Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Kuru Dolma ve Buğday Salatası / Ausencia

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
Mutfağımda sıklıkla yaptığım ve lezzetinden emin olduğum iki tarifi paylaşmak istedim .
Umarım dener ve sizde beğenirsin .

Buğday Salatası

Malzemeler:

• 1 su bardağı buğday
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kase mısır
  • 5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 / 2 limon
  • Tuz / sumak / kırmızı toz biber / limon tuzu
  • Servis sırasında nar ekşisi ve mor lahana .

Yapılışı:

1 bardak buğday yaklaşık 1 litre suda , bir tatlı kaşığı tuz ve limon tuzu ile haşlanmaya bırakılır.
Bu arada , maydanoz , dereotu ve taze soğan ince ince kıyılır.

Patlıcan ve kırmızı biber zar büyüklüğünde doğranır , tuzla ovulur ve kızartılır.

Haşlanmış buğdaylar soğuk sudan geçirildikten sonra , iyice süzülerek geniş bir kase alınır.
Buğdayların üzerine doğradığımız tüm malzemeler eklenir ve harmanlanır.
Sumak , toz biber , yarım limon suyu ve arzuya göre nar ekşisi eklenir ve karıştırılır .

Buğday salatası servise hazırdır , afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolma

Malzemeler:

• 12 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kaşık biber salçası ( 1 kaşık biber , bir kaşık domates salçasıda olabilir )
  • Nar ekşisi ve sumak
  • Limon tuzu , tuz , karabiber , nane .

Yapılışı :

Patlıcanlar derince bir tencerede haşlanır.Haşlama süresi önemlidir. Patlıcanlar çok pişmeden , az diri kalacak sürede (yaklaşık 20 dk ) haşlanır.

Bir kapta yıkanıp , süzülen pirinç üzerine ; 2 adet doğranmış soğan , 4 diş sarımsak rendesi , 1 yemek kaşığı salça , ve tuz ,karabiber , toz biber , nar ekşisi eklenir (Baharatların ölçüsü damak tadınızına göre değişir )Çok az zeytinyağı karışıma eklenir.
Haşlanan patlıcanlar önce soğuk suya alınır , daha sonra iç malzemesi doldurularak , uçları sıkıca kapatılır . Tencereye dizilir.
1 kasede sumak , tuz ve limon tuzu eritilir ( bir tatlı kaşığı kadar sumak ve limon tuzu ) 1 çay bardağından az kalan zeytinyağı ile karıştılıp , dolmaların üzerine gezdirilir.
Kalan salça 1 litre kadar suda eritilip tencereye eklenir , üzerine bir tabak kapatılan dolmalar pişmeye bırakılır.

Patlancanlar iç malzeme ile doldurulurken , yarıdan biraz fazla koyulmalıdır.Uçlarında bastırıp kapatacak kadar boşluk bırakılmalıdır

Yaklaşık olarak 40 dakika pişen dolmalar , soğumaya bırakılır . Servise hazır hale gelir .İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi ile sunulur.
Afiyet olsun .

Servis sırasında nane ve bir diş sarımsak eklediğim yoğurt sosu kullandım , tavsiye ederim

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMA VE BUĞDAY SALATASI

Herkese afiyet olsun der , ausencia şimdilik gider

hımmm eline sağlık. buğday salatası hazırla beni hazırla beni , dolmalarda ye beni ye beni diyor

eline sağlık auscum :))
ikiside cok guzel gorunuyor...

bende yapıyorum bugday salatası :) coğu salata attıgım gıbı ona da cevız atıyorum cok doyurucu oluyor :)

iyi şanslar canım :)

bence kesınlıkle salatalar ıcın ayrıca bı yarışma yapılmalı ne tarıfler cıkıcak kım bılır
emegıne sağlık dolmada salatada cok güzel gorunuyo sunumda cok güzel

