• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
siz karı koca birbirinizden cesaret telkin alıyorsunuz, biz iki korkakda birbirimizi dahada korkutuyoruz :) allah gönlündekini nasip etsin inşallah.. coğul gebelik riskli zor ama herkeste öyle olmayabilir. benim abiminde 4 yaşlarında ikizi var.. maşşallah hamilelik sürecide, büyütme evreside cok kolay oldu.. darısı bizlerin başlarına inşallah.

amaaann korkunun ecele faydası varmıki noldu herşeyden korkuyordum opudan transferden narkozdan ondan bundan ama maşallah yani başıma gelmeyen kalmadı. ama yinede bu günümüze şükür hala ayaktayım:) korksamda yaşıyorum korkmasamda. nasibimde de ne varsa o olur heralde ikizmi beşizmi yoksa tekizmi yoksa ala vermemeye devam mı edecek görcez...

bu arada nevinin bugün emre beyle randevusu vardı sanırım inş iyi şeyler görür dr. bu ara pek girmiyor o da topiğe yoğun herhal yada tedaviye odaklanıyor.

aylinde eğer yine caymazsa 14 kasım yani çarşamba zk. da kist ameliyatı olcaktı. inş. iyi geçer.

benim opu cuma olmuştu ertesi gün zaten iş yoktu. ama gidilebilir hatta opu günü bile gidebilirsin ama gerek yok. o günün stresini bir at eve git dinlen ertesi gün gidersin. ama dar pantolon giyme rahat kıyafet giyersin işte. karnının içi yara gibi oluyor sanki ama çabucak geçiyor. duyumlarıma göre çok yumoşu olanda daha çok ağrı oluyormuş ama sanmam öyle olcağını. benim 2 aşılamam ve 2 opumda cumaya denk gelmişti hep. transferlerde pazartesiye.

evet senin hep rahat günlere gelmişti canım. opudan sonra hayatta işe gelmem zaten eşim de bırakmaz ama ertesi gün gelip gelmemek konusunda kararsızım. sanırım ağrı durumuma göre karar veririm. seninle konuştuktan sonra eşofman giymeye karar verdim canım. kürtaja elbiseyle gidip çıkışta eşofman giymiştim ama bunda daha rahat olur sanırım. transferin olup olmayacağı belli değil daha ama yine de önümüzdeki hafta için izin aldım bugünden. cuma olursa 9 gün evde dinlenirim. 5. günden sonra sürekli yatmam zaten ama en azından iş stresinden kurtulmuş olur evde tembellik yaparım:) bu arada çok soruyorum ama sen transferden sonra kaçıncı gün banyo yapmıştın duygucum? zk da ve fertil de ne söylediler bunun için?

evet senin hep rahat günlere gelmişti canım. opudan sonra hayatta işe gelmem zaten eşim de bırakmaz ama ertesi gün gelip gelmemek konusunda kararsızım. sanırım ağrı durumuma göre karar veririm. seninle konuştuktan sonra eşofman giymeye karar verdim canım. kürtaja elbiseyle gidip çıkışta eşofman giymiştim ama bunda daha rahat olur sanırım. transferin olup olmayacağı belli değil daha ama yine de önümüzdeki hafta için izin aldım bugünden. cuma olursa 9 gün evde dinlenirim. 5. günden sonra sürekli yatmam zaten ama en azından iş stresinden kurtulmuş olur evde tembellik yaparım:) bu arada çok soruyorum ama sen transferden sonra kaçıncı gün banyo yapmıştın duygucum? zk da ve fertil de ne söylediler bunun için?

özellikle bişey demediler ben pazartesi opu olup salı akşam yıkanmıştım hatta kötüyüm diye eşim yıkadı. ayakta yıkan istersen ben temizlendimi hissetmiyorum diken üstünde oturur gibi oturdum. ama çok kaynar suyla yıknamadım ılıktı. normalde çook sıcak suyla yıkanırım. sen bu akşam bi yıkan opu oncesi birde transferden bir gece önce yıkan. sık sık yapma şu ara malum opuda kanallar falan açık oluyor enfeksiyona müsait bir dönem. birde o bölgenize sabun kullanmayın. dr. lar sadece duru suyla yıkayın diyorlar. zaten şampuan ve duş sabunu oraya gidiyor. duru su yapın diyorlar.

