zirkonyum kaplama yaptıranlardan bilgi ve doktor tavsiyesi lütfen

aynen inş bende yaptırdıktan sonra memnun kalırım cokta korkuyorum cunku sadece on dişlerim yok arka dişlerimde sorunlu cekim kanal tedavisi dolgum falan da var

Ah canım hiç korkma benimde dişçi fobim vardı sözde ama dişçiyle kanka oldum neredeyse :) Şans meselesi bence dişlerinde öyle sorun varsa ihmal etme bir an önce yaptırmaya çalış.Benimde ağzımda 10-13 arası dolgum var tam sayamadım bile :) sonra arkada 3 köprüm ve önde 6 zirkon sağlam dişim yok anlıcan daha bu yaşta.Ama ihmal etmemek gerek çünkü dişetlerine de zarar.Umarım en kısa zamanda güzel sağlıklı dişlere kavuşursun sende.Hoşçakal

Senin dişlerinde çok güzel ve doğal olmuş.Diğer dişlerinle bir bütün gibi gerçekten belli olmuyor güle güle kullan canım.

inşallah cok tesekkür ederim benimde cok dolgum var ön dört diş kaplama yapılması gereken cok dişim var daha 21 yasındayım nıye boyle oluyo anlamıyorum duzenli her sabah dişlerimi de fırcalıyorum ama :S

kızlar,saçma bi düşünce belki ama...ön dişlerim düzgün değil.ben bir iki diş düzelse yeter diyorum ama dişçiye gittiğimde 7,8 tane diyecek kesin.
sadece bizim istediğmiz dişleri yapma durumları varmı yoksa bunlarıda yapmak zorundayımmı diyorlar.
birde maddi durumum çok iyi değil şuan 1,2tanesini şimdi yaptırsam ,1,2tanesini sonra yaptırsam olur mu parça parça :)

Merhaba oncelikle herkese. Ilk defa biyere uye olup ilk defa yorum yazicam. Dislerimi yaptirmadan once butun siteleri gezdim okudum okudum en son cildrmak uzereydim ve kendimi discide buldum. Kanal tedavisinden moraran on disim ve yanindaki iki disimi zirkonyum yaptirdim. Okadar cok korkuyodum ki disciden koltga otrdgmda midem bulaniyordu. Burda yazilanlari da dikkate aldim aciyi da goze aldim ve gittim. Okadar cok disci dolastim ki hic biri beni rahatlatici cvplar vermedi hepsi ayri ayri konustu. Aslinda korkulcak hic bisey yokmus. Ilk dis etlerim kesildi daha sonra ön 3 disim kesildi ve geciciler takldi bugun son provam vardi yarnda zirkonyumlar takilcak. Bu islem sirasinda bi kere bile agrim sizim olmadi. Hic kimse disciden korkmasin sadece disciniz iyi olsun :)

arkadaslar öncelikle merhaba ben izmirde oturuyorum ve diş dr gitmek istiyorum ancak izmir'de zirkonyum kaplama yaptıran varmı varsa nereyi öneriyorlar ve fiyat hakkında bilgi verebilirlermi teşekkürler
Merhaba bende izmirde iyi bir dr ariyorum siz ne yaptinizz acaba dislerinizi yaptirdinizmi

Arkadaşlar tekrardan merhaba.Dişlerimi yaptıralı neredeyse 10 ay oldu konu sahibi olarak ve diş konusunda çok çekmiş biri olarak paylaşmak istediklerim var :) Dişlerimin görünüşünden gayet memnunum çoğu insan kaplama olduğunu bile anlamıyor,rahat rahat gülebiliyorum,keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum ama işin sağlık kısmına gelince de bazı sıkıntılar çekiyorum.Mesela rahat ısıramıyorum bölerek yemeye çalışıyorum çoğu şeyi.Doktor elmayı bile ısırabilirsin bikaç ay sonra demişti ama o işler öyle olmuyo :) Dişlerimi yaptırdıktan sonra ayıptır söylemesi sucuk ekmeği bölememiş bi ısırıyım demiştim.Ön dişimde bi ağrı bi sızlama derken ağrı kesicilerde işe yaramadı.Bikaç gün doktora gidemeyince de ağrısını çekmek zorunda kaldım.Doktora gittim sonrasında ve kanal tedavisi oldum. kanal tedavisi olan diş ölü diştir ya ben yinede hissettim bişey yiyip içerken o dişte bi sızı oldu.Neyse onada alıştım ağrım sızım olmasında zirkonlarda bir sorun çıkmasında rahat yiyip içemesemde olur modundayım.Çünkü bu dişler yüzünden okadar çok ağrı çektim okadar çok iğne yedimki...En çokta ön dişlere ve damağa yapılan iğneler insanın gözünden yaş getiriyor.(hernekadar iğneden korkmasamda!) Neyse ön dişimden kanal tedavisi olmuştum şimdi onun yanındaki dişte bir sorun çıktı sanırım hafiften ağrı sızı başladı korkarım onada kanal tedavisi olacak Bu akşam doktora gidip diş röntgenimi çektiricem ama artık işin uzmanı oldum kesin kanal tedavisi yapılacak.Yani demem o ki sadece estetik amaçlı hiç kalkışmayın bu işlere insanın kendi dişi gibi olmuyor.Ama sağlık açısından yaptırmanız gerekiyorsa benim gibi umarım böyle şanssızlıklar yaşamazsınız.

ciddimisin i geçmiş olsun cok üzüldüm bende teller çıkınca yaptırıcaktım ön ikide sarı lekeler olduğu için nerdeyse kararımdan vazgeçtim daha güzel dişim olcak diye hazır dişimden olmim sonra doktor ne dedi inşallah kanallık bi sorun yoktur

Yok kanallık bir sorun galiba ama şimdilik.Benim grip geçince dişimdeki zonklamada geçti :) Dişine tel taktırmışsın düzelmiştir mutlaka zirkon yaptırma bence,bırak sarı kalsın kendi dişin gibi asla olmaz birde yaptırma aşamasıda zorlu bir süreç ben mecbur olmasam yaptırmazdım kesinlikle.

Gecmis olsun, umarim tüm sorunlari atlatirsiniz..
Dr unuzun bilgilerini vermeniz mümkünmü acaba

koalaseven mrb unutmamışsındır belki geçen sene bende zirkonyum yaptıracaktım ama kısmet bu seneyeymiş :) senin bahsettiğin doktora gittim ama kimse açmadı kapıyı. telefonlara da çıkmadı doktor.ben de bir daha gitmedim. bahsettiğim kendi doktorumda yaptırdım.geçenlerde geçicileri taktı. alışma süresi ve şekil açısından doğru karar vermek için bir ay kalacak geçiciler. tek sorunum biraz peltek konuşmaya başladım S harfi biraz tuhaf çıkıyor. biraz daha kısaltıcam sanırım dişleri. sadece ön ikisi biraz uzun kalacak. foto yüklüyorum olumsuz eleştirin varsa lütfen çekinme geçici çünkü :)

yaa hatırlamazmıyım ilk seninle konuşmaya başlamıştık burda.benim doktorum çok yoğun ondan olabilir belki bilemiyorum ama senin doktorunda iyi iş çıkarmış :) bu fotoğraftakiler geçici dişmi yani.valla çok güzel olmuş.gerçeğini merka ediyorum bittimi acaba tekrar fotoğraf bekliyorum birde kaça yaptırdın ön üst 6 diş dimi canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…