Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zeytin aynı suyun içinde beklerse acısı çıkmaz. Yiyceğiniz kıvama gelene kadar 1 hafta 10 gün boyunca günde 1 defa suyunu değiştirmeniz lazım. Sonra da tuzunu ekşisini ayarlarsınız. Tarif etmiştim yukarda.Ben de üç haftaya yakın suda bekletip değiştirerek zeytini kurdum. Tatlanmış gibiydi. Sonra tuzladım. Geçenlerde bir baktım. Aşırı acı çıkmamış acısı. Ziyan oldu sanki benim ki.![]()
Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olurBen de üç haftaya yakın suda bekletip değiştirerek zeytini kurdum. Tatlanmış gibiydi. Sonra tuzladım. Geçenlerde bir baktım. Aşırı acı çıkmamış acısı. Ziyan oldu sanki benim ki.![]()
Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.Zeytin aynı suyun içinde beklerse acısı çıkmaz. Yiyceğiniz kıvama gelene kadar 1 hafta 10 gün boyunca günde 1 defa suyunu değiştirmeniz lazım. Sonra da tuzunu ekşisini ayarlarsınız. Tarif etmiştim yukarda.
Nerelisin canım senZeytin aynı suyun içinde beklerse acısı çıkmaz. Yiyceğiniz kıvama gelene kadar 1 hafta 10 gün boyunca günde 1 defa suyunu değiştirmeniz lazım. Sonra da tuzunu ekşisini ayarlarsınız. Tarif etmiştim yukarda.
Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.Siyah zeytin mı şuan ne durumda tuzda mı onu al bir keseye yada çuvala koy üstüne 10 kiloluk su bidonunu doldur koy öyle beklet canım çok güzel olur
zeytin bende yapiyorum , biz hic suya koymayiz 4 hafta tuzda bekletiriz agzi kapali bir sekilde , sonra yikar yeriz
bizim burda hic suya konuldugunu gormedim duymadim
Kırma zeytin daha çabuk tatlanır. Çizik zeytinin tatlanması 1 1.5 ay sürüyor. Siz suyunu hergün değiştirmeye devam edin istediğiz kıvama gelene kadar.Yok degistirdim hergun ya da gün aşırı. Üç hafta boyunca. Kesik de attım. Zeytinin cinsinden farkeder mi acaba? İlk defa kurduğum için hayal kırıklığı oldu. Bir daha cesaret edemem galiba.
Hayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.
Egeliyim ben. Ege usulü verdiğim tarif. Uzun ömürlü olması için de mesela zeytin çoksa ve 1 seneyi buacaksa tüketmeniz hiç kırmadan tuzlu suya koyup saklayabilirsiniz. Çok lezzetli ve kütür kütür olur..Nerelisin canım sen
Bir daha suyunu değiştir canım dilinmiş yeşil zeytinin acısı hemen çıkmaz az tuz da koy üstüne öyle zeytin daha çok durur mesela fazlaysa zeytin direk tuzlu suya koyuyorum ben kırma bile olsa hic bisey olmadan bir yıl garanti dururHayır yeşil zeytin. Üç hafta suyunu değiştirerek acısını çıkardığımı düşünmüştüm. Birisinin tadına baktım iyi gelince tuzlamıştım ve üzerine birkaç dilim limon koyup kavanozlamistim.
bendw bu sene ogrendim damdancimBen de bunu diyecektim
Bu tuzlu sele dedikleri galiba
Öbürü de suda bekletilip sonra yağlanıyor galiba daha Aydın usulü
Bu arada ben yapıcı değil yiyiciyim sadece
Bilmem. Ben de onu merak ediyorum. Öyle mi yapayım bilemedim. İlk defa yaptım çünkü. Tuzlu şuan yeniden çıkarıp suya mi koyayım @buneyahuuu tatlanmasi için?Tekrar suya koysan olmuyor mu
Ben de egeliyim bizim usül biliyorsun da o yüzden sordum zatenEgeliyim ben. Ege usulü verdiğim tarif. Uzun ömürlü olması için de mesela zeytin çoksa ve 1 seneyi buacaksa tüketmeniz hiç kırmadan tuzlu suya koyup saklayabilirsiniz. Çok lezzetli ve kütür kütür olur..
Ben de bunu diyecektim
Bu tuzlu sele dedikleri galiba
Öbürü de suda bekletilip sonra yağlanıyor galiba daha Aydın usulü
Bu arada ben yapıcı değil yiyiciyim sadece