özellikle bişey demediler ben pazartesi opu olup salı akşam yıkanmıştım hatta kötüyüm diye eşim yıkadı. ayakta yıkan istersen ben temizlendimi hissetmiyorum diken üstünde oturur gibi oturdum. ama çok kaynar suyla yıknamadım ılıktı. normalde çook sıcak suyla yıkanırım. sen bu akşam bi yıkan opu oncesi birde transferden bir gece önce yıkan. sık sık yapma şu ara malum opuda kanallar falan açık oluyor enfeksiyona müsait bir dönem. birde o bölgenize sabun kullanmayın. dr. lar sadece duru suyla yıkayın diyorlar. zaten şampuan ve duş sabunu oraya gidiyor. duru su yapın diyorlar.

canım bende hergün yıkanırım mutlaka. evde bile olsam yıkanırım hemde çoğu insanın dayanamayacağı kadar kaynar suyla. o yüzden korkuyorum ama abdestli de olmak istiyorum transferden sonra onun için sordum. normalde hep ayakta yaparım. artık ılık suyla ayakta kısa süreli bir duş alırım sanırım. opudan sonra da duş almayayım o zaman zararı olmasın saçımı yıkaırm sadece:)

canım bende hergün yıkanırım mutlaka. evde bile olsam yıkanırım hemde çoğu insanın dayanamayacağı kadar kaynar suyla. o yüzden korkuyorum ama abdestli de olmak istiyorum transferden sonra onun için sordum. normalde hep ayakta yaparım. artık ılık suyla ayakta kısa süreli bir duş alırım sanırım. opudan sonra da duş almayayım o zaman zararı olmasın saçımı yıkaırm sadece:)

valla benim resmen canım çıktı almak için ama direndim. hani o sedyeye uzanmak kıçım başımın saçımın o önlüklere deyip yıkanamamak kötü. özellikle yıkanmadım en azından o gün yıknma 24 saat geçmesini bekle. onca emek riske atma ha sen bunları yap ama olmazsa elimden geleni yaptım dersin..

amaaann korkunun ecele faydası varmıki noldu herşeyden korkuyordum opudan transferden narkozdan ondan bundan ama maşallah yani başıma gelmeyen kalmadı. ama yinede bu günümüze şükür hala ayaktayım:) korksamda yaşıyorum korkmasamda. nasibimde de ne varsa o olur heralde ikizmi beşizmi yoksa tekizmi yoksa ala vermemeye devam mı edecek görcez...

bu arada nevinin bugün emre beyle randevusu vardı sanırım inş iyi şeyler görür dr. bu ara pek girmiyor o da topiğe yoğun herhal yada tedaviye odaklanıyor.

aylinde eğer yine caymazsa 14 kasım yani çarşamba zk. da kist ameliyatı olcaktı. inş. iyi geçer.

HAKLISIN, İNSAN OĞLU ÇOK DAYANIKLI, başa gelen çekiliyor, allah beterlerinden korusun.
nevin seyahatte olduğundan işlerini ancak yoluna koyuyordur., halledince gelir anlatır. bende merakla bekliyorum. inşallah yolunda gider herşey.
aylinde girmiyor, zaten yarın hastaneye yatar herhalde... allah şifa versin.. inşallah biran önce toparlanır.

ya benim dosya konseyden cuma çıkacakya onun bile zamanı geçmiyor, eşim şimdi aradı çarşamba verdik şimdi ara belki çıkmıştır diyor. halbuki cumaya arayın dediler... sana şaşırıyorum yani :), bide bence bu sefer olacak allahın izniyle.. kızkardeşim 8 aylık hamile, ilk adet sancıları herzamanki gibi olmuş ama adet olmayıp hamile olduğunu öğrendi. yani bu adet sancısı gibi olan ağrıların hamile olmadığın anlamına gelmez... ikiz isteme cesaretinede ayrıca hayranım :), şimdi ben 39 yaşındayımya 2 embriyo yerleştirilecek, doktorla konuşalımda tek koyduralım diyoruz. ikiz olursa başedemeyiz, 2 taneye birden bakıcı bakmaz. maddi açıdan çok zor. ama illaki 2 tane koyarlarsa vede tutarsa getirir senin üstüne atarım, seninki ile bakarsın artık :)

canım aynı endişeler bende de var. cuma günü emre beyle görüştüğümüzde aynı konuyu konuştuk. ben de yaşım gelmiş zaten kaça, bu yaştan sonra ikiz mikiz bakamam halindeyim. zaten burada kimsem de yok yardımcı olacak. annem izmirde, kayın validem bırak yardımı kendisi çocuk gibi hep ilgi bakım istiyor, keza eşimi tek çocuğa bile zor ikna ettim, ikizin lafını bile duymak istemiyor. dahası maddi olarak da zor. bir tane yapalım her imkanımızı ona sunalım diyoruz.
neyse emre bey, istatistiki olarak 2 embriyonun tutma olasılığının elbette çok daha yüksek olduğunu ama 2 embriyo konduğunda tutanlardan sadece %11'inin ikisinin birde tutup ikiz olduğunu söyledi. Yani tüp bebekle hamile kalma olasılığın %35'se, X%11 yani %3 ikiz hamile kalma olasılığın oluyor. Bakalım kaç embriyo olcak, çift koymaya, dondurmaya müsait mi olcak bilemediğimizden, şimdiden konuşmak biraz havanda su dövmek gibi oluyor, günü gelsin karar veririz dedik şimdilik konuyu kapattık.

