• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla gitmek

bi anda nasıl moda oldu bu doğum günü partileri. daha 1 yaşında hiç bişeyden anlamayan bir bebeğe böyle gösterişli partiler hazırlama bana hiç mantıklı gelmiyo.bebek zaten bişeyden anlamıyo haberi yok doğum günü olduğundan, annede bebeğin peşinde koşturmaktan onunla ilgilenmekten hiç bişey anlamıyodur. çocuk biraz büyüyüp herşeyi anladığında daha güzel olabilir belki.bu kadar küçükken aile arasında evde bi pasta kesersin olur biteer.
bide dişi çıktı partisi var nerden çıktı bu gösterişli partiler böyle

Gitmeyince de bu sefer aileler gonul koyuyo. Gecen sene sinavim yuzunden kuzenimin cocugunun 1. Yas partisine gidememistim de enistem hala soyler :D

aklı ermiyo diye resimde çekmeyelim 6 yaşına kadar, niye çekiyoruz ilerde baksın diye değil mi, doğumgünü de öyle, orta halli bi aile restaurant kapatacak değil zaten parti için, ki kapatan olursa o da tercih, üniversiteden mezun olurken yıllığa çocukluk resmi koyacaklar bir tane adam akıllı resmim yoktu, saçma sapan kirli pis kıyafetler ağzı yüzü bir yerde üst baş. ..durumumuz yok muymus, varmış, babannemin halt yemesi. yokluk görsün şımarmasın şu bu, ben imkanlarım ölçüsünde çocuğuma herseyi yapıcam Allah izin verirse, ilk doğumgünü parti tadında oldu ama kısmetse ikinci yaş günü anne babası ile küçük bir pasta başında kutlanacak, varı da yoku da bilecek, Allah utandırmasın

aklı ermiyo diye resimde çekmeyelim 6 yaşına kadar, niye çekiyoruz ilerde baksın diye değil mi, doğumgünü de öyle, orta halli bi aile restaurant kapatacak değil zaten parti için, ki kapatan olursa o da tercih, üniversiteden mezun olurken yıllığa çocukluk resmi koyacaklar bir tane adam akıllı resmim yoktu, saçma sapan kirli pis kıyafetler ağzı yüzü bir yerde üst baş. ..durumumuz yok muymus, varmış, babannemin halt yemesi. yokluk görsün şımarmasın şu bu, ben imkanlarım ölçüsünde çocuğuma herseyi yapıcam Allah izin verirse, ilk doğumgünü parti tadında oldu ama kısmetse ikinci yaş günü anne babası ile küçük bir pasta başında kutlanacak, varı da yoku da bilecek, Allah utandırmasın
İşte parti tadında dediğin o şeyde bi sen eğlendin. Diğer herkes seni sevdiğinden kırılma diye gelip eziyet çekti.

İşte parti tadında dediğin o şeyde bi sen eğlendin. Diğer herkes seni sevdiğinden kırılma diye gelip eziyet çekti.

nasıl bu kadar eminsin, tanıyo musun beni, gelenleri, ortamı gördün mü, açıkça davet etmediğim halde komşular bile çıktı geldi o gün, doğumgünü faslı pasta resim samata derken 3 saate bitti, insanlar gece yarısına doğru dağıldılar eziyet çeken 1 saat durur giderdi,teyzem kaldı hatta

Ay tas mi tasitiyolar partide ne eziyeti cekecekler :)O zaman dugunler falanda ayni mantik suslen puslen git bide ustune taki tak hatta bi de oyna yorul sicak tiklim tikis salonlarda :)Bence siz bu denli rahatsizsiniz bi dogum gunu partisi insana neden bu kadar eziyet gelir kaldiki bana boyle yuk gelen biseye cok 1. Derece degilse gitmem yani .

Ben anne değilim ama bir arkadaşım beni doğum gününe çağırsa mutlu olurum.Bazı şeyler kalabalık güzel olur.Düğün cenaze doğum günü gibi.
Bu mantıkla bakarsak düğünden banane sen sevdin evlendin ben neden göbek atıp altın takıyorum hele saç kıyafet parası altından daha pahalıya geliyor.
İşte bunlar hep hatır işleri.
Karşımda ki insana hem değer verip çağırıyorum misafirlerim için hazırlanıyorum birde gelip evimde yiyip içecek arkamdan böyle konuşacak.Ayıp geliyor bana.

bekarken aşure ayında annem aşure yaptı apartmana dağıtıyorum yeni taşınan bir çift var e onları ayıracak değiliz onlara da götürdüm, kadın bana aynen şunu dedi: belki ben aşure sevmiyorum, bunu kapıma kadar getirip bana emrivaki yapıyorsunuz sonra da tabak boş gönderilmez lafı olacak dolu bekliceksiniz

kişi işi kendinden bilirmis, bazı arkadaşlar hediye beklentisinden falan bahsetmiş demek ki kendileri karşılık bekliyo, kimse gelecek 3 5 cul caputa güvenip çocuk da yapmıyo doğumgünü de

bekarken aşure ayında annem aşure yaptı apartmana dağıtıyorum yeni taşınan bir çift var e onları ayıracak değiliz onlara da götürdüm, kadın bana aynen şunu dedi: belki ben aşure sevmiyorum, bunu kapıma kadar getirip bana emrivaki yapıyorsunuz sonra da tabak boş gönderilmez lafı olacak dolu bekliceksiniz

kişi işi kendinden bilirmis, bazı arkadaşlar hediye beklentisinden falan bahsetmiş demek ki kendileri karşılık bekliyo, kimse gelecek 3 5 cul caputa güvenip çocuk da yapmıyo doğumgünü de
Ne diyorsun, 600 lira için çocuk doğuran gördü bu gözler:KK70::KK70:

