• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin yapımını bilenler lütfen yardım??

Bhreken

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
287
138
103
28
Kızlar ben orucluydum. 3 haftadır zeytinlerimi suda beklettim ve eşime üç tane getirdim yesin işte yapım falan. Oda tatlı dedi bende yaptım ama acı :110: tekrar suyada koyamam zeytinlerimi nasıl kurtaracam :KK1:.

Canim dilikli zeytin ise (bicakla aralarina cizgiler actigimiz) bir buyuk kaba su koyup icine tuz koyup tuzunu ayarliyorsun pilav suyu gibi sonra zeytinleri kabina koyup bu suyu icine dokuyorsun ve zamanla zeytinler tuzlaniyor. Afiyet olsun.

Yenmiycek kadar acı mı? 3 hafta aynı suyun içinde mi bekledi? Aynı suyun içinde beklediyse zeytinin acı suyu çıkmaz.

Yiyceğiniz kadarını 1 hafta 10 gün boyunca hergün suyunu değiştirin. Artık istediğiniz tatlılık kıvamına göre arada tadına bakarak suyunu değiştirmeye devam edersiniz.

Sonrasında zeytinleri damak tadınıza göre biraz limon tuzu biraz limon ve tuzla bi kapta harmanlayın. Bi 20 dakika özleşsin. Kavanoza zeytinleri dökün ve üstüne içme suyu alın. Afiyetler olsun.

Bu arada zeytinci kızıyım ben içinde büyüdüm güvenle uygulayabilirsiniz :)

Ben de üç haftaya yakın suda bekletip değiştirerek zeytini kurdum. Tatlanmış gibiydi. Sonra tuzladım. Geçenlerde bir baktım. Aşırı acı çıkmamış acısı. Ziyan oldu sanki benim ki. :(

Ben de üç haftaya yakın suda bekletip değiştirerek zeytini kurdum. Tatlanmış gibiydi. Sonra tuzladım. Geçenlerde bir baktım. Aşırı acı çıkmamış acısı. Ziyan oldu sanki benim ki. :KK43:
Zeytin aynı suyun içinde beklerse acısı çıkmaz. Yiyceğiniz kıvama gelene kadar 1 hafta 10 gün boyunca günde 1 defa suyunu değiştirmeniz lazım. Sonra da tuzunu ekşisini ayarlarsınız. Tarif etmiştim yukarda.

Ben de üç haftaya yakın suda bekletip değiştirerek zeytini kurdum. Tatlanmış gibiydi. Sonra tuzladım. Geçenlerde bir baktım. Aşırı acı çıkmamış acısı. Ziyan oldu sanki benim ki. :KK43:
Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olur

Zeytin aynı suyun içinde beklerse acısı çıkmaz. Yiyceğiniz kıvama gelene kadar 1 hafta 10 gün boyunca günde 1 defa suyunu değiştirmeniz lazım. Sonra da tuzunu ekşisini ayarlarsınız. Tarif etmiştim yukarda.
Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.

zeytin bende yapiyorum , biz hic suya koymayiz 4 hafta tuzda bekletiriz agzi kapali bir sekilde , sonra yikar yeriz
bizim burda hic suya konuldugunu gormedim duymadim

Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olur
Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.

zeytin bende yapiyorum , biz hic suya koymayiz 4 hafta tuzda bekletiriz agzi kapali bir sekilde , sonra yikar yeriz
bizim burda hic suya konuldugunu gormedim duymadim

Ben de bunu diyecektim

Bu tuzlu sele dedikleri galiba

Öbürü de suda bekletilip sonra yağlanıyor galiba daha Aydın usulü

Bu arada ben yapıcı değil yiyiciyim sadece

Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.
Kırma zeytin daha çabuk tatlanır. Çizik zeytinin tatlanması 1 1.5 ay sürüyor. Siz suyunu hergün değiştirmeye devam edin istediğiz kıvama gelene kadar.

Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.
Bir daha suyunu değiştir canım dilinmiş yeşil zeytinin acısı hemen çıkmaz az tuz da koy üstüne öyle zeytin daha çok durur mesela fazlaysa zeytin direk tuzlu suya koyuyorum ben kırma bile olsa hic bisey olmadan bir yıl garanti durur

Ben de bunu diyecektim

bendw bu sene ogrendim damdancim
bahcemde iki tane kocaman zeytin agaci var , surekli dokuluyodu biz toplamiyoduk bile
yoldan gecen insanlar izin isteyip gelip toplayip goturuyolardi dusun yani o kadar tepkisizdik :)
sonra bi yasli cift geldi bigun toplayabilir miyiz dediler , tabi ki dedim , topladiklarindan bize de verdiler ogrettiler , bizde oyle yaomaya basladik
babam da yapar senelerdir hep tuzlayarak yapar , belki bulundugumuz yerin zeytin cinsi oyledir bilemiyorum ama tuzlayarak yapiyoruz daha hic suya koyun diyeni duymadim

Egeliyim ben. Ege usulü verdiğim tarif. Uzun ömürlü olması için de mesela zeytin çoksa ve 1 seneyi buacaksa tüketmeniz hiç kırmadan tuzlu suya koyup saklayabilirsiniz. Çok lezzetli ve kütür kütür olur..
Ben de egeliyim bizim usül biliyorsun da o yüzden sordum zaten:KK70: ben daha yeni siyah kesede zeytin dildim suya koydum acısı cikiyor:KK70:

Ben de bunu diyecektim

Evet ege usulü oluyo bu tarif :) ister yağlarsınız ister benim gibi yağ koymadan sadece ekşiler ve tuzlarsınız. Ben yağsız çerez gibi yemeyi daha çok seviyorum:)

Back
X