benim de aksi gibi eşim grip oldu. ctesi pazar yorgan döşek yattı. dün gece ateşi birden 38-38,5 oldu, daha fazla yükselmeden düşürmek için sabaha kadar başında bekledim desem yeridir. her yerine buz torbaları yerleştirdim, bir yığın ateş düşürücü ilaç içirdim de ancak normale döndü. adamın zaten sperm sayısı az, kalanı da ateşle gitmemiştir inşallah.
ctesi izmirden kardeşim geldi, eşimden bulaşmış olacak, o da dün ayrıca hasta oldu. allahtan onun ateşi yok, daha çok nezle halinde. ev revir gibi, çorba pişir, ilaçlarını içir, ikisiyle ilgilenmekten internete bile giremedim. kendim de aylardır içtiğim onca bağışıklık yükselten takviyeden sonra maaşallah diyeyim onların yanında hasta olmadım, ona seviniyorum en azından.
bugün adet görüp, yarın doktora gitmem, ilaçlara başlamam lazımdı ama gelen giden yok. şu ikisi iyileşsin sonra başlayayım diye dua ediyorum.

benim de aksi gibi eşim grip oldu. ctesi pazar yorgan döşek yattı. dün gece ateşi birden 38-38,5 oldu, daha fazla yükselmeden düşürmek için sabaha kadar başında bekledim desem yeridir. her yerine buz torbaları yerleştirdim, bir yığın ateş düşürücü ilaç içirdim de ancak normale döndü. adamın zaten sperm sayısı az, kalanı da ateşle gitmemiştir inşallah.
ctesi izmirden kardeşim geldi, eşimden bulaşmış olacak, o da dün ayrıca hasta oldu. allahtan onun ateşi yok, daha çok nezle halinde. ev revir gibi, çorba pişir, ilaçlarını içir, ikisiyle ilgilenmekten internete bile giremedim. kendim de aylardır içtiğim onca bağışıklık yükselten takviyeden sonra maaşallah diyeyim onların yanında hasta olmadım, ona seviniyorum en azından.
bugün adet görüp, yarın doktora gitmem, ilaçlara başlamam lazımdı ama gelen giden yok. şu ikisi iyileşsin sonra başlayayım diye dua ediyorum.

nevincim geçmiş olsun böyle şeylerde gelip tedavi bulur hep. birde erkekler bizlere göre daha çürük gibi kalıplılar falan ama içleri fos heralde. 1 kışta toplasan ben 1 kez hasta olurum eşimin maşallahı var. birde çok nazlı oluyolar yeminle ben artık hastalık sana gelceğine bana gelsin diyorum. çünkü canım tatlı değil naz yapmayı bilmem ölsemde kalkıp dolanıp sürüne sürüne iş yaparım hiç olmadı mutfağın tezgahına tutuna tutuna yemek yaparım hemde en az 3 çeşit:) madem adet olmadın daha olup ta opu günü gelene kadar eşin iyileşir meral etme. demekki onca vitamini boşa almamıssın hem sana hemde hastalara faydası olmuş baksana. onalrın bakımını üstlenmişsin. kardeşinde erkekti sanırım. allah kolaylık versin 2 erkeğe bakmak zor olsa gerek.

canım aynı endişeler bende de var. cuma günü emre beyle görüştüğümüzde aynı konuyu konuştuk. ben de yaşım gelmiş zaten kaça, bu yaştan sonra ikiz mikiz bakamam halindeyim. zaten burada kimsem de yok yardımcı olacak. annem izmirde, kayın validem bırak yardımı kendisi çocuk gibi hep ilgi bakım istiyor, keza eşimi tek çocuğa bile zor ikna ettim, ikizin lafını bile duymak istemiyor. dahası maddi olarak da zor. bir tane yapalım her imkanımızı ona sunalım diyoruz.
neyse emre bey, istatistiki olarak 2 embriyonun tutma olasılığının elbette çok daha yüksek olduğunu ama 2 embriyo konduğunda tutanlardan sadece %11'inin ikisinin birde tutup ikiz olduğunu söyledi. Yani tüp bebekle hamile kalma olasılığın %35'se, X%11 yani %3 ikiz hamile kalma olasılığın oluyor. Bakalım kaç embriyo olcak, çift koymaya, dondurmaya müsait mi olcak bilemediğimizden, şimdiden konuşmak biraz havanda su dövmek gibi oluyor, günü gelsin karar veririz dedik şimdilik konuyu kapattık.