Aslinda haklisin biliyomusun, cok abartiliyor partiler. Cesit cesit temalar, anneler birbirleriyle yarisir hale geldi gercekten.
1. yaslada sinirli degilki bu, bebegin 3. ayi yada 40i cikti diye evde mevlud okutulmasi bence cok guzel. Ama onun ardindan dis bugdayi diye bir organize, dogumgunu filan derken cocuk daha 1 yasina gelmeden uc dort parti gecirmis oluyor. Anneler yorulmuyormu, yada hazirlamak icin vakti nerden buluyo, baska isleri gucleri yokmu, bende merak ediyorum. Hatta birileri yukaridada demis, bide babyshowerlari var dogumdan once. Oldu canim oldu.

En guzeli bir mevlud bebegin dogumundan sonra. 1. yas gununude kutlanir, sonra cocugun akli erene kadar beklenilir, ve arkadaslariyla kutlanilir bence.

Aslinda haklisin biliyomusun, cok abartiliyor partiler. Cesit cesit temalar, anneler birbirleriyle yarisir hale geldi gercekten.
1. yaslada sinirli degilki bu, bebegin 3. ayi yada 40i cikti diye evde mevlud okutulmasi bence cok guzel. Ama onun ardindan dis bugdayi diye bir organize, dogumgunu filan derken cocuk daha 1 yasina gelmeden uc dort parti gecirmis oluyor. Anneler yorulmuyormu, yada hazirlamak icin vakti nerden buluyo, baska isleri gucleri yokmu, bende merak ediyorum. Hatta birileri yukaridada demis, bide babyshowerlari var dogumdan once. Oldu canim oldu.

En guzeli bir mevlud bebegin dogumundan sonra. 1. yas gununude kutlanir, sonra cocugun akli erene kadar beklenilir, ve arkadaslariyla kutlanilir bence.

uğraşlacak birsey yokki pasta magnet afiş vs siparis veriyorsun yapılıyor, evde yapılacaklar zaten eli çabuk olana leblebi çekirdek

uğraşlacak birsey yokki pasta magnet afiş vs siparis veriyorsun yapılıyor, evde yapılacaklar zaten eli çabuk olana leblebi çekirdek
oncesinde temizligi, gelenlere hazirlanacak hediyeler, davetiyeler, yok o gelecek yok o gelmiicek yok oburude ogleden sonra ugriicak muhabbetleri, yapilacak pasta borekler, sonrasindaki temizlik, verilen siparislerdeki detaylar, yok kendin icin kuafor randevun, uyum icinde kiyafetleriniz filan...
yazarken yoruldum yahu!

dedigim gibi, hersey dozunda guzel.

bende hiç lam veremeyenlerdenim bu doğum günlerini akrabalarla falan.. yani anne kendinede eziyet ediyo kolaymı okadar insana hizmet etmek. benim de 2 kızım var 2 ve 7 yaşında büyük olana iki kez doğum günü yaptım şimdiye kadar birinde pasta yaptım meyve suyu aldım okula götürdüm beslenme saatinde arkadaşlarıyla kutladılar. ikincisindede geçen sene yaptım yin pasta hazırladım kızım mahalle arkadaşlarını çağırdı çocuklar kendi aralarında yediler içtiler eğlendiler 1 2 saat sonra dağıldılar.. bence böyle olmalı...

oncesinde temizligi, gelenlere hazirlanacak hediyeler, davetiyeler, yok o gelecek yok o gelmiicek yok oburude ogleden sonra ugriicak muhabbetleri, yapilacak pasta borekler, sonrasindaki temizlik, verilen siparislerdeki detaylar, yok kendin icin kuafor randevun, uyum icinde kiyafetleriniz filan...
yazarken yoruldum yahu!

dedigim gibi, hersey dozunda guzel.

dediğim. gibi magnet hediyelik şu bu pasta zaten hazır paraya bakan şeyler,kuaför zaten her gün. gitsem sıkılmıcam bişey, temizliği abartan bi insan olmadım kendi adıma, parti sonrası temizlik biraz yorucu bu dediklerin arasında, e gözü kesmeyen zaten dışarda yapıyo

:D :D bende çok fazla sevmem doğum günlerini ama gitmeyi severim sadece pastayı üflemeyi sevmem. yemek yenilen heryeri severim sorun yok. ve yakında 28 yaşına gircem... kardeşim 26 yıldır, bende 28 yıldır annemin sayesinde doğum günü yapıyoruz. :D artık diyorum kadın bir bırakta arkadaşlarımla kutlayayım yokkk. birdahamı 18 olacaksın bir daha mı 25 olacaksın... birdaha birdaha diye diye 30 olacağım yakında :D

Back
X