- 2 Temmuz 2019
- 38
- 10
- 25
-
- Konu Sahibi uzaklardan1
Evet ben de her ay kan veriyorum. Umarım yüzümdeki izler geçer. Size de çok geçmiş olsun bu arada:)Merhaba ben bu ilacı ünv giderken kullanmıştım. Yüzümde sivilce çukurları kaldı onun dışında hiçbir yan etki yaşamadım çok şükür. O çukurların sebebi ilaç mı bilmiyorum.
Herneyse umarım size şifa olur her ay karaciğer durumuna bakmak için kan vermeyi unutmayın.
Bu arada tedavi sonrası birdaha sivilce çıkmıyor pürüzsüz hale geliyor. Ama yüz aşırı derecede yıprandığı için güneş lekesi oluyor. Ben bilinçsiz davrandım güneş koruyucu kullanmadım. Sonradan aklım başıma geldi ama artık çok geç.Evet ben de her ay kan veriyorum. Umarım yüzümdeki izler geçer. Size de çok geçmiş olsun bu arada:)
Yaaa söyledikleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim benim için çok kıymetli bilgiler. Dikkate alacağım...Bu arada tedavi sonrası birdaha sivilce çıkmıyor pürüzsüz hale geliyor. Ama yüz aşırı derecede yıprandığı için güneş lekesi oluyor. Ben bilinçsiz davrandım güneş koruyucu kullanmadım. Sonradan aklım başıma geldi ama artık çok geç.
Neden fotoğraflamıyorsunuz aşama aşama3. ayın 12. günündeyim. Yaklaşık bir iki haftadır belirli aralıklarla dışkı yaparken makatımdan kan geliyordu. Başta önemsemedim ama bugün çok kanadı. İlaçla ilgili olduğunu düşünmediğim için buraya yazma gereği duymamıştım ama ilacın prospektüsünde dışkı bölgesinde kanama diye yan etkisi yazıyordu bugün dikkatimi çekti. İnternetten araştırdım benim dışımda bu ilacı kullananların da başına gelmiş bu durum. Kuruluktan oluyormuş sanırım. Normalde pazartesi günü muayene günüm değil ama yine de doktora gidip danışacağım aklımda kalmasın. Umarım tedaviyi yarıda bırakmaz bir buçuk ayım kaldı boşa gitsin istemiyorum. Diğer yan etkilere gelince saçta kuruluklarım arttı normalde bir iki günde bir duş alan biriyim hemen yağlanır saçım ama bıraksam dört gün falan dayanacak galiba. O derece kuruyor. Onun dışında dudak kuruluğu hâlen had safhada. Cildim de aynı şekilde kuru. Yeterince nemlendirmezsem eğer derim soyuluyor. Dudaklarımın kenarlarında yarıklar var yemek yerken yeterince açamıyorum ağzımı acıyor. İştahsızlık var ve psikolojik olarak depresyona meyilliyim ama bu ilaçtan kaynaklı olmayabilir yine de yazayım. Ve alnımda şu an büyük bir sivilce var. Dokunmayacağım bu sefer dokunmadan kendisi geçer umarım:) Şimdilik bu kadar herkese iyi ve sağlıklı geceler
Başta yapmak aklıma geldi ama sonra yüzümü bu şekilde çok fazla paylaşmak istemedim :)Neden fotoğraflamıyorsunuz aşama aşama
Ben de bu kadar yüksek dozda başlayan ilk defa duydum açıkçası ya 20yle başladım ben günlük şu an 30 mg kullanıyorum. Gerçi koskoca doktor sonuçta vardır bir bildiği ama yine de ben olsam başka doktora da görünürdüm geçmiş olsun bu aradaArkadaslar, dun zoretanine basladim, 59 kiloyum boyum 172cm, ve oyle 10-15 sivilce olsa yuzumde 5i dolu, sisik veya agrili, cildim ise kuru/karma ve hassas. doktorum 20mg lik haplari aksamlari tok 3'er tane yani gunluk 60mg ile baslamami, 1 hafta sonraki tahlilin ardindan ise sabah 3 aksam 3 yani gunde toplam 120mg almami soyledi, internette okuyorum sabahtan beri kimse bu dozda almiyor. hic anlamadim bu dozda alan var mi? doktoru salip kendi dozumu kendim belirlesem mi acaba? daha sadece dun gece aldim sabah asiri yorgun uyandim, migdem bulaniyo, basim agriyo. kisacasi tripteyim lutfen yardimci olsun bilen biri.
Ben de bu kadar yüksek dozda başlayan ilk defa duydum açıkçası ya 20yle başladım ben günlük şu an 30 mg kullanıyorum. Gerçi koskoca doktor sonuçta vardır bir bildiği ama yine de ben olsam başka doktora da görünürdüm geçmiş olsun bu arada
Kusura bakmayın biraz geç cevap yazıyorum ama malesef ben ankaradayım. Tedaviniz nasıl gidiyor?dimi ben de ilk kendimi duydum boyle kullanan, doktor inatla soruyorum ama hayir bu normal diyor onerebileceginiz doktor var mi avrupa yakasinda?
size de gecmis olsun cok
Kızlar merhaba. Benimde yüzümde uzun zamandir tek tük sivilce çıkıyordu artık kesin bir çözüm istedim ve 7 kasımda zoretanin tedavisine başladım. Günlük 40 mg ile başladık. Ve antibiyotik verdi doktorum. Lazer ve ağdayı yasakladi.
Benimde dudaklarım çok kuruyor. 2 gündür sırtımda ağrı var. Bir de 2 e tırnağım sanki çok derin kesmiş gibi ağrıyor. Yüzümde çok sivilce yoktu ama 1 haftadır 5 6 tane sivilce çıktı. Yuzumde lekeler ve siyah noktalar da var. Insallah onlara da etkisi olur.
Benim doktorum sadece decubal dudak balmi verdi. Yüzüne temizleyici ve nemlendirici kullanma dedi. Hatta güneş kremine bile zor izin verdi.
Ilaca baslayip yüzümde kuruluk olup pul pul dökülmeler yaşayınca bi nemlendirici yazdı ama hic memnun kalmadim.
Aslında bunlar 3. Ayın sonuna kadar normal diye biliyorum ama yüzdeki aşırı soyulmalar alerjik olabilir onu bir doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Dudaklardaki soyulmalar normal ama. Makyaj da zaten yapmayı çok önermiyorlar bu dönemde ben de sadece göz makyajı yapabiliyordumbugün 2.ayıma başladım. Yüzüm kendi kendine kızarıyor yanıyor. Hiç makyaj yapamıyorum fondoten yemiyor cünkü. Aşırı kuruluk var böyle soyuluyor her saat( cildim hic temiz gelmiyor lekeler siyah noktalar izler... Bir de yüzümdeki ayva tüyleri daha da uzadı sanki onlara ayrı takıldım..
benim ki sivilce tedavisi olmadıgı için nemlendirici kullanmam yasak muhtemelen o yüzden soyuluyor ilac bitince düzelir inşallahhAslında bunlar 3. Ayın sonuna kadar normal diye biliyorum ama yüzdeki aşırı soyulmalar alerjik olabilir onu bir doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Dudaklardaki soyulmalar normal ama. Makyaj da zaten yapmayı çok önermiyorlar bu dönemde ben de sadece göz makyajı yapabiliyordum
İnşallahbenim ki sivilce tedavisi olmadıgı için nemlendirici kullanmam yasak muhtemelen o yüzden soyuluyor ilac bitince düzelir inşallahh