korkularım var ama hiç olmamasındansa ikiz olmasını tercih ederim tabii. yani şans daha yüksek ise bizde çift embriyo koydururuz. kaderimizde ne varsa onu yaşarız... şimdiden konuşmak havada kalır gerçekten. ya dikkatimi çekti. tedavi görenler, göreceklerin ya eşi ya kendisi hasta oldu.. duygunun eşi, baharın kendisi, şimdide senin eşin... duygunun dediği gibi korkulan başamı geliyor ne? çok geçmiş olsun.. aman dikkat et üstüne birde sen hastalanma. bende yarın öbür gün hastalanacam. bekliyorum.

canım geçmiş olsun ikisine de. umarım tedavi başlamadan iyileşir eşin. hakikaten kızların dediği gibi kim tedaviye başladıysa ya eşi ya kendisi hasta oldu. allahtan senin bağışıklığın kuvvetliymiş. bilinçlisin de eminim çabuk atlatacaklardır senin yardımınla.

kızlar yavaştan korku başladı bende. duygucum sende böyle miydin zk daki toplama işlemi öncesinde. bir de bişey sorucam sana zk da genel anestezi yapıyorlar değil mi? az önce bir topikte devlet hastanelerinde opu işleminin lokal anestezi ile yapıldığını okudum. umarım zk da öyle değildir. gerçi ben kürtajımı da zk da olmuştum. genel anestezi yapmışlardı.

kızlar yavaştan korku başladı bende. duygucum sende böyle miydin zk daki toplama işlemi öncesinde. bir de bişey sorucam sana zk da genel anestezi yapıyorlar değil mi? az önce bir topikte devlet hastanelerinde opu işleminin lokal anestezi ile yapıldığını okudum. umarım zk da öyle değildir. gerçi ben kürtajımı da zk da olmuştum. genel anestezi yapmışlardı.

babarım yarın için herşey yolunda gider inşallah. senin için dua ediyorum. ama bence genel anestezi yapıyorlar, kızlar öyle söylemişti... korkma, uyandığında herşey bitmiş olacak ve bisürü yumoşun toplanmış olacak. güzel haberlerini bekliyoruz. sen yaptır, memnun kalırsan ben bile orda deneyebilirim. bugün umutta tüp yapanları okudum gözüm korktu. herkesten coook yumurta topluyorlar. sonrada hepsi ohss mi ne o olmuşlar :(

babarım yarın için herşey yolunda gider inşallah. senin için dua ediyorum. ama bence genel anestezi yapıyorlar, kızlar öyle söylemişti... korkma, uyandığında herşey bitmiş olacak ve bisürü yumoşun toplanmış olacak. güzel haberlerini bekliyoruz. sen yaptır, memnun kalırsan ben bile orda deneyebilirim. bugün umutta tüp yapanları okudum gözüm korktu. herkesten coook yumurta topluyorlar. sonrada hepsi ohss mi ne o olmuşlar :(

canım bende öyle biliyorum ama okuduklarım aklımı karıştırdı. bir de zk da dikkat ediyorum sedyeyle ameliyathaneden çıkan hastalar hep ayık oluyor. yoksa ben hep transfer hastalarına mı denk geliyorum? umarım yarın herşey yolunda gider.

canım korkma sen daha önce anestesi aldıysan hiç korkma. iğne vuruyolar koldan tavandaki ışık bi dönüyor gerisini hatırlamıyosun olduda bitti maşallah sonra sesleniyolar sana embriyolg bahar var bekar ama 40 lı yaşlarda biri nasılsın iyimisin diyor. içimden hee çok iyiyim kalkıp göbek atabilirim diyorsun. buakşam 12 den sonra bişey yeme. sabahta aç ol. ama eşin sıkı bi kahvaltı yapsınki sperm vermekte zorlanmasın enerjisi yerinde olsun. valla ben korkudan altıma edecektim ama boşa strese sokmuşum kendimi. ulan bu muydu dedim kendime. bakma uzun ve zorlu bir süreç ama korkulcak gibi değil can acısı çok olmuyor. yarın saat 1-2 gibi seni net başında görmek istiyorz deneyimlerini paylaş. öyle yatıp nazlanma. dip diri ol ve kendini dinleme.

canım korkma sen daha önce anestesi aldıysan hiç korkma. iğne vuruyolar koldan tavandaki ışık bi dönüyor gerisini hatırlamıyosun olduda bitti maşallah sonra sesleniyolar sana embriyolg bahar var bekar ama 40 lı yaşlarda biri nasılsın iyimisin diyor. içimden hee çok iyiyim kalkıp göbek atabilirim diyorsun. buakşam 12 den sonra bişey yeme. sabahta aç ol. ama eşin sıkı bi kahvaltı yapsınki sperm vermekte zorlanmasın enerjisi yerinde olsun. valla ben korkudan altıma edecektim ama boşa strese sokmuşum kendimi. ulan bu muydu dedim kendime. bakma uzun ve zorlu bir süreç ama korkulcak gibi değil can acısı çok olmuyor. yarın saat 1-2 gibi seni net başında görmek istiyorz deneyimlerini paylaş. öyle yatıp nazlanma. dip diri ol ve kendini dinleme.

