• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zirkonyum kaplama yaptıranlardan bilgi ve doktor tavsiyesi lütfen

Kızlar dün dişlerim kesildi geçiciler takıldı.Bakalım haftaya hazır olacak inşallah bir aksilik çıkmazsa sona yaklaştım zor kısmı atlattım gibi bakalım :) $02.jpg $01.jpg

ben de tam sana mesaj atmak için sayfaya girmiştim ne aşamadasın diye :) canıımm çok sevindim senin baya kısa sürdü :) geçici olmasına rağmen fark var..zirkonlar ne zaman takılacak çok uzun sürermiymiş merak ettim :) ben hala gidemedim senin doktoruna hiç zamanım olmadı :( ama gidicem inşallah. haberlerini bekliyorum :8:

şimdi bi daha okudum bir hafta kalıyo demekki geçiciler :1: süpermiş :)

Aynen 1 hafta sonra arayacak bakalım prova falan olucakmış tabi,beğenmediğim kısım olursa tekrar yollıcak vs.tahmini 2 haftaya biter gibi geliyor ama bakalım inşallah güzel olur.heyecanlıyım valla :) Okadar sıkıntı çektim bari güzel olsa.Dişeti sorunum olmasa şimdiye kadar bitmişti gerçi neyse vardır bir hayır heralde.Şuan geçicilerlede okadar rahatımki böyle tahmin etmemiştim hiç aç kalıcam diye korkuyordum.Ama yiyorum herşeyi oburumdur zaten :) o yönden çok sevindim.Haftaya ilk provada fotoğrafını çekip koyarım buraya.Sende fikrini söylersin en başından beri yoldaş olduk sayılır ;) Bu arada unutmadan bu geçicileride adam orda 10 dk. yaptı şaşırdım valla :)

Aynen 1 hafta sonra arayacak bakalım prova falan olucakmış tabi,beğenmediğim kısım olursa tekrar yollıcak vs.tahmini 2 haftaya biter gibi geliyor ama bakalım inşallah güzel olur.heyecanlıyım valla :) Okadar sıkıntı çektim bari güzel olsa.Dişeti sorunum olmasa şimdiye kadar bitmişti gerçi neyse vardır bir hayır heralde.Şuan geçicilerlede okadar rahatımki böyle tahmin etmemiştim hiç aç kalıcam diye korkuyordum.Ama yiyorum herşeyi oburumdur zaten :) o yönden çok sevindim.Haftaya ilk provada fotoğrafını çekip koyarım buraya.Sende fikrini söylersin en başından beri yoldaş olduk sayılır ;) Bu arada unutmadan bu geçicileride adam orda 10 dk. yaptı şaşırdım valla :)

geçici olmasına rağmen gülüşün çok güzel :) inşallah istediğin gibi olur dişlerin..:16:
bişey sorcam kesim işlemi kaç saat sürüyor bir de kanala gerek kaldı mı..yani bütün gününü orda mı geçirdin :)
benim doktorum bütün gününü bana ayıracağını söylemişti hiç başka hasta almicakmış o gün.geçicileri de 2 saat beklersin sonra takarız demişti.doktorum sanırım geçicileri de de kendi yapmıyor başka yerde mi yaptırıyor anlamadım :)
senin dişlerinin ölçüsünü aldığında sonrasında onun üzerinde nasıl olacağını gösterdi mi.benim ölçüden sonra ön altı dişi alçının üzerinde olacak şekilde göstermişti protez gibi bişey düşün.bi hafta bende kalmıştı baya incelemiştim nasıl olsun diye önü kısa uzun vs.sonra geri götürdüm fiyat biraz tuzlu gelince beklemedeyim hala :)
senin doktoruna gitmek de kısmet olmadı bi türlü ama gidicem inşallah
fotoğrafını sabırsızlıkla bekliyorum :)

hatta gülüşünü bi ünlüye benzetiyorum diyorum kendi kendime :) buldum yıldız çağrı atiksoy bak benziyo sanki :1:Eki Görüntüle 1099205 [

