• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla gitmek

Gitmezsen senden kötüsü olmuyor. Ben anlıyorum konu sahibini. Benim yüzüme kapı kapatılmıştı gösterisini izlemeye gitmediğim için ;) kültürsüzlük böyle bişey. Çocuk sanki sadece onlarda var. Tapmalı mıyız anlamıyorum.

Aslinda guzel bisey ama ben hic cagrilmadim daha didinindidisina yani.Cok sert konusmussunuz dert edilecek bir sey degil.Anneler heyecanlilar her sey yapmak istiyorlar.Benimde kuzenlerim var surekli fotograf atiyorlar ama binbir heyecanla bekliyorum cunku bebek yani cok tatlilar.Hem o an huzunluysem kederimide aliyorlar.Siz fazla buyutmussunuz olayi.Sizde anne olacaksiniz ilerde unutmayin.Cocugunuzu tek basina hapis gibi buyutmeyi mi dusunuyorsunuz anlamadim.Yani bende pek sevmem dugun gibi dogumgunu ama artik nesil boyle herkes yapiyor yani
Çok abartanlar vae canım. Darılanlar gelmedin diye sana söylemediğini bırakmayanlar..

Israf kulturu iste. Resmen sektor oldu bu hazirliklar. Hani cocugun arkadaslari olur anne pasta kek yapar anlasilirda abartiyorlar resmen :))
yapmayanı dövcekler vallah çok özenti bi toplum olduk hep sosyal medya yüzünden ammman x den y den eksik kalmayalım o yaptı bende yapyım yazık o bir sürü ıvır zıvıra çok kötü bir furya doğum gününü anlarımda baby shower (beybi şavır):KK45:anlamıyorum yaa ya çocuğa doğumda bişey olursa o güzel anı kötü anıya dönüşürse korkmuyolarda :D

O tür etkinliklerdeki amaç bakın yağımız çok oramıza buramıza sürüyoruz.
aynen canım kesinlikle doğmadan beybi şavır doğumda oda süsleme 40 ında gösterişli mevlüt 6 aylıkken kına dişi çıktı partisi doğum günü partisi neymiş çocuk içinmiş hayır ailelerin şımarıklığı peki çocuk bunları hatırlıycak mı tabikide hayırr :D

aynen canım kesinlikle doğmadan beybi şavır doğumda oda süsleme 40 ında gösterişli mevlüt 6 aylıkken kına dişi çıktı partisi doğum günü partisi neymiş çocuk içinmiş hayır ailelerin şımarıklığı peki çocuk bunları hatırlıycak mı tabikide hayırr :KK70:

Yarın birgün çocuğun başına da sürerler o bol yağdan :KK45:

ben bebeğimin birinci yaş günü için kafe kapattım. büyük bir parti verip bütün sülaleyi topladım. evet çok saçma, yaparkende çok saçmaydı ama yaptım yine olsa yine yaparım:) her sene kutluyoruz, kutlamaya da devam edeceğiz. benim bebeğimin her anı benim için değerli ve bana göre bu dünya içinde önemli ve kutlanmaya değer çünkü o benim bebeğim:)

saçma olmayan kısma gelirsek bebeğimin "hatırlamasada" bilinç altı onu seven kocaman bir ailesi olduğunu öğrendi. bu temele özgüvenini oturtacak ilerde. ailemi görmek, toplanıp eğlenmek için bahane yarattım. herkes bedava pasta falan yedi. gelmeyene küsmedik gelene hoşgeldin dedik. birde ben organizasyonlar yapmayı mekan süslemeyi konsept yaratmayı çok severim. oğlumun doğumgününü organize etmek benim için 1 aylık bir maraton. keza eşiminkinide öyle. eşek kadar adamın doğumgünü partisini organize ediyorum. kendiminkini her sene hala kutluyorum. hatta ve hatta bir akrabamızın 86. doğumgünü için pasta yaptırdım geçenlerde ve tüm sülale toplanıp kutladık:) saçma mı evet. ama hayatta her şey mantıklı olmak zorunda değil. bazen sedece eğlenceli olmasıda yeterli.
amaç eğlenmekse süper ama ben bazılarının sosyal medyada eğlenmediğini yorgun olduğunu fotoğraflara poz verirken kastığını görüyorum hatta bakın en iyisi en güzeli bu der gibi foto paylaşıyorlar eğlence olmaktan çıkıyor gösteriş için o yaptı bende eksik kalmadım diye işkence çekiyorlar belli oluyor

Şaklabanlık başka bir şey değil. Hiç hoşlanmıyorum sadece kendilerinde çocuk var zanneden ailelerden. Kimse evladımı nasıl daha efendi, daha ahlaklı, daha ayakları üstünde sağlam basan bir birey olarak yetiştirebilirim derdinde değil. Birçok aile nasıl daha fazla şımartabilirim, imkanlara boğabilirim derdinde.. Farkında bile olmadan..

Ben de ikide bir "ay ablası benim çocuğum çok zeki okulda şöyle şöyle yapıyor evde böyle böyle yapıyor" diyenlere tavım:)Bir bilse sadece anlatanın umrunda diğerlerinin değil..

