benımde bu ayım son :) 20 gun kaldı bitmesine ve çoook mutluyum.sivilcem kalmadı ama kırmızı izler var ama olsun onlarda geçer :)
ilk başlarda yanaklarım berbattı artık akne şeklinde çıkıyordu ama şimdi malum günlerde bile çıkmıyor
lekeler evet var ama o kadar fazla değil onu da dert etmıyorum bitkisel tunikleler hallederim olmadı birde lekeler için giderim doktora.
bu arada bende sadece dudak kuruluğu oldu başkada yan etkisini görmedim
bayanlar 8 seneyi aşkın akne problemim var.. dönem dönem cok iyi hale geldi yüzüm fakat genel olarak akneden bir türlü kurtulamadım
tetradox ve azax tedavileri tretin ve imexle desteklenen tedaviler fayda etmedi.. bugün zoretanin kullanmaya başladım. doktorum roaccutane ile aynı etkileşime sahip ilaç oldugunu söyledi. roaccutane ile ilgili olumsuz görüşler alıyorum arkadaslarımdan ama cokta gözle görülür bir yan etki görmedim kimsede.. bilemiyorum acaba varmıdır..
uzatmadan zoretanin kullanımının 1. günündeyim.. kullanan arkadaslar yada kullanacak olanlar buraya yazarsanız sevinirim....:1hug:
benimde yanaklarım kızarıyor hemen bir de gözlerim doluyor sürekli. sivilce hiç yok ama lekeler kaldı, bitsin artık.
Ben de 40 mğ ile başladım canım çok ta sivilce yoktu yüzümde fakat süreklilik oluyordu gitmiyorlardı.ilacı kullandım yüzüm bildigin domates gibi oldu doktara gittim doktor güneş kremi kullanmamı önerdi ben sebamed 50 faktör aldım.dozuda yarıya indirdim ve kızarıklık geçti bir hafta dozu düşür tekrar başla normal dozuna istersen
arkadaşlar uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ama bu ilk mesajım:)sivilcelerimden bitkisel yöntemlerle kurtulmayı denedim.uzun vadeli kullanmadığım yağ,sabun,krem kalmadı +ilaç kullanmak istemediğim için jeller vs herşeyi denedim.salyangoz özlü sabun mu dersiniz pirinç suları mı elmalar mı patatesler mi sodalar mı gül suları mı ohooo:)hepsi kısa süreli işe yaradı ama istediğim cilde hiç sahip olamadım.iltihaplı sivilcelerim yok ama çok rahatsız edici pütürlükler ve siyah noktalarım var açıkcası biri yüzüme dikkatli bakarken bile utanıyorum bazen:/
arkadaşım bir ay önce bu ilaca başladı ve o derin geçmez dediği sivilceleri,siyah noktaları geçti suan bebek gibi bi cildi var tabiki yan etkileri oldu dudakları,saç dipleri kurudu,biraz ağrıları oldu ama bir ay olmasına rağmen inanılmaz bi değişiklik söz konusu.ben de bugün bütün yazılanları okuyup kendimi hazırlayıp doktora gittim tahlil yapıldı ve zoretanini verdi.bugün ilk günüm ve bendeki değişiklikleri yazarım :)
lütfen kendinizi kötü olmaya değil iyi olacağınıza inandırın yan etkileri unutun hazır olarak başlayın
inşallah sonunda hepimiz istediğimiz cilde kavuşuruz:):)
inş seninde geçer arkadaşın gibibende 4.ayımdayım yüzüm başladığımdan daha kötü ama tedavinin ortasındayım geçecek elbette dediğn gibi kendini insan her zaman çok ii hissetmeli kimsenin dediğine de pek aldırmayın
hayırlı olsun inş geçer sivilcelerin
Ben de istyrum şu ilacı kllanmayı hatta geç bile kaldm ne sürdysem fayda etmedi.ama yan etklerni kaldramam dıye korkuyrm bünyem çok zayf.of of.doktor kendi çocuğuma yazmam bu ilacı lre için yorgan yakmaya benzer falan dedi ama artk kafayı yiyceğim.kurtulamıyrum ne yapsam geçmiyo :S lensi soran arkadaş;bana doktor ilac göz kuruluğu yaptğı için lens kullanamazsn demsti
canım benim cildim de aynı seninki gibi ben de karar verdim kullanmaya ama yaz geliyo diye kullanmıyorum bi de ben antalyada yaşıyorum ama senin de şimdi başlamana şaşırdım doğrusuarkadaşlar uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ama bu ilk mesajım:)sivilcelerimden bitkisel yöntemlerle kurtulmayı denedim.uzun vadeli kullanmadığım yağ,sabun,krem kalmadı +ilaç kullanmak istemediğim için jeller vs herşeyi denedim.salyangoz özlü sabun mu dersiniz pirinç suları mı elmalar mı patatesler mi sodalar mı gül suları mı ohooo:)hepsi kısa süreli işe yaradı ama istediğim cilde hiç sahip olamadım.iltihaplı sivilcelerim yok ama çok rahatsız edici pütürlükler ve siyah noktalarım var açıkcası biri yüzüme dikkatli bakarken bile utanıyorum bazen:/
arkadaşım bir ay önce bu ilaca başladı ve o derin geçmez dediği sivilceleri,siyah noktaları geçti suan bebek gibi bi cildi var tabiki yan etkileri oldu dudakları,saç dipleri kurudu,biraz ağrıları oldu ama bir ay olmasına rağmen inanılmaz bi değişiklik söz konusu.ben de bugün bütün yazılanları okuyup kendimi hazırlayıp doktora gittim tahlil yapıldı ve zoretanini verdi.bugün ilk günüm ve bendeki değişiklikleri yazarım :)
lütfen kendinizi kötü olmaya değil iyi olacağınıza inandırın yan etkileri unutun hazır olarak başlayın
inşallah sonunda hepimiz istediğimiz cilde kavuşuruz:):)
canım benim cildim de aynı seninki gibi ben de karar verdim kullanmaya ama yaz geliyo diye kullanmıyorum bi de ben antalyada yaşıyorum ama senin de şimdi başlamana şaşırdım doğrusu