teşekkür ederim canım ya keyfim yerine geldi,beğenirim kendisini ;)Şimdi şöyle söyliyim sana,benim doktor çok yoğun malesef artık diğer yerlere göre daha uygun olduğundanmıdır yoksa iyi doktor diyemidir bilmiyorum ama hep kalabalık.Adamın eli hafif ve çabuk öyle bütün gün değil benim işim en fazla 1.5 saatte bitti :) Kesim olayı biraz uzun sürdü tahmini 45 dk.kesildikten sonra ki zor olan kısım kesim gerçekten çok kan çıktı benden :( Biraz stres oldum üzüldüm doktor sakinleştirdi moral verdi kesim işlemini yaparken sürekli konuştu sürekli acıyomu diye sordu falan.kesim bittikten sonra kalıpla birkaç kere ölçü aldı.Geçici işi aslında senin dediğin gibi oluyor bende öyle okumuştum yaptıranlardan 2-3 saat bekledikten sonra geçiciler yapılıp takılıyordu.Ama benim doktor kendisi yaptı orda en fazla 10 dk. sürdü bende şaşırdım ama sevindim bir taraftan o kesik dişlerle beklememiş oldum en azından.Kanal tedavisi olmadım hatta diş kesilmeden doktora sordum kanal yapıcakmısın diye,şimdi anlaşılmaz uyuşuk olduğu için ama ertesi gün ağrın falan olursa gelirsin bakarız kanal gerekirse yaparız zaten dedi.Benimde ağrım olmadı hiç.Şuan herşey yolunda gibi bakalım umarım böyle devam eder.O senin dediğin protez gibi şeyi biliyorum ilk gittiğimde bana onun üstünde göstermeye çalıştı ama ben anlamadım :) Dedim ben ondan pek anlamıyorum o dişi kendi ağzımda görmem lazım :) Bana öyle kalıba döküp vermedi tabi bende istemedim.Ama birkaç beğendiğim diş fotosunu watsapp tan attım.Tarif ettim falan kendiside zaten beğenmezsem 10 kere gönderirim zirkonları istediğin gibi olana kadar dedi.Konuşması beni rahatlatıyor,güven veriyor dediğim gibi ama bakalım umarım istediğim gibi olur.Az kaldı birde diyorum ne kadar kötü olabilirki eskisi dişleri düşünürsek :)Neyse ben yinede büyük konuşmıyım hayırlısı...

Geçici dislerim...

Başladın mı sende tedaviye angel konuşmuştuk seninle baya sorunluydu dişlerin çekilecek dişlerinde vardı.Başlamana,doktor bulmana sevindim.İnan geçicilerinde güzel olmuş gerçek dişlerin nasıldı görmedim ama bunlar bile gayet hoş ağız yapın güzel çünkü.Gerçekleride güzel olur eminim.Bende şu an geçicilerleyim yarın birgün arayacak doktor bakalım zirkonlar hazır olucak inşallah.Kaç diş yaptırıyorsun ve fiyatını sorabilirmiyim ?

Başladın mı sende tedaviye angel konuşmuştuk seninle baya sorunluydu dişlerin çekilecek dişlerinde vardı.Başlamana,doktor bulmana sevindim.İnan geçicilerinde güzel olmuş gerçek dişlerin nasıldı görmedim ama bunlar bile gayet hoş ağız yapın güzel çünkü.Gerçekleride güzel olur eminim.Bende şu an geçicilerleyim yarın birgün arayacak doktor bakalım zirkonlar hazır olucak inşallah.Kaç diş yaptırıyorsun ve fiyatını sorabilirmiyim ?

ewet başaldım koala..23 nisanda üst dişler kesildi ve üst önden 2 diş çekildi geçiciler takıldı.. ünyeye gittim eşimle orda geçici dişler kırılınca istediğim modelde yenilerini yaptırdım..dişlerimi yapan kişi eşimin arkadaşı o yüzden fiyat konuşulmadı ama sadece laboratuar masrafını ödeyeceğiz..alt üst toplam 21-22 diş yapılacak

ewet başaldım koala..23 nisanda üst dişler kesildi ve üst önden 2 diş çekildi geçiciler takıldı.. ünyeye gittim eşimle orda geçici dişler kırılınca istediğim modelde yenilerini yaptırdım..dişlerimi yapan kişi eşimin arkadaşı o yüzden fiyat konuşulmadı ama sadece laboratuar masrafını ödeyeceğiz..alt üst toplam 21-22 diş yapılacak

İyi sevindim.Ne zaman zirkonlar takılacak belli mi ?Benim yarın inşallah, bugün provam vardı.Yarın bitecek artık bu eziyet.Umarım seninde en kısa zamanda sorunsuz,istediğin gibi biter.

$diþ2.jpg $diþ1.jpg

Selam.Bugün gittim zirkonlar hazırmış.Ve genel olarak beğendim doğal durdu sanki.Ama tam yapıştırmadan baktık.Çünkü rengi bir yada yarım ton açık geldi onu düzelttirecek.Yarın sabah hazır olacak.Dişleri yapıştırdıktan sonra üstüne biraz oynamalar olacak.Yani altlardan biraz kıvrım vermek ön iki dişin yanındaki dişleri hafif daha küçültecek vs.Dişlerimin ilk halini yüklüyorum bakalım yorumlarınızı da bekliyorum bu arada.Şu an yine geçicilerleyim ama yarın takılacak ve kurtulucam artık yani umarım :)

Eki Görüntüle 1103167 Eki Görüntüle 1103168

Selam.Bugün gittim zirkonlar hazırmış.Ve genel olarak beğendim doğal durdu sanki.Ama tam yapıştırmadan baktık.Çünkü rengi bir yada yarım ton açık geldi onu düzelttirecek.Yarın sabah hazır olacak.Dişleri yapıştırdıktan sonra üstüne biraz oynamalar olacak.Yani altlardan biraz kıvrım vermek ön iki dişin yanındaki dişleri hafif daha küçültecek vs.Dişlerimin ilk halini yüklüyorum bakalım yorumlarınızı da bekliyorum bu arada.Şu an yine geçicilerleyim ama yarın takılacak ve kurtulucam artık yani umarım :)

gayet güzel duruyor..takılınca hemen resim yükle bekliyorum merakla

Eki Görüntüle 1103167 Eki Görüntüle 1103168

geçicilerle arasında çok fark var..süper olmuş canımm çok kıskadım :)

geçicilerle arasında çok fark var..süper olmuş canımm çok kıskadım :)

Canım çok sağol.Daha güzeli senin olsun inş.Dün gittim yapıştırdı artık,geçicileri çıkarırken biraz acı çektim ve yapıştırırken hassas olduğu için.Neyse bitti çok şükür sonra yapıştırdı biraz düzeltmeler oldu.Valla beğendim sanki gerçek dişim gibi alıştım hemen ve doğal durdu.Birkaç dolgum vardı yapılacak dün halim kalmadığı için kalsın dedim.haftaya tekrar gidicem doktor zirkonları da haftaya kadar kullanırsın beğenmediğin kısımın üstünde oynamalar yapabiliriz dedi.Neyse canım çilem bitti gibi artık :) Şuan foto yükleyemiyorum müsait değilim ama en geç yarına yüklerim.Darısı başına :)

Canım çok sağol.Daha güzeli senin olsun inş.Dün gittim yapıştırdı artık,geçicileri çıkarırken biraz acı çektim ve yapıştırırken hassas olduğu için.Neyse bitti çok şükür sonra yapıştırdı biraz düzeltmeler oldu.Valla beğendim sanki gerçek dişim gibi alıştım hemen ve doğal durdu.Birkaç dolgum vardı yapılacak dün halim kalmadığı için kalsın dedim.haftaya tekrar gidicem doktor zirkonları da haftaya kadar kullanırsın beğenmediğin kısımın üstünde oynamalar yapabiliriz dedi.Neyse canım çilem bitti gibi artık :) Şuan foto yükleyemiyorum müsait değilim ama en geç yarına yüklerim.Darısı başına :)

valla tek kelimeyle harika..bu kadar kısa sürmesine de şaşırdım harikaymış doktorun ne diyeyim.benim doktorum bir buçuk ay sürer demşti şaka gibi :(
güle güle kullan canım bol kahkahalı günler diliyorum :16:

Back