çok güzel görunuyorlar kuru patlıcan dolmasının tadını çok merak edıyorum hiç denemedim başarılarr

ama bu bana yapılır mı şimdi

ooffff oofffffff

ellerine sağlık,başarılar dilerim cnm

buğday salatası hiç yemedin canım, denicem tarifini, ellerine sağlık:13::13::13:

Buğday salatasını bilmiyordum,çok güzel gözüküyor fakat kuru dolmaya bsyılırım ellerine sağlık.
Sunumlarda çok güzel.

hımmm eline sağlık. buğday salatası hazırla beni hazırla beni , dolmalarda ye beni ye beni diyor

Bana diyet bozduran bir kategori değildi neyse ki , hepsinden yedim

Çok teşekkürler ...

eline sağlık auscum :))
ikiside cok guzel gorunuyor...

bende yapıyorum bugday salatası :) coğu salata attıgım gıbı ona da cevız atıyorum cok doyurucu oluyor :)

iyi şanslar canım :)

Teşekkür ederim canım

Cevizde koyarım zaman zaman , senin pazar bugündü değil mi

bence kesınlıkle salatalar ıcın ayrıca bı yarışma yapılmalı ne tarıfler cıkıcak kım bılır
emegıne sağlık dolmada salatada cok güzel gorunuyo sunumda cok güzel

Çok teşekkür ederim ... Bende çok güzel tarifler bekliyorum , bakalım

Ilk defa acken bakıyorum buraya keşke bakmasaydim
Dolmayi nasıl canım çekti var ya
Ellerine sağlık ausum

Sağol tatlım , gel diyeceğim beraber yiyelim , tanışmışta oluruz hep canım :13:

çok güzel görunuyorlar kuru patlıcan dolmasının tadını çok merak edıyorum hiç denemedim başarılarr

Ekşili tatlardan hoşlanıyorsanız , ki ben bayılırım , mutlaka deneyin .

Çok teşekkür ederim.

ama bu bana yapılır mı şimdi

ooffff oofffffff

ellerine sağlık,başarılar dilerim cnm

Ben kendime de eziyet yapıyorum canım , diyetteyim hem de kaçamaksız

Teşekkür ederim çok , offfff çekme , buyur gel

Ellerine saglik gercekten guzel gorunuyor ozellikle bugday salatasi harikaee tabi birde faydali bir salata.Bol sanslarin olsun yarismada

Çok teşekkürler lisabella , evet buğday inanılmaz faydalı bir tahıl . Ben hastalığım zamanında sıkça kullanmaya başladım .Faydaları saymakla bitmez türden.

buğday salatası hiç yemedin canım, denicem tarifini, ellerine sağlık:13::13::13:

Teşekkür canım , değişik ve sağlıklı bir salata tarifi . Denersen sevinirim

aaa nben kuru patlıcanı zeytinyağlı denememiştim hiç çok lezzetli görünyor buğday salatası da öyle geçen tvde refika diye biri var ya hani o da kuskusla yapmıştı bir benzerini

Tatlım ellerine sağlık gerçekten çok güzel gözüküyorlar tam yemelik

Zaten kuru patlıcan dolmasına bayılırım bugday salatasıda eklenince

Bizim burda bugday salatasının üstüne narda koyarlar mükemmel oluyor hem görünüş hem lezzet

Ellerine sağlık

aaa nben kuru patlıcanı zeytinyağlı denememiştim hiç çok lezzetli görünyor buğday salatası da öyle geçen tvde refika diye biri var ya hani o da kuskusla yapmıştı bir benzerini

Dene mutlaka , ben etlisini de yaparım ama davet sofralarında daha çok bu tarifi yapıyorum .

Ausencia tv .izliyor musun desene bana önce canım , refika yı bilmem ; eğer lig tv de ya da history de birde trt çocukta program yaparsa ancak o zaman

Çok çok teşekkürler

Evet bende narlı olanına denk geldim , hani bol nar ekşili bir salatanın narla süslenmesi güzel oluyor ama maalesef evde nar yoktu :26:

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyolar buğday salatasını daha önce hiç yapmamıştım ama deneyecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…