görgüsüz gibi paylaşanlar cidden çıldırtıyor. Yani o fotoların amacı hava atmak başka da bişey değil ve millete hava atmak için d.günü kutlayanlar var. Ben kızımın ilk yaşını sevdiklerimle küçük bir seremoniyle kutladım ve tek resim bile atmadım. Durumu olan var olmayan var, çocuğu olan var olamayan var, ne gerek var bu kadar göze göze sokmaya. Mütevazi şeylerin paylaşımına karşı değilimde şatafatın dinimizde bile yeri yok.

Watsapp profil resmine yorum yapmaktan bahsetmiyor arkadaş. watsapp'da kendisine resim yolluyormuş akrabaları onlara cevap atmaktan bahsediyor. Yani senin kuzenin bebesinin fotosunu sana yollasa cevap verirsin illaki oda genelde çok tatlı maaşAllah vs olur. Gudubet, çirkin, ne ne biçim çocuk demezsin hoş.

Yazdıklarına gelince bir noktada katılıyorum. Ben de deliler gibi masraflar yapılarak, çılgınlar gibi fotolar çekinilerek sosyal medyaya koyulan d.günü fotolarını hiç sevmiyorum. Sadece d.günü de değil herşeylerini görgüsüz gibi paylaşanlar cidden çıldırtıyor. Yani o fotoların amacı hava atmak başka da bişey değil ve millete hava atmak için d.günü kutlayanlar var. Ben kızımın ilk yaşını sevdiklerimle küçük bir seremoniyle kutladım ve tek resim bile atmadım. Durumu olan var olmayan var, çocuğu olan var olamayan var, ne gerek var bu kadar göze göze sokmaya. Mütevazi şeylerin paylaşımına karşı değilimde şatafatın dinimizde bile yeri yok.

bana atılsa ben atmayın derim ya da. yorum yapmam yalan yere ayyy maşallah demem, zaten öyle biri olmadığım için anlaşamadık konu sahibi ile, kendisi yeri gelir anneme söylerim ama akrabalarıma söyleyemem dedi, bende durum tersi hoşuma gitmeyen herseyi söylerim bunun istisnası iştir, oda şöyle yetkim yok söyleyip napıcam derim amir düşünsün

İşte parti tadında dediğin o şeyde bi sen eğlendin. Diğer herkes seni sevdiğinden kırılma diye gelip eziyet çekti.
niye eziyet çeksinler ki
aksine gayet de eğlendiler kızımın doğumgününde iyiki yapmışım ileride fotoğraflara bakıp eğlenebileceği anılar biriktirdim ohhhh iyi de oldu
kaldı ki gelenlerde çok eğleniyorlardı ki kalkıp gitmediler öğlen başlayan partide akşama kadar durdular sohbet muhabbet gayet güzeldi de
kaldı ki eziyet çeken de bi bahane uydurup kalkar silah zoruyla mı tutuyoruz

Hep içimde gıpta ettiğim şeydir doğum günleri. Şimdi ki çocuklar çok şanslı, benim zamanım da durumumuz yoktu yapılamıyordu, şimdi anne-babalar çocuklarının için de bir şey kalmasın diye elinden geleni yapıyor ve hevesleniyorlar. Ben anlayabiliyorum o hevesi, aslında biraz da insanlar kendi çocuklarıyla yaşayamadıkları çocukluklarını yaşıyor bence. Gitmek ya da gitmemek sizin eliniz de, sevmediğiniz ortamlar da bulunmazsanız, sıkıntı da olmaz sanırım.