Dogum gunu vs konusunda herkesin keyfi bilir.Davet edilsemde takmam ve gitmem problem degilde resim,video konusunda haklisin
Aciyor videoyu ayyy bak sana nasil dans ediyor hahaha,ayy bak nasil konustu,aa guluyor falan fistan 2 saat popo sallayan bebek videosumu izleyecegim hicte asiri seker veya komik gelmiyor bebek işte bende biraz bakip devam etmiyorum cunku daraliyor insan cidden

dogumgunlerine gitme ve ben boyle seyleri onemsemiyorum de o zaman ev sahibelerine....
Arkadan konusma durust ol.ayrica birinci yasi cocuk hatirlamaz ama cekilen aile fotolari ilerde ona hatirlatir.....dedelerini teyzelerini falan.....olumlu dunya....
Senin mantiginla cocugun fotolarinida cekeyelim videoda cekmeyelim nasilsa ilk yurudugu anida emeklerken ne kadar sevimli oldugunuda hatirlamayacak....

dogumgunlerine gitme ve ben boyle seyleri onemsemiyorum de o zaman ev sahibelerine....
Arkadan konusma durust ol.ayrica birinci yasi cocuk hatirlamaz ama cekilen aile fotolari ilerde ona hatirlatir.....dedelerini teyzelerini falan.....olumlu dunya....
Senin mantiginla cocugun fotolarinida cekeyelim videoda cekmeyelim nasilsa ilk yurudugu anida emeklerken ne kadar sevimli oldugunuda hatirlamayacak....
Gitmezsen gormezsin duymazsin ......rahatsiz olup buralra yazmazsin.....

Gitmezsen gormezsin duymazsin ......rahatsiz olup buralra yazmazsin.....
Evet onu diyorum ben de. İkiyüzlülük diyenlere de şunu demek istiorum. Sevdiğimiz insan kırılmasın istiyoruz ama gitmek de istemiyoruz mecburen bi yalan uydurup gitmiyoruz. Yani evet dediğiniz gibi sonuçta gitmiyoruz ama hem yalancı hem de ikiyüzlü oluyoruz. Derdimizden de ölmüyoruz tabi. Sadece sizin çocuklarınız çokk çokkk yakınınız olmadıkça insanların çok da umrunda değil darlamayın onları bunu söyledim. Bu demek değil ki o insanlar sizi sevmiyor, ama sevgilerini de suistimal etmeyin. Herşeyi tadında bırakın. Zira konuya yapılan yorumları okuyanlar bundan muzdarip çok insan olduğunu görmüştür.

buraya açılan bi konu aklıma getirdi de şu konuyu prenses kızları prens oğluşları olan annelere bi itiraf edeyim dedim.şu günlerde bi doğum günü furyasıdır almış gidiyo. Herkes çocuğuna birbirinden ihtişamlı doğum günü yapma derdinde.eminim bir çoğunuz o abartılı masaları afişleri tülleri ne biliiim bin türlü pasta kek fotolarını görmüş hatta canlı şahit olmuşsunuzdur. Çocuk en azından bi 5 yaşına gelse anlarım hani anılarında yer etsin iyi vakit geçirmiştim desin arkadaşları da olur o yaşta oynarlar falan da çocuk 1 yaşındayken başlıo bu düğün tadında doğum günleri. Ve dıdısının dıdısına kadar çağırılıyor. Misal en son amcamın torunununkine çağırıldım. Yahu bana ne hani teyzesi falan olsam belki sevinirim büyüyo falan die de amcamın torunu 1 yaşını hatırlayacak mı?ya da neden bi ev dolusu eşek kadar insanlar bi çocuğu eğlemeye çalışalım bütün gece. Çok komik. Daha da komiği insanlar özellikle de bizim milletimiz sanıyor ki çocuğu olunca bütün sülalenin aklı fikri onda misal whatsapp ım çocuk fotolarıyla dolu herkes bak ne güzel güldü bak ne güzel uyandı falan die foto çekip çekip atıo. Şunu itiraf edeyim ki sevgili taze anneler biz o fotolara ayy canım yerim falan yazıoruz ya o kadar da değil . Yani çok çocuk sevenleri tenzih ediorum da biz sizin gördüğünüzü görmüyoruz o fotolarda. Ve doğum gününe çağırmadığınız size kırılmaz merak etmeyin. Çocuğunuza illa doğum günü yapacaksanız da akranlarıyla olsun.

çoçuğunuz var mı????? mısal kuzenım kızımın ılk yas gununde suslerı abarttıgımı soyleyıp maşallah yanı demıstı..erkektır sonucta anlamaz demıştım bırşey demedım kalp kırmadım.1 sene sonra oğlu oldu...doğdugunda kapı ve ev suslemelerı bıle bızı gecmıstı :) sizinde muhtemelen yok evladınız....baska bırşey bu...hele hele 1 yas ne kadar onemlı evet o hatırlamaz ama bız ,sevdıklerımız herkes hatırlar..çok ozel bırgun....
ayrıca ben doğum gunlerını çok onemserım...bambaşka bır onem tasır benım ıcın. sız rahatsız oluyorsanz gıtmezsınız olur bıter

Back
X