Merhaba arkadaşlar,hepinize geçmiş olsun.5 aydır zoretanin kullanan biri olarak deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Ben polikistik over hastasıyım.Çok temiz bir cildim vardı hatta ergenlik döneminde bile sivilce problemim olmamıştı.Yanlız geçen yıl her iki yanağımda da bir kaç akne çıkmaya başladı.Beyaz tenli oldugum için de için de leke tutan bir cilde sahibim.Sonrasında hemen doktora gittim,tetradox ve beraberinde bir jel yazdı.Onları kullandım ve o bir kaç akneden kurtuldum fakat 6 ay geçtikten sonra yeniden aynı problemle karşı karşıya kaldım.Bir akşam yattım ve sabah uyandığımda her iki yanağımda da 5-6 tane kocaman akne vardı.Bir kaç gün geçeceğini ümid ederek doktora gitmedim,baktım ki akneler günden güne artıyor ve her çıkan akne de daha kocaman oluyor.Mecburen doktora gitmeye karar verdim.Doktora polikistik over hastası olduğumu söyleediğimde,ömrüm boyunca bu problemle karşı karşıya kalacağımı,sorunu geçici olarak çözecek ilaçları kullanabileceğimi ama aknelerin sürekli kendini yenileyeceğini,kesin çözümün zoratanin kullanmak olduğunu söyledi.İlacın çok fazla yan etkisinin olduğunu anlattı bana.Yaklaşık 10 kutu kullandıktan sonra bir daha ömür boyu sivilce problemim olmayacağını,fazla yan etkileri olan bir ilaç olduğunu söyledi.Doktorum bana bunları anlattıktan sonra,polikistik over hastası oldugumu ve buna kesin çözüm bulmadan,ömrümün bazı evrelerinde aknelerde başım belaya gireceğini,yan etkilere katlanabileceğimi düşündüm.Doktor kan tahlili istedi ilaca başlamadan önce,tahlillerim gayet iyi çıktı.Günde 40 mg ile başladık,sabah 20 mg,akşam 20 mg olarak.İlacı kullanmaya başladıktan iki gün sonra dudaklarım aşırı çatlamaya,cildim gerilmeye başladı,bi 10 gün geçti,dudaklarım,burnum kanamaya başladı,birinci ayın sonunda ilaçlarım bittikten sonra tekrar kontrole gittim.Yeniden kan tahlili yapıldı ve karacigeri çok yoran bir ilaç olduğu için karaciğer enzimlerim kötü çıktı,bunun için ilacı günde 20 mg ye düşürdük.5aydır ilaca devam ediyorum,ilk bir ay sanki sivilcelerde patlama oldu ve çok fazla çıkmaya başladılar.Sizler de bunları yaşayacaksınız,korkmayın.Çünkü bir süre sonra hiç sivilce çıkmıyor.Şu anda dudaklarımın durumu çok kötü ama olsun sonrası iyi olacak.Dudaklarıma sürekli hametan ve de lipstick kullanıyorum,banyo sonrası tüm vücuduma bebe yağı sürüyorum.Nemlendirsem de vücudum çok kötü,kupkuru.Derim çok inceldi,özellikle ellerim sürekli çizikler yara bereler içinde.Ellerime de sürekli hametan sürüyorum.Hametan çok iyi geliyor,Bu arada hala zaman zaman burnum kanıyor.Karaciğerimde ve eklemlerimde çok fazla ağrılar oluyor ama cildim inanılmaz düzeldi.Bana kalırsa bir kaç ay dayanılabilir...