uğraşlacak birsey yokki pasta magnet afiş vs siparis veriyorsun yapılıyor, evde yapılacaklar zaten eli çabuk olana leblebi çekirdek
benim kızımın bütün hazırlığını eşim ve bir arkadaşı yaptılar (süsleme vs) çok yoruldular ama bir o kadar eğlendiler aynı şekilde yeme içme benden, görümcemden, annemden, bakıcımızdan oldu valla hiçbirimiz de offf demedik hatta ben yapmayın dediğim halde görümcem sağolsun şeker hamurundan kalpli kurabiyeler yapmış bi de onları koyacak bir saksı gibi bişe almış eniştem de onu süslemiş ve bunları eğlenerek isteyerek yaptıkları o kadar belliydi ki Allah onlardan razı olsun hiçbirimize de eziyet yorgunluk vs gibi gelmedi ki o günün sonunda ayaklarımın ağrısından ölüyordum ama o bile hoşuma gitmişti valla :):):)

benim kızımın bütün hazırlığını eşim ve bir arkadaşı yaptılar (süsleme vs) çok yoruldular ama bir o kadar eğlendiler aynı şekilde yeme içme benden, görümcemden, annemden, bakıcımızdan oldu valla hiçbirimiz de offf demedik hatta ben yapmayın dediğim halde görümcem sağolsun şeker hamurundan kalpli kurabiyeler yapmış bi de onları koyacak bir saksı gibi bişe almış eniştem de onu süslemiş ve bunları eğlenerek isteyerek yaptıkları o kadar belliydi ki Allah onlardan razı olsun hiçbirimize de eziyet yorgunluk vs gibi gelmedi ki o günün sonunda ayaklarımın ağrısından ölüyordum ama o bile hoşuma gitmişti valla :):):)

kardeşimin kız arkadaşı şeker hamurundan kurabiye popcake falan yapmıştı, şimdi ona da belki size yaranmak için diyenler çıkar :)

yakın bir arkadaşım benim magnetlerime alternatif magnetler hazırladı, annem teyzelerim kayinvalidem hepimiz eğlendik 2 ay sonra 30 oluyorum az çok insan tanıdım kim eğleniyor kim eziyet çekiyor anlarım yani

ki dediğin gibi bizde de oturdu millet geceye kadar, sıcak bir ortamdı

kulağına ezanı da okundu kameti de getirildi mevlüdü de yapıldı, sünnet mevlüdü de oldu, böyle şeyler kalabalıkta güzel arkadaşlar, Allah cenaze kaza kalabalığı vermesin hep böyle güzel günlerde toplaşsın eş dost akraba

Baby shower işini ilk burda duydum hamile grubumda, eşime dedim bil bakalım baby shower ne diye, duş jelimi dedi :)))

Baby shower işini ilk burda duydum hamile grubumda, eşime dedim bil bakalım baby shower ne diye, duş jelimi dedi :)))
Bende ilk yazlıkta komşumuzdan duymuştum, ben bebe şampuanı kullanmıyorum saçım boyalı sertleştiriyor demiştim :KK70:oda anladım canım neyse boşver demedim say demişti :KK70: sonradan öğrendim ne anlama geldiğini, hala aklıma geldikçe gülüyorum saflığıma :KK48:

kardeşimin kız arkadaşı şeker hamurundan kurabiye popcake falan yapmıştı, şimdi ona da belki size yaranmak için diyenler çıkar :)

yakın bir arkadaşım benim magnetlerime alternatif magnetler hazırladı, annem teyzelerim kayinvalidem hepimiz eğlendik 2 ay sonra 30 oluyorum az çok insan tanıdım kim eğleniyor kim eziyet çekiyor anlarım yani

ki dediğin gibi bizde de oturdu millet geceye kadar, sıcak bir ortamdı
valla ben kimseye yaranmak için o işe girmem ancak gerçekten sevdiğim istediğim için birilerine kurabiye tatlı vs hazırlarım ki o kızın da bi kurabiyeyle sizi tavlayamayacağının bilincinde olduğuna eminim :)
aynen öyle ben 31 yaşındayım ve tek bir söz yeter bana kim eğleniyor kim sıkılıyor
yani dediğim gibi sizinkiler de eminim zevkle yapmışlardır
ya benim babam ağır adamdır tam karadeniz erkeğidir söz konusu torunu olunca, zevzek partimizde o bile eğlendi :D
kızım mini mouse ben onun annesi mini eşim de babası mickey olduk herkes de ya siz harikasınız ne güzel hazırlanmışsınız dedi
ileride de kızım fotolara bakıp bakıp muhtemelen bizimle dalga geçip eğlenecek eeee daha ne olsun :D:D:D
haaaa sıkılan da oldu o da zaten geç gelip erken gitti ehhh o da bana dert değil yani :)

