bizimde cocuk olmayınca doktora gittik ve
tüp bebek dedi. z.kamil üroloji bölümünden randevu alıp z. kamile gittik. yaş 36 üstü oldumu direk tüp bebek yapıyorlar. aşağıda yapılması gerekenleri yapmanız gerek.
Üroloji doktoru tüp yapılabilir diye bir kağıt verdi. onunla tüp bebek bölümüne gittik. elimize yapılması gerekenler ve istenilen evrakların listesi yazılı bir kağıt verdiler.
o kağıtta adetin 2.veya 3. günü sabahtan aç olarak gitmemiz gerektiği yazılıydı. adetin 2. günü gittiğinizde sektere tüp için kan vericem deyin ve ilk defa verdiğinizi söyleyin. sadece hormon demeyin hormon, hıv, biyokimya. Ekg ve akciğer filmi. yaklaşık 9 tüp kan vermeniz gerekiyor.
O gün yani adetin 2. veya 3. günü kan, akciğer ekg, ve ultrasonla muayene yapılacak. Hepsi aynı gün çıkıyor bir tek akciğer ertesi gün. Onun hem röntgenini hemde yazılı kağıdını al.bazen koymayı unutuyolar. Akciğeri normaldir diye.
Akciğer sonucunu aldıktan sonra tüp sekreterine git kan sonuçlarında oraya gidiyor. çıktısını ve dahiliye,g.cerrah ve psikiyatrise imzalatacağın kağıdı iste. g.cerrah ve dahiliyeye randevu alıp kan cıktısı, akciger röntgeni,kalp grafisini g.cerrah ve dahiliyeye gösterip imzalat, psikiyatri bölümüne randevu almadan imzalatabiliyorsun.
siz madem zonguldaktasınız smear, kültür, ve rahim filminizi orda çektirin. çünkü z. kamilde sıra bulmak cok zor. sonuçlarıda 2 /3 haftada ancak cıktığı için zaman kaybetmemiş olursunuz. dışarda yaptırılanlar kabul ediliyor. 1 yıllık sonuçları kabul ediyorlar. benim smear ve kültür sonuçlarım 6 aylık olduğu için yaptırmadım.
gerekli şeyleri yine aşağıya yazıyorum :)
rahim filmi raporu
smear testi sonucu
kültür testi sonucu,
sperm tahlili (15 gün arayla 3 adet olması lazım) yine zonguldakta yaptırın. kabul ediyorlar.
sgk dökümü sgk dan onaylı.
eşi ve kendisinin vukuatlı nüfus kayıt örnekleri
evlilik cüzdanı ve fotokopisi
kimlik fotokopileri
yanlarında 10 resim olsun. (eşininde 4 tane)
şimdilik aklımdakiler bunlar umarım bişey unutmamışımdır. haaa birde ablanın eşide kan verecek. ürolog yazmıştı, oda kan vermişti.