Sivilceli Ciltler Zoretanin Kullanmak Ay Ay Anlatım

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

marken21

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
1
0
26
Merhaba arkadaslar oncelikle ben de zoretanin kullanan birisiyim ve tedavide 135 günü geride bıraktım. Aslında bundan önce bir kere daha kullanmistim 2015 yilinda sivilcelerim cok kotu durumda idi devlet hastanesinde bir doktora gitmistim. Bana önce bir losyon vermişti sonra roacuttane a başlatmıştı 3 ay kullandıktan sonra ygs lys zamanı bırakmıştım. Keşke bırakmasaydım diyorum. Üniversite hayatı başlayınca normal olarak düzensiz beslenmeyle geri geldi sivilceler ve eskisinden daha kötü bir halde çıkmaya başladılar. Bu sefer özel bir hastanedeki doktora gittim ona durumu anlattım. Gayet anlayışla karşıladı ancak tekrar tedavi etmemiz lazım dedi. Bu sefer kan tahlili alıp direkman zoretanine başlattı. Exicipal adlı bir losyon verdi duştan sonra sürmek için ve hametan krem verdi kurumalar için.

1. AY
Açıkçası birinci ay tamamen sivilceler kabuk bağladı yüzüm çok kötü gözüktü gören herkes yüzüne ne oldu senin diye soruyordu artık. Ilk bi kaç gün duraklarım kurumadı o aralar günde rahat 3 litre su içiyordum belki de ondandır bilemicem orasını sivilcelerin geçmesini beklemeye başladım ama öyle 1 aya da geçmeyeceğinin farkındaydım.

2. AY
2. Ay doktor kan tahlillerindeki değerlerde normalleşme gördü ilk ay verdiğim kan tahlilinde trigliserid biraz yüksek çıkmıştı ben de internette araştırdım biraz ve trigliseridin yükselmesine en çok neden olan şey şeker mis. O zamana kadar küçük bardak çaya bile 2 şeker atan ben bi anda çayda şekeri kestim. Şimdi hala şekersiz içiyorum. Yüzüm özellikle de burnumda kurumaya başladı ve kanamalar meydana geldi.

3. AY
3. Ay artık ilaç ne zaman etki edecek diye bekliyodum. Çünkü ilk kullanımımda 3. Ayda çoğu sivilceden kurtulmuştum. Ama bu sefer öyle olmadı 3. Ayda sivilceler artmaya başladı. Burnumun hemen yanında çıkmaya başladı yüzüm bakinilmaz bi hal aldı ayıptır söylemesi. Bi ara umudumu bile yitirir oldum zaten çalıştığım yerdeki insanlar da neden kullanıyosun bi yerini iyi ederken bi kaç yerini kotu edeceksin gibilerinden şeyler söylediler ama her ne olursa olsun kulaklarımı kapatabildim o söylemlere.

4. AY
4. Ay umudumun geri gelmesinde çok yardımcı oldu. Sivilcelerin hepsi sondu yüzümde sivilce çıkmamaya başladı. Sadece bu sönen sivilcelerin küçük küçük izleri vardı. Ben de artık geçiyor çok şükür demeye falan başlamıştım. Bu arada nemlendiricimi yanından ayıramaz hale geldim çoğu nemlendirici denedim ama en çok yararı Blistex in naneli mentollü nemlendiricisinde buldum hem dudaklarımı iyi hale getiriyordu hem de güzel bir koku saçıyordu etrafa. Ilk ay sadece 30 mg kullanmistim diğer tüm aylar ise 60 mg a çıkmıştı ilacın dozu sabah 20 akşam 40 mg alıyordum. Ancak 4. Ay sonunda bir şey farkettim. Bir gün saçlarımı kestirip eve geldim. Dus aldim saçlarımı kuruladigimda elime saç geldiğini gördüm. Kendi kendime galiba iyi yıkayamadım kuaförün kestiği kırıklar hala duruyor diye düşündüm ama elimi saçıma ne zaman atsam elime bir kaç parça saç geliyordu artık ilacın buna sebep olduğunu anladım. Bunun yanında tirnaklarimda ise tırnak batması yaptı. Şuan hala bir tirnagimla uğraşıyorum ve geçecek gibi de durmuyor.

5. AY
Şuan ilacın 5. Ayının ortalarındayım ve bitimine az bi süre kalmışken dün ve bugün 2 tane sivilce çıktı yüzümde onlardan dolayı biraz moralim bozuldu el ve ayak tirnaklarimda iltihap devam ediyor. Saçlarımdaki dökülme de aynı şekilde. Doktoruma söyledim durumu ve bana yoğun bi dökülme olmadığını istersem Evocapil in spreyini kullanabilecegimi soyledi. Ara sıra da unutkanlık yaşıyorum elimde olan bir şeyi aradigim dahi oluyor. Doktor tedavinin 7 ay süreceğini söyledi. Umarım tüm bu olumsuzlukları atlatıp tedaviyi bitirdiğim günde bu yazıyı bitiririm. Allah sabredenin yanındadır inancımızı yitirmeyelim arkadaslar.

Arkadaslar, dun zoretanine basladim, 59 kiloyum boyum 172cm, ve oyle 10-15 sivilce olsa yuzumde 5i dolu, sisik veya agrili, cildim ise kuru/karma ve hassas. doktorum 20mg lik haplari aksamlari tok 3'er tane yani gunluk 60mg ile baslamami, 1 hafta sonraki tahlilin ardindan ise sabah 3 aksam 3 yani gunde toplam 120mg almami soyledi, internette okuyorum sabahtan beri kimse bu dozda almiyor. hic anlamadim bu dozda alan var mi? doktoru salip kendi dozumu kendim belirlesem mi acaba? daha sadece dun gece aldim sabah asiri yorgun uyandim, migdem bulaniyo, basim agriyo. kisacasi tripteyim lutfen yardimci olsun bilen biri.

X