canım sağol rahatladım biraz anlattıklarından sonra. bir kere kürtajda aldım anestezi ama onda hiç korkum yoktu. zaten bebeğimi kaybetmişim başka hiçbir şey onun kadar acı veremez diye rahat bişekilde girmiştim. ekip de çok güleryüzlüydü zaten. sohbet ede ede uyutmuşlardı. o zaman anestezi iğnesini elimden yapmışlardı. içimden saymaya başladım sanırım 3 müydü 4 müydü gitmişim:)) bahsettiğin embriyolog bahar uslu sanırım. görmedim ama ismini duymuştum:) inşallah yarın yolunda giderse herşey eve gelir gelmez neti açıp ilk iş size yazarım. dualarınızı eksik etmeyin.

nevincim geçmiş olsun böyle şeylerde gelip tedavi bulur hep. birde erkekler bizlere göre daha çürük gibi kalıplılar falan ama içleri fos heralde. 1 kışta toplasan ben 1 kez hasta olurum eşimin maşallahı var. birde çok nazlı oluyolar yeminle ben artık hastalık sana gelceğine bana gelsin diyorum. çünkü canım tatlı değil naz yapmayı bilmem ölsemde kalkıp dolanıp sürüne sürüne iş yaparım hiç olmadı mutfağın tezgahına tutuna tutuna yemek yaparım hemde en az 3 çeşit:) madem adet olmadın daha olup ta opu günü gelene kadar eşin iyileşir meral etme. demekki onca vitamini boşa almamıssın hem sana hemde hastalara faydası olmuş baksana. onalrın bakımını üstlenmişsin. kardeşinde erkekti sanırım. allah kolaylık versin 2 erkeğe bakmak zor olsa gerek.

canım evet daha önce de konuşmuştuk erkekler kendilerine dikkat de etmediklerinden, daha bir çok hastalanıyorlar. ben de öyle koca kış ancak bir defa hastalanırım ama eşim hep hastadır. ben de öyle nazlanmayı hiç bilmem, zaten uyuyarak iyileşenlerdenimdir:) ne zaman hasta olsam non stop uyurum, yemek bile yemek istemem, en sonunda da iyileşmiş uyanırım zaten.ama eşim allah için yemektir, ev işidir çok beceriklidir. çorbayı, yemeği bırak, hamur işi falan bile becerir(ben hepsini öğrettim) hasta olunca etrafımda pır döner, çeşit çeşit yemek de yapar, gerekirse ev işlerini de yapar. hatta hasta olmama bile gerek yoktur. biz daha evlendiğimizde ikimizin de sevdiği sevmediği işleri ayırdık, iş bölümü yaptık. bu yıl işi bıraksam da hiç o iş bölümünü bozmadım. mesela ben evlendiğimden beri olsa olsa 10 kere çamaşır yıkayıp asmışımdır. yıllardır hep eşim makinayı doldurur, yıkar, asar. sonra ben toplar, ütüsünü yaparım. yemeği ben yaparım, sofrayı kurarım, yeriz, sonra hayatta kalkmam. o toplar, makinaya yerleştirir. çoğu zaman mutfağı bile temizler, gıcır gıcır yapar çıkar. buna karşılık o banyo ve tuvaleti temizlemekten nefret eder, ben temizlerim. genel temizlikte de, o elektrik süpürgesi yapar, ben toz alırım, koltukları, camları silerim falan. mizaç olarak da zaten ev işi sevmeyen bir yapım vardır. bilir yaptığım kadarına razı olur. zaten tipik boğa burcu erkeği, akşamları güzel yemekler yesin, üstüne başına temiz giysileri olsun, gerisine pek titizlenmez:)))
bu arada hakikaten vitaminler arı sütleri beni demir gibi yapmış. eşim 1 ayda 2. defadır grip oldu. ben nasıl bir bağışıklık geliştirmişsem inatla ondan bulaşmadı ya da bulaştı da hasta edemedi. asıl zor olan kardeşime bakmak. 32 yaşında ama malum emanet çocuk:))) izmire dönmeden iyileşmezse annemden çekeceğim var:)))))

Son düzenleme:
korkularım var ama hiç olmamasındansa ikiz olmasını tercih ederim tabii. yani şans daha yüksek ise bizde çift embriyo koydururuz. kaderimizde ne varsa onu yaşarız... şimdiden konuşmak havada kalır gerçekten. ya dikkatimi çekti. tedavi görenler, göreceklerin ya eşi ya kendisi hasta oldu.. duygunun eşi, baharın kendisi, şimdide senin eşin... duygunun dediği gibi korkulan başamı geliyor ne? çok geçmiş olsun.. aman dikkat et üstüne birde sen hastalanma. bende yarın öbür gün hastalanacam. bekliyorum.

