dün biraz forumları dolaştım kızlar ve yanlış olduğunu düşündüğüm birkaç uygulamayla karşılaştım.
ama önce şunu belirtmek isterim ki ilk aylarda büyük ölçüde iyileşme beklemeyin. hatta daha bile kötü olabilir sivilceler yüzünden cildiniz. çünkü ilaç potansiyel çıkabilecek tüm sivilceleri çıkartıyor öncelikle. ama en önemli şey bu süreçte sivilclerinizle kesinlikle uğraşmayın! hatta onları sevin bile çünkü 3 gün çerisinde hemen geçeceklerdir. ayrıca sıkmaya çalıştıkça içinden o beyaz sıvı çıkmayacaktır çünkü ilaç aynı zamanda o beyaz kısmı kurutuyor. çıkmadıkça daha fazla uğraşacak ve cild dokusuna zerar vereceksiniz yapmayın bunu.
ikincisi; ilaç kesinlikle yüzde yz bir daha çıkmayacak garantisi vermiyor sana bu yüzden; "benim geçmedi, hiçbir işe yaramadı" gibi yorumlara pek itibar etmeyin, deneyip kendiniz görün sonucu. bir de şöyle bir şey var çoğunlukla sivilceleri geçmeyen kişiler ilaçlarına tam anlamıyla sadık kalmıyorlar. bu cok önemli bir etken. ilaca sadık kalın. bir gün bile ara vermemeye özen gösterin o yüzden doktor randevu tarihlerinizi ona göre ayarlayın. ayrıca tok karınla almanız gerekir ilaçları çünkü yağlı yiyeceklerle birliklte alındığında bu ilacın karaciğerde emilimi daha fazla oluyor.bu da etki düşünüldüğünde iyi bir şey. önce yemek sonra ilaç arkadaşlar.
ilaç kullanımı süresince cildiniz aşırı kuruyacaktır, nemlendirmeniz gerekebilir. forumlarda madecasol- bepanthen karıştırıp sürün diyolar ama bunu asla asla yapmayın!! biz zaten yüzümüzdeki sebumdan kurtulmaya çalışıyorum. cildi yeniden yağlandırmanın anlamı yok. parlak ayna gibi bir yüzle gezmek istemezsiniz emin olun. bizlerin yağlı değil su bazlı kremler kullanması gerek. bunun için sizlere önerebileceğim iyi bir krem var "La Roche Posay" 40ml 29 lira. evet pahalı görünebilir ama emin olun muadilleri içinde neredeyse en ucuzu bu. parfumsuz ve parabensiz bir krem. yüzünüz ışıl ışıl olur emşn olun. ayrıca aynı ürünün yüz temizleme jellerini de kullanabilirsiniz, çok memnun kalacaksınız. diğer jeller gibi hatır hatır yapmayacaktır yüzünüzü. onun da fiyatı geçen yıl 40- 45 lira civarı bir şeydi. he be bu kadar ödeyemem diyorsanız "neutrogena pink grapefruit facial wash" yüz yıkama jelini kullanabilirsiniz ama dikkat edin peeling jelini almayın. ben kendim de bunu kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum, benim cildime uyar mı diye düşünüyorsanız çok büyük ihtimalle uyacaktır :)
ve eğer benim gibi tedavide sonlara yaklaştıysanız ya da bitirdiyseniz deyim yerindeyse cillop gibi bir yüzünüz olacak. parlayacak, yenilenecek, hatta cila çekişmiş gibi olacak :) işte o zaman makyaj dahi yapmak istemeyeceksin. biraz alık sürüp, yumuşacık rüzgarın yüzünden kayıp gittiğini hissedeceksin :)
bunlar sizlere moral olsun diyer yazıyorum ama sanmayın ki her şey yani izler tüm anlamıyla geçti ama büyük büyük ölçüde azaldı ve bir sivilce çıkmıyor şimdi yüzümde, beklentinizi yüksek tutmayın ama emin olun faydasını göreceksiniz. kalın hafif kırmızı izlerse zaman içerisinde geçecektir. merak etmeyin. bir sourunuz varsa da sorun çekinmeyin :) hepimize geçmiş olsun