valla ben kimseye yaranmak için o işe girmem ancak gerçekten sevdiğim istediğim için birilerine kurabiye tatlı vs hazırlarım ki o kızın da bi kurabiyeyle sizi tavlayamayacağının bilincinde olduğuna eminim :)
aynen öyle ben 31 yaşındayım ve tek bir söz yeter bana kim eğleniyor kim sıkılıyor
yani dediğim gibi sizinkiler de eminim zevkle yapmışlardır
ya benim babam ağır adamdır tam karadeniz erkeğidir söz konusu torunu olunca, zevzek partimizde o bile eğlendi :KK70:
kızım mini mouse ben onun annesi mini eşim de babası mickey olduk herkes de ya siz harikasınız ne güzel hazırlanmışsınız dedi
ileride de kızım fotolara bakıp bakıp muhtemelen bizimle dalga geçip eğlenecek eeee daha ne olsun :KK70::KK70::KK70:
haaaa sıkılan da oldu o da zaten geç gelip erken gitti ehhh o da bana dert değil yani :)

Artvinliyim bende, oğlumun doğumuna 1 ay kala babamı kaybettim, oğlumun doğumgününden 1 ay önce babamın mevlüdünü yaptık, sonra oğlumun doğumgünü...

6. Ay kınası yapmıştı birisi.bildiğiniz şirketle anlaşıp kına yaptılar anne kız bindallı giydi.Ben severim doğum günü filan maksat birlikte olmak ama azıcıkta mantık ya kına ne:KK57:

Artvinliyim bende, oğlumun doğumuna 1 ay kala babamı kaybettim, oğlumun doğumgününden 1 ay önce babamın mevlüdünü yaptık, sonra oğlumun doğumgünü...
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun babacığının
böyle şeyler kalabalıkla güzel
bu anları sevdikleriyle paylaştıkça insan daha mutlu oluyor

Benim kafadan biri daha gerçekten ne gerek var ki küçücük çocuğa? Bence insanlar çocukları için değil (küçüklerden bahsediyorum) kendilerini tatmin etmek için yada, "aaa bak o yapmış ben kusur mu kalayım" dedikleri için yapıyorlar böyle şeyleri. Tamam kutlama yapılabilir eş, dost toplanıp ama o kadar organizasyona da gerek yok yani.:KK20:

tabi abartılar hoş değil de ne eziyeti kardeş, niye bu kadar abarttın allasen ?
kolundan tutup zorla götürmüyorlar herhalde. beğenmiyorsan gitme de deli abartmışşsun

Ben severim doğum günü kutlamalarını ama abartmamak kaydıyla. En yakın arkadaşım oğlunun 1. Yaş Gününde yaklaşık 4.000tl harcadı :KK57:

Sonuç olarak çocuğun doğum Gününde Gülerken 1 tane fotoğrafı yok. hepsinde ciyak ciyak ağlıyor :KK14:

Çağırdılar diye gitmek zorunda değilsiniz ve bu dert edilecek bir şey de değil.

Doğum günlerini severim eğlenceli oluyor kalabalık falan hiç de sıkılmam yani de şu whatsapp olayında yerden göğe haklısınız.Bana ne senin çocuğundan cevap vermesen kırılırlar e milletin çocuğuna ne gudubet çocuğun var denmez tabi mecburen ay maşallah kocaman olmuş,çok tatlı tarzında yorumlar yapıyosun :KK51:

Back
X