selam canim, bugun ortodonti uzmaniyla gorustum ve tel taktirmaya karar verdim. Gorustugum kisi prof ve gercekten de guven verdi ben de kaplamadan vazgectim. 7 8ayda uzarsa da max 1yilda tedavinin bitecegini soyledi. Caprasiklik icin ortodonti gormeden estetik dis hekimligine basvurursam cok sacma ve sagliksiz bisey yapmis olurmusum. Mesela benim ust dislerim cikolataninkinden kotu, onun sadece uc kismi digerinin ustune binmis ama benim daha fazlasi. Bu yuzden de kaplama dusunsem iki disi esitlemek icin ya birine kapkalin kaplama yapilcak digerine daha ince yani biri 4mm ise digeri 2mm olacak, ya da diger dis de baya bi kucultulecek boyle olunca da sinir ortaya cikacagi icin ona da once kanal yapilacak, kanal yapmak da disi oldurmek demektir dedi. Tel takip disler yerine oturduktan sonra curuk olup da dolgu yapilmis disim var ona zirkonyum yaptirabilecegimi soyledi. Dis cekimi yaptigim cerrah ve hastane yonetiminden bikac kisiyle daha konustum kesinlikle ortodonti dediler ben de kaplatmaktan vazgectim. Paylasiim dedim. Sen de en dogtu karari birkac yerle gorustukten sonra verebilirsin bence canim, herkesin agiz cene yapisi disleri birbirinden farkli. Bana tel gerekirken belki sana gerekmeyebilir. Gecmis olsun herkese guzel gulusler diliyorum:)