canım sakınan göze çöp batarmış derler bir de kışın bu tedavileri yaptırınca, böyle sıkıntıları var. yaz olsaydı böyle griple falan uğraşmazdık.

canım sağol rahatladım biraz anlattıklarından sonra. bir kere kürtajda aldım anestezi ama onda hiç korkum yoktu. zaten bebeğimi kaybetmişim başka hiçbir şey onun kadar acı veremez diye rahat bişekilde girmiştim. ekip de çok güleryüzlüydü zaten. sohbet ede ede uyutmuşlardı. o zaman anestezi iğnesini elimden yapmışlardı. içimden saymaya başladım sanırım 3 müydü 4 müydü gitmişim:)) bahsettiğin embriyolog bahar uslu sanırım. görmedim ama ismini duymuştum:) inşallah yarın yolunda giderse herşey eve gelir gelmez neti açıp ilk iş size yazarım. dualarınızı eksik etmeyin.

canım cesur ol. her şey yolunda gidecektir hiç merak etme. lokal anestezide bile bir sakinleştirici veriyorlar uyuyorsun artık. zaten onlar da kıpırdanmanı istemediklerinden uyuman işlerine geliyor.

test günü haftaya cmtesi ben cmtesi değilde pazartesimi yaptırsam diyorum 2 gün daha geçsin.kesin olsun. onlarda uyanık he olaki pozitifse 2 günde bir kan vermek gerekiyor ya ordandan para alacaklar. öyle bir durum olursa oraya gitmem ki:)) olaki bebik şaşırıpta gelirse diğer gebelik testlerini zk. da yaparım:) valla içimde hiç olcakmış gibi bir his yok. diyorum ya olursa sürpriz olur. ben rutine bağladığımı ve tedavi olup olup negatifi görmeye alıştım. rutin dışı olursa bozar beni:) allahtan hayırlısı ne diyim. olmazsa biraz dinlenip ocak şubat gibi dondurulmuşları kullanırım. iğne ilaç bezdirdi ama şuan kalçalarım mos mor ağrıyor. kabızlık bende de var biliyosun ama dün akşam biraz çözüldü. artık bi 4 sün sonra gene bi wc yaparım :)) çok zor gerçekten. belki ilçalardan belkide psikolojik çünkü ben kabız olmaktan korkuyorum oda başıma geliyor:(

canım pazartesi verebilirsin evet dayanabilirsen zaten 2 günde bir tekrarını isticekler evet ilki ücretsiz sadece fertil de. benden doktor hemogram almıştı son gidişimde bir kan değerlerine bakalım diye. 30 tl bayıldık. geleki testi de 20-30 tl arası vardır. zk da yaptırırsın evet gebe izlemden randevu alırsın bir araştır bilindik herkesin memnun olduğu bir doktorları var mı ona gidersin. ama ben sadık bey in çalıştığı ecomar ı da beğendim. yakın olsa devam ederdim hep tüp bebek doktorum ya devamını da onda getirebilirsim artık hele bir olsun da onu sonra düşünürüz. senin hissizliğin kendini sakin tutmandan kaynaklanıyor. hele bir olsun da nasıl için coşucak bak :) kabızlık bende de oldu 2 gün ama geçti kayısı ve ılık su geç de olsa çözdü. sen de ye sabah akşam at 2 tane ağzına. ıkınmak yok biliyosun.

sağolun kızlar tavsiyelerinizin hemen hepsini uyguladım. dün çok fenaydım akşam kolumu kaldırmaya halim yoktu gerçekten ama bugün daha iyiyim çok şükür. eşim de dün işten erken geldi güzel baktı bana.

bu sabahta bacak iğnesini vurdurup ordan hastaneye geçtik ve e2 için kan verdik. 4.038,65 çıkmış sonucum. hemşireyi aradım. değerin yüksek çıktığını çatlatma verebileceklerini söyledi. tayfun bey ile görüştü ve bu gece 23.00 de çatlatma iğnesini vurmam gerektiğini söyledi. salı günü de yumurta toplama için hastanedeyiz. yalnız aklıma takılan bir kaç nokta var kızlar bu şekilde ultrasonla kontrol etmeden çatlatma vurmak doğru mu e2 değeri tek başına doğru sonuç verir mi? e2 nin yüksek çıkması yumurtaların yeterli büyüklüğe ulaştığını gösterir mi? hemşireye sordum merak etmeyin yeterli büyüklüğe ulaşmıştır yumurtalarınız dedi ama bu şekilde içime sinmedi. yani ya hepsi büyümediyse belki 12 yumurtam toplanacakken 3-4 tane toplanacak bu şekilde offf kızlar bi buna canım sıkıldı. bir de ben opu nun bu kadar erken olmasını beklemiyordum en erken çarşamba olur diye tahmin ettiğim için perhizi ona göre ayarladık salı günü opu olursa perhizimiz yalnız 2 gün olacak. işin garibi hemşire de birşey söylemedi perhiz konusunda. netten baktım 2-7 gün olması normal deniyor ama 2 günde çok az geldi bana. kızlar size doktorunuz kaç gün ideal demişti. duygucum özellikle sana zk da perhiz konusunda bir şey söylediler mi? bana neden söylemediler anlamadım.

bahar cım sen de benim tedirginliklerime düşmüşsün bizde de oldu bu perhiz muhabbeti. olduydu olmadıydı derken 2 günlük oldu perhizimiz. ama tez canlı ben daha uzun süreli olsun diye haftasonuydu öğlenden sonra saat 3 gibiydi oldu işte akşamına bırakmadım. yani 2.5 gün oldu. 32 milyon çıkmış spermi hareketlliliği filan da yarıdan yüksek gayet iyi normal değerler dedi doktor. kafana takma zaten eş de problem olmayınca hiç sorun olmuyor 10 yumurtan çıksa 10 tane sperm lazım size o da perhiz 1 gecelik olsa bile bulunur yani. artık rahatla e2 değğerin yükselmiş ama sınırda çatlatmayı vermeleri en doğrusu daha da yükselirse başına gelebilecekleri biliyorsun :) hatta ben senden daha iyi biliyorum yaşamış birisi olarak. o yüzden kafana takma e2 değerin yüksek ve güzel bence yumurtalar da dolu ve olgundur. artık sal bence kendini. herşey olacağına varır. ben öyle yapmıştım. boşverince kafa daha rahat oluyor.

valla ben hep tazeden yanayım tazesi olmuyosa dondurulmuştan ne hayır gelir diyorum. bana dondurulmuştan tutma şansı daha az gibi geliyor. 2 gün önce haberlerde bir çiftin donruulmuşla bebiği olmuş. evlenmişler 7 ay sonra kadın lenf kanseri olduğu öğrenmiş. dr u tüp bebek yoluyla ebriyo dondurma önermiş. bunlarda haliyle can derdinde dr. uyarmasa nerden bilcekler. tedavi görüp embriyo dondurmuşlar kadın kanseri yendikler sonra dondurulan embriyo transfer edilmiş ve bebek doğmuş. ulan bizde taze yumurta bile tutmazken kanser geçirmiş bir kadının dondurulmuşu tutuyor. allah bi taraftan alıp diğer taraftan veriyor. eşiminde umudu kenarda 2 tane daha kardeşin olması. sanada yazık onca iğne ilaç çocuk yapcaz diyede karıdan olmayalım sonra diyor. aman sana karımı yok diyomda hee dolu sorma diyor. ama cidden öyle valla geberip gidicem ha ölsem iyide birde sürünmek var:(((

ya tutacak olduktan sonra taze de tutar dondurulmuş da her ikisinde de rahimin durumu önemli bir de embriyo. ama benim doktorum 4 hücreli nin bile tuttuğunu gördük dedi. tutunması rahimde beslenmesi de önemli. bir de sordum ben çözündüklerinde hücre kaybı oluyomuş ölebiliyolarmış diye. genelde yaşıyolar dedi yani yüksek çoğunlukla. zaten dondurma formunda da çözündüklerinde de canlı kalma oranı %90-95 yazıyor. artık önce 8 hücreliyi çözdürürüz eğer sorun olursa 6 hücreliyi napalım kısmette varrsa elbet olur. dondurulmuşun neden daha iyi tuttuğunu falan da bilmiyyorum dinleniyolar diye mi acaba :d aslında gebelik olsa bile sonrasında eğer olmuyorsa bebek yine hemen tüpe geçip şöyle 5-6 tane dondurmak lazım kardeş yapabilmek için :D

canım ona benzer bir haberi bende 2-3 yerde okumuştum. doktorlar genelde dondurulmuşlarda gebelik şansının daha yüksek olduğunu söylüyor. yerinde olsam hiç endişe etmezdim gerçekten. hatta dondurulmuş transferinden sonra gebelik oluştuysa eğer b hcg nin daha yüksek çıktığını biliyorum.

yarım hafta daha geç ve 235 gr daha ağır doğuyolarmış. nedenini merak ediyorum cidden. dinlenmiş rahime konulmasının bir avantajı mmı acaba?

Kızlar günaydın hepinize,
yazdıklarınızı okudum..genel olarak hepinizin iyi olmasına cok sevindim. duygucum senin şu kabızlık olayın olmasa belki herşeyi çok daha kolay atlatacaksın. allah daha kötüsünden korusun. bence yağ en iyisi. birde dediğim gibi liptonun açaili çayı süper işe yarıyor. cumartesinede çok az kaldı, gerçi ben sonucu pazartesi burdan öğrenebileceğim.. güzel haberini sabırsızlıkla bekliyorum. baharında yumuşları büyümüştür inşallah. yarın bi sürü toplanır umarım. bende 14 ünde hastalanacam.. 2 günüm var, ağrılarım yavaş yavaş başladı. şu raporum konseyden bi çıksın.temizlendikten sonra umut a gidip muayene olmayı düşünüyorum.

inşallah zamanında olursun canım. sen umut la görüşüceksin dimi. bakalım sen nasıl izlenimler alacaksın. bizi de mutlaka bilgilendir. benim de içimde kalmıştı hep umut. bakalım iyi ettim kötü mü eurofertile gitmekle.

günaydın kızlar, haftasonu bütün bitkisel yöntemleri denedim ama iyileşemedim bi türlü bugün boğaz ağrım biraz geçmiş ama bademciklerim hafif şişmiş gibi. dün çok fazla ateşim vardı bugün biraz düşmüş ama hala hafif ateşim var. eşimi zor ikna ettim işe gelebilmek için. gelirken eczaneye uğrayıp, durumumu söyledim. "operasyon olacaksanız c vitamini asprin vs kullanmayın. kanı sulandırır parol vereyim. parasetamol içeriyor sonuçta hiçbir zararı olmaz" dedi. ofise geldim kahvaltımı ettim ama parol bana bakıyo ben ona:) içsem mi içmesem mi kararsızım. içmek istemiyorum aslında ama antibiyotik de değil sonuçta içmezsem de ateşim düşmeyecek. yani opu sonrası ağrı olduğunda dr parol veriyor onu biliyorum ama işlem öncesi zararı olur mu ki?

eurofertilde de parol u öneriyolardı canım. içebilirsin. ama ben ölsem içmem o yapıda bir insanım :) sen de dayan. üzerine düşme kendini dinleme. ne diyim ki başka :)))

bence ertesi günde gitme işe evinde dinlen. bol bol su iç. ohss ye karşı kendince bol sıvı tüketimine başlayarak önlem al. zaten ben sanmıyorum karnının gerginliğinden hemen dik duramazsın o acı ertesi günü de gidiyor. gitmemek gibi bir lüksün varsa kesinlikle ertesi günü de kullanmalısın canım

necin cim bana da sorarsan kesinlikle tek gebelik. sağlıklı gebelik. yani siz de 2 çocuk için delirmiyosunuz anladığım kadarıyla bu yaştan sonra birtane olması yeterli ikiniz de çalışıyosunuz ikize bakmak sorumluluğu gelecekleri çok zor. bir de tek gebelik rahimde daha iyi tabiki bir bebek 3500 gr da doğabilecekken bu kilo yarıya bölünüyor. 2000 gr civarında doğuyolar farklı komplikasyonlar gelişiyor vs.. küvez kesinlikle oluyor falan. ha rabbim verir sağlıkla doğar o ayrı. ama yaşından dolayı uygun olsa da tek koydur canım. eşine ve kardeşine geçmiş olsun. vücudunun direncine de maşallah :)))

kızlar bu arada benim adetim geldi şok oldum şaşırdım :))) çatlatma iğnesinden tam 12 gün sonra geldi bugün ilk belirti lekelenme artık 2 güne sökülür zaten normal bat ım 14 kasım dı. ben de gecikeceğine şartlandırmıştım ya kendimi ters köşe yaptı bana. zaten hep öyle olmaz mı beklersin gelmez beklemezsin gelir. ama böyle bekleme stresine girmeden ucunun görünmesine sevindim artık inşallah sökülür 2 güne. doktorum yoğun olabilirsin dedi. aman olayım da gitsin içimdeki kötülükler :DDD

biz eşimle de konuştuk. doktora da demiştik transfer için acele etmiyoruz diye. çünkü bu kesecikler 1 ayda gitmeyebilir demişti. ama hafif ohss atlatanların hemen ertesi ay olmuş transferleri. yani benim de temizlenebilir adetle. ama ben yine de istemiyorum 1 ay daha ertelemek ve daha iyi toparlanmak istiyorum. bir de okudum genellikle 2 ay sonra yapılıyor ıhss sonrası transfer doğru olanı bu sanırım. keşke sabredebilsem de 3-4 ay beklesem. eminimki o küçük normalde de var olan kistlerim gider. folikül kistinin haricinde de küçük kistlerim varmış da doktor gebeliğe engel dedil onlar alınmicak kadar küçükler demişti. herneyse. kasım adetim de geçsin aralık adetimde yaptırıcam. 15 aralık da adet olsam 15 oocakda yeni yolda alırım inşallah müjdeli